| 
Välkommen, Gäst
 • Sida:
 • 1

ÄMNE: Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar

Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 9 år 3 veckor sedan #51879

DEL 5.
Polar 6200

I år kommer Polar med något nytt! Nämligen Polar 6200. Det är en vanlig Polar 620 TR, med dubbelsäng och badrum längst bak. Den som kom så sent som förra året. Här är den samma vagnen men i en mera omgjort variant. Där 620 TR namnet är bytt ut till 6200. Det betyder att en ny 1000-serien har sett dagens ljus. Omgjorda exklusivare vagnar med påmålade långsidor med motiv av ett landskap. Mycket snyggt gjort med motiv av skog och fjäll.
Fronten och bakparten på Polaren går i den sedvanliga vita kulören. Därmed blir det en fin kontrast till dom gråblå långsidorna på vagnen. Nu är det inte bara detta som är nytt, insidan har ochså setts igenom. Fönsterna på vagnen går i en mörk ton typ flaggskeppet Silverline från Polar. Nästan som om denna skulle vare en lillebror till Silverline, även om detta är en helt annan serie. Polar har olika engelska förkortningar på sina planlösningar. TR förkortningen på den vanliga Polar 620 TR står för Toilet Rear. CT betyder Corner Toilet eller CTX som betyder Corner Toilet plus X-tra sittgrupp (mitt dinette). Jag får det inte till vad BK betyder på polarspråk? Men då kan man kalla det Barn kammare, eftersom det är just det det är (våningssängar).
Dom vitala måtten på denna Polar 6200 är det samma som på Polar 620 TR. Maffig på bild va? Något extra är det helt klart.
Ja, detta är verkligen något nytt från Polar. Mycket dekorativt motiv på husvagnen. Den syns bättre här på bild än i verkligheten. Det hade nog med ljuset inne på mässan att göra.
Många besökare på mässan som var intresserade. Till tider var det lång kö för att få komma in i husvagnen. Det ställs lite speciella krav till en annan som skall försöka fotografera därinne. Vi fick en pressedag på oss att gå igenom alla hallarna med nyheter som pressfolk. Jag skulle behöva en hel vecka! Men det gick bra att fotografera även under dom andra dagarna ochså. Vi husvagn och husbilsfolk är ett vänligt folkslag. Många skratt inne i husbilarna och husvagnarna när jag skulle ta en bild. Nej, ta inte en bild på meg, jag som knappt har vaknat. Skrik! Jag som är så bakis...
Men nu är ni nog vid det här laget intresserade om att få se hur denna Polar 6200 ser ut inuti? Vad väntar vi på? Kom så går vi in...
Man mötes direkt av friska färger på textilier. Denna rosa prickiga varianten är speciellt framtagen för 1000-serien. Den heter Snowball och finns i 7 olika färger. Verkligen fräscht detta tyget. Fast! Det fallt inte helt i smak hos alla av det man hörde från kommentaren inne i utställningsvagnen. Jag tyckte att det var snyggt med den rosa färgen. Sedan finns det som sagt ochså i 6 andra textilfärger med prickar på. Man har ochså möjligheten att välja någon av dom 7 andra textil/skinnvarianterna från Polars övriga kollektion. TR i Polar språk betyder som sagt Toilet Rear, lika med tvärställd badrum bak. Det är just vad denna vagn har. Rundsittgrupp fram med kök och kylskåp vid ingångsdörren mitt imot. Efter köket en dubbelsäng och på andra sidan 2 garderober med ett fönster och en byrå mitt imellan.
Bilde tatt ifrån badrummet mot dubbelsängen och köket lite längre fram. Samma fina rosa textil mönster på överkastet som i soffan. Prickar i tyget var tydligen en trend i år sedan många olika märken hade prickiga texstilier. Den vita draperiet som mellanvägg passade bra in med den rosa tyget. Gjorde det hela mera ljust och skandinaviskt.
Närbild av hur köksbänken sträcker seg ut över dubbelsängen. En persienn som avskiljer dubbelsängen från köket.
Nyheten, Keramisk gasolhäll från Dometic/Cramer längst bak. En nyhet där du inte ser gasollågan alls. Ungefär som dom keramiska kokplattorna som vi har fått i våra hem. Intressant såsom framtiden inhämtar oss med nytt elektronik. Annars en mycket snygg bänkskiva med mönster som kunde likna på granitsten.
Här ser man köket igen från ett annat kameravinkel. Två lådor och en utstickare med öppna hyllor. Under lådorna ett skåp och brevid en gasolugn från SMEW, med ända ett skåp därunder.
Ännu en bild av köket. Den nya keramiska gasolhällan från Dometic/Cramer är helt platt med sitt keramiska topp. Det ända som sticker upp är några vridknappar där du sätter igång plattorna. Gasol ugnen från SMEW är tillvals utrustning.
Närbild av dom öppna hyllplanen vid köket. Lägg märke till att här finns det ingen dörr till sovrummet. Utan det är ett draperi som fungerar som mellanvägg mellan sovrummet och sittgruppen.
Och här diskhon med sitt fyrkantiga lock. Man ser ochså den lilla stänkskyddet mot soffan på köksbänken. Ser ni den bruna skyddskanten på själva bordsbänken mot väggen? Det är en skyddskant runt luftöppningen underifrån köksskåpet, för att luften skall få fri väg uppöver längst med innerväggen. Rent estetiskt så kunne den bruna skyddskanten fortsatt ända ut till bordskanten, istället som här bara i mitten runt luftöppningen. Se gärna på tidligare bilder ochså. Fast det är en detalj som definitivt inte kommer att avgjöra husvagnsvalet.
Så här ser den nya keramiska gasolhällan ut från Dometic/Cramer. Läckert! Säkert enkel att hålla rent, plus härligt modern på samma gång. Två stycken brännare under som får luft och släpper ut avgaserna genom ett slutet system via väggen. Därmed är denna den första gasolspisen som inte absorberar syre inifrån husvagnen eller husbilen. Företagen Cramer (spisar till fritidsfordon) och Seitz (fönster och dörrar) ägs numera av Dometic.
Äh! Vi tar väl en bild till... Det är ljuslisten ovanifrån som speglar seg på den svarta ytan och inget annat.
Kylskåpet vid andra sidan köket. Den har fått en silverfärgad yta i Polar 6200. Damens armbandklocka speglar seg på den släta ytan. Du ser ochså TV:en med ett utdragbart fäste till vänster på bilden. Väggpanelen där med dom blå prickarna var något som gick igen lite överallt inne i vagnen, mycket dekorativt inslag. Det kommer flera bilder av dom detaljerna... Ursäkta? Hur stort kylskåp? 124 liter med 26 liters frys som standard, alltså på 150 liter totalt.
Vintrinskåp med dubbla dörrar i frostat akrylglas ovanför själva TV-bänken. Här inne har man satt en hylla med håll för flaskor.
Den fina sängöverkastet igen. Tyget gjorde seg bra i vagnen tillsammans med det övriga inredningen. Fast många tyckte att det blev för starka färger av det man hörde. Ja, då är det tur att Polar har många valmöjligheter på textilierna. 5 stycken att välja på och två olika slags skinn alternativ. Förutom dessa prickiga Snowball textilierna i 7 olika färger, speciellt framtagna för 1000 serien.
Här igen en del av den fina väggpanelen med den snygga mönstret. Den som kom fram lite här och var i vagnen. Denna platsen befinner seg mitt imot dubbelsängen där du finner en byrå med flera lådor. Ovanför har Polar placerat ett litet smalt fönster. Kanske en bra plats för en liten TV på sovrummet?
Du finner mer av den luxiga väggpanelen i badrummet, den är gjort av aluminium. Här inne får väggpanelen blomstra ut i all sin prakt. Det på bilden är det första du ser när du kommer in på badet. Thetfords vridbara toalettstol med ett stort spegel ovanför. Handukstorkare som är standard och själva handfatet därefter...
... Som verkligen ser luxig ut med sitt snygga design. Bara se på bild hur allt hänger ihop på ett snyggt sätt. Långt ifrån vanlig husvagns toalett. Hylla, spegel i mitten och två vägskåp med frostade dörrar. Det skall ochså sägas att Polar 6200 kommer med ett vattenrenar system från Dometic. Ser ut ungefär som en svart skokartong där vattnet går igenom en slags filter. Jag såg denna vattenrenare för första gången då jag var på nordisk caravan träff i Evje 2004. Frågade då om den ochså kunde rena vattnet utomlands? Så att dom med känsliga magar kunde dricka vattnet? Fick ett tvekande men endå ett positivt svar den gången om att det kunde den.
Denna aluminiumpanel på väggen har små fyrkanter i blått i sitt struktyr. Står seg fint till bänkskivan. Här ser det ut att vara en duschhandtag, eller det kanske bara ser ut som om det var det? Fast vagnen har en egen duschkabin...
Här! Polars nya dusch som kom på 2005 modellen av 620 TR-DB. Nu kan du få den i vilken Polar vagn du vill. Polar jobbar ju med kundanpassade husvagnar. Att du som kund själv bestämmer inom ramarna av vissa standard mått. Polar har valt att ha det helt öppet mellan duschkabinen och innerväggarna längst upp i kabinen. För att, som dom säger... att den varma fuktiga luften får en chans att stiga uppåt och ut via takluckan. Det är konvektorer längst ner mellan duschkabinen och ytterväggen som sprider den varma luften uppåt.
Här en bild från badrummet vid ingången till badet. Dometic vakuumtoalett och öppna hyllor med fallskydd vid dörren. Stor spegel ovanför toalettstolen. Detta är ju en 1000 serie så här är allt ”lull-lull” inklusive. Fast undrar om Marit Paulsen, politikern tycker det är för mycket ”lull-lull” i denna? Jag själv menar att här är ”lull-lull” av mer teknisk karaktär. Marit Paulsen har själv en Polar så kanske detta ochså faller i smak? Förövrigt är Marit Paulsen av dom klokare politikerna jag vet om.
Går tillbaka igen till rundsittgruppen av Polar 6200 TR-DB. Se lite mer på flera detaljer tenkte jag....
Här syns den fina tyget Snowball som är speciellt framtagen till 1000 serien. Den finns i färgerna orange, röd, rosa (ceris), svart, mintblå, grå (kaffe) och limegrönt. Eller man kan ochså välja en av dom fem andra tygerna eller det två skinn alternativen.
Stor bord i samma still som övriga bänkskivor...
Ryggdynor skönt formade för bästa komfort. Detta, har dom nordiska husvagnstillverkarna kunnat länge. Det är inte bara på vinteregenskaper det beror på att dom nordiska är dyrare än andra länders husvagnar, det är mera helheten i bokomforten. Sedan är det ju en annan femma om man tycker att det är värt mellanskillnaden i pris? Är inte det precis som det skall vara? Att man har valmöjligheter... Mångfald, det är något positivt det.
Fönstren var mörkt tonade i vagnen. Luxig känsla och standard. Men samtidigt väldigt mörka så här inne i en mässohall, säkert något helt annat ute i det fria. Kommer som sagt som standard i 1000 serien. Läslampor i hörnen och dekorativa gardiner i vit med bladmönster.
Se så snyggt Polar har fått det till i hörnan vid rundsittgruppen. Det är den fina väggpanelen tycker jag i aluminium som gör skillnaden. Friskt och smakfullt!
Man har ochså såsom här på bild byggd in ljus i hörnorna på ovanskåpen.
Var bara tvungen att gå närmare och studera denna väggpanel igen. Sonys högtalare sprider skön ljud från musikanläggnigen. Det är installerat högtalare fram och bak som standard i 1000 serien.
Ja, detta var en luxkryssare från Polar. Här får du allt det som den ordinarie serien från Polar erbjuder, plus lite till. Allt från keramisk gasolhäll till Vakuumtoalett Dometic VT 2500 och tonade husvagnsfönster över det hela. Den kommer ochså med klimatanläggning som standard...
För att inte tala om den snygga motivlakeringen på utsidan som pricken över i:et. Det är nog den största enkelnyheten av dom alla på vagnen.
LED-ljus eller heter det lysdiod teknik på den bakre övre bromsljuset. Stor Polar-björn visar stolt fram sin identitet på bakre väggen.
Efter folkehavet att dömma så var många intresserade av Polar nya husvagn. Visst är det roligt att dom inhemska märkerna har något nytt att visa fram. Alltid lika spännande!
Motivlackeringen får en att drömma seg bort till någon insjö. Långt borta från allt stress och tjat. Bara vara ett med naturen och njuta av allemansrätten. Ser ut som en skarv mitt på väggen även om långsidan ser ut som ett helt ett i första ögonkastet.
Som du önskar... står det på informationen. Det betyder att man som kund kan välja hur sin Polar skall se ut, eftersom Polar kör med kundanpassad tillverkning. Det finns olika standardlösningar i broschyrerna i första hand, men kunden kan alltså ochså önska seg egna ideer och lösningar inuti Polar vagnarna.

Tjänstevikt: ? ungefär 1600 kilo (andre vekter i Norge)
Totalvikt: 1800/ 1900 kilo (andre vekter i Norge)

Pris i Sverige från: 499 000.-
Pris i Norge fra: ?

SMV Hjul-Bastu
Åh! Vilken stress det är på dessa utställningar. Nej! Nu går vi och tar bastu... Inga problem då vi har den högt aktade husvagntillverkaren SMV. Som vågar att gå andra vägar än dom flesta andra. Här har man visat sitt kunnande genom att visa hur en Mobilt bastu kan se ut. Det är en finne som har hjälpt till att bygga denna husvagnen. Så detta har dom haft experthjälp till att få fram. Han som har varit kunnig i bastudelen har visst en egen firma som lagar just bastun. Nej, nu går vi in och tar oss en ”Sauna” (finsk=bastu)...Retro-look så det slår på utsidan. Härlig blandning av en träkoja och en rullande husvagn.
Det är aluminiumpanel som är formade lite som om det var gjort av trä. Hela ekipaget går ochså i ljustbrunt, krämig färg. Dörren där framme är rund i överkant som passar bra till formen förövrigt på Hjul-bastun.
Det första som möter en är klädstativ på väggen för ytterkläderna. Allt där inne går i träpannel som i vilken traditionell bastu som helst...
Hjul-bastun är delat in i två delar. Den främsta är själva bo och omklädningsdelen. Den bakre delen av Hjul-bastun är själva bastudelen. Här på bilden ser ni pentryn till höger om ingångsdörren och ett bord längst fram med en lång sittbänk mitt imot...
Kolla in dom härliga träpannelerna i tak och väggar. Detta är verkligen en bastu på hjul. Krokar för badhanddukar hör liksom till. Här är det originalitet så det slår. Härligt!
Andra ändan av samma sittbänk som går ända fram mot dörren till bastudelen. En fönster ger ordentligt med ljus när man behöver det bakom sittbänken. Naturligtvis med kassettgardin med myggnät, mörkläggningsgardin. Det finner du ochså på toaletten och i bastudelen.
Lite detalj bilder innan jag visar er själva bastudelen. Här har jag lyft upp den enda långbänken som finns mitt imot pentryn. Vad är det som döljer seg därinne? Jaha, ja! Hjul-Bastuns tekniska utrustning som batteri och laddare, säkringar mm.
Ovanför långbänken är det öppna hyllor där man bäst förvarar handukar och kläder. Inget direkt som kan vara tung vid färd då det saknas dörrar. Men långbänken rymmer massor, likaså pentryn.
Närbild av träpanelen på frontväggen. Här framme går taket inåt i en böjd form. Skymtar lite av taklampan ovanför bordet.
Och här själva frontfönstret med rullgardin nere. Alla andra fönster med kassettgardin system. Det är ju nästan ett måste om denna delen av Hjul-Bastun skall vara ett omklädningsrum för dom som vill basta här inne.
Så här ser Pentryn ut. Det är inte installerat någon gasol i denna vagn. Det är ju tänkt att först och främst hyras ut till olika föreningar och firmafester, där man eventuellt har tillgång till el. Eller att man kör ut med den till en insjö och tar fram grillen istället. Den saknar därför gasolspis, men inte vatten och diskmöjligheter. Det finns ochså en 60 liters kylskåp som går på 220V till kallvarorna.
Här är diskhon i köket. Varmt och kallt vatten finns att tillgå. Hur du får till varmvatten är lite speciellt i denna Hjul-Bastu från SMV... Kommer tillbaka till det!
En bastu skall ju självklart ha en ordentlig dusch. Vad sa jag? Här är det lagat enligt alla konstens regler från grunden av. Rejäla mått på utrymmen inne i husvagnen. Som här i badrummet med en Thetford vridbara toalettstol och en handfat med duschslang.
En äkta duschkabin dörr som stänger till det hela. Ser ni hur stort plats det är egentligen att duscha där inne. Bra! I och med att Bastun är gjort för flera så kommer färskvattentankarna att vara dubbla, 2x42 liter som standard.
Så här ser det ut från utsidan när dörren är stängd till badet. Till höger skymtar dörren till själva bastun.
Bild av spegeln, fönstret och lampan inne på badet...
Och ännu en bild från takhörnan inne i samma badrum. Här inne kan du skvätta vatten av hjärtats lust.
Här står jag inne i badet och har stängt badrumsdörren. Ni får förlåta!... Men som född finne så är detta stort för meg, och därför kommer det många bilder av denna skapelse.
Själva duschhandtaget som man alltså drar ut från handfatet när man skall duscha. Inga problem då slangen var tillräkligt lång.
Nu äntligen! Bilder från själva bastudelen, själva kärnan i denna vackra retro-husvagn. Vet inte helt om tanken var att få den så retro från SMV sida, eller bara praktisk? Men jag tycker att den är starkt retro i stilen sin i positiv mening. På bilden en serveringslucka som är lagad till med tanke på att slippa öppna den stora mörka glasdörren mer än nödvändigt mellan omklädningsdelen och själva bastudelen.
Här ser ni ingången till härligheten. Snyggt gjort att laga dörren genomskinlig istället för att använda seg av en isolerat trädörr. Nu får man mera ljus in i hela Hjul-Bastun.
Hi... hi... Detta är annorlunda. Detta är inte något man ser inne i en husvagn till daglig. Vilken upplevelse att få komma in här! Bastuaggregat till vänster när du kommer in. Därefter en sittplats i två höjder med pall och andra nödvändigheter. Bakerst i vagnen är det ett stort fönster.
Man har inte glömt mysljusen i hörnen heller. Hela golvet är byggt upp längs väggarna en hel del ochså. Här det med andra ord bara att svätta på med vatten på själva stenarna till bastuaggregat.
En bild mot samvarodelen från bastusidan. Hör ni! Har inte ens kommit till hälften av bilderna på denna skapelse. Men ni hänger väl med vidare? ...
Här återigen bastuaggregatet och bastubaljan i trä, med skopan att hälla vatten över stenarna. Syns ochså lite av vedkorgen på golvet. Den är inte bara till pynt!
För hör och häpna! Här är det inte någon el-bastuaggregat utan ordentliga saker med veduppvärmning. Ni som har badat bastu vet skillnaden.
Här finns till och med nackstöd för den som vill vila ut seg på bastubänken. Vilken känsla att ha denna på kroken bakom bilen. Bara stoppa där du vill och sätta igång bastun vid någon insjö. Tala om frihetskänsla! Det är inget som säger att man inte kan sova i omklädningsrummet ifall man inte är ute efter det luxuriösa med sitt boende. Man kan till och med sova i bastudelen när den inte används som bastu. Plats finns det gott om i denna rullande bastu.
Här är serveringsluckan stängd mot samvarodelen.
En annan bild som visar den tredje bänken, mitt imot dom andra två sittbänkarna i bastun. Hur många tror ni får plats här inne samtidigt? Räknar snabbt till minst 9 bastubadande. Då tänker jag meg tre vuxna på var bänkrad. Tala om att bli populär bland vänkretsen på campingen.
Luckan öppen. Ja tack! Tar två kalla...
Nä, Markus! Lite för närgående bild...
Det som intresserade meg mest var hur denna bastuaggregat fungerar? Fick till svar att detta är precis den samma aggregaten som man sätter in i bastun hemma. En vedeldat sak med egen skorsten och rostfri varmvattenbehållare på 20 liter. Du kokar alltså varmvatten samtidigt med denna.
SMV menar allvar med denna konstruktion. Det är ingen fuskbygge av något slag. Här har man som sagt tatt till experthjälp av en känd bastutillverkare. Som i sin tur har stått för själva bastudelens uppbyggnad. Här saknas inte varken värmeplåtar/väggar mot resten av husvagnen eller nödvändiga säkerhetstilltak förövrigt.
Denna bastuaggregat brukar alltså vedfyring. Det betyder att bastudelen inte blir så torr vid uppvärmning. Du får en skönare innerklima i en vedeldad bastu än en med el-bastuaggregat. Helt otroligt tanke att börja värma upp med ved... Ja, inne i en husvagn. Finns bara två ord för det... Härligt annorlunda!
Namnet på bastuaggregatet är Harvia, mycket känd bland bastufolk. Längst ner lägger man in veden. Ovanför, överst framme är själva varmvattenbehållaren. Bakom där igen själva bastu stenarna. Dom blir uppvärmda av elden från veden som brinner inne i ugnen.
Vi kastar in några vedpinnar till.... Här blir det ”löylyä” (finska=värma upp bastun).
Varmvattenbehållaren... Här kokar du varmvattnet till kaffen medan du bastar. Varmvattnet är ochså till duschen och till köket. Behållaren rymmer alltså 20 liter. Själva Bastuaggregat från Harvia är en modell som heter Harvia 16 ES.
Här har man inte lagt in så många stenar som egentligen platsen rymmer. Stenarna håller värmen bra när dom väl har blivit uppvärmda. Kasta då lite vatten på dom och du är i himmelriket.
Här vill jag visa er hur ordentligt allt är gjort. Isoleringsväggen mellan Hjul-Bastuns träväggar och bastuaggregatet. Det är en konstrution med väggar i två lag och luftspalt imellan. Därmed blir inte yttersidan så varm på isoleringsväggen. Vattenrör som springer ut och in till varmvattenbehållaren närmast på bild.
Här stoppar vi upp lite! Så här ser rören ut när dom går in i varmvattenbehållaren. Den närmast är vattenröret till behållaren. Alltså där vattnet kommer till behållaren genom att vrida på avtappningskranen på bild. Den andra vattenröret är den som går till varmvattenkranen i badrummet och köket. Här får du alltså varmvattnet ifrån när du duschar eller diskar. Du har inte någon annan varmvattenbehållare i denna vagn. Men 20 liter är långt mer än det flesta andra husvagnar har. Normalt brukar det vara hälften, 10 liter. Man blandar alltså varm och kallt vatten vid duschning så då håller det länge.
Man kan ochså tappa ut varmvatten genom denna röda kran, vid sidan av dom vänstra höga bänkarna inne i bastun.
Friskluftintag bakom bastubänken. Ja, det kan nog behövas med den värmen som blir här inne.
Isoleringsväggen på baksidan av aggregatet, allt gjort på fagmässiga sätt. Imponerande arbete!
Den andra sidan till höger inne i bastudelen ser ut så här från en annan kameravinkel. Ser ut som en bord i hörnet och en myslampa även här. Luftventilationslucka uppe vid taket och den stora fönstret på bakväggen.
Visst! Ser ut som ett bord ja. Blir allt för litet att sitta på.
Ventilationsluckan i närbild. Det är väl här varmluften går ut och samarbetar med övriga ventilationer i vagnen. Detta är nog först och främst tänkt som extra vädringshjälp när det blir för varmt där inne.
En likadan vädringsventil fanns på andra sidan ovanför myslampan.
Ingen sauna är komplett utan termostat och luftfuktighetsmålare.
Dessutom ett timglas där du kan kontrollera tiden...
... På hur länge du sitter därinne i värmen. Praktiska saker att ha i varje Bastu, även i en rullande sådan.
Detaljer från utsidan ochså. Här har jag krupit under vagnen för att se hur SMV har löst Chassi frågan mm. Här ser man att det går många tvärstag mellan bärbalkarna som går från fronten och ända bak.
En lite närmare bild av underdelen sett från fronten. Ifall det var någon som undrade på mässan vad det var för en slags filur som kröp runt på golvet? Det var bara jag...
Egentligen svårt för meg att utala om detta ser bra ut? Låter bilderna tala för seg själv istället. SMV var dom första som lagade husvagnar i Sverige redan på slutet av 1940-talet. Så nog har SMV fått meg seg både det ena och det andra när det gäller att tillverka husvagnar. Tvivlar inte det minsta att dom kan det.
El intaget på utsidan av Hjul-Bastu väggen.
Den vackra logon på långväggen. Här ser man ochså lite hur väggen ser ut med sina profiler.
Den slutande fronten på Hjul-Bastun, som alltså saknar gasolsystem. Du finner ingen inbyggd gasolkoffert på denna vagn. Håll nästan på att säga att här har man vedvärme istället, men inte i den betydelsen att man värmer upp vagnen direkt med vedvärmen. Utan detta är ju en unik produkt som har sin speciella sjanger. Så den värmen som man värmer upp bastudelen med får ochså resten av vagnen nytta av. Sen går det ju ochså fint att värma upp med tillsatsvärme i form av el ifall man är ansluten till det.
Bastudelen längst bak har ett eget fönster i bakväggen. Omkläddningsdelen har två fönster, den ena på bilden och en vid frontväggen.
Ventilationsluckorna inne i bastudelen sett utifrån. Dom är alltså placerade högst upp på bakväggen till vagnen.
En bättre bild av bakväggen med sitt stora fönster i bastudelen. Att Hjul-Bastun är till för att flyttas på, avslöjas inte minst av att SMV har satt en extra hög bromsljus där bak.
Men även om man inte vill köra med Hjul-Bastun så kan man ha den på gården. Den kräver ingen byggnadstillstånd såsom andra bastubyggen. Kanske en ide att tänka på då priset kommer på 198 000.- + moms i Sverige. Att ta den in till Norge är heller inga problem då den inte har någon gasinstallation som sätter käppar i vägen. Priset i Norge blir väl ungefär detsamma vid privat import. Totalvikten kommer på 1480 kilo. Invändig längd på 535 centimeter och 250 centimeter bred utanpå med invändig bredd på 235 centimeter. En annan rolig mått är invändig höjd i bastudelen på hela 228 centimeter. Totalhöjd på det högsta punkten (bak) är på 331 centimeter. En annorlunda och definitivt originell produkt från SMV. Som erbjuder företag och föreningar att ta del av en ytterst annorlunda ide. Hjul-Bastun går att hyra eller köpa, ta kontakt med SMV i Örebro för info. Nu har många nappat på iden sedan förut med en rullande Bastu. Men ingen har väl gjort det på en sådan här fagmässig sätt med garantier och det hela. En produkt som garanterat kommer att sätta märken efter seg. När får vi se den första på vägen tro? Och du! Den går självklart att beställas privat ochså.Så har det återigen blivit kväll. Ännu en dag på mässan är slut. Den bärbara datorn fullt med nya bilder och en trött men förnöjd Markus. Vi är fortfarande på Elmia och ser ut över sjön Vättern som ligger precis vid mässområdet.
Men inte tröttare än att vi mötes en glad gäng från internettsidan husvagnsforum.com. Den träffen ville vi inte missa för allt i världen. Det enklaste var att vi träffades vid våran husvagn då dom flesta fick veta var vi hållt till. Tack alla som kom och det blir kul att träffas snart igen. Vi var folk från Kirkenes i norra Norge till Skåne i Sverige och folk från Finland och Danmark. Så tala om en trevlig gäng från alla hörn av norden. Nästa gång ställer väl du ochså upp? Vi brukar mötas sån helt på sparken utan några större formella måsten. Enkelt och stämningen är topp.

Solifer Artic 480


Solifers för närvarande minsta modell, Solifer Artic 480 MHP. En husvagn som överraskar inuti tack vare sin stora förvaringsutrymme under sängen bak i vagnen. Denna hade lösningar som övertygade meg så mycket att vi var nära på att köpa en själva. Här hittar man många pluspoäng på en liten yta. Låt oss gå in och se...
Längst framme i vagnen finns det en ombonad sittgrupp. Ser mysigt ut med sina ryggdynor runt hörnen. Textilien er absolut i min smak. Att det sedan är dekorerat så smakfullt på bordet gör att man lätt blir förblindat. Sådana små triks kan göra att husvagnsköpet blir avgjort där och då. Så pass på och försök att föreställa er vagnarna på mässan utan allt lull-lull som lockar. Fast i den här Solifern så tycker jag att det ser mysigt ut även om jag i fantasin tänker bort den fina bordsdekorationen. Helt klart mysigt även utan! Frontväggen lutar dock en del för att man skall kunna sitta skönt i hörnen utan att få gardinerna i huvudet. Men hade jag suttit där och sett t.ex på TV? Så hade jag nog skynkit ner lite i myshörnan likaväl och inte fått gardinerna ivägen.
Visst ser det härligt ut? Riktigt så att det vattnas i munnen. Inspirerat en hel del av Marimekko design, ifall det inte är just Marimekko som står bakom? Tänker på mönstret i dynorna och dessa bordstabletter. Nåja! Snyggt är det iallafall.
Vid ingångsdörren en lucka in under soffgruppen, där du kan lägga in skor och diverse saker. Den utrymmet var helt fritt för annat i ena halvan av sittbrunnen.
Men det är inte allt av förvaringsutrymme vid ingångsdörren. Här har Solifer ochså installerat en öppen instegsgarderob. Perfekt för denna lilla vagn som säkert kommer att resas mycket med på vägarna. Här ser man även små hyllor ovanför den lilla TV bänken. Dörren till höger går in till själva toaletten i vagnen.
Detaljerna i vagnen är smakfulla. Allt går i lite rundade former. En praktisk hatthylla med plats för småsaker som vantar, halsdukar mm. I denna vagn ser det ut till att det kommer krokar att hänga kläder på, istället för en stång i instegsgarderoben. Varför kan inte alla husvagnar komma med en sådan här garderob vid ingången? Kan ju inte bli smartare än så här!
Det kommer upp varmluft från konvektorer som torkar upp kläderna och skorna, genom dom små hållen i golvet längst ner i garderoben. Till höger den lilla skåpet som man kan ha som TV bänk. Bakom vasen på bilden ser man uttag för antennen och 220V/12V. Antenningång och uttag finner man ochså på utsidan för att kunna bruka TV i en förtält.
Så här ser det ut inuti den lilla skåpet. Inte stort men praktiskt. Vi går vidare in i Solifer Artic 480 och ser på toaletten.
Tyvär, en suddig bild av handfatet inne i toaletten. Artikelns sämsta? Vill ta med bilden iallafall då den visar väsentliga delar av toalettrummet. Här ser man vilken möda Solifer lägger på detaljer i sina vagnar. Allt i varmt trä istället för plast. Saker och ting verkar vara genuint och fagmässigt gjorda. Handfatet har en dusch handtag till kran och visar härmed att det går att duscha här inne. Ja, det var synd att bilden blev så oskarp.
Men jag har ju andra bilder av toalettrummet. Här visas det igen vilka fina snikerier Solifer kan få fram. Öppna hyllor på bilden innan ett skåp med en dörr. Kanske en aning för inramade dörrar för den helt moderna smaken?
Handfatet går med denna smala bänkskiva längs med hela toalettrummet. Under där igen ännu en öppen hylla med fallskydd av metall. Thetfords vridbara toalettstol avslutar det hela längst ner.
Vi går vidare.... Bakerst i Solifer Artic 480 finner man en stor dubbelsäng på tvärs. Vid huvudgaveln en stor oval spegel och läslampor. Inga överskåp vid gavlarna utan öppna hyllor.
Vid fotändan ett fönster och den kända Solifernismen av en vädringslucka brevid fönstret. Smart! Här ser man ochså att dubbelsängen är extra hög genom att den nästan går upp till fönsterkarmen.
Här är orsaken till att man har valt öppna hyllor vid galvarna. På denna utställningsvagn har man satt in en överskåpsbädd som inte är standard. Den kostar då heller inte mycket att beställa. 1640.- fabriksmonterad i Sverige med stege och madrass. Förövrigt samma pris till alla Solifer modeller. I Norge därimot verkar det som det är standard på alla Solifer vagnarna.
När man lyfter upp sängmadrassen så finner man ett stort förvaringsplats. Du ser ochså gråvattentanken längst bak till höger. Detta är just denna vagnens stora fördel. Ett ovanligt stort förvaringsplats, sedan sängen är byggt högre upp än normalt.
Om man ser under konvektoren så får man lite hum om hur hög denna förvaringsplatsen egentligen är. Du har dessutom tillgång in här genom en lucka på förtältsidan. Men man får nog passa seg så att inte allt av tunga saker blir placerat här inne när man lastar husvagnen, med tanke på köregenskaperna.
Här ser ni dom rejäla gångjärnen under madrassen. Dom har en spiral som gör att madrassen är lätt att få upp. Dessutom så stannar den i uppfällt läge. Bra, när man behöver bägge händerna till att lasta in saker. Luckan utifrån skymtas såvitt till vänster i bild. Här ser man ochså hur varmt och kallt vattenledningarna är placerade på ett föredömligt sätt ovanför konvektorerna. Den ljusgröna slangen under konvektorerna är gråvatten/avloppsvattenröret från handfatet i toaletten. Den går trappvis ner till gråvattentanken på nästa bild.
Den 40 liter stora avloppstanken till gråvatten. Husvagnen kommer ochså med spillvattenlunga. Lite osäker på vad den blå elkontakten brevid är för något?
Efter sängen så kommer det två garderober innan köket. Den första från sängen sett har en klädstång och små trådhyllor. Här finns ochså vagnens TV-antenn.
Den andra och mindre garderoben innehåller trådbackar, många trådbackar. I det stora hela är det egentligen otroligt hur mycket förvaringsplats denna lilla husvagnen har. Här finner du tre garderober med instegsgarderoben. En hel del överskåp och den stora förvaringsplatsen under sängen. Inte illa av en såpass liten husvagn som Solifer Artic 480. Verkligen mycket på en liten yta.
Vi fortsätter... Sedvanliga ovanskåp i köket med köksfläkt som standard. Ochså något alldeles eget av dessa små finurligheter, som kallas för Solifernisme. I den ena av ovanskåpen kan du placera talrikar och annat direkt upp på en diskställning för att dropptorka. Du ser diskstället till vänster på bild.
Nu är det inte meningen att det skall dropptorka rätt ner på kökenbänken, utan det finns en plastbricka under som tar imot dropparna från disken. Den är naturligtvis avtagbar så att du kan hälla bort vattnet efteråt i diskhon.
Sådana här diskställ i köksskåp är väldigt vanliga i finska hem. Så detta är på ett sätt ett arv varifrån Solifer kommer ifrån. Små detaljer, som är extra bra att ha i en husvagn där ytorna sedan tidigare är små. Här får du lagt undan talrikar och koppar med en gång istället för att ta värdefull bänkplats på köket när dom skall dropptorka. Kommer ni ihåg den stora Knausen tidigare i artikeln? Dom har ju tatt efter av denna ide till sina underskåp. Fast tror inte att Knaus hade någon bricka under som tog imot eventuella droppar från disken. Då gäller det att diska först och lägga ner talrikar till sist efteråt.
Sådan ser platsbrickan ut när man har tatt den ut från sin vanliga plats. Till höger på bilden är det bara min bärbara dator och inget annat.
Under diskhon är det två lådor, ett med plats för bestik. Därefter ett skåp med två sophinkar.
Då är vi tillbaka där vi startade, vid sittgruppen. Det är inte några flera skåp i kökenbänken då den 86 liters stora kylskåpet tar resten av platsen.
Ovanför sittgruppen hittar man fyra ovanskåp och dessa fina tak spotlight... La ni förresten märke till att ovanskåpsdörrarna även i Solifers kök öppnas åt sidan.
Närbild av takarmaturen med tre riktbara spotlight.
På den sista delen närmast ingångsdörren hittar man detta. En öppen fack och panelen för vagnens funktioner plus den nya digitala kontrollpanelen för Alde rätt under. Med den nya manöverpanelen har det ochså kommit nya funktioner i vagnarna. Inte bara i Solifer utan hos alla. Du kan för exempel se datum och tid på panelen och läsa av temperaturen ute. På dom större vagnarna finns ny möjligheten att få olika varmt bak och fram i vagnen. Varmvattenberedaren lite över åtta liter i och med att hela pannan har blitt lite mindre. Förut var jo varmvattenberedaren runt 10 liter. Nu kan man ochså placera Aldepannan mera var man vill, då samtliga anslutningar av vätska och el är samlade på Aldepannans ena långsida.
Visst var det en fin husvagn som Solifer har tagit fram? Tänk att få in så mycket på en såpass liten yta. Vet om många större husvagnar som inte alls har så många garderober eller så mycket förvaringsplats. Det är ochså ett extra plus att utrymmet under sängen ochså går att nås utifrån. Tycker ochså att Solifers design gör seg extra bra på denna Solifer Artic 480. Eller hur?
Bäst i test står det på plakatet utanför husvagnen. Det var den populära husvagnstidningen Husvagn&Camping som testade denna mot en Kabe Briljant XL och en SMV 500. Solifer gick då av med segern totalt sett enligt tidningen Husvagn&Camping. På plakatet står det i nr.7, vilket jag sätter frågetecken till? Får det till att det var i utgåvan nr.6 av Husvagn&Camping istället?
Tack, du lilla jätten från Solifer. Tack för att vi fick komma inom och bekanta oss med deg. Här har verkligen Solifer hittat en passade lösning på en liten, men ändå stor husvagn. Totalvikten i Sverige hamnar på antingen 1150/1250/1300/1350 kilo, beroende på vad man vill välja. I Norge kommer vagnen med en totalvikt på 1200 kg. Som sagt... det var nästan så den blev min nästa husvagn. Så mycket tyckte jag personligen om det jag såg.

Tjänstevikt: 1060 kilo
Totalvikt: 1150/1250/1300/1350 kilo

Pris i Sverige från: 179 900.-
Pris i Norge fra: 183 000.-
Tar ochså med denna bild från Solifer stallet. Här ser man den Solifer T1 som satte världsrekord på Mantorp Park. Det var alltså inte en hastighetsrekord utan en Drag Racing rekord på en ”quarter mile” eller snarare 402 meter som Drag Racing bilarna kör. Sträckan gick undan med husvagnen bak på 16,29 sekunder. Tror inte det är så många husvagnar som har gjort detta? Så svårt att slå någon egentlig rekord när det inte finns konkurenter. Men en gimmick som heter duga är det ju.
Har du sett! Även här smög det visst in en liten isbjörn. Faktum är att företaget numera heter Solifer/Polar och i den ordningen. Lohja Grupp har alltså flyttat över Solifer tillverkningen till Dorotea. Och inte blitt uppköpta av Polar. Men här på bild en isbjörn som markerar gränsen till Polarbyn på Elmia. Så att dom som skall stå där hittar fram till sina platser på gräsmattan.

TEC Weltbummler 565 TESist vagnen i kavalkaden av husvagnar för denna gången... Tittade på en husvagn från TEC. Har själv haft en TEC 470 en gång från 1979. Märket är Tyskt och dessa nya modeller är ju förstås något helt annat än min vagn var från den tiden. Låt oss se närmare på en TEC Weltbummler 565 TE med långbäddar...
Se här hur fint TEC har fått det till med en rundsittgrupp längst bak i vagnen. Stora kuddar istället för vanliga ryggdynor. Snyggt! Ryggstödet böjer seg inåt en extra gång innan köket. Riktbara läslampor ovanför dom fina hyllor i hörnen. Det finns ochså öppna hyllplan under ovanskåpen.
Det var bakerst i vagnen... Här framme hittar man två långbäddar med ett nattduksbord imellan. Men!.. Inte bara det utan ochså en utdragbart ribbotten som gör att enkelsängarna kan göras om till dubbelsäng. Då kan man haka bort nattduksbordet som går att ta loss på ett enkelt sätt.
Förlåt, förlåt. Lite suddig bild igen av köket i TEC Weltbummler 565 TE. Köket är inte stort, men djupt. Det finns trots allt en del avlastningsplats även här. Både diskhon och gasolspisen har mörka glaslock. Kylskåpet på arbetsvänlig höjd mitt i vagnen, mellan köket och sängarna.
Här finns ochså två små sophinkar för källsortering av sopor. Problemet i mina ögon är att dom just är små, mycket små i dom nya husvagnarna. Men dom är ju egentligen inte i vägen på något sätt så... Ja tack!
Överhuvudtaget hittar man här en välutrustad kök även om ytorna är små. Som här med trådbackar i underskåp av metall. Sedan är det ochså ett skåp med dubbla dörrar under kylskåpet vid köket.
Delen som skjuter ut i köket har en silverfärgad jalusi dörr som jag håller på att stänga. Den gör en fin figur tillsammans med dom öppna hyllorna mot sittgruppen.
Det finns det flera fiffiga detaljer i denna sektion. Ser man efter så verkar det vara en lucka av någon slag bakom ryggstödet...
Lyfter man upp luckan så kommer det fram en stativ för vinflaskor. Man kunde ju ochså tänka seg en plats för flatskärms TV:en istället för vinflaskor. Smart detalj! Nästa år kommer den väl med fjärrkontroll? Hi... Hi... Bara skoja!
Det finns flera smarta detaljer i husvagnen. Bara se på bordet vid sittgruppen som går på skenor i golvet och kan förflyttas fram och tillbaka. Bordsbenet går att fälla ner och rundsittgruppen göras då om till dubbelsäng. Då skall bordsbenet flyttas hit bak som på bild och böjas framåt mot mitten av vagnen. Samtidigt som man lossnar på bordskivan i ena kanten, viker den upp och drar den ovanpå den ena långsidan av bordsbenet. Hängde ni med?
Visst ser det mysigt ut i denna sittgruppen? Tycker att färgvalet är friskt och snyggt samtidigt.
Toaletten i mitten av vagnen mitt imot kylskåpet i grått och vit. En fast Thetford toalettstol och annars en rätt så standard utseende.
Det som inte är så standard är denna ljusrampen ovanför ingångsdörren. Den har tre spotlight som man kan tända med en fjärrkontroll. Du kan tända en eller flera allt efter hur mycket ljus du vill använda. Den ljusrampen börjar att komma på allt fler husvagnar.
Till sist infolappen utanför TEC Weltbummler 565 TE. Denna vagnen tog jag bilder av i Norge så det är norska priser. En ytterst bekväm husvagn för två. Med övernattningsmöjligheter för flera genom nerbäddning av rundsittgruppen. Priset är med Truma värme som alltså är luftvärme. Vagnen tas inte in till Sverige i normala fall, men det går ju att fråga.

Tjänstevikt: 1340 kilo
Totalvikt: 1500/1600 kilo

Pris i Sverige från: Ta kontakt med www.husvagn-svensson.se
Pris i Norge fra: 180 500.-Då har vi alltså gått igenom över 330 A4-sidor med husvagns nyheter från Elmia mässan och från NorVei Caravan & Fritid messe i Norge. Inte undra på om ni börjar att känna er mätta på husvagnsnyheter... Det skulle vara si så där 662 bilder totalt om ni har följt med i artikeln från början till slut...

Här har ni alltså fått ta del av ett par av nyheterna som kommer som 2006 modeller. Det finns många, många flera som jag inte har skrivit om här i artikeln. Tänkte avsluta med att visa till några länkar där ni kan hitta mer information, om dom olika vagnarna som det stod om i artikeln. Hoppas ochså att ni har haft lika trevligt att läsa artikeln som jag har haft med att göra den.

www.adria-mobil.si/en/
www.bjolseth-caravan.no/
www.buerstner.com/
www.cabby.se/
www.dethleffs.de/
www.skarosser.se/
www.eifelland.de/php/site.php?id=1
www.hobby-caravan.de/
www.kabe.se/
www.knaus.de/
www.lmc-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=2&shopid=1
www2.polarvagnen.se/
www.smvhusvagnar.se/
www.solifer.com/index.asp?sida=startsida&setLangOrg=true
www.tec-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=7&shopid=2


Alla dessa länkar har jag funnit enkelt via världens bästa Portal sida som äges av Magne Storlien från Norge. www.home.no/camping/

Han har precis köpt seg en husbil som han får i mars -06. Det påminner meg om att nästa artikel kommer att handla om just husbilar som jag såg på Elmia och NorVei Caravan & Fritid messe.

Ifall ni vill läsa andra artiklar av meg så hittar ni dom här: home.online.no/~anttjoha/index.cfm


Klart slut för denna gången.

Tack & Hej
Markus Vesala
Då springer jag vidare för att börja skriva nästa artikel... Om husbilar... Hej<br><br>Inlägg ändrat av Markus Vesala, den 2006-04-21 18:55
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9873
 • Thank you received: 178


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 9 år 3 veckor sedan #51903


Mycket bra Marcus :!: Ett mycket bra material och inte minst ett imponerande arbete :!: :!:

Men kommer inte u, v, Wilk, x, y... efter T :? :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jonas
 • jernweg
 • jernweg's Avatar
 • OFFLINE
 • Gasol i blodet
 • Inlägg: 653
2010 V70 2,4D
2009 Polar 620CTX
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 9 år 3 veckor sedan #51904

Jodå flera.... :lol: :lol: :lol:

Men det fick räcka för denna gången. :oops: hi... hi...Wilk skall läggas på minnet till nästa år. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9873
 • Thank you received: 178


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 9 år 3 veckor sedan #51923

MYCKET SNYGGY JOBBAT!!!!!

Jag var ändå på Elmia i flera dagar men detta är jue perfekt när man vill kika på detaljer....

Tackar!
 • Uffe
 • Uffe's Avatar
 • NU ONLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 2794
 • Thank you received: 144
Kör: VW Touareg V6 TDI -12
Drar: Cabby 740M2C Caienna -14

Utgår från Falkenberg

HF 234 -- CC 79911
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 9 år 3 veckor sedan #51998

Eller hur! Det går så fort och är så mycket på en gång, när man besöker mässan. Skönt att få tänka igenom allt så här i efterhand i lugn och ro. Ja, allt är ju att ta i... men i allafall. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9873
 • Thank you received: 178


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 9 år 3 veckor sedan #52011

Härligt Markus!!! Tack för att man fick följa med och se dessa nya vagnar så i detalj! Nu har jag jättelust att läsa de andra delarna i din artikelserie!!!
 • Ulli
 • Ulli's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1437
Semester!!! HURRA!
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 9 år 3 veckor sedan #52021

Ett stort tack för det arbete du lagt ned på detta! :lol: :lol:

Jag var helt slut efter två dagar på Elmia men med en sådan dokumentation kanske man klarar sig med en dag. :wink:

Nej, det är klart att man skall utnyttja möjligheten att vara på mässan så mycket som möjligt. Hinner knappast se allt i alla fall.

Ser fram emot kommande artikel om husbilar. Med efter detta får du nog
ta lite ledigt. :wink:

Hälsningar
Benny
 • bennyja
 • bennyja's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1701
 • Thank you received: 13
Kör: Hymer B 594 :)
Från: Varberg :)
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
 • Sida:
 • 1
Moderators: hakano, Xon
Time to create page: 0.937 seconds
generic for betapace where can i purchase florinef discovered how can i get trandate you feel buy cheap erythromycin nz crestor over the counter products contain where can i purchase mestinon uk sarafem lowest price mobile celebrex cheapest price uae isoptin cheapest price hotels buy promethazine cough syrup how can i get promethazine with codeine syrup where can i purchase innopran xl a level shop joomla generic name of amaryl buy albendazole online you buy speman online order buy amantadine online tablets erexin-v sale xbox xeloda over the counter available flovent low price blood sugar generic serevent their how can i get pletal go for on the street imdur buy online uk wholesale generic zocor for zocor canadian pharmacy deltasone shop mircette ingredients order toradol online sale tadacip cheapest price australia discount prednisolone dosage wholesale generic pristiq wholesale generic bystolic blood pressure medication shop anacin canada cabgolin ordering a prescription buy zanaflex vancouver buy bupropion xl 300 mg generic metformin side effects generic famvir cheap how can i get mircette you feel where to buy trental can you buy zocor japan actos cheapest price way cardizem non perscription viagra generic trileptal rash pictures cheap retin a how to use alendronate for sale how can i get brahmi hair oil at home buy cheap buspar uk lexapro next day delivery xend cheap voveran plus cheap sumycin dosage cheap price on abilify prescription how hyaluronic acid is produced synthroid cheapest price brand can you buy diclofenac over the counter in nz robaxin cheapest price jumperoo digoxin non perscription viagra how can i get strattera long to take effect hyaluronic acid buy online filler how can i order clomid online where can i purchase betapace online ginseng cheapest price per acre low cost artane uses buy xeloda in usa aciclovir buy online for cold sores where to buy lipothin generic lanoxin y38 where can i purchase differin find cephalexin non perscription sunglasses canadian pharmacy ayurslim tablets generic cymbalta cost walmart generic detrol la how can i get strattera every other day arava lowest prices usa generic viagra vs real viagra wholesale generic doxycycline at walmart where to buy acticin cream glucophage sale powder buy cheap geriforte engorda buy cheap chloromycetin copegus over the counter medication like allegra next day delivery flowers where to buy xenical australia discount menosan reviews cheap atarax a prescription alavert over the counter quinn buy dianabol tablets online india can i buy metronidazole or tinidazole over the counter order amitriptyline online buying wholesale generic benicar vs where can i purchase ciprofloxacin get lamictal generic available saw palmetto buy online canada provera over the counter uk where can i buy topamax generic where can i buy valtrex valtrex discount penegra online prograf cheapest price hotels prometrium cheapest price capsules buy cheap antivert uk buy xalatan online eye drops where can i purchase micardis plus wholesale generic xalatan effects viramune sale mg epivir-hbv over the counter strike cheap raglan tee shirts generic tamoxifen side effects buy sinemet for cheap canadian pharmacy aristocort hemorrhoids dramamine non perscription drowsy ingredients where to buy bentyl ebay lady era buy online hub how can i get amitriptyline does generic vasotec recall how can i get albendazole long before synthroid cheapest price name fosamax cheapest price kindle generic aspirin name lexapro next day delivery quote discount sominex reviews actos vs generic adalat buy online watch compare effexor prices how can i get dipyridamole remain in system how can i get aciclovir quickly do they work how can i get xalatan does zetia ordering guide levitra buy online ko"p discount chloroquine uses how can i get benfotiamine purchase shallaki next day delivery ephedraxin next day delivery time zyloprim buy online india sinemet online cheap erexor non perscription inhaler shop motilium jarabe buy cheap singulair cheapest price on beconase nasal spray how can i get digoxin xr purchase danazol bodybuilding where to buy viramune need buy xalatan online mexico zantac prescription vs otc where can i buy antabuse zealand generic imitrex brands ciplox lowest price eye ointment where to buy dapoxetine order periactin safe buy cheap cafergot in singapore wholesale generic liv 52 benefits cheapest price on doxycycline australia order saw palmetto online nz prazosin buy online safely norvasc low price testosterone buy cheap lipitor in canada where can i purchase minocin to get how can i get pamelor for pain buy cheap ginseng tea how long can clomid delay your period wholesale generic valtrex herpes how can i get roxithromycin stay in your system generic allegra amazon generic atrovent become acyclovir over the counter cvs wholesale generic effexor good triamterene cheapest price nhs cheap erexor power evista sale xbox generic dostinex list where to buy metoclopramide qtc suprax online cheap coupon where to buy naproxen otc norvasc non perscription insulin panmycin online cheap india cheapest nicotine patches discount tretinoin where to buy sominex founded wholesale generic clarinex available canadian pharmacy ventolin uk advair cheapest price without insurance low cost v-gel himalaya where can i purchase arava found cheap lexapro vs cefuroxime (generic ceftin) piracetam buy online australia casodex non perscription funziona cheap evecare forum avodart cheapest price usa where can i purchase xeloda cheap baby aspirin over the counter precose online order offer how can i get serophene nedir caverta online cheap watches cheap serpina law where to buy wellbutrin bulk wholesale generic tricor launch seroflo cheapest price finder cheapest price on cardizem la xeloda buy online mims wholesale generic levitra online reviews buy feldene brisbane cheapest price on femcare precose sale toronto order hytrin viramune online order usa buy cheap celadrin us how can i get digoxin node buy zetia online legal order buy clomid pills generic bisoprolol hctz purchase fertomid south africa nicotinell non perscription lenses buy cytoxan uses cheap femara alternatives buy coreg leads buy cheap meclizine over counter cheap shuddha guggulu khasiat seroflo generic advair diskus where to buy zanaflex pills online buy buspar online epocrates brahmi cheapest price syrup micardis online order return topamax cheapest price yojimbo voltaren gel available over the counter where to buy serevent generic cheap moduretic emagrece can u buy promethazine over the counter wholesale generic trimoxazole antivert non perscription buy cheap amantadine can you cefixime online order prescription discount topamax side ginseng online order number depo provera online order discount benzac buy diclofenac voltaren gel purchase anacin drug wholesale generic tegretol side effects nicotinell non perscription contacts wholesale generic clarinex buy tulasi online cheap booking bangalore marathahalli azulfidine cheapest price black market prednisone low price heart rate cheapest price on eurax canada how can i get alavert find xalatan sale tablets buy v gel kith shop dramamine youtube ayurslim online order capsules cheap glucophage a prescription differin over the counter walmart generic fucidin brand name buy cheap nicotinell zuigtablet order betapace online uk buy periactin generic how can i get lotensin stay in your system buy uroxatral work order zetia online us trandate online cheap india purim non perscription uk order toradol online free order imitrex online epocrates how can i get anacin use where can i purchase entocort online how can i get midamor working pletal online cheap pills albendazole sale mg canadian pharmacy for cialis triamterene buy online with prescription how can i get amitriptyline nortriptyline suprax cheapest price jeans cheap lady era pills side effects how can i get arimidex know low cost differin gel buy cheap havaianas online wholesale generic claritin walgreens buy renagel online overnight buy cheap tinidazole prescription copegus cheapest price yojimbo mobic cheapest price nz dapoxetine ordering numbers how can i get levitra kill you aciclovir online cheap india cozaar cheapest price generic calcium carbonate cheapest price yojimbo can you order antabuse online revatio over the counter strike how can i get ginseng in bangalore eulexin over the counter get wholesale generic flovent canada how can i get clarinex your system how can i get tegretol cheap adalat oros luvox ordering online how can i get hoodia suppress appetite how can i get lamictal much wholesale generic ciprofloxacin picture generic methotrexate same keflex lowest price cash shop reglan breastfeeding where to buy celebrex want where can i purchase trileptal xarope digoxin non perscription drugs sinemet lowest price plus duetact online cheap flights bentyl lowest price laptop arava over the counter medicine like discount kamagra quick order levitra online order glucotrol xl propecia cheapest price philippines discount lotrisone lotion trental lowest price india can you purchase viagra online abana online cheap kurti buy lariam online get serevent cheapest price jumperoo order lincocin online can generic etodolac just as good generic lisinopril recall tretinoin online order hyderabad suprax online order mg tadapox cheapest price hotels order aciclovir online kaufen topamax sale the uk allegra buy online uk shop sumycin where to buy oxybutynin patch flovent buy online reviews order nizoral purchase beconase you dapoxetine online cheap mg nitrofurantoin cheapest price kg buy pletal online real buy mestinon kuala lumpur where can i buy rogaine at motrin online order hyderabad cheap imdur dosage metformin online order kaufen kamagra cheapest price africa diovan online cheap designer how to get orlistat from gp where to buy emsam europe how can i get erexin v side effects buy cheap dapoxetine generic speman cheapest price where discount ciplox maxalt 10 mg for sale tricor ordering from canada chloroquine next day delivery times buy copegus prescription cheapest price for advair 500/50 how can i get carafate quit propecia buy online usa how can i get minocycline nexium buy metformin online india how can i get mevacor taken where to buy pamelor cheap benicar generic release buy lopressor dosage where to buy amoxicillin for humans order paroxetine online kopen generic amaryl zamiennik evista sale mexico cheapest price on silagra bangladesh buy cheap dramamine children;s buy cozaar online us lotrisone cream discount buy cheap prograf how can i get deltasone long cheapest price on zithromax without insurance xenical non perscription xanex generic effexor hives buy cheap nootropil mg generic advair india buy cheap sinemet much how can i get revatio been around how can i get rosuvastatin zopiclone calcium carbonate online cheap locally saw palmetto buy online capsules purchase hydrochlorothiazide brazil where to buy abilify korea cheapest price on rosuvastatin api cyklokapron next day delivery nyc where to buy bactroban the counter canadian pharmacy arimidex uk cipro online cheap pharmacy ciprofloxacin lowest price solution buy requip japan canadian pharmacy arimidex direct buy indinavir online how can i get micardis night how can i get nexium in a day buy doxycycline chlamydia tenormin online order form how can i get uroxatral reviews how can i get trental stop buy cheap lynoral uses order inderal online safe how can i get viagra in canada methotrexate over the counter like propecia cheapest price nz dipyridamole over the counter spain how can i get cephalexin effects last ranitidine online cheap order buy motilium lingual where to buy duetact order hydrea notice zenegra cheapest price mobile how can i get lipitor niacin together buy voltaren gel in usa how can i get carafate dog buy chloramphenicol eye drops uk where to buy zestoretic impuissance skelaxin cheapest price jeans purchase levitra canada cheapest price on emsam walgreens pletal lowest priced purchase risperdal prescription generic cardura generic seroquel xr discount septilin beneficios is buying nolvadex online legal where to buy valtrex do you how can i get erexin v opinie forum how can i get flagyl john;s wort azithromycin lowest price lamisil online cheap where to buy imuran vietnam where to buy antabuse line uk buy cheap aciclovir tablets online uk bystolic online cheap price where to buy benzaclin gel rhinocort lowest price aqua nasal spray where can i purchase arava order can you buy dulcolax suppositories over the counter wholesale generic estrace estrace canada pharmacy amantadine prescription cheapest price on eurax drug where to buy clozaril tablets buy nolvadex and clomid copegus cheapest price jumperoo generic allegra 12 hour how can i get albendazole eat gyne-lotrimin cheapest price melbourne buy olanzapine in nz meclizine sale australia rizact cheapest price hotels robaxin non perscription narcotic how can i get flomax uses cheapest price on trental philippines cheap tofranil lek generic zofran name aleve lowest price generic how can i get mircette has azulfidine sale prescription how can i get fluoxetine know purchase cleocin solution wholesale generic lasix work etodolac over the counter purchase aceon lowest price z10 forzest cheapest price canada purchase pariet mg where to buy zofran injection cheapest price on prograf philippines generic desyrel look like buy cheap vermox europe how can i get diclofenac stay in your system how can i get effexor effect where to buy xalatan germany 800 mg motrin over the counter order paxil over the counter generic celebrex vs celebrex serevent over the counter in australia aleve lowest price medicine zocor lowest price buy prednisolone zentiva how can i get periactin trazodone online cheap purchase where to buy flovent voucher how can i get motilium milk wholesale generic celexa mg skelaxin online order pharmacy seroquel cheapest price jeans clonidine over the counter name order flovent online bestellen where to buy pristiq line uk trileptal online cheap flights how can i get lioresal feel where can i purchase nootropil you get viagra next day delivery working generic cleocin iv liv 52 ordering vs liver care sinequan online order offers dramamine online cheap shopping xeloda online cheap buying augmentin duo generic where can i purchase nizoral manila buy zanaflex generic online wholesale generic flonase nasal spray online how can i get prazosin metabolized order protonix online can how can i get retin a effectively evista buy online overnight low cost decadron nasal how can i get haldol to give shop phexin tablet how can i get mircette take to work how can i get uroxatral work haldol non prescription lithium order of reactivity where to buy copegus metabolised order shallaki review cheap emsamala where to buy plavix online where to buying lariam in bangkok cheapest price on diltiazem us buy cheap lipitor zealand benfotiamine cheapest price list how often can i use zaditor where can i purchase aspirin is made is bystolic over the counter where to buy eldepryl place irbesartan generic launch where can i buy retin a online lipothin cheapest price jumperoo how can i get trileptal does panmycin cheapest price ebay where to buy viagra forum revatio buy online shoes singulair online cheap get medrol cheapest price yojimbo how much hyaluronic acid to take how can i get midamor much low cost pletal wiki canadian pharmacy propranolol inhouse keflex generic available how can i get amantadine kidneys abana machine shop hialeah fl kirkland generic allegra order prazosin buy toradol zealand do they sell promethazine over the counter revista sale y pepe generic lasix us trental non perscription cialis acticin online order tracking pariet online order zara canada pharmacy flomax sante' where to buy serevent canada discount coupons for zofran alavert cheapest price finder wholesale generic tricor be available ralista online cheap india where to buy celadrin find canadian pharmacy viagra paypal canadian pharmacy keppra jarabe generic capecitabine uk where to buy pristiq store discount clarinet prograf buy online in hd discount rental ottawa dramamine online order form tetracycline online cheap order discount adalat cheap rental rates cheapest price on saw palmetto drive alavert next day delivery flowers buy carafate online dogs olanzapine cheapest price in philippines buy tamoxifen research augmentin non perscription cosa nizagara for sale generic for etodolac cozaar online cheap for sale generic hoodia juice generic aciphex price generic name of zetia buy robaxin the counter where can i purchase allegra canadian pharmacy viagra kuala lumpur is baclofen generic for soma furosemide sale xbox buy toprol online shop confido latin how zyban was discovered lipitor cheapest price singapore discount suhagra online femara sale a prescription cozaar buy online get serpina non perscription contacts wholesale generic propecia thailand buy cheap hyaluronic acid zealand where to buy pristiq kairos cheapest price on lithium carbonate chart generic prometrium buy cialis online with mastercard purchase pilex tablets generic arava replacement where to buy alavert ingredients where to buy naprosyn fort how can i get serevent you take buy cheap mestinon pills albenza online cheap buying where to buy trental bula aciclovir buy online in the uk bactrim lowest price street augmentin online cheap generic discount silvitra buy carafate suspension buy havaiana thongs order augmentin japan where can i purchase glucophage over counter how can i get toradol compared to vicodin malegra next day delivery xanax cheap advair symbicort generic erectile packs dysfunction how can i get ginette 35 diane 35 how can i get cyklokapron your system wholesale generic antabuse uk feldene online cheap order generic nitrofurantoin efficacy zestril buy online a prescription cheapest price on stromectol is norvasc an over the counter drug where to buy etodolac the counter actos non perscription water pills how can i get robaxin kill you order imuran online reviews micronase online cheap outlet where to buy viramune dosing azulfidine sale a prescription how often can alavert be taken fast shipping exelon online free buy viagra substitute buy cheap nimotop online how can i get glucotrol supplied generic sominex vs glycomet lowest price laptop how can i get premarin night wholesale generic plavix on the market where can i purchase evista tablets buy clomid research chemical how can i get isoniazid given proscar cheapest price generic beconase lowest price spray prilosec cheapest price publix order xenical online you buy triamterene online apotheke buy amoxicillin trihydrate generic name of tofranil how can i get colchicine made discount lasuna benefits ginseng lowest price ohio 2013 trazodone hcl generic name cafergot online order pharmacy cheap benicar kidney amoxil sale malaysia finpecia online order buying amitriptyline low price pressure hyaluronic acid sale eye drops buy diltiazem kuala lumpur amoxil sale the uk purchase zantac need where can i purchase allopurinol my dog ordering cialis online in australia buy xeloda liquid where to buy betapace prescription cozaar over the counter drugs like buy cheap cytotec where to buy protonix gel how do i get prescribed neurontin where to buy rogaine in canada how can i get minocycline stay in system purchase meclizine where to buy cafergot nyc how can i get rogaine go without cagliari cipro low cost wholesale generic cleocin ovules viagra buy online uk order prazosin online illegal emsam sale usa zithromax online cheap z-pak zocor over the counter equal how can i get imuran starts working online canadian pharmacy provigil purchase prazosin lek where can i purchase viramune you find phenergan non perscription insulin how can i get desyrel where can i purchase motrin go abilify sale china aspirin non perscription gel tabs order precose instructions how can i get myambutol your system zantac lowest price z10 where can i purchase amoxil junior indocin cheapest price nz avalide over the counter alternative clonidine cheapest price india wholesale generic claritin safe during pregnancy zoloft lowest price usa order cytotec online in philippines where to buy differin drops buy meclizine online europe buy cheap differin gel 0.3 ditropan lowest price india serpina buy online uk buy precose online nz purchase abilify cheap order uroxatral experience crestor lowest price cvs how can i get sinemet zolpidem mobic next day delivery xanax entocort online cheap designer wholesale generic micardis not working allegra online order raquel flexisyn buy online india buy provigil modafinil generic shuddha guggulu commiphora wightii low cost prilosec together zetia over the counter or buy xalatan online can you purchase accutane kong non prescription pills like viagra zyprexa cheapest price uk buy cheap ventolin asda rocaltrol online order form where to buy strattera england nootropil next day delivery flowers clomid buy online or nolvadex propecia sales figures cheapest price on lotrisone ingredients prinivil over the counter strike bupron over the counter rogaine lowest price z1 carafate online order zumiez how can i get azulfidine en purchase indinavir want generic serevent be available where to buy lipotropic injections in south africa revatio sale nz buy chloramphenicol online pharmacy generic celebrex at walmart cheap tricor a prescription buy cheap hyaluronic acid nz where to buy zyprexa usa is topamax available over the counter where to buy indocin nottingham alli cheapest price increase how can i get zantac gets you high generic zyprexa date shop calcium carbonate with vitamin d shop mobic side kamagra cheapest price jelly uk alli over the counter equal where to buy hydroxyzine hcl dostinex buy online plavix lowest price name stromectol online order commande citalopram buy online ko"pa meclizine cheapest price cash where can i purchase aceon manufactured how do i take lamictal generic flomax tamsulosin fertomid online order africa lamisil cheapest price spray buy roxithromycin us where can i purchase imuran powder pariet cheapest price in egypt endep online order offers generic ceftin does doxazosin buy online zealand generic precose just as good mobic non perscription lenses order lisinopril online from canada buy tenormin order aciclovir dosage antivert next day delivery gifts proscar lowest price in malaysia buy xeloda line buy cheap saw palmetto zimbabwe order provera online kaufen atorlip non perscription walmart fosamax over the counter can get how can i get benfotiamine measure cheapest price on toradol fiale suhagra next day delivery xanax buy generic neurontin where to buy tricor legal where to buy zetia houston how can i get augmentin calculate mircette online cheap birth control diclofenac for sale australia remeron over the counter viramune buy online getting how can i get ophthacare himalaya how can i get deltasone to dose wholesale generic coreg look like cheapest price on ophthacare eye drops order v gel online og buy albenza online can you how can i get xenical kill you where can i buy lisinopril uk order zocor a prescription how can i get femara quality buy clomid for pct canadian pharmacy hyzaar vidal beconase online order form buy glucotrol online free robaxin online cheap for sale evecare online order syrup buy cheap albenza liquid buy finpecia legit purchase combivent prescription wholesale generic arimidex australia buy accutane in dubai canadian pharmacy metformin giant eagle cheap calcium carbonate and hydrochloric acid cheapest price on erythromycin uk lamisil lowest price retail buy fucidin h wholesale generic ciprofloxacin hydrochloride cheap flovent voucher pristiq over the counter available can you buy accutane over the counter buy detrol online fast delivery buy zetia africa voltaren buy online emulgel emsam lowest price online how can i get prinivil much where can i purchase artane opening beconase online order tracking where to buy etodolac from india canadian pharmacy carbozyne buy antivert glaucoma maxalt lowest price xperia discount lamisil tablets how can i get nimotop gocce robaxin next day delivery gifts how can i get cephalexin nitrofurantoin together wholesale generic skelaxin become available sominex cheapest price xbox alli non perscription valium where can i purchase aristocort ointment buy cytoxan chemotherapy how can i get myambutol know if fast shipping sildalis online free low cost lamictal uses shop benfotiamine lamisil ordering canada purchase lotensin dosage augmentin low price back pain how can allopurinol be used to treat gout dapoxetine cheapest price in indian rupees generic tadacip avis generic slimex work lotensin ordering guide buy tretinoin retin a cheapest price on finast medicine how can i get prandin been around aciphex generic availability date order prograf online gratis subtitrat viagra online order japan cheapest price on olanzapine injection how can i get hyaluronic acid liquid canadian pharmacy brand name cialis cheapest price on differin jel mestinon online order can u wholesale generic benzac hk where to buy dapoxetine brand vytorin cheapest price zealand order triamterene a prescription how can i get tegretol quit taking where can i purchase septilin singapore how can i get singulair starts working where to buy ceftin a prescription buy cialis montreal doxycycline cheapest price increase cheap xenical loss pills ginseng non perscription glasses colchicine low price back pain buy cheap pletal usa how can i get kamagra xtc discount zyban kullan?m? buy discount viagra how can i get lariam a prescription purchase advair uses shop menosan salvia where to buy bentyl for where can i purchase ashwagandha uses wrangler factory shop calverton accutane online order tracking order aciphex online generic where to buy beconase you flagyl online order how can i get cephalexin pronounce cipro non perscription marika wholesale generic lithium phosphate battery wholesale generic prilosec look like lamisil lowest price at cream buy cheap prazosin a prescription calcium carbonate lowest price huber abilify sale mg discount arimidex wholesale generic caverta dosage where can i purchase revatio generic micardis discount drug card how can i get periactin quickly how can i get alavert until where can i purchase zithromax sold finpecia non perscription sunglasses doxazosin buy online epocrates canada pharmacy motrin ib lamisil online cheap buying metoprolol discount program casodex online order uk how can i get revatio until it works wholesale generic kamagra europe shop cafergot uk how can i get chloroquine stay in your system generic of proventil discount finast finasteride cheapest price on tricor us prandin online cheap flights vpxl next day delivery xanax cheap xenical for sale buy cheap rumalaya salbe order phexin online how can i get protonix know cheapest price on diltiazem hcl shop lincocin fiale generic furosemide replacement viagra for sale in qatar purchase beconase canada how can i get cleocin bv carafate sale online canada cozaar ordering a prescription how can i get imuran given buy cheap flovent generic online where can i purchase cyklokapron cialis online order mg discount gyne lotrimin mycelex 7 how can i get vermox u use cheap neurontin online cheapest price on saw palmetto essential oil generic lasix furosemide fast shipping viagra online sale wholesale generic cozaar mg how can i get gyne lotrimin price buy zerit online keppra over the counter where can i buy how can i get periactin be taken actoplus cheapest price where paroxetine online order generic discount retin a vs tretinoin diovan generic medco how can i get fertomid to take cheapest price on valtrex for cheap buy emsam new zealand where to buy advair hfa generic voveran uses where can i buy aciclovir tablets cheap generic femara benadryl lowest price of children;s erexor cheapest price jeans cheap mentat benefits buy ginseng online vendita how to purchase periactin maxalt over the counter form xenical online order roche venta wholesale generic silagra online epivir-hbv cheapest price yojimbo calcium carbonate ordering ksp wholesale generic exelon tts cheap saw palmetto hair loss serevent cheapest prices desyrel lowest price mg where to buy real hoodia lasix non perscription xanex discount voltaren gel wholesale generic propecia india purchase zantac xanax canadian pharmacy benfotiamine cheapest price on xenical zealand aciphex non perscription uk xenical lowest price the usa discount minocycline buy cheaper diovan alternative generic eulexin name generic cialis forum dipyridamole online order cheap how can i get levothroid does cheaper price on risperdal version detrol ordering on line sildenafil next day delivery uk where to buy toradol online order plavix online overnight order zanaflex online buying buy cheap amoxicillin jacksonville cheap orlistat online uk dipyridamole cheapest price australia valtrex cheapest price online wholesale generic evista form purchase tamoxifen micronase online order number order propranolol online rezeptfrei generic wellbutrin and constipation capoten lowest price xperia cheapest price on xalatan drops cheapest price on griseofulvin philippines order motrin online free where to buy pyridium found buy viagra online in usa buy ceftin 500mg celebrex ordering eldepryl over the counter available buy proventil dosage order alesse 21 online where can i purchase dapoxetine we find dipyridamole online order overnight dramamine buy online in uk where to buy iodine how can i get prilosec metabolized does generic prometrium work order sinemet online illegal order serevent online get naprosyn non perscription contacts order detrol online next day delivery order azulfidine online mastercard where can i buy lisinopril cheap where can i purchase viramune vancouver buy uroxatral online free seroflo next day delivery quote erythromycin for sale buy differin japan how can i get aldactone effect much does generic fosamax cost epivir-hbv next day delivery xanax how can i get furosemide before discount lady era rocker where can i purchase indinavir bula where to buy imitrex generic zyvox lowest price mg discount xeloda wiki dulcolax online cheap bestellen schweiz buy accutane online reviews order lady era shalott where can i buy lotrisone cream order detrol online paypal how can i get rogaine just stop how can i get alesse reviews tadapox next day delivery times where to buy levlen ed australia where to buy ayurslim work buy aceon uk cipro lowest price hc otic risperdal cheapest price kindle xeloda online cheap outlet order stromectol dosage can you buy antabuse over the counter generic of lamictal xr order ayurslim ve'leme'nyek valtrex lowest price z10 canadian pharmacy plaquenil lupus order gyne lotrimin for yeast infection buy metformin 500 mg online buy calcium carbonate online order buy cialis online yahoo answers wholesale generic retin a does how can i get medrol prescribe buy accutane malaysia wholesale generic advair youtube rosuvastatin lowest price list buy imuran gel floxin online order offers buy abilify from india buy dog amoxicillin online where to buy lopid angeles cheapest price on lipitor canada generic elavil pictures buy mentat tablets where to buy hydrochlorothiazide nyc cheap lariam prescription where to buy xenical online order nimotop nimodipino adalat ordering online how can i get proscar you take pyridium online order usa how can i get cabgolin much how can i get risperdal help autism inderal sale liquid buy liv 52 kidney over the counter for metformin order femara online free albendazole online order safe actoplus cheapest price met cheapest price on tamoxifen in canada cytotec online cheap jual obat vasodilan non perscription diuretic cheapest price on lipitor usa tamoxifen sale online calcium carbonate cheapest price filler plaquenil cheapest price where canada pharmacy actonel prices how can i get aricept prescribed how can i get inderal kill you shop ayurslim himalaya nexium cheapest price sam;s club how can i get fertomid mg 5 tablets work buy antabuse online reviews cheap website to order periactin generic dramamine xanax inderal buy online europe order benadryl jarabe wholesale generic zanaflex how can i get rogaine eyebrows buy cheap famvir online uk where to buy nolvadex vancouver hyzaar cheapest price in egypt sinemet over the counter medication like how can i get proscar stay in your system where can i purchase eulexin mp3 canada pharmacy bupropion health dostinex non perscription se generic slimex zay?flama zetia ordering numbers alli over the counter weight loss pill benadryl online cheap watches buy amantadine kuala lumpur wholesale generic dramamine walmart how can i get lariam help headaches wholesale generic glycomet use wholesale generic lexapro lawsuit low cost neurontin high hyaluronic acid cheapest price levels prilosec non perscription otc vs beconase online order cheap how can i get maxalt cost without insurance benadryl next day delivery side effects wholesale generic plavix in usa wholesale generic urispas bijsluiter where can i buy hydrochlorothiazide usa florinef ordering numbers how can i get crestor night low cost synthroid amantadine sale malaysia nicotinell cheapest price jeans order ranitidine online kopen buy tulsi online vrindavan how can i get lamisil xanax at the same time zofran generic brand generic arimidex effectiveness low cost suprax uses where can i buy cheap cytotec cheapest price on flovent kg cheap furosemide qualitest glucophage next day delivery xend fast shipping dilantin online free order gyne lotrimin first trimester allegra online order offers zyrtec lowest price hour buy cheap speman dosage how can i get bystolic starts working where can i purchase apcalis australia how can i get plaquenil zopiclone wholesale generic prinivil name wholesale generic retin a at walmart buy cheap meclizine india ranitidine non prescription where can i buy arimidex korea shop liv 52 yahoo answers cheapest price on amitriptyline reviews where to buy fluoxetine vancouver how can i get arava do wholesale generic singulair look like cheapest nizoral shampoo online hyaluronic acid sale zimmer can you buy hyaluronic acid canadian pharmacy casodex vidal medication like baclofen order unisom online ordered buy cheap meclizine us generic of tamoxifen danazol lowest price acivir cheapest price jeans buy mobic high how can i get bupropion for smoking cessation where to buy xalatan online how wellbutrin makes you feel buy cheap prandin vancouver wholesale generic prilosec otc buy actors online movie buy lopressor online can you generic of micardis hct wholesale generic bentyl does zerit ordering numbers sumycin online cheap watches where to buy motrin find azulfidine buy online a prescription buy precose online safely can i order provigil from canada roxithromycin online order zara order styplon himalaya order clonidine mexico cheap colospa retard buy cheap kytril metformin lowest price dpco cheap viagra pills for sale order cialis usa zaditor next day delivery xend dapoxetine buy online new zealand where can i purchase betapace a prescription order digoxin online discount vpxl ingredients prograf lowest price egypt how can i get levitra viagra how can i get dutas prepare buy albendazole online discount lithium grease sarafem over the counter drug canadian pharmacy xeloda sells buy artane online prescription hyaluronic acid lowest price research roxithromycin online cheap australia albenza ordering guide generic penegra use how can i get saw palmetto kidney stones where can i buy tretinoin japan how can i get chloroquine you take order medrol online kopen mentax over the counter equivalent epivir-hbv cheapest price xbox ginseng cheapest price malaysia buy xeloda online epocrates unisom sale year canadian pharmacy etodolac dosage low cost crestor vidal stromectol online order buying arimidex for sale cheap how can i get diclofenac kidneys abilify online cheap purchase how can i get beconase cat canadian pharmacy nizoral shampoo shop elavil dosage augmentin lowest price without insurance order gyne lotrimin the same as monistat buy luvox a prescription aciphex non perscription lenses aciphex buy online reviews cheap reglan buy augmentin lowest price mercury how can i get suhagra buy buy valtrex online for cheap where to buy tulsi tea in canada carafate cheapest price tablets shallaki lowest price laptop zyvox lowest price malaysia order rosuvastatin online legal plavix online cheap usa celadrin sale in australia order maxalt online lingua where to buy arimidex where to buy lisinopril tablets can you buy maxalt over the counter canadian pharmacy vermox imitrex cheapest price at walmart buy hyaluronic acid canada generic triamterene us cheapest price on lipitor between fexofenadine generic uk where to buy midamor australia buy copegus real purchase serevent prescription wholesale generic paroxetine for paxil how can i get prograf you go without generic skelaxin available mobic online order usa where to buy rosuvastatin kong buy cheap zanaflex cream fast shipping bentyl online imuran buy online from uk indinavir online order legal discount entocort how much liv 52 while on cycle viagra for sale in vancouver shop lady era review order rocaltrol dose mobic cheapest price meloxicam can you buy wellbutrin online dostinex over the counter u buy where to buy benfotiamine powder buy effexor xr online buy tulasi online songs buy medicine like provigil or modafinil how can i get anacin quickly does where can i purchase lincocin jarabe carafate online cheap uk where to buy clozaril online canada where to buy cytotec in bahrain albendazole cheapest price zealand finast over the counter viagra substitute skelaxin non perscription eyeglasses where can i buy retin a cream in nz buy metoclopramide online tablets ethionamide online order return coreg cheapest price walmart order propranolol youtube buy dramamine in uk how can i get florinef work in the body cheap tofranil reviews ginette-35 online order uk rogaine lowest price nz low cost coumadin side buy copegus new zealand where to buy cardura angeles how can i get fucidin many times a day buy finasteride benadryl non perscription generic viagra when will it be available how can i get dulcolax cramps last claritin non perscription cvs wholesale generic avodart form generic crestor release generic tofranil reviews aspirin lowest price walgreens benemid cheapest price mobile order cialis online cheap apcalis lowest price xperia buy ethionamide online cheap purchase prograf level capoten lowest price z10 meclizine over the counter 25 mg zocor buy online coupons wholesale generic propecia usa 2013 generic sinemet any good where to buy lopressor cheapest place aciclovir over the counter valacyclovir buying cheap cabgolin canada wholesale generic keflex antibiotics voveran cheapest price canada buy zocor online get prescription how can i take promethazine how can i get stromectol do you take suprax online order tracking shop isoniazid nibhon thaiprasert klagenfurt where to buy tricor reviews strattera over the counter quinn retin a non perscription buy buy cytotec yemen where to buy tricore pillow canada pharmacy sinemet buy where can i purchase purim shushan raglan tent shop buy copegus online day delivery canadian pharmacy rhinocort vidal buy cheap griseofulvin cats pamelor online cheap outlet protonix order online law and order actors pictures effexor over the counter u purchase cialis buy online kong ciplox sale canada how can i get cytoxan handle buy cheap zocor prescription discount v gel za bolki v garba discount capoten sublinguale buy zocor zamienniki erythromycin for sale online akron university gift shop where can i buy unisom in the uk how can i get glucophage video discount digoxin toxicity viagra shop in hyderabad detrol sale in australia shop serophene bula buy cheap lanoxin the uk low cost hotels in calangute goa cheapest price on antivert list tegretol low price libido rogaine lowest price xperia shop saw palmetto good or bad generic plaquenil replacement buy cheap anafranil online uk acyclovir buy online usa wholesale generic accutane rx where to buy hyaluronic acid powder uk buy finax online reddy;s discount zanaflex narcotic low cost penegra pills aciphex online cheap watches order vermox shop aricept uses sildalis online cheap xbox buy anafranil online uk ayurslim cheapest price jeans amantadine buy online kopen cheapest price on flagyl generic cheapest price on femara much suhagra online cheap australia where to buy promethazine mexico abilify sale in australia carafate sale us buy entocort ec rosuvastatin sale usa phexin lowest price laptop order indinavir online pills ginseng cheapest price selling buy caverta in malaysia generic seroquel cost without insurance buy prevacid uk fucidin over the counter australia generic cephalexin dogs zocor online cheap xbox plaquenil buy online india discount gyne lotrimin que es lopressor next day delivery uk allegra buy online lamictal lowest price without insurance glimepiride generic drug dipyridamole over the counter singapore shallaki sale uk midamor sale qld order provera online shot order periactin online fast and cheap how femara works for infertility vpxl online cheap vintage how can i get tenormin lower blood pressure erection packs online order food nizoral cheapest price egypt wholesale generic accutane insurance casodex next day delivery flowers buy niacin bulk shop cyklokapron dose how can i get pletal pregnancy canadian pharmacy paroxetine qtc aspirin salt content discount v gel tight doxazosin online cheap uk discount indocin medication mobic cheapest price philippines differin cream for sale imuran non perscription contacts purchase lipotrexate shots order triamterene use cialis sale qamber shahdadkot district buying cheap copegus legal clonidine online order form wholesale generic clarina reviews canadian pharmacy promethazine price buy risperdal online ireland allopurinol cheapest price tablet canadian pharmacy metformin price albenza over the counter strike shop septilin review buy differin online fast shipping how can i get zithromax jejunostomy avana online order hyderabad canadian pharmacy depakote online where to buy serevent safely order fertomid uk how can i get lady era fan vmware stop vpxd benzac non perscription xanex best generic neurontin cabgolin non perscription insulin wholesale generic rogaine rite aid danazol buy online ordering where to buy viramune find generic fml forte suspension where can i purchase furosemide line how can i get ginette 35 effective birth control pill anacin non perscription uk where to buy bupropion mg order indomethacin online uk fast shipping vpxl online low cost penegra online lisinopril ordering line order provigil in canada cheapest price on synthroid kroger avalide generic picture cheap gyne lotrimin cvs valtrex online cheap vintage erythromycin cheapest price thiocyanate avandamet next day delivery time buy cytotec online vendita cheap price on xenical pills where can i purchase cozaar in london buy casodex london cheapest abilify online how can i get pamelor cost tricor sale injectable shop effexor jittery generic for dilantin where to buy zestril tablets tinidazole cheapest price tablets purchase plavix australia shop calcium carbonate sulfuric acid purchase amaryl wholesale generic actonel mg shop silagra incepta buy cheap pletal online canada ciplox over the counter buy colchicine online order aleve lowest price gels purim online cheap designer how can i get keflex quickly should order clonidine online want buy mentat non perscription uppers lamictal low price blood pressure trileptal online cheap azulfidine online order prescription how can i get requip magic buy nizagara online order avalide non perscription contacts generic for hydroxyurea grifulvin next day delivery quote buy valtrex medication wholesale generic metoclopramide qt how can i get anafranil buy buy diflucan cream generic for bupropion xl where to buy bentyl online how can i get renagel renvela generic name for trental decadron low price back pain buy flexisyn cheap prazosin buy detrol online can you gyne-lotrimin online cheap vintage tretinoin gel sale generic precose whats revatio cheapest price philippines shop revatio sydney shop hyzaar lek purchase meclizine xanax deltasone over the counter strike canadian pharmacy baclofen xl how can i get amaryl xm how can i get cephalexin reconstitute carafate lowest price z1 is it safe to order retin a online where to buy periactin vietnam chloromycetin over the counter strike where to buy lithium used in everyday life how can i get gyne lotrimin for diaper rash torsemide buy online sale where to buy zyrtec in canada where can i purchase carafate uses xenical sale dogs generic brand for periactin purchase diltiazem rx low cost alternative to crestor where can you buy cialis in canada cheapest price on albenza dosage buy lipotrexate fincar generic finasteride cheap proventil usa order eurax lotion buy indinavir online get prescription buy serevent vietnam metformin low price gfr where to buy capoten sublingual buy griseofulvin online liquid generic strattera launch diovan versus generic cheapest price on effexor costco order aceon battery lopressor cheapest price uk provera online order offers imitrex online order offers how often can i take voltaren buy doxazosin liquid how can i get benzac until lozol lowest price yojimbo cheap diarex magnum buy nexium tablets viramune over the counter where can i get slimex 15 buy online uk azulfidine ordering line dipyridamole sales in canada zebeta online order uk where can i purchase albendazole excreted cheapest price on zocor india clonidine non perscription inhaler alternative to cialis over the counter benfotiamine over the counter buy cheapest price on vermox usa how can i get brahmi richfeel buy cheap zestril spc calan online order india how can i get lipitor joint pain metoclopramide hcl generic name order brahmi online watch bactroban buy online gel eurax online order uk order lipotrexate vitamin claritin buy online kong minocycline non perscription lenses buy skelaxin online overnight how can i get florinef know if i need xeloda buy online without how can i get chloroquine cost cheapest price on valtrex dosage prednisolone lowest price syrup shop cafergot kong himcolin online order cheapest price on ponstel forte where can i purchase zyprexa get toprol cheapest price jumperoo where to buy cyproheptadine online zyrtec compare prices buy orlistat generic depakote next day delivery quote how can i get diclofenac pregnancy buy alavert online can you crestor online cheaper alternative buy nolvadex legal imitrex buy online uk low cost aspirin generic celebrex launch where can i purchase gasex ingredients wholesale generic pristiq xanax hoodia non perscription insulin ranitidine cheapest price jeans buy mircette cheapest price on suprax egypt discount for levitra buy azulfidine online in usa generic flovent just as good cefixime non perscription glasses dipyridamole buy online generic deltasone equivalent omnicef next day delivery uk prinivil next day delivery times buspar online cheap canada propecia order europe order nizoral dandruff shampoo automatic stop order policy metoclopramide cheapest price on cystone reviews hyaluronic acid non perscription for gonarthrosis buy antivert you purchase motilium domperidone how can i get uroxatral to work how can i get skelaxin expired prometrium lowest price dose saw palmetto online order canada dipyridamole online ordering low cost clonidine dosage wholesale generic levitra dosage levothroid online order backorder order furosemide in canada danazol cheapest price mg nizoral generic name tegretol non perscription uk amaryl online cheap india fml forte sale fml buy singulair korea tenormin lowest price pakistan digoxin low price levels in blood cheapest price on mentat ds pletal non perscription inhaler how can i get cephalexin expires aceon non prescription shop acivir buy cheap pristiq rx buy motilium online you antabuse lowest price mg amaryl cheapest price xbox cheapest price on actos youtube cephalexin lowest price in philippines where to buy trazodone metabolized can you buy claritin d over the counter in arkansas canadian pharmacy lynoral uk where to buy capoten dosage how can i get diltiazem until buy proventil line how can i get chloroquine used in blood banking where can i purchase ditropan mentat non perscription diuretics protonix buy online next day delivery buy cheap dianabol tablets discount erectile pack sample cheapest price on tamoxifen drug clarinex over the counter u get buy buspar yahoo buy cheap dapoxetine hydrochloride order unisom online bestellen cheap speman wholesale generic prilosec best price cabgolin online order safe saw palmetto online cheap virginia bactroban sale