| 
Välkommen, Gäst
 • Sida:
 • 1

ÄMNE: Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar

Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51879

DEL 5.
Polar 6200

I år kommer Polar med något nytt! Nämligen Polar 6200. Det är en vanlig Polar 620 TR, med dubbelsäng och badrum längst bak. Den som kom så sent som förra året. Här är den samma vagnen men i en mera omgjort variant. Där 620 TR namnet är bytt ut till 6200. Det betyder att en ny 1000-serien har sett dagens ljus. Omgjorda exklusivare vagnar med påmålade långsidor med motiv av ett landskap. Mycket snyggt gjort med motiv av skog och fjäll.
Fronten och bakparten på Polaren går i den sedvanliga vita kulören. Därmed blir det en fin kontrast till dom gråblå långsidorna på vagnen. Nu är det inte bara detta som är nytt, insidan har ochså setts igenom. Fönsterna på vagnen går i en mörk ton typ flaggskeppet Silverline från Polar. Nästan som om denna skulle vare en lillebror till Silverline, även om detta är en helt annan serie. Polar har olika engelska förkortningar på sina planlösningar. TR förkortningen på den vanliga Polar 620 TR står för Toilet Rear. CT betyder Corner Toilet eller CTX som betyder Corner Toilet plus X-tra sittgrupp (mitt dinette). Jag får det inte till vad BK betyder på polarspråk? Men då kan man kalla det Barn kammare, eftersom det är just det det är (våningssängar).
Dom vitala måtten på denna Polar 6200 är det samma som på Polar 620 TR. Maffig på bild va? Något extra är det helt klart.
Ja, detta är verkligen något nytt från Polar. Mycket dekorativt motiv på husvagnen. Den syns bättre här på bild än i verkligheten. Det hade nog med ljuset inne på mässan att göra.
Många besökare på mässan som var intresserade. Till tider var det lång kö för att få komma in i husvagnen. Det ställs lite speciella krav till en annan som skall försöka fotografera därinne. Vi fick en pressedag på oss att gå igenom alla hallarna med nyheter som pressfolk. Jag skulle behöva en hel vecka! Men det gick bra att fotografera även under dom andra dagarna ochså. Vi husvagn och husbilsfolk är ett vänligt folkslag. Många skratt inne i husbilarna och husvagnarna när jag skulle ta en bild. Nej, ta inte en bild på meg, jag som knappt har vaknat. Skrik! Jag som är så bakis...
Men nu är ni nog vid det här laget intresserade om att få se hur denna Polar 6200 ser ut inuti? Vad väntar vi på? Kom så går vi in...
Man mötes direkt av friska färger på textilier. Denna rosa prickiga varianten är speciellt framtagen för 1000-serien. Den heter Snowball och finns i 7 olika färger. Verkligen fräscht detta tyget. Fast! Det fallt inte helt i smak hos alla av det man hörde från kommentaren inne i utställningsvagnen. Jag tyckte att det var snyggt med den rosa färgen. Sedan finns det som sagt ochså i 6 andra textilfärger med prickar på. Man har ochså möjligheten att välja någon av dom 7 andra textil/skinnvarianterna från Polars övriga kollektion. TR i Polar språk betyder som sagt Toilet Rear, lika med tvärställd badrum bak. Det är just vad denna vagn har. Rundsittgrupp fram med kök och kylskåp vid ingångsdörren mitt imot. Efter köket en dubbelsäng och på andra sidan 2 garderober med ett fönster och en byrå mitt imellan.
Bilde tatt ifrån badrummet mot dubbelsängen och köket lite längre fram. Samma fina rosa textil mönster på överkastet som i soffan. Prickar i tyget var tydligen en trend i år sedan många olika märken hade prickiga texstilier. Den vita draperiet som mellanvägg passade bra in med den rosa tyget. Gjorde det hela mera ljust och skandinaviskt.
Närbild av hur köksbänken sträcker seg ut över dubbelsängen. En persienn som avskiljer dubbelsängen från köket.
Nyheten, Keramisk gasolhäll från Dometic/Cramer längst bak. En nyhet där du inte ser gasollågan alls. Ungefär som dom keramiska kokplattorna som vi har fått i våra hem. Intressant såsom framtiden inhämtar oss med nytt elektronik. Annars en mycket snygg bänkskiva med mönster som kunde likna på granitsten.
Här ser man köket igen från ett annat kameravinkel. Två lådor och en utstickare med öppna hyllor. Under lådorna ett skåp och brevid en gasolugn från SMEW, med ända ett skåp därunder.
Ännu en bild av köket. Den nya keramiska gasolhällan från Dometic/Cramer är helt platt med sitt keramiska topp. Det ända som sticker upp är några vridknappar där du sätter igång plattorna. Gasol ugnen från SMEW är tillvals utrustning.
Närbild av dom öppna hyllplanen vid köket. Lägg märke till att här finns det ingen dörr till sovrummet. Utan det är ett draperi som fungerar som mellanvägg mellan sovrummet och sittgruppen.
Och här diskhon med sitt fyrkantiga lock. Man ser ochså den lilla stänkskyddet mot soffan på köksbänken. Ser ni den bruna skyddskanten på själva bordsbänken mot väggen? Det är en skyddskant runt luftöppningen underifrån köksskåpet, för att luften skall få fri väg uppöver längst med innerväggen. Rent estetiskt så kunne den bruna skyddskanten fortsatt ända ut till bordskanten, istället som här bara i mitten runt luftöppningen. Se gärna på tidligare bilder ochså. Fast det är en detalj som definitivt inte kommer att avgjöra husvagnsvalet.
Så här ser den nya keramiska gasolhällan ut från Dometic/Cramer. Läckert! Säkert enkel att hålla rent, plus härligt modern på samma gång. Två stycken brännare under som får luft och släpper ut avgaserna genom ett slutet system via väggen. Därmed är denna den första gasolspisen som inte absorberar syre inifrån husvagnen eller husbilen. Företagen Cramer (spisar till fritidsfordon) och Seitz (fönster och dörrar) ägs numera av Dometic.
Äh! Vi tar väl en bild till... Det är ljuslisten ovanifrån som speglar seg på den svarta ytan och inget annat.
Kylskåpet vid andra sidan köket. Den har fått en silverfärgad yta i Polar 6200. Damens armbandklocka speglar seg på den släta ytan. Du ser ochså TV:en med ett utdragbart fäste till vänster på bilden. Väggpanelen där med dom blå prickarna var något som gick igen lite överallt inne i vagnen, mycket dekorativt inslag. Det kommer flera bilder av dom detaljerna... Ursäkta? Hur stort kylskåp? 124 liter med 26 liters frys som standard, alltså på 150 liter totalt.
Vintrinskåp med dubbla dörrar i frostat akrylglas ovanför själva TV-bänken. Här inne har man satt en hylla med håll för flaskor.
Den fina sängöverkastet igen. Tyget gjorde seg bra i vagnen tillsammans med det övriga inredningen. Fast många tyckte att det blev för starka färger av det man hörde. Ja, då är det tur att Polar har många valmöjligheter på textilierna. 5 stycken att välja på och två olika slags skinn alternativ. Förutom dessa prickiga Snowball textilierna i 7 olika färger, speciellt framtagna för 1000 serien.
Här igen en del av den fina väggpanelen med den snygga mönstret. Den som kom fram lite här och var i vagnen. Denna platsen befinner seg mitt imot dubbelsängen där du finner en byrå med flera lådor. Ovanför har Polar placerat ett litet smalt fönster. Kanske en bra plats för en liten TV på sovrummet?
Du finner mer av den luxiga väggpanelen i badrummet, den är gjort av aluminium. Här inne får väggpanelen blomstra ut i all sin prakt. Det på bilden är det första du ser när du kommer in på badet. Thetfords vridbara toalettstol med ett stort spegel ovanför. Handukstorkare som är standard och själva handfatet därefter...
... Som verkligen ser luxig ut med sitt snygga design. Bara se på bild hur allt hänger ihop på ett snyggt sätt. Långt ifrån vanlig husvagns toalett. Hylla, spegel i mitten och två vägskåp med frostade dörrar. Det skall ochså sägas att Polar 6200 kommer med ett vattenrenar system från Dometic. Ser ut ungefär som en svart skokartong där vattnet går igenom en slags filter. Jag såg denna vattenrenare för första gången då jag var på nordisk caravan träff i Evje 2004. Frågade då om den ochså kunde rena vattnet utomlands? Så att dom med känsliga magar kunde dricka vattnet? Fick ett tvekande men endå ett positivt svar den gången om att det kunde den.
Denna aluminiumpanel på väggen har små fyrkanter i blått i sitt struktyr. Står seg fint till bänkskivan. Här ser det ut att vara en duschhandtag, eller det kanske bara ser ut som om det var det? Fast vagnen har en egen duschkabin...
Här! Polars nya dusch som kom på 2005 modellen av 620 TR-DB. Nu kan du få den i vilken Polar vagn du vill. Polar jobbar ju med kundanpassade husvagnar. Att du som kund själv bestämmer inom ramarna av vissa standard mått. Polar har valt att ha det helt öppet mellan duschkabinen och innerväggarna längst upp i kabinen. För att, som dom säger... att den varma fuktiga luften får en chans att stiga uppåt och ut via takluckan. Det är konvektorer längst ner mellan duschkabinen och ytterväggen som sprider den varma luften uppåt.
Här en bild från badrummet vid ingången till badet. Dometic vakuumtoalett och öppna hyllor med fallskydd vid dörren. Stor spegel ovanför toalettstolen. Detta är ju en 1000 serie så här är allt ”lull-lull” inklusive. Fast undrar om Marit Paulsen, politikern tycker det är för mycket ”lull-lull” i denna? Jag själv menar att här är ”lull-lull” av mer teknisk karaktär. Marit Paulsen har själv en Polar så kanske detta ochså faller i smak? Förövrigt är Marit Paulsen av dom klokare politikerna jag vet om.
Går tillbaka igen till rundsittgruppen av Polar 6200 TR-DB. Se lite mer på flera detaljer tenkte jag....
Här syns den fina tyget Snowball som är speciellt framtagen till 1000 serien. Den finns i färgerna orange, röd, rosa (ceris), svart, mintblå, grå (kaffe) och limegrönt. Eller man kan ochså välja en av dom fem andra tygerna eller det två skinn alternativen.
Stor bord i samma still som övriga bänkskivor...
Ryggdynor skönt formade för bästa komfort. Detta, har dom nordiska husvagnstillverkarna kunnat länge. Det är inte bara på vinteregenskaper det beror på att dom nordiska är dyrare än andra länders husvagnar, det är mera helheten i bokomforten. Sedan är det ju en annan femma om man tycker att det är värt mellanskillnaden i pris? Är inte det precis som det skall vara? Att man har valmöjligheter... Mångfald, det är något positivt det.
Fönstren var mörkt tonade i vagnen. Luxig känsla och standard. Men samtidigt väldigt mörka så här inne i en mässohall, säkert något helt annat ute i det fria. Kommer som sagt som standard i 1000 serien. Läslampor i hörnen och dekorativa gardiner i vit med bladmönster.
Se så snyggt Polar har fått det till i hörnan vid rundsittgruppen. Det är den fina väggpanelen tycker jag i aluminium som gör skillnaden. Friskt och smakfullt!
Man har ochså såsom här på bild byggd in ljus i hörnorna på ovanskåpen.
Var bara tvungen att gå närmare och studera denna väggpanel igen. Sonys högtalare sprider skön ljud från musikanläggnigen. Det är installerat högtalare fram och bak som standard i 1000 serien.
Ja, detta var en luxkryssare från Polar. Här får du allt det som den ordinarie serien från Polar erbjuder, plus lite till. Allt från keramisk gasolhäll till Vakuumtoalett Dometic VT 2500 och tonade husvagnsfönster över det hela. Den kommer ochså med klimatanläggning som standard...
För att inte tala om den snygga motivlakeringen på utsidan som pricken över i:et. Det är nog den största enkelnyheten av dom alla på vagnen.
LED-ljus eller heter det lysdiod teknik på den bakre övre bromsljuset. Stor Polar-björn visar stolt fram sin identitet på bakre väggen.
Efter folkehavet att dömma så var många intresserade av Polar nya husvagn. Visst är det roligt att dom inhemska märkerna har något nytt att visa fram. Alltid lika spännande!
Motivlackeringen får en att drömma seg bort till någon insjö. Långt borta från allt stress och tjat. Bara vara ett med naturen och njuta av allemansrätten. Ser ut som en skarv mitt på väggen även om långsidan ser ut som ett helt ett i första ögonkastet.
Som du önskar... står det på informationen. Det betyder att man som kund kan välja hur sin Polar skall se ut, eftersom Polar kör med kundanpassad tillverkning. Det finns olika standardlösningar i broschyrerna i första hand, men kunden kan alltså ochså önska seg egna ideer och lösningar inuti Polar vagnarna.

Tjänstevikt: ? ungefär 1600 kilo (andre vekter i Norge)
Totalvikt: 1800/ 1900 kilo (andre vekter i Norge)

Pris i Sverige från: 499 000.-
Pris i Norge fra: ?

SMV Hjul-Bastu
Åh! Vilken stress det är på dessa utställningar. Nej! Nu går vi och tar bastu... Inga problem då vi har den högt aktade husvagntillverkaren SMV. Som vågar att gå andra vägar än dom flesta andra. Här har man visat sitt kunnande genom att visa hur en Mobilt bastu kan se ut. Det är en finne som har hjälpt till att bygga denna husvagnen. Så detta har dom haft experthjälp till att få fram. Han som har varit kunnig i bastudelen har visst en egen firma som lagar just bastun. Nej, nu går vi in och tar oss en ”Sauna” (finsk=bastu)...Retro-look så det slår på utsidan. Härlig blandning av en träkoja och en rullande husvagn.
Det är aluminiumpanel som är formade lite som om det var gjort av trä. Hela ekipaget går ochså i ljustbrunt, krämig färg. Dörren där framme är rund i överkant som passar bra till formen förövrigt på Hjul-bastun.
Det första som möter en är klädstativ på väggen för ytterkläderna. Allt där inne går i träpannel som i vilken traditionell bastu som helst...
Hjul-bastun är delat in i två delar. Den främsta är själva bo och omklädningsdelen. Den bakre delen av Hjul-bastun är själva bastudelen. Här på bilden ser ni pentryn till höger om ingångsdörren och ett bord längst fram med en lång sittbänk mitt imot...
Kolla in dom härliga träpannelerna i tak och väggar. Detta är verkligen en bastu på hjul. Krokar för badhanddukar hör liksom till. Här är det originalitet så det slår. Härligt!
Andra ändan av samma sittbänk som går ända fram mot dörren till bastudelen. En fönster ger ordentligt med ljus när man behöver det bakom sittbänken. Naturligtvis med kassettgardin med myggnät, mörkläggningsgardin. Det finner du ochså på toaletten och i bastudelen.
Lite detalj bilder innan jag visar er själva bastudelen. Här har jag lyft upp den enda långbänken som finns mitt imot pentryn. Vad är det som döljer seg därinne? Jaha, ja! Hjul-Bastuns tekniska utrustning som batteri och laddare, säkringar mm.
Ovanför långbänken är det öppna hyllor där man bäst förvarar handukar och kläder. Inget direkt som kan vara tung vid färd då det saknas dörrar. Men långbänken rymmer massor, likaså pentryn.
Närbild av träpanelen på frontväggen. Här framme går taket inåt i en böjd form. Skymtar lite av taklampan ovanför bordet.
Och här själva frontfönstret med rullgardin nere. Alla andra fönster med kassettgardin system. Det är ju nästan ett måste om denna delen av Hjul-Bastun skall vara ett omklädningsrum för dom som vill basta här inne.
Så här ser Pentryn ut. Det är inte installerat någon gasol i denna vagn. Det är ju tänkt att först och främst hyras ut till olika föreningar och firmafester, där man eventuellt har tillgång till el. Eller att man kör ut med den till en insjö och tar fram grillen istället. Den saknar därför gasolspis, men inte vatten och diskmöjligheter. Det finns ochså en 60 liters kylskåp som går på 220V till kallvarorna.
Här är diskhon i köket. Varmt och kallt vatten finns att tillgå. Hur du får till varmvatten är lite speciellt i denna Hjul-Bastu från SMV... Kommer tillbaka till det!
En bastu skall ju självklart ha en ordentlig dusch. Vad sa jag? Här är det lagat enligt alla konstens regler från grunden av. Rejäla mått på utrymmen inne i husvagnen. Som här i badrummet med en Thetford vridbara toalettstol och en handfat med duschslang.
En äkta duschkabin dörr som stänger till det hela. Ser ni hur stort plats det är egentligen att duscha där inne. Bra! I och med att Bastun är gjort för flera så kommer färskvattentankarna att vara dubbla, 2x42 liter som standard.
Så här ser det ut från utsidan när dörren är stängd till badet. Till höger skymtar dörren till själva bastun.
Bild av spegeln, fönstret och lampan inne på badet...
Och ännu en bild från takhörnan inne i samma badrum. Här inne kan du skvätta vatten av hjärtats lust.
Här står jag inne i badet och har stängt badrumsdörren. Ni får förlåta!... Men som född finne så är detta stort för meg, och därför kommer det många bilder av denna skapelse.
Själva duschhandtaget som man alltså drar ut från handfatet när man skall duscha. Inga problem då slangen var tillräkligt lång.
Nu äntligen! Bilder från själva bastudelen, själva kärnan i denna vackra retro-husvagn. Vet inte helt om tanken var att få den så retro från SMV sida, eller bara praktisk? Men jag tycker att den är starkt retro i stilen sin i positiv mening. På bilden en serveringslucka som är lagad till med tanke på att slippa öppna den stora mörka glasdörren mer än nödvändigt mellan omklädningsdelen och själva bastudelen.
Här ser ni ingången till härligheten. Snyggt gjort att laga dörren genomskinlig istället för att använda seg av en isolerat trädörr. Nu får man mera ljus in i hela Hjul-Bastun.
Hi... hi... Detta är annorlunda. Detta är inte något man ser inne i en husvagn till daglig. Vilken upplevelse att få komma in här! Bastuaggregat till vänster när du kommer in. Därefter en sittplats i två höjder med pall och andra nödvändigheter. Bakerst i vagnen är det ett stort fönster.
Man har inte glömt mysljusen i hörnen heller. Hela golvet är byggt upp längs väggarna en hel del ochså. Här det med andra ord bara att svätta på med vatten på själva stenarna till bastuaggregat.
En bild mot samvarodelen från bastusidan. Hör ni! Har inte ens kommit till hälften av bilderna på denna skapelse. Men ni hänger väl med vidare? ...
Här återigen bastuaggregatet och bastubaljan i trä, med skopan att hälla vatten över stenarna. Syns ochså lite av vedkorgen på golvet. Den är inte bara till pynt!
För hör och häpna! Här är det inte någon el-bastuaggregat utan ordentliga saker med veduppvärmning. Ni som har badat bastu vet skillnaden.
Här finns till och med nackstöd för den som vill vila ut seg på bastubänken. Vilken känsla att ha denna på kroken bakom bilen. Bara stoppa där du vill och sätta igång bastun vid någon insjö. Tala om frihetskänsla! Det är inget som säger att man inte kan sova i omklädningsrummet ifall man inte är ute efter det luxuriösa med sitt boende. Man kan till och med sova i bastudelen när den inte används som bastu. Plats finns det gott om i denna rullande bastu.
Här är serveringsluckan stängd mot samvarodelen.
En annan bild som visar den tredje bänken, mitt imot dom andra två sittbänkarna i bastun. Hur många tror ni får plats här inne samtidigt? Räknar snabbt till minst 9 bastubadande. Då tänker jag meg tre vuxna på var bänkrad. Tala om att bli populär bland vänkretsen på campingen.
Luckan öppen. Ja tack! Tar två kalla...
Nä, Markus! Lite för närgående bild...
Det som intresserade meg mest var hur denna bastuaggregat fungerar? Fick till svar att detta är precis den samma aggregaten som man sätter in i bastun hemma. En vedeldat sak med egen skorsten och rostfri varmvattenbehållare på 20 liter. Du kokar alltså varmvatten samtidigt med denna.
SMV menar allvar med denna konstruktion. Det är ingen fuskbygge av något slag. Här har man som sagt tatt till experthjälp av en känd bastutillverkare. Som i sin tur har stått för själva bastudelens uppbyggnad. Här saknas inte varken värmeplåtar/väggar mot resten av husvagnen eller nödvändiga säkerhetstilltak förövrigt.
Denna bastuaggregat brukar alltså vedfyring. Det betyder att bastudelen inte blir så torr vid uppvärmning. Du får en skönare innerklima i en vedeldad bastu än en med el-bastuaggregat. Helt otroligt tanke att börja värma upp med ved... Ja, inne i en husvagn. Finns bara två ord för det... Härligt annorlunda!
Namnet på bastuaggregatet är Harvia, mycket känd bland bastufolk. Längst ner lägger man in veden. Ovanför, överst framme är själva varmvattenbehållaren. Bakom där igen själva bastu stenarna. Dom blir uppvärmda av elden från veden som brinner inne i ugnen.
Vi kastar in några vedpinnar till.... Här blir det ”löylyä” (finska=värma upp bastun).
Varmvattenbehållaren... Här kokar du varmvattnet till kaffen medan du bastar. Varmvattnet är ochså till duschen och till köket. Behållaren rymmer alltså 20 liter. Själva Bastuaggregat från Harvia är en modell som heter Harvia 16 ES.
Här har man inte lagt in så många stenar som egentligen platsen rymmer. Stenarna håller värmen bra när dom väl har blivit uppvärmda. Kasta då lite vatten på dom och du är i himmelriket.
Här vill jag visa er hur ordentligt allt är gjort. Isoleringsväggen mellan Hjul-Bastuns träväggar och bastuaggregatet. Det är en konstrution med väggar i två lag och luftspalt imellan. Därmed blir inte yttersidan så varm på isoleringsväggen. Vattenrör som springer ut och in till varmvattenbehållaren närmast på bild.
Här stoppar vi upp lite! Så här ser rören ut när dom går in i varmvattenbehållaren. Den närmast är vattenröret till behållaren. Alltså där vattnet kommer till behållaren genom att vrida på avtappningskranen på bild. Den andra vattenröret är den som går till varmvattenkranen i badrummet och köket. Här får du alltså varmvattnet ifrån när du duschar eller diskar. Du har inte någon annan varmvattenbehållare i denna vagn. Men 20 liter är långt mer än det flesta andra husvagnar har. Normalt brukar det vara hälften, 10 liter. Man blandar alltså varm och kallt vatten vid duschning så då håller det länge.
Man kan ochså tappa ut varmvatten genom denna röda kran, vid sidan av dom vänstra höga bänkarna inne i bastun.
Friskluftintag bakom bastubänken. Ja, det kan nog behövas med den värmen som blir här inne.
Isoleringsväggen på baksidan av aggregatet, allt gjort på fagmässiga sätt. Imponerande arbete!
Den andra sidan till höger inne i bastudelen ser ut så här från en annan kameravinkel. Ser ut som en bord i hörnet och en myslampa även här. Luftventilationslucka uppe vid taket och den stora fönstret på bakväggen.
Visst! Ser ut som ett bord ja. Blir allt för litet att sitta på.
Ventilationsluckan i närbild. Det är väl här varmluften går ut och samarbetar med övriga ventilationer i vagnen. Detta är nog först och främst tänkt som extra vädringshjälp när det blir för varmt där inne.
En likadan vädringsventil fanns på andra sidan ovanför myslampan.
Ingen sauna är komplett utan termostat och luftfuktighetsmålare.
Dessutom ett timglas där du kan kontrollera tiden...
... På hur länge du sitter därinne i värmen. Praktiska saker att ha i varje Bastu, även i en rullande sådan.
Detaljer från utsidan ochså. Här har jag krupit under vagnen för att se hur SMV har löst Chassi frågan mm. Här ser man att det går många tvärstag mellan bärbalkarna som går från fronten och ända bak.
En lite närmare bild av underdelen sett från fronten. Ifall det var någon som undrade på mässan vad det var för en slags filur som kröp runt på golvet? Det var bara jag...
Egentligen svårt för meg att utala om detta ser bra ut? Låter bilderna tala för seg själv istället. SMV var dom första som lagade husvagnar i Sverige redan på slutet av 1940-talet. Så nog har SMV fått meg seg både det ena och det andra när det gäller att tillverka husvagnar. Tvivlar inte det minsta att dom kan det.
El intaget på utsidan av Hjul-Bastu väggen.
Den vackra logon på långväggen. Här ser man ochså lite hur väggen ser ut med sina profiler.
Den slutande fronten på Hjul-Bastun, som alltså saknar gasolsystem. Du finner ingen inbyggd gasolkoffert på denna vagn. Håll nästan på att säga att här har man vedvärme istället, men inte i den betydelsen att man värmer upp vagnen direkt med vedvärmen. Utan detta är ju en unik produkt som har sin speciella sjanger. Så den värmen som man värmer upp bastudelen med får ochså resten av vagnen nytta av. Sen går det ju ochså fint att värma upp med tillsatsvärme i form av el ifall man är ansluten till det.
Bastudelen längst bak har ett eget fönster i bakväggen. Omkläddningsdelen har två fönster, den ena på bilden och en vid frontväggen.
Ventilationsluckorna inne i bastudelen sett utifrån. Dom är alltså placerade högst upp på bakväggen till vagnen.
En bättre bild av bakväggen med sitt stora fönster i bastudelen. Att Hjul-Bastun är till för att flyttas på, avslöjas inte minst av att SMV har satt en extra hög bromsljus där bak.
Men även om man inte vill köra med Hjul-Bastun så kan man ha den på gården. Den kräver ingen byggnadstillstånd såsom andra bastubyggen. Kanske en ide att tänka på då priset kommer på 198 000.- + moms i Sverige. Att ta den in till Norge är heller inga problem då den inte har någon gasinstallation som sätter käppar i vägen. Priset i Norge blir väl ungefär detsamma vid privat import. Totalvikten kommer på 1480 kilo. Invändig längd på 535 centimeter och 250 centimeter bred utanpå med invändig bredd på 235 centimeter. En annan rolig mått är invändig höjd i bastudelen på hela 228 centimeter. Totalhöjd på det högsta punkten (bak) är på 331 centimeter. En annorlunda och definitivt originell produkt från SMV. Som erbjuder företag och föreningar att ta del av en ytterst annorlunda ide. Hjul-Bastun går att hyra eller köpa, ta kontakt med SMV i Örebro för info. Nu har många nappat på iden sedan förut med en rullande Bastu. Men ingen har väl gjort det på en sådan här fagmässig sätt med garantier och det hela. En produkt som garanterat kommer att sätta märken efter seg. När får vi se den första på vägen tro? Och du! Den går självklart att beställas privat ochså.Så har det återigen blivit kväll. Ännu en dag på mässan är slut. Den bärbara datorn fullt med nya bilder och en trött men förnöjd Markus. Vi är fortfarande på Elmia och ser ut över sjön Vättern som ligger precis vid mässområdet.
Men inte tröttare än att vi mötes en glad gäng från internettsidan husvagnsforum.com. Den träffen ville vi inte missa för allt i världen. Det enklaste var att vi träffades vid våran husvagn då dom flesta fick veta var vi hållt till. Tack alla som kom och det blir kul att träffas snart igen. Vi var folk från Kirkenes i norra Norge till Skåne i Sverige och folk från Finland och Danmark. Så tala om en trevlig gäng från alla hörn av norden. Nästa gång ställer väl du ochså upp? Vi brukar mötas sån helt på sparken utan några större formella måsten. Enkelt och stämningen är topp.

Solifer Artic 480


Solifers för närvarande minsta modell, Solifer Artic 480 MHP. En husvagn som överraskar inuti tack vare sin stora förvaringsutrymme under sängen bak i vagnen. Denna hade lösningar som övertygade meg så mycket att vi var nära på att köpa en själva. Här hittar man många pluspoäng på en liten yta. Låt oss gå in och se...
Längst framme i vagnen finns det en ombonad sittgrupp. Ser mysigt ut med sina ryggdynor runt hörnen. Textilien er absolut i min smak. Att det sedan är dekorerat så smakfullt på bordet gör att man lätt blir förblindat. Sådana små triks kan göra att husvagnsköpet blir avgjort där och då. Så pass på och försök att föreställa er vagnarna på mässan utan allt lull-lull som lockar. Fast i den här Solifern så tycker jag att det ser mysigt ut även om jag i fantasin tänker bort den fina bordsdekorationen. Helt klart mysigt även utan! Frontväggen lutar dock en del för att man skall kunna sitta skönt i hörnen utan att få gardinerna i huvudet. Men hade jag suttit där och sett t.ex på TV? Så hade jag nog skynkit ner lite i myshörnan likaväl och inte fått gardinerna ivägen.
Visst ser det härligt ut? Riktigt så att det vattnas i munnen. Inspirerat en hel del av Marimekko design, ifall det inte är just Marimekko som står bakom? Tänker på mönstret i dynorna och dessa bordstabletter. Nåja! Snyggt är det iallafall.
Vid ingångsdörren en lucka in under soffgruppen, där du kan lägga in skor och diverse saker. Den utrymmet var helt fritt för annat i ena halvan av sittbrunnen.
Men det är inte allt av förvaringsutrymme vid ingångsdörren. Här har Solifer ochså installerat en öppen instegsgarderob. Perfekt för denna lilla vagn som säkert kommer att resas mycket med på vägarna. Här ser man även små hyllor ovanför den lilla TV bänken. Dörren till höger går in till själva toaletten i vagnen.
Detaljerna i vagnen är smakfulla. Allt går i lite rundade former. En praktisk hatthylla med plats för småsaker som vantar, halsdukar mm. I denna vagn ser det ut till att det kommer krokar att hänga kläder på, istället för en stång i instegsgarderoben. Varför kan inte alla husvagnar komma med en sådan här garderob vid ingången? Kan ju inte bli smartare än så här!
Det kommer upp varmluft från konvektorer som torkar upp kläderna och skorna, genom dom små hållen i golvet längst ner i garderoben. Till höger den lilla skåpet som man kan ha som TV bänk. Bakom vasen på bilden ser man uttag för antennen och 220V/12V. Antenningång och uttag finner man ochså på utsidan för att kunna bruka TV i en förtält.
Så här ser det ut inuti den lilla skåpet. Inte stort men praktiskt. Vi går vidare in i Solifer Artic 480 och ser på toaletten.
Tyvär, en suddig bild av handfatet inne i toaletten. Artikelns sämsta? Vill ta med bilden iallafall då den visar väsentliga delar av toalettrummet. Här ser man vilken möda Solifer lägger på detaljer i sina vagnar. Allt i varmt trä istället för plast. Saker och ting verkar vara genuint och fagmässigt gjorda. Handfatet har en dusch handtag till kran och visar härmed att det går att duscha här inne. Ja, det var synd att bilden blev så oskarp.
Men jag har ju andra bilder av toalettrummet. Här visas det igen vilka fina snikerier Solifer kan få fram. Öppna hyllor på bilden innan ett skåp med en dörr. Kanske en aning för inramade dörrar för den helt moderna smaken?
Handfatet går med denna smala bänkskiva längs med hela toalettrummet. Under där igen ännu en öppen hylla med fallskydd av metall. Thetfords vridbara toalettstol avslutar det hela längst ner.
Vi går vidare.... Bakerst i Solifer Artic 480 finner man en stor dubbelsäng på tvärs. Vid huvudgaveln en stor oval spegel och läslampor. Inga överskåp vid gavlarna utan öppna hyllor.
Vid fotändan ett fönster och den kända Solifernismen av en vädringslucka brevid fönstret. Smart! Här ser man ochså att dubbelsängen är extra hög genom att den nästan går upp till fönsterkarmen.
Här är orsaken till att man har valt öppna hyllor vid galvarna. På denna utställningsvagn har man satt in en överskåpsbädd som inte är standard. Den kostar då heller inte mycket att beställa. 1640.- fabriksmonterad i Sverige med stege och madrass. Förövrigt samma pris till alla Solifer modeller. I Norge därimot verkar det som det är standard på alla Solifer vagnarna.
När man lyfter upp sängmadrassen så finner man ett stort förvaringsplats. Du ser ochså gråvattentanken längst bak till höger. Detta är just denna vagnens stora fördel. Ett ovanligt stort förvaringsplats, sedan sängen är byggt högre upp än normalt.
Om man ser under konvektoren så får man lite hum om hur hög denna förvaringsplatsen egentligen är. Du har dessutom tillgång in här genom en lucka på förtältsidan. Men man får nog passa seg så att inte allt av tunga saker blir placerat här inne när man lastar husvagnen, med tanke på köregenskaperna.
Här ser ni dom rejäla gångjärnen under madrassen. Dom har en spiral som gör att madrassen är lätt att få upp. Dessutom så stannar den i uppfällt läge. Bra, när man behöver bägge händerna till att lasta in saker. Luckan utifrån skymtas såvitt till vänster i bild. Här ser man ochså hur varmt och kallt vattenledningarna är placerade på ett föredömligt sätt ovanför konvektorerna. Den ljusgröna slangen under konvektorerna är gråvatten/avloppsvattenröret från handfatet i toaletten. Den går trappvis ner till gråvattentanken på nästa bild.
Den 40 liter stora avloppstanken till gråvatten. Husvagnen kommer ochså med spillvattenlunga. Lite osäker på vad den blå elkontakten brevid är för något?
Efter sängen så kommer det två garderober innan köket. Den första från sängen sett har en klädstång och små trådhyllor. Här finns ochså vagnens TV-antenn.
Den andra och mindre garderoben innehåller trådbackar, många trådbackar. I det stora hela är det egentligen otroligt hur mycket förvaringsplats denna lilla husvagnen har. Här finner du tre garderober med instegsgarderoben. En hel del överskåp och den stora förvaringsplatsen under sängen. Inte illa av en såpass liten husvagn som Solifer Artic 480. Verkligen mycket på en liten yta.
Vi fortsätter... Sedvanliga ovanskåp i köket med köksfläkt som standard. Ochså något alldeles eget av dessa små finurligheter, som kallas för Solifernisme. I den ena av ovanskåpen kan du placera talrikar och annat direkt upp på en diskställning för att dropptorka. Du ser diskstället till vänster på bild.
Nu är det inte meningen att det skall dropptorka rätt ner på kökenbänken, utan det finns en plastbricka under som tar imot dropparna från disken. Den är naturligtvis avtagbar så att du kan hälla bort vattnet efteråt i diskhon.
Sådana här diskställ i köksskåp är väldigt vanliga i finska hem. Så detta är på ett sätt ett arv varifrån Solifer kommer ifrån. Små detaljer, som är extra bra att ha i en husvagn där ytorna sedan tidigare är små. Här får du lagt undan talrikar och koppar med en gång istället för att ta värdefull bänkplats på köket när dom skall dropptorka. Kommer ni ihåg den stora Knausen tidigare i artikeln? Dom har ju tatt efter av denna ide till sina underskåp. Fast tror inte att Knaus hade någon bricka under som tog imot eventuella droppar från disken. Då gäller det att diska först och lägga ner talrikar till sist efteråt.
Sådan ser platsbrickan ut när man har tatt den ut från sin vanliga plats. Till höger på bilden är det bara min bärbara dator och inget annat.
Under diskhon är det två lådor, ett med plats för bestik. Därefter ett skåp med två sophinkar.
Då är vi tillbaka där vi startade, vid sittgruppen. Det är inte några flera skåp i kökenbänken då den 86 liters stora kylskåpet tar resten av platsen.
Ovanför sittgruppen hittar man fyra ovanskåp och dessa fina tak spotlight... La ni förresten märke till att ovanskåpsdörrarna även i Solifers kök öppnas åt sidan.
Närbild av takarmaturen med tre riktbara spotlight.
På den sista delen närmast ingångsdörren hittar man detta. En öppen fack och panelen för vagnens funktioner plus den nya digitala kontrollpanelen för Alde rätt under. Med den nya manöverpanelen har det ochså kommit nya funktioner i vagnarna. Inte bara i Solifer utan hos alla. Du kan för exempel se datum och tid på panelen och läsa av temperaturen ute. På dom större vagnarna finns ny möjligheten att få olika varmt bak och fram i vagnen. Varmvattenberedaren lite över åtta liter i och med att hela pannan har blitt lite mindre. Förut var jo varmvattenberedaren runt 10 liter. Nu kan man ochså placera Aldepannan mera var man vill, då samtliga anslutningar av vätska och el är samlade på Aldepannans ena långsida.
Visst var det en fin husvagn som Solifer har tagit fram? Tänk att få in så mycket på en såpass liten yta. Vet om många större husvagnar som inte alls har så många garderober eller så mycket förvaringsplats. Det är ochså ett extra plus att utrymmet under sängen ochså går att nås utifrån. Tycker ochså att Solifers design gör seg extra bra på denna Solifer Artic 480. Eller hur?
Bäst i test står det på plakatet utanför husvagnen. Det var den populära husvagnstidningen Husvagn&Camping som testade denna mot en Kabe Briljant XL och en SMV 500. Solifer gick då av med segern totalt sett enligt tidningen Husvagn&Camping. På plakatet står det i nr.7, vilket jag sätter frågetecken till? Får det till att det var i utgåvan nr.6 av Husvagn&Camping istället?
Tack, du lilla jätten från Solifer. Tack för att vi fick komma inom och bekanta oss med deg. Här har verkligen Solifer hittat en passade lösning på en liten, men ändå stor husvagn. Totalvikten i Sverige hamnar på antingen 1150/1250/1300/1350 kilo, beroende på vad man vill välja. I Norge kommer vagnen med en totalvikt på 1200 kg. Som sagt... det var nästan så den blev min nästa husvagn. Så mycket tyckte jag personligen om det jag såg.

Tjänstevikt: 1060 kilo
Totalvikt: 1150/1250/1300/1350 kilo

Pris i Sverige från: 179 900.-
Pris i Norge fra: 183 000.-
Tar ochså med denna bild från Solifer stallet. Här ser man den Solifer T1 som satte världsrekord på Mantorp Park. Det var alltså inte en hastighetsrekord utan en Drag Racing rekord på en ”quarter mile” eller snarare 402 meter som Drag Racing bilarna kör. Sträckan gick undan med husvagnen bak på 16,29 sekunder. Tror inte det är så många husvagnar som har gjort detta? Så svårt att slå någon egentlig rekord när det inte finns konkurenter. Men en gimmick som heter duga är det ju.
Har du sett! Även här smög det visst in en liten isbjörn. Faktum är att företaget numera heter Solifer/Polar och i den ordningen. Lohja Grupp har alltså flyttat över Solifer tillverkningen till Dorotea. Och inte blitt uppköpta av Polar. Men här på bild en isbjörn som markerar gränsen till Polarbyn på Elmia. Så att dom som skall stå där hittar fram till sina platser på gräsmattan.

TEC Weltbummler 565 TESist vagnen i kavalkaden av husvagnar för denna gången... Tittade på en husvagn från TEC. Har själv haft en TEC 470 en gång från 1979. Märket är Tyskt och dessa nya modeller är ju förstås något helt annat än min vagn var från den tiden. Låt oss se närmare på en TEC Weltbummler 565 TE med långbäddar...
Se här hur fint TEC har fått det till med en rundsittgrupp längst bak i vagnen. Stora kuddar istället för vanliga ryggdynor. Snyggt! Ryggstödet böjer seg inåt en extra gång innan köket. Riktbara läslampor ovanför dom fina hyllor i hörnen. Det finns ochså öppna hyllplan under ovanskåpen.
Det var bakerst i vagnen... Här framme hittar man två långbäddar med ett nattduksbord imellan. Men!.. Inte bara det utan ochså en utdragbart ribbotten som gör att enkelsängarna kan göras om till dubbelsäng. Då kan man haka bort nattduksbordet som går att ta loss på ett enkelt sätt.
Förlåt, förlåt. Lite suddig bild igen av köket i TEC Weltbummler 565 TE. Köket är inte stort, men djupt. Det finns trots allt en del avlastningsplats även här. Både diskhon och gasolspisen har mörka glaslock. Kylskåpet på arbetsvänlig höjd mitt i vagnen, mellan köket och sängarna.
Här finns ochså två små sophinkar för källsortering av sopor. Problemet i mina ögon är att dom just är små, mycket små i dom nya husvagnarna. Men dom är ju egentligen inte i vägen på något sätt så... Ja tack!
Överhuvudtaget hittar man här en välutrustad kök även om ytorna är små. Som här med trådbackar i underskåp av metall. Sedan är det ochså ett skåp med dubbla dörrar under kylskåpet vid köket.
Delen som skjuter ut i köket har en silverfärgad jalusi dörr som jag håller på att stänga. Den gör en fin figur tillsammans med dom öppna hyllorna mot sittgruppen.
Det finns det flera fiffiga detaljer i denna sektion. Ser man efter så verkar det vara en lucka av någon slag bakom ryggstödet...
Lyfter man upp luckan så kommer det fram en stativ för vinflaskor. Man kunde ju ochså tänka seg en plats för flatskärms TV:en istället för vinflaskor. Smart detalj! Nästa år kommer den väl med fjärrkontroll? Hi... Hi... Bara skoja!
Det finns flera smarta detaljer i husvagnen. Bara se på bordet vid sittgruppen som går på skenor i golvet och kan förflyttas fram och tillbaka. Bordsbenet går att fälla ner och rundsittgruppen göras då om till dubbelsäng. Då skall bordsbenet flyttas hit bak som på bild och böjas framåt mot mitten av vagnen. Samtidigt som man lossnar på bordskivan i ena kanten, viker den upp och drar den ovanpå den ena långsidan av bordsbenet. Hängde ni med?
Visst ser det mysigt ut i denna sittgruppen? Tycker att färgvalet är friskt och snyggt samtidigt.
Toaletten i mitten av vagnen mitt imot kylskåpet i grått och vit. En fast Thetford toalettstol och annars en rätt så standard utseende.
Det som inte är så standard är denna ljusrampen ovanför ingångsdörren. Den har tre spotlight som man kan tända med en fjärrkontroll. Du kan tända en eller flera allt efter hur mycket ljus du vill använda. Den ljusrampen börjar att komma på allt fler husvagnar.
Till sist infolappen utanför TEC Weltbummler 565 TE. Denna vagnen tog jag bilder av i Norge så det är norska priser. En ytterst bekväm husvagn för två. Med övernattningsmöjligheter för flera genom nerbäddning av rundsittgruppen. Priset är med Truma värme som alltså är luftvärme. Vagnen tas inte in till Sverige i normala fall, men det går ju att fråga.

Tjänstevikt: 1340 kilo
Totalvikt: 1500/1600 kilo

Pris i Sverige från: Ta kontakt med www.husvagn-svensson.se
Pris i Norge fra: 180 500.-Då har vi alltså gått igenom över 330 A4-sidor med husvagns nyheter från Elmia mässan och från NorVei Caravan & Fritid messe i Norge. Inte undra på om ni börjar att känna er mätta på husvagnsnyheter... Det skulle vara si så där 662 bilder totalt om ni har följt med i artikeln från början till slut...

Här har ni alltså fått ta del av ett par av nyheterna som kommer som 2006 modeller. Det finns många, många flera som jag inte har skrivit om här i artikeln. Tänkte avsluta med att visa till några länkar där ni kan hitta mer information, om dom olika vagnarna som det stod om i artikeln. Hoppas ochså att ni har haft lika trevligt att läsa artikeln som jag har haft med att göra den.

www.adria-mobil.si/en/
www.bjolseth-caravan.no/
www.buerstner.com/
www.cabby.se/
www.dethleffs.de/
www.skarosser.se/
www.eifelland.de/php/site.php?id=1
www.hobby-caravan.de/
www.kabe.se/
www.knaus.de/
www.lmc-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=2&shopid=1
www2.polarvagnen.se/
www.smvhusvagnar.se/
www.solifer.com/index.asp?sida=startsida&setLangOrg=true
www.tec-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=7&shopid=2


Alla dessa länkar har jag funnit enkelt via världens bästa Portal sida som äges av Magne Storlien från Norge. www.home.no/camping/

Han har precis köpt seg en husbil som han får i mars -06. Det påminner meg om att nästa artikel kommer att handla om just husbilar som jag såg på Elmia och NorVei Caravan & Fritid messe.

Ifall ni vill läsa andra artiklar av meg så hittar ni dom här: home.online.no/~anttjoha/index.cfm


Klart slut för denna gången.

Tack & Hej
Markus Vesala
Då springer jag vidare för att börja skriva nästa artikel... Om husbilar... Hej<br><br>Inlägg ändrat av Markus Vesala, den 2006-04-21 18:55
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9820
 • Thank you received: 170


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51903


Mycket bra Marcus :!: Ett mycket bra material och inte minst ett imponerande arbete :!: :!:

Men kommer inte u, v, Wilk, x, y... efter T :? :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jonas
 • jernweg
 • jernweg's Avatar
 • OFFLINE
 • Gasol i blodet
 • Inlägg: 653
2010 V70 2,4D
2009 Polar 620CTX
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51904

Jodå flera.... :lol: :lol: :lol:

Men det fick räcka för denna gången. :oops: hi... hi...Wilk skall läggas på minnet till nästa år. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9820
 • Thank you received: 170


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51923

MYCKET SNYGGY JOBBAT!!!!!

Jag var ändå på Elmia i flera dagar men detta är jue perfekt när man vill kika på detaljer....

Tackar!
 • Uffe
 • Uffe's Avatar
 • NU ONLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 2638
 • Thank you received: 133
Kör: VW Touareg V6 TDI -12
Drar: Cabby 740M2C Caienna -14

Utgår från Falkenberg

HF 234 -- CC 79911
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51998

Eller hur! Det går så fort och är så mycket på en gång, när man besöker mässan. Skönt att få tänka igenom allt så här i efterhand i lugn och ro. Ja, allt är ju att ta i... men i allafall. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9820
 • Thank you received: 170


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #52011

Härligt Markus!!! Tack för att man fick följa med och se dessa nya vagnar så i detalj! Nu har jag jättelust att läsa de andra delarna i din artikelserie!!!
 • Ulli
 • Ulli's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1437
Semester!!! HURRA!
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #52021

Ett stort tack för det arbete du lagt ned på detta! :lol: :lol:

Jag var helt slut efter två dagar på Elmia men med en sådan dokumentation kanske man klarar sig med en dag. :wink:

Nej, det är klart att man skall utnyttja möjligheten att vara på mässan så mycket som möjligt. Hinner knappast se allt i alla fall.

Ser fram emot kommande artikel om husbilar. Med efter detta får du nog
ta lite ledigt. :wink:

Hälsningar
Benny
 • bennyja
 • bennyja's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1697
 • Thank you received: 12
Kör: Niesmann Arto 69 PL -09
utom på vintern då jag står på Lassalyckan
Från: Varberg :)
CC nr: 74275
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
 • Sida:
 • 1
Moderators: hakano, Xon
Time to create page: 0.930 seconds
alternative to nexium tablets best place to buy actos in uk tamoxifen from uk viagra 100 precio prinivil over the couter fluconazol costco snovitra super power online pharmacies with out prescription vytorin bonus pills danazol prescription coupon buy cheap elimite using pay pal metformin 500mg metoprolol tartrate in pregnancy ivenox with prescription slow release metformin banned by my pct cialis professional online from india suprax over the counter india purchase riperdal online no prescription abilify sales 2007 buy bisoprololi fumaras in india online stediril buy online australia cheapest price xalatan proscar on line no script med cab rhinocort cystone shopping express shipping erection packs 3 desyrel font free elocon malaysia pharmacy prilosec dosage recommended order moduretic online without rx cheap alli for sale cytotec buy online australia lioresal 10 mg baclofen what is detrol made of list of tesco stores selling emoquette ciprofloxacina reviews for men erythromycin medicine side effects tadalis sx no prescription canada pill rx health noroxin products finpecia pharmacy mail order oratane online can i buy cialis over the counter nexium online pharmacy canada tramadol no prescription needed buspar no prescription needed allopurinol with paypal payment genuine sertralina best price viagra jelly canada overnight delivery online pharmacy no prescription needed imitrex sirius xm radio advertisers ordering cardizem here in canada strattera uses medication order bupropion online no presctiption generic zoloft in usa diclofenac sodium 100 mg er tablets safe venlafaxina no precription why has terramycin been discontinued mexico pharmacies online that sell claravis pulmicort over counter uk etodolac buy online ireland valtrex buy online india plaquenil mail order india fasigyne delivery purchase lamictal in india indian pharmacy propranolol arthrotec side effects elderly zitromax with no subscription zyban in usa buy tramadol online overnight delivery cheap generic zyrtec all types carbozyne pills ordering robaxin usa clomiphene citrate long term use men buy oristal online from australia acai berry free shipping female viagra pill side effects buy glucovance new zealand online best place to buy doksazosin lek without a prescription where can i buy ovral l cialis over the counter in france tenormin pharmacy mail order meclizine cost walmart is mail order tretinoin 0,025 safe side effects of toprol xl 200mg best online viagra store revista rxonline best price for revatio canada grifulvin v tablets online indian pharmacy cleocin order imitrex from india without prescription where can i buy raloxifeno buy diflucan online no prescription antifungal buy renagel online no prescription us moduretic shop net avalide online ordering generic cialis vs generic viagra buy confido online without a prescription rumalaya forte now co uk zithromax drug canadian pharmacy eriacta online uk plaquenil overnight shipping cheap keflex 500 mg precio mexico rhinocort pill rx health extendaquin products prandin price health canada retino a cream 0 025 cheap canadian pravachol no prescription acnetane tablets online buy maxalt 5 doxycycline usa pharmacy jessicas pharmacy nuevo progreso mexico cleocin medicine buy calan online without prescription orlistato over the counter india revia over the counter can i buy chloromycetin in canada clincin online usa endep side effects tinnitus online pharmacy cialis generic buy amoxiline online without a prescription obelit online mexico discount acticin from canada american express login australia buy atarax online overnight delivery desyrel on line no script colchicine noprescrition needed uk online pharmacy buy pravachol paypal accepted over the counter nexium alternative order aloprim from canada without prescription canadian zithromax tablet discount canadian pharmacy phenamax unisom online from uk diovan pills online in the mexico where can i get hoodia from lipitor legal in england cleocin gel medication best price fosamax calcium carbonate canada prescription anastrozolo birth control online us buy zestoretic bulk long term side effects of brand advair diskus buspar tablets pregnancy long term side effects of nimotop betnovate hand eczema buy clomid fertility pills rumalaya gel generic reviews lipotrexate mexican pharmacies long term safety of albenza discount olanzapine from usa kids zyrtec australia generic betapace safe thyroid medication order online no prescription amitriptyline 10mg price order prandin online without rx cialis fast usa domperidone dosage for increasing milk supply permethrin spray for clothes ephedraxin tablets purchase on line buy trial erection packs 2 pills in the canada proventil buy australia fluss 40 australia pharmacy retin a 0,05 to purchase without a prescription is tizanidinum a prescription drug combivent over the counter canada buy olistat online us no prescription how to buy levoxyl online lanoxin buy canada diprolene cheap canada pharmacy manor pharmacy wheathampstead female cialis prix en pharmacie en france bupropionum canada pharmacy pharmacy place returns label where to buy bupron sr with echeck i want to pay some sominex buy anacin tablets flomax and viagra combination inderal phone orders thyrohormone mg order canada sarafem tablets online yagara shoppers drug mart emsam pills buy online fastest ditropan uk delivery roaccutane pills sweat billig betnovate online kaufen prozac drug in canada pharmacy comprar kamagra oral jelly pela internet zyprexa for sale philippines parlodel cost in canada can i get doxycycline in india cipro pill shortage how long does it take for celexa to work for ocd acticin from usa buy norvasc online usa mail order generic vpxl augmentin dosage for children suspension apo furosemida with paypal payment tamsulozin brands india cipralex prices usa viagra super active supplier in uk caprysin online mexico how to buy gyne lotrimin bactrim disulfiram reaction viagra over the counter usa buy astelin pills in the india brafix india companies only comprar cialis generico en andorra order generic fluticanose what is zestril for buy amantadine with emsam coupon code buy aceon online from canada rhinocort aqua prices price increase ciplox overnight delivery buy robaxin minocin best price pharmacy has best price benemid how much will erection packs 3 cost serevent doctors online discount lipitor 20 drugs prozac medication on line cefadroxil canada online no prescription why has tadalis been discontinued prandin drugs online purchases purchase plavix in india dosis aciclovir oral herpes zoster betneval pommade mycose linezolid zyvox cost elimite pills online in the mexico buy aspirin 81 mg orlistat without a perscription luvox reviews for ocd retin a 0.05 amazon metformin purchase in canada no prescription levothyroxin order online no prescription ephedraxin online without prescription buy mirapex without a subscription online plendil overnight delivery what is doxycycline hyclate 100mg used to treat chlamydia order pamelor overnight acivir pills generic release date protonix 100mg buy obelit canadian online overnight pharmacy promethazine purchase avana online without prescription roaccutane where to get glimepiride dose can i make ciplox kamagra soft supplier in uk can we trust cymbalta online obelit buy canada what is mobic medicine paroxetine delivered to your home salvent delivery uk la india pharmacy himcolin online from uk floxin tablets us online decadron price comparison buy pravachol online no prescription us genuine septilin 100mg super avana tablets testosterone therapy for men over 60 bystolic side effects ed female viagra drug store online voltaren 100mg tablet levothyroid uk companies only buying diclofenac gel for dogs buy sildenafil oral jelly does doxycycline treat chlamydia and gonorrhea eldepryl without a prescription from canada strattera pills look like safe sites for canadian viagra finasteride tablets generic phenergan with codeine thyrohormone buy canada xenical without a prescription from us tadalis sx on line purchase ortho cyclen roche precio argentina tinidazole 40 mg dose order generic metrogel get levothyroxin toronto buy skelaxin singapore how to import arjuna buy accutane mg online for order norvasc no rx canadian pharmacy ortho tri cyclen medication paroxetine from mexico buy ampicillin lowest prices liposafe from canada i pill chloramphenicol website order celapram from canada without prescription flunil pills online in the india citalopram shortage uk buy allegra online india no prescription can you buy zovirax online buy advair with paypal low dose amitriptyline for pain is mail order quibron t safe buying effexor xr female viagra pills online in the usa dulcolax generics ordering azurette india priligy birth control online uk cialis soft shelf life aetna specialty pharmacy drugs buy arzomicin tablets mexico zocor visa yasmin contraceptive pill australia buy capoten tablets benadryl tablets online order ginseng without rx levitra canada cheap depakine chrono mg mexico can you get kamagra oral jelly over the counter alesse overnight pharmacy prescription alesse 21 birth control side effects cheap albendazole 200 mg skelaxin online in us anxiety pills can i use zovirax cream for shingles where to buy colchicina mg dostinex without a prescription from mexico cheap calan pills accutane 40 mg side effects colchicine tablets shelf life ciprofloxacina prospect fml forte australia pharmacy where do i oestrogel in uk online purchase of medicines in delhi triamterene w hctz 75 50 lanoxin online without rx ordering viagra professional canada metronidazol cheap mexico pharmacy where to seroquel cheap price 300mg generic frumil switzerland furosemide from canada levothyroid daily use reviews buy vytorin in india online buying phenergan with codeine zanaflex mexico what type of blood pressure medicine is micardis buy noroxin online with mastercard how much does diflucan cost roxithromycin for sale usa speman bonus pills what is the correct dosage of remeron bringing viagra from thailand to australia xenical mg mexico prescription prevacid dosing cheapest place to buy accutane pharmacy buy tetracycline drugs online best canadian pharmacy review resources for aciphex dapoxetine hydrochloride review clomid ovulation calendar ovulate arthritis care wales where do i acivir pills in mexico hytrin on the internet i pill effexor xr website mexico pharmacies online that sell propranolol acheter livebox play orlistatum drug in canada pharmacy where can i buy cytotec here in philippines lotrisone tablets side effects decadron where to get where can i get cymbalta pills mechanism of action of ondansetron hcl diclofenac pas cher italie buy genuine amoxil uk malegra dxt drug in usa pharmacy buy decadron online without a prescription alli sales is depakine chrono a prescription drug trial erection packs 2 discounted diovan mist canada buy generic elocon online no prescription synthroid in italia is generic azulfidine available in usa how to order levothyroxin hoodia online usa estrace maximum dosage phentermine hoodia diet pills reviews olanzapine maximum daily dosage buy micronase mg la metformina sale en el antidoping benicar no prescription where can i get hoodia in australia buy aciclovir with cream cold slimex to buy in australia yasmin new zealand diprolene us companies only cialis jelly next day exelon suppliers overseas buy venlor paypal amlodipin india pharmacy flagyl uses for purchase prednisolone on line in mexico elocom reviews lipitor generics where to buy kelnor with amex get aciphex las vegas trazodone results forum silagra capsules what is etabus pills used for best site get differin where to buy ovral l with echeck order erexin v overnight advair hfa can you buy cholestoplex over the counter is generic anacin effective walmart pharmacy meclizine duprost mg canada roaccutane without a prescription from australia buy renagel in singapore cipro xr 1g orlistatum coupon code purchase levothroid desyrel online from india parlodel sublingual dosage januvia generic brand viagra ne shqip buy metronidazol online canada no prescription robaxin next day azithromycin diarrhea dosage comprar diprolene en argentina where to buy prinivil in canada safely very cheap fluoxetine femara pregnancy success stories best price crestor 5mg vistaril fast mexico what does a plavix tablet look like safe to buy generic unisom from uk diprosone prescription coupon aricept patient uk flonase pills online in the canada atarax dose maxi where to purchase zovirax comprar propecia estados unidos herbal anti anxiety pills what drug category is cystone purchase oracea lowest price healthy mango chicken curry recipe how to take aspirin during a heart attack buy vasodilan canada can you benicar buy cheap metformin 850 spc mexican pharmacy no prescription vermox descargar libro culturismo sin tonterias gratis pdf misoprost drugstore.com buy acivir cream how much does xenical cost in ireland amlodipinbesilat birth control online india danazol tablets buy what is prednisone 5mg used for buy actoplus met no prescription glucophage xr without prescription buy hytrin online cheap list of tesco stores selling flonase is diflucan available in canada mail order yasmin minipress fast canada cleocin 300 mg capsules what is flagyl forte for ceftin canada sale buy tinidazole online india discount canadian pharmacy mentat ds syrup cheapest place to buy isoniazid order vpxl tablets doxycycline dosage for respiratory infection buy eldepryl 10 buy tricor with paypal zithromax z pak over the counter mycelex g online australia indocin prescription coupon viagra de 100 mg .precio en farmacia alcohol zithromax buy zentel online canada no prescription how safe is celebrex to take cheap aricept pills ordering aciphex purchase diclofenac sodium best place buy janumet pct pyridium in the uk now where can i get roxithromycin from generic name depakote er florida albendazole nordette dosage instructions over the counter diltiazem research grade elocom cheapest tadapox ic metronidazole 500 mg levoxyl discount voucher antara online pharmacy uk adalat indian movie 1958 diclofenac potassium weight gain cafergot shop net billig carbozyne online kaufen ordering vermox canada cheap generic toprol xl buy isoptin from canada comprar salbutamol original oratane online buy lisinopril online uk anafranil online shipping purchase ditropan on line in mexico order carafate on line uk actoplus cheap australia pharmacy cheapest viagra plus paypal where to buy imitrex otomax canada no prescription advair diskus birth control online canada voltaren generic side effects testosterone cream side effects menopause flagyl 400 mg what is it used for citalopram hbr 20 mg tablet side effects buy rumalaya forte overseas buy mircette usa buy diovan low cheap price reliable rx pharmacy india seroquel tablets dosage methotrexate injections avandamet side effects long term use my canadian suppliers of terramycin in us dilantin trusted online drug stores in canada non generic seroflo online generic levitra professional overnite shipping how to use keftab is 40 mg cialis dangerous risk drinking alcohol flagyl what types of buspar are there neurontin 100 mg tablet clorfenamina compuesta ky6 dosis cheap tadalis sx no prescription generic zocor cost non prescription atarax tricare mail order pharmacy phone number why has retino a cream 0,025 been discontinued where do i rogaine 2 in uk tadalis online in us buy cialis 20mg generic buy duetact visa ditropan buy online india prednisone 40 mg daily side effects where can i get detrol from best place to buy effexor xr in india zestoretic women buy midamor dose order estrace from uk without prescription safe place order caprysin telmisartan 40 mg hydrochlorothiazide neurontin 20 mg is there a shortage of duphalac clavamox tablets side effects original anteovin online seroquel uk companies only drugstore foundation for prom can you buy fluconazole over the counter in canada cialis jelly mg india levothyroxin max dose what is xenical used for viagra jelly mg buy current price femara the chepest lotrisone buy plendil online no prescription usa generic imodium diovan buy australia best weight loss pills 2012 gnc healthy man viagra pills viagra fast india where to buy dostinex with echeck prednisolone prix en pharmacie en france where to get roaccutane pct what is prometrium best pharmacy to order sumycin mirapex side effects restless leg syndrome evista generic name canadian pharmacy 24 hour viagra anonymity doxycycline overnight shipping coreg in the uk how to use antivert remeron 30 mg film tablet pfizer viagra discount card cheap himcolin drug in fr pharmacy pastillas xenical laboratorio roche can order lisinopril online anafranil 25 mg yan etkileri depo medrol im indian pharmacy mentat ds syrup valtrex generic cheap costs allegra generic 60 mg express shipping oxytrol best place to buy metoclopramide without a prescription alesse cheap india pharmacy flovent no prescription compare prices leflunomide arava psoriatic arthritis alli tablets tesco buy levlen 10 cheapest tricor paypal yasmin next day long term safety of prednisone donde comprar flomax en colombia how to purchase minomycin online where parietal bone located order glucovance without prescription prednisone canada head office lowest price revia can i get high off robaxin buy terramycin eye drops eltroxin prix en pharmacie en france side effects of prevacid solutab in infants generic pulmicort respules side effects accutane uk prescription buy can you take prazosin daily what is women viagra medicine endep 10 lov cost kamagra oral jelly how long do vermox tablets take to work permethrinum canada sale is viagra over the counter best site for vasotec purchase levaquin in mexico risperdal prescription drug how to buy medrol dosepak in london where to buy valaciclovir online without rx buy trazodone online canada low price shuddha guggulu uk retino a cream 0,05 without a prescription from uk bupron sr drug canadian pharmacy next day delivery buy cymbalta pharmacy that sells depakote do you need a prescription to buy viagra in canada generic glucophage metformin plavix medicine com what do the different asthma inhalers do buy inderal la online safe to buy generic neurontin from canada best place to buy remeron medazole online in canada what is medrol mg used to treat buy requip xl 2mg propranolol fast india legitimate online pharmacies in canada suprax brand positioning buy celadrin have no prescription sildenafila shopping which uk site to buy luvox what does isoniazid buy phenergan 100 buy erythromycin discount low cost order periactin drugstore motrin 100mg 5ml cheapest xenical uk mirapex no prescription compare prices is generic grifulvin v effective acquisto hyzaar sicuro online diprolene generico italiano valtrex in mexico where can i buy femara online without a prescription buy toradol online amazon glucofage without a prescription from us anafranil with paypal payment propecia from india glucophage from how long does it take to see results from minocycline what is olistat used for can i buy plaquenil trazodone from anti herpes abilify information order zebeta online without rx where to buy rogaine 5 without a prescription buy grifulvin v bulk how long to use finpecia salvent next day delivery canadian pharmacy online florinef what is haldol used for promethazine and codeine street prices top canadian pharmacy reviews fasigyne buy uk purchase c ratioph mg do i need a prescription for retin a long term side effects of prednisolone eye drops pharmacy has best price amlodipin order salbumol online no prescription with a mastercard purchase albenda in usa ordering oracea uk septilin dosage too high cheap flonase 40 mg buy lisinopril 40 mg online fast does take wellbutrin work minocycline medication on line how to get sinemet in australia percocet without rx buy rogaine 2 online overnight delivery vytorin discounted buy tizanidina inhaler canada aspirin allergy clopidogrel can i order zenegra no prescription in the usa is mail order brand advair diskus safe clincin online no prescription best generic trimox sites discount tofranil from canada what does bupropion do to the brain pfizer viagra ireland where to buy cheap generic yaz buy coumadin 40 how to use shatavari kalpa will allegra available over counter online quran e pak caffeine ergotamine for sale uk celadrin online canadian midamor online no prescription ponstel tablets side effects low cost kytril forzest tablet side effects class action lawsuit against clomid bupropion ships from india which uk site to buy actonel best place to buy cefadroxil in india buy terramycin online thru paypals secure 33 drugs detrol otc europe zertalin prices metronidazol canadian medications without prescription how to use ginseng powder side effects of himalaya evecare cozaar buy mexico celebrex overnight shipping usa where to buy bactroban online india us online pharmacy no prescription quetiapinum generic viagra professional switzerland flovent online bestellen diltiazem mechanism of action proscar medication order oracea prices better than brafix cafergot no prescription compare prices oxybutyninum canada online no prescription unisom sleep tablets during pregnancy discount tretinoin 0 05 levitra super active drug canadian pharmacy pharmacy that sells doxazosin imitrex on line can you buy lasix without a prescription get retino a cream 0,025 las vegas buy medazole singapore what is fluoxetine 10 mg pharmacy buy drugs actonel how much does 100mg viagra cost azithromycin dosage for adults with chlamydia orlistat online sales cheap coreg mg where do i aristocort in canada norvasc limited india nombre generico de blopress acheter acticin trazodone drugs abuse toprol xl mg price trandate no prescription needed canadian online pharmacy rhinocort phone orders cicloferon spray dosis moduretic buy uk rumalaya direct pharmacy where can i get tadacip from mevacor online no prescription discount code for desyrel what is the generic drug for celexa nexium cost in canada kamagra india manufacturer snovitra super power pharmacy mail order avalide online store birth control online without rx over the counter kamagra chewable cialis western australia what is kytril for mircette no prescription overnight delivery cheapest place to get doxycycline generic keflex antibiotics glyset pills sweat where to get cabaser pct online no prescription uk for malegra dxt cardura 4 mg tablet buy midamor online australia no prescription amlodipinbesilat online pharmacy shipped to canada suppliers of propecia in us clomid men libido buy minipress online pharmacy singulair 4mg dang bot where could i buy prinivil without prescription buy vasotec boots pharmacy buy generic clincin online comprar probalan original licensed pharmacy effexor xr purchase alfa flucon in australia purchase vermox in us metformin brand generic names buy indocin online canada blopress plus 8 mg tabletten atomoxetine dosage adults generic aleve vs aleve best place to buy pulmicort without a prescription renagel from uk culturismo y fitness diferencia buy acivir pills online ireland levitra super active cheap australia pharmacy how to get renova in australia cialis information sheet prozac side effects after stopping canadian pharmacy online wellbutrin sr what is paxil generic for generic abilify india canadian online pharmacy for trazodone generic leukeran usa lasix pharmacy mail order is it illegal to order generic fluss 40 side effects of trandate how much does generic valacyclovir cost why has viagra soft been discontinued pariet discount heartburn gastroesophageal cymbalta uk pharmacy is aspirin better than aleve coversyl 2 5mg vidal l thyroxine best online non prescription pharmacy cialis marseille fr pilules ordering low dose keflex over the counter drugs similar to cilest forum propecia review drugstore viagra medrol shipping overseas where to get raloxifeno pct salvent online pay paypal coreg fast usa buy altace pills in the uk purchase cefadroxil on line in canada aricept price walmart benicar fda approved to buy without prescription flagyl and alcohol side effects hark a vagrant book amazon india topamax best price tizanidina elocom ken?cs 0 1 mexico albendazole therapeutic dose of zoloft for ocd atrovent dose nebulizer hoodia usa cvs prices order abilify online without script pharmacy buy generic zyvox online generic renova safe digoxin brand positioning viagra in pakistan islamabad walmart viagra prices walmart pharmacy buying caprysin using paypal beta val drugstore com pricing indian pharmacy fosamax buy elimite online canada prozac fast canada purchase cipro in mexico pharmacy has best price metformin pill rx health order revatio products amitriptyline visa aricept annual sales cheap kamagra oral jelly australia sinequan price norvasc 10 mg generic buy celebrex online thru paypals cialis 20 mgpagamento contrassegno ayurslim medication side effects delivery buy antivert free can you crush zoloft tablets lansoprazol pills online in the usa dutasterid generico italiano norvasc price in malaysia i pill bupropionum website buy tretinoin 0 025 online cheap generic dutas uk generic tetracycline buy canada lozol canada sale online pharmacy uk brafix female cialis for dogs buy ginseng on line no script how to purchase nizagara over counter atorlip 10 discount ginseng of canada buy doksazosin lek in singapore himalaya geriforte price india norvasc medication for high blood pressure robaxin low dose birth control estradiol blood test results indocin pills online in the canada pamelor online order order triamterene from mexico without prescription biaxin suppositories buy how long does it take for lipitor 10mg to start working cialis o viagra dove comprare buy cabaser with paypal how long does it take for metoclopramide to start working prazosin 100mg tablet what does ginseng root taste like side effects of lopressor metoprolol buy dostinex 80 mg online is strattera available generic buy aloprim in india online buy generic aceon with bonus himcolin online in us buy aloprim boots discount coversyl from canada minocin by mail order salbutamol discount no prescription chloramphenicol eye drops dose for babies colchicine dose bnf benadryl on line no script silagra sale buy viagra cialis soft with no rx is zanaflex legal in uk generic flucazole safe side effects of naltrexone injection mentat drug class prednisolone eye drops cost one month pregnancy abortion pills in india buy cheap digoxin where to buy advair diskus with amex prevacid to buy in the usa without a prescription zyvox in the uk remeron prices where can i buy emsam tablets como tomar xerograx para adelgazar augmentin for men in usa pay by check shopping phenamax limited india low price ciprofloksacin uk safe to buy generic frumil from usa generic ventolin uk no prescription retino a cream 0,025 sale pletal pill canadian buy robaxin visa atorlip 10 without insurance acticin buy online india where to buy toradol lasix medicine used for my diprosone coupons valtrex 500mg herpes zoster cialis for daily use from canada buy c ratioph canada western drug meloxicam enolat buy amlodipin online pharmacy brahmi 100 free coupon for ventolin what category is allegra for pregnancy hard erection pills indian generics online eldepryl prednisone for cats dosage colchicina drug schedule shuddha guggulu online in uk buy nolvadex online in australia abilify 5 mg bipolar carafate buy online canada can order eltroxin canada tofranil over the counter drugs alli simpson birthday canada buy combivent without prescription how to take chloroquine mg no rx midamor online brand cialis rx pharmacy buy drugs wigraine brand levitra india pharmacy no prescription seroquel sale baridium buy usa betnovate scalp application directions glucotrol delivered to your home viagra plus over the couter purchase ciplox mg most common pharmacy drugs evecare canada head office metnozidozole for dogs apo furosemida on line in the india best orlistat prices buy fluoxetina canada medicamento hyzaar plus what is diclofenac gel used for what is similar to prednisone over the counter prescription ciprofloxacin astelin for sale depakote echeck generic biaxin buy canada buy femara online from australia cheapest place to buy olanzapine what is tramadol like accuran online without rx where to cialis super active femara mg no prescription best place to buy tegretol in india what types of female cialis are there buy nexium online overnight delivery where can i buy nizoral tablets can you get lanoxin purchasing avapro online cost of finasteride at walmart viagra professional online lexapro for anxiety side effects promethazine recreational use 25mg cheap elimite free delivery wellbutrin withdrawal symptoms weight gain glucotrol xl cheap australia pharmacy bystolic and birth control pills generic medrol for sale on line best place to buy novo digoxin online glucotrol xl online order prevacid without a prescription from canada buy acai 50 fluoxetina generic usa emsam capsules shuddha guggulu cheap uk pharmacy american cabaser mevacor canada online no prescription solebox x adidas torsion allegra albenda in usa side effects of combivent respimat cheap metformin 500mg tablets levlen in canada buy minocin online india no prescription canada and crestor buy innopran xl cheap buy lipitor online from canada gliclazide 80mg metformin 500mg clomid uk pharmacy without prescription cytotec next day shipping pravachol where can i buy buy prescriptions drugs from canada purchase seroquel canada ethionamide canadian online overnight pharmacy what is reglan used to treat mevacor mg usa speman without prescription miami what is the drug dostinex actoplus over the counter canada buy zestoretic from canada do you need rx accutane beta val over the counter uk buy arimidex without a prescription from canadian pharmacy best prices on accutane 40mg venlor prices at costco what is grifulvin v drugs buy benicar with paypal digoxin online overnight kamagra chewable lawsuit canada revista veja online 2012 canadian pharmacy salvent buy orlistato boots periactin fda approved to buy without prescription buy zyprexa tablets usa premarin tabs drug classification lopid mg canada buy aprovel low cheap price buy female viagra online no prescription without a script membership coversyl online buy abilify online almetec side effects long term use non prescription kamagra pharmacy tenormin no prescription overseas pharmacy no prescription ortho cyclen buy tofranil mexican pharmacies can we trust ethionamide online what is cabgolin made of manfaat flagyl forte 500 mg obelit doctors online minocin without perscription generic cordarone switzerland ventolin accuhaler dose generic cialis ordering tetracycline pill shop discount code can i buy levothyroid in canada resources for remeron viagra professional usa no prescription viagra super active discount code doxycycline dose for uti aleve canada online no prescription india nizoral price aristocort online uk common side effects of diovan tegretol bonus pills to buy estrofem in uk pet meds from canada no prescription purchase asacol on line in canada anastrozolo india companies only healthy man radio ad buy generic prozac online express shipping revia buy cipro australia serevent over the counter uk naprosyn pharmacy order where to buy clomid in the uk medication zentel preturi long time side effects aciphex azithromycin 3 day dose pack dosage obama supports citizens united how much nolvadex to take for gyno buy seasonique tablets prilosec generic equivalent a good web page to buy zenegra with no script isotretin mg mexico buy baytril for birds order alphagan online in usa how to buy zyloprim gabapentin 300mg tablets anastrozolo drug in usa pharmacy med cab tinidazole cost of amitriptyline in canada kelnor online in canada actoplus met where to purchase buy clomid mexican pharmacies order skelaxin from canada without prescription quibron t pills online in the usa purchase eldepryl in india aspirin generic release date cheap canadian oxybutyninum no prescription cefixime in india tegretol xr 400 mg tablet how to get neurontin on line diflucan tablets for sale safe lamisilate no precription ciprofloxacina generic reviews buy cialis professional in singapore long term safety of biaxin anafranil online in uk cheap generic orlistat what does anastrozolo how to import zithromax cumpar viagra purchase aripiprazola on line in usa actonel mg usa isoptin maximum dosage buy exelon in uk does alli diet pill works order estrofem pills how to order erection packs 3 side effects of prednisone in dogs diarrhea where toradol guaranteed online is there a shortage of fincar why was voltaren gel discontinued buy buspar tablets online canadian online pharmacy for midamor online pharmacy no prescription needed dipyridamole probalan pills online in the usa ordering kelnor india malarone tesco pharmacy brafix from canada without rx ou acheter livre electronique liposafe without a prescription from us altace cost canadian what does clonidine do for adhd trandate fast canada to buy gabapentine misoprost no prescription needed canadian online pharmacy flomax no prescription india wellbutrin mexico no prescription erection packs 2 online australia fda canada contact viagra buy online usa cheapest renova tablets uk metoclopramide pills is ciplox a prescription drug buy celexa online us no prescription does proventil cause weight gain etabus online legally rosuvastatin buy online canada cheap genuine estro online tadalafil 20 adalat 50mg tablets buy oratane online in the united states without a prescription buy tegretol without a prescription from canadian pharmacy order elocon cream hydrocortisone aceon mg mexico can you get propecia in canada where could i buy ortho tri cyclen without prescription without cheap glucotrol xl midamor phone orders buy orlistat 60 mg is imitrex a prescription drug alli prezzo farmacia pyridium plus drug actos comerciales definicion do you need rx ortho cyclen how to buy sumycin in london generic actose buy predalone online with out prescription cheap hyzaar uk best site get diarex what is the correct order of allied conferences americans code red 7 male enhancement spray buy diclofenac gel australia cheap tegretol sale uk depakote er 500mg generic fake drugs from india evista pharmacy prices list what is nexium taken for avandamet how to buy proscar where to get pfizer novartis disclose deals in generic drugs strattera canada prescription buy avalide 100mg online wellbutrin sr doctors online ginseng price 2011 order etabus overnight orgasm forced machine buy azitromicina cheap i pill thyroxine website buy micardis from mexico online order synthroid online fluconazol without prescription pills how to take prometrium 100mg predalone uk no prescription cheap viagra online pharmacy prescription norvasc online cheap what does phenergan do to dogs order levoxyl from india without prescription super viagra review carvedilolo from china buy meclizine xr without prescription cholestoplex dose buy almetec online cheap abilify without food medication flonase online legally sundown saw palmetto reviews suppliers of triamterenum in us doans back pain pills where to buy keppra ointment ordering plendil india erexin v dosage too high cheap viagra 100mg tablets geriforte syrup lawsuit canada acticin delivery uk orlistatum to buy in the uk without a prescription uk buy triamterene without prescription order desyrel on line canada comprar entocort original what is the dosage for decadron ciprofloxacin spc emc finax to buy in england anafranil mg buy lose weight fast on wellbutrin generic buy viagra active plus canadian hoodia brand name cialis canada raloxifeno buy canada online generic sinequan costco pharmacy levothyroid price metformin hydrochloride sustained release tablets 1000 mg will singulair over counter how to take hyaluronic acid mg is lexapro generic as good where can you buy acai berry products viagra in usa cheap apo enalapril 20 mg salbutamol inhaler same ventolin rls medication mirapex erexor over counter can buy nitrofurantoin online buy cabgolin uk brand innopran xl for sale hyaluronic acid online buy periactin hong kong pharmacy generic quibron t where to get where can i buy tamoxifen online without a prescription metronidazole results forum what is a healthy weight for a man 6 foot 3 where do i keppra in uk generic acai canada cheapest place to buy salbumol rogaine 5 medication overnight delivery v gel lowest price online where can i get some lopressor generic diclofenac ophthalmic solution evecare roche precio argentina i pill indinavir website lithium prices at costco what is robaxin for buy acivir pills tablets australia what is estrofem for asacol mg canada cheap brand amoxil free delivery ordering lanoxin online pharmacy no prescription needed zyban cephalexin dose for children sinemet online pay paypal ondansetrona weight gain chloromycetin nombre generico dundee united supporters clubs rosuvastatin shelf life novo digoxin tablets price cheap isotretin mg pharmacy technician online courses in bc augmentin and other medications buy brand levitra super active quetiapinum purchase uk buy midamor without prescription cost comparison online paxil avapro prescribing information trainee bayer 2013 revatio drugstore.com buy presidone in mexico bupropionum coupons compazine online without rx lamisil cream price in india prevacid shop net how to take ranitidine buy curacne pills in the australia pill rx health order capoten products where can i buy stain rx order cardizem on line usa how to buy percocet online where to buy cheap generic avodart misoprost pharmacy prices list trazodone buy mexico purchasing flunil online uk levothyroid cheap canada pharmacy order generic carvedilolo digoxin canada overnight delivery cheap genuine rythmol sr online safe topamax no prescription clozaril generic price clarina pill canadian albenda no rx american viagra soft doxazosin offshore pharmacy prescribing orlistat guidelines order levitra professional from maximum weekly dose of imitrex requip mist canada cipro without prescription pills diflucan prescriptions buy unisom online australia no prescription benicar tablets for sale atorvastatin dose range buy rogaine 2 100 how to use propecia order viagra in singapore colospa discount viagra overnight delivery weekends safe place order diprosone cialis european pharmacy cheapest generic accutane acne.org cost of valacyclovir generic metoclopramide overnight view topic canadian can i make minocin where to purchase keftab pilex generic equivalent disulfiramum online pharmacy uk buy hydrochlorothiazide with no script buy cheap alli tablets best site get yagara zetia over the counter drugs order capsules alli weight loss what kind of medicine is bystolic generic drug for biaxin better than medazole what does finpecia side effects of saw palmetto oil can you buy ortho tri cyclen over the counter in germany research grade haridra purchase zertalin on line in mexico long term side effects of female viagra cefadroxil over the counter drugs no prescription permethrinum sale flagyl er no prrescription hytrin next day shipping buy levoxyl tablets genuine yasmin best price free samples of viagra for men ordering levitra super active pyridium for men sale in uk where can i buy metoclopramide tablets side effects of prometrium for fertility can you drink while on clarithromycin vente de lipothin au quebec keppra and alcohol treatment purinethol coupons januvia discount coupons online benadryl with no prescription buy pilex online voveran sr uk buy what is domperidone used for order carbozyne without rx probalan pharmacy singulair side effects wiki hydrochlorothiazide 25 mg tablet bupropionum lowest price best place to order mestinon in us artane residential care home pariet rabeprazole dosage synthroid available india how to buy pfizer viagra pills online buy aciphex in ireland lasilix where to get actonel buy online mexico bisoprololi fumaras generic india comprar alli online brand priligy buy premarin with no rx generic metronidazole buy canada what is the generic for lopressor generic cialis super active overnite shipping cialis for daily use no prescription trial erection packs 2 birth control online canada india zyrtec price buy malegra dxt in ireland percocet fast uk where do i amoxiline in usa what does anacin do celebrex online usa no prescription levitra side effects cialis vs levitra risperdal 100mg cheap mentat with no subscription doxycycline class action lawsuit wo kann man viagra kaufen buying viagra amsterdam alesse common side effects overnight buy accutane rx do you need rx triamterene baclofen now purchase levaquin on line in canada what is the drug zocor for the chepest ginette 35 buy erection packs 2 capsules ciprofloxacina for men sale in uk buy cialis professional online usa ordering doksazosin lek uk where to purchase deltasone what is proscar drugs tesco pharmacy summer placement promethazine 25mg tablets erowid how long does it take imitrex to start working buy brafix online pharmacy canadian pharmacy no prescription eurax cheap trazodone where do i brand viagra in canada high blood pressure pills online betnovate buy online uk roaccutan without rx buy metronidazol online from india order zantac online no prescription with a visa the chepest florinef meloxicam 15 mg tab zyd lamisil prescription online generic kamagra oral jelly sales how to get clomid with the chepest depakine chrono buy stieva a singapore suhagra best online non prescription pharmacy dostinex supplier in uk tinidazole 500mg use fastest aleve uk delivery mexico pharmacies online that sell mobic best site for acai atorvastatin and fenofibrate interaction generic drug name for benicar suppliers of clomifene in us best place to buy lantus without a prescription female viagra uk companies only sinemet 3days delivery januvia buy india norvasc amlodipine dosage buy kamagra oral jelly uk ajanta low price norvasc uk thyroxine prices usa cheap plavix to buy luvox cr online diflucan in the uk now purchase micronase in canada inderal 10 mg migraine sumycin from australia order grifulvin online no prescription with a mastercard side effects of digoxin and lasix adalat online with out prescription viagra tablets for women in pakistan lady era over the counter uk voltaren tablet sale cialis super active to buy in england over the counter drugs similar to frumil mometasona to buy in the canada without a prescription generic bupron sr in usa buy levitra plus online without a prescription lopressor pills online in the uk venlor 40 mg dose ginseng canada head office online pharmacy acticin cheap viagra from india sumycin italiano thyrox canadian online overnight pharmacy desyrel online no prescription can you buy percocet over the counter in germany comprar cystone calcium carbonate online forum side effects of solu medrol dose pack buyers of raloxifeno canada order celadrin on line uk best place to buy capoten in canada where to buy vagifem ointment online naprosyn purchase levitra available india colchicina to purchase without a prescription ampicillin from india compazine without prescription medication buy indocin online us no prescription furosemide buy online ireland online urispas purchase american trial erection packs 2 trandate drug in uk pharmacy cam you buy celadrin canadian what drug category is viagra plus order arimidex pills is generic thyrox effective ampicillin prices buy triamterene 15mg online what does dilantin look like best place to buy levothyroxin in australia zydis order in the us lowest priced tinidazole buy capoten online no prescription us purchase diclofenac gel on line in the uk how to purchase brand viagra order allopurinol on line usa mail order generic etabus levitra online kaufen purchase cheap generic famvir where to get accutane 80 mg super viagra erection pil bentyl side effects weight loss artane without a prescription acivir pills online overnight motrin without prescription canada antabuse prescription alcohol cozaar online order tizanidina purchase buy prozac online from india indocin medication gout prednisone order canada generic for allopurinol zyloprim 300mg depo provera use in mares acai online forum online motrin india what is zithromax dosage requip no prescription fedex ups viagra para mujer efectos the chepest viagra soft betamethasone valerate cream lanoxin order in the us menosan precio mexico buy florinef 50 buy generic astelin online renova canada sale valtrex pills genital herpes allopurinol generic mexico carafate online in usa albuterol sublingual dosage cheap generic norvasc generic fincar uk kamagra for sale australia betapace legal us us pharmacies online that sell periactin asacol pills online in the usa yasmin order by phone how to get cefixime on line buy us abilify online retino a cream 0,025 discount no prescription claritin dose for babies generic shallaki canada buy flonase capsules buying doxycycline in china best site for mevacor meclizine no prescription canada zebeta without insurance vermox medication where to buy order raloxifeno online no prescription with a echeck viagra dosage 100mg buy generic amlodipinbesilat online with prescription buy maxalt no prescription bupropion xl 300 mg price where to buy prevacid solutab online sinequan india percocet canada drug store eurax lotion discontinued buy clonidine 20 furosemide tablets to buy order serophene on line canada fincar mg uk order meclizine without prescription trileptal without prescription medication minocycline 100 mg price buy generic brand advair diskus with bonus apo doxycycline 100mg side effects buy medications online safely where to buy carafate with visa esomeprazole magnesium 40 mg cap delayed release ginseng pas cher italie acivir pills online uk levitra refills buying nizagara from canada no prescription tindamax lowest price online kamagra gold discount voucher hydrodiuril tablets side effects pharmacy mexico remeron metronidazole mg buy pharmacies alphagan brimonidine ophthalmic raloxifeno buy uk pediatric imitrex dose pariet overnight shipping cheap how to use wellbutrin to lose weight order risperdal online no prescription with a echeck is it legal to buy generic viagra online pariet on line in the usa buy medrol dosepak online india no prescription is aspirin over the counter vasotec dose range anti anxiety medication no prescription allegra noprescrition needed uk online pharmacy rogaine 2 women buy acticin reviews and dosage order generic didronel western drug vistaril where can i buy revatio tablets lipitor drugs buy low advair diskus without corticosteroids where to get diltiazem advair on line in the india zocor with no subscription mentat ds syrup on line no script predalone buy online uk actos sold over counter vagifem online amoxicilina medication on line order avalide on line usa where to buy skelaxin in canada safely buy bupropionum online mexico no prescription finpecia now valtrex rx information buy tetracycline no prescription premarin pills buy online why is there a shortage of prednisone ci cipro for sale medication altace side effects best price for real zestoretic exelon generation company llc liquid fucidin review where can i purchase cipralex buy prometrium without a subscription generic thyrox no prescription disulphiram uses medication where can i get some tindamax lamictal from india cialis jelly reviews for men cheap viagra with no prescription genuine wellbutrin sr 100mg blue sky pharmacy coupons ovral l for sale non drowsy benadryl renagel without a prescription from india thyroxin canada pharmacy prilosec indian buy cleocin gel tablets online quetiapinum overnight pharmacy is there a generic for plavix 2010 altace mail order lexapro coupons 2012 blopress 16 mg price cipralex express canada flagyl er brand positioning buy parlodel discount cytotec of canada torsemide supplier in uk medication online brahmi forzest in croatia chloroquine for sale canada meclizine 40 mg pharmacy lipitor overnight delivery very cheap periactin what type of medication is propranolol lynoral online in usa retino a cream canada prescription compare prices midamor colospa online pharmacy shipped to canada how to order neurontin online order malegra dxt online no prescription with a amex punar vivah desi tashan 12th october 2012 elocom online coupon code how to order pyridium online cheapest emsam in the uk propecia from india online celadrin canada companies only buy prozac pills in the australia ampicilina cost in canada to buy astelin prescription where purchase erection packs 2 ordering lopid canada can buy trental online ovral l best online non prescription pharmacy pill rx health order lotrisone products fluoxetine generic drug paroxetine online uk cheap lamictal 5 mg