| 
Välkommen, Gäst
 • Sida:
 • 1

ÄMNE: Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar

Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51879

DEL 5.
Polar 6200

I år kommer Polar med något nytt! Nämligen Polar 6200. Det är en vanlig Polar 620 TR, med dubbelsäng och badrum längst bak. Den som kom så sent som förra året. Här är den samma vagnen men i en mera omgjort variant. Där 620 TR namnet är bytt ut till 6200. Det betyder att en ny 1000-serien har sett dagens ljus. Omgjorda exklusivare vagnar med påmålade långsidor med motiv av ett landskap. Mycket snyggt gjort med motiv av skog och fjäll.
Fronten och bakparten på Polaren går i den sedvanliga vita kulören. Därmed blir det en fin kontrast till dom gråblå långsidorna på vagnen. Nu är det inte bara detta som är nytt, insidan har ochså setts igenom. Fönsterna på vagnen går i en mörk ton typ flaggskeppet Silverline från Polar. Nästan som om denna skulle vare en lillebror till Silverline, även om detta är en helt annan serie. Polar har olika engelska förkortningar på sina planlösningar. TR förkortningen på den vanliga Polar 620 TR står för Toilet Rear. CT betyder Corner Toilet eller CTX som betyder Corner Toilet plus X-tra sittgrupp (mitt dinette). Jag får det inte till vad BK betyder på polarspråk? Men då kan man kalla det Barn kammare, eftersom det är just det det är (våningssängar).
Dom vitala måtten på denna Polar 6200 är det samma som på Polar 620 TR. Maffig på bild va? Något extra är det helt klart.
Ja, detta är verkligen något nytt från Polar. Mycket dekorativt motiv på husvagnen. Den syns bättre här på bild än i verkligheten. Det hade nog med ljuset inne på mässan att göra.
Många besökare på mässan som var intresserade. Till tider var det lång kö för att få komma in i husvagnen. Det ställs lite speciella krav till en annan som skall försöka fotografera därinne. Vi fick en pressedag på oss att gå igenom alla hallarna med nyheter som pressfolk. Jag skulle behöva en hel vecka! Men det gick bra att fotografera även under dom andra dagarna ochså. Vi husvagn och husbilsfolk är ett vänligt folkslag. Många skratt inne i husbilarna och husvagnarna när jag skulle ta en bild. Nej, ta inte en bild på meg, jag som knappt har vaknat. Skrik! Jag som är så bakis...
Men nu är ni nog vid det här laget intresserade om att få se hur denna Polar 6200 ser ut inuti? Vad väntar vi på? Kom så går vi in...
Man mötes direkt av friska färger på textilier. Denna rosa prickiga varianten är speciellt framtagen för 1000-serien. Den heter Snowball och finns i 7 olika färger. Verkligen fräscht detta tyget. Fast! Det fallt inte helt i smak hos alla av det man hörde från kommentaren inne i utställningsvagnen. Jag tyckte att det var snyggt med den rosa färgen. Sedan finns det som sagt ochså i 6 andra textilfärger med prickar på. Man har ochså möjligheten att välja någon av dom 7 andra textil/skinnvarianterna från Polars övriga kollektion. TR i Polar språk betyder som sagt Toilet Rear, lika med tvärställd badrum bak. Det är just vad denna vagn har. Rundsittgrupp fram med kök och kylskåp vid ingångsdörren mitt imot. Efter köket en dubbelsäng och på andra sidan 2 garderober med ett fönster och en byrå mitt imellan.
Bilde tatt ifrån badrummet mot dubbelsängen och köket lite längre fram. Samma fina rosa textil mönster på överkastet som i soffan. Prickar i tyget var tydligen en trend i år sedan många olika märken hade prickiga texstilier. Den vita draperiet som mellanvägg passade bra in med den rosa tyget. Gjorde det hela mera ljust och skandinaviskt.
Närbild av hur köksbänken sträcker seg ut över dubbelsängen. En persienn som avskiljer dubbelsängen från köket.
Nyheten, Keramisk gasolhäll från Dometic/Cramer längst bak. En nyhet där du inte ser gasollågan alls. Ungefär som dom keramiska kokplattorna som vi har fått i våra hem. Intressant såsom framtiden inhämtar oss med nytt elektronik. Annars en mycket snygg bänkskiva med mönster som kunde likna på granitsten.
Här ser man köket igen från ett annat kameravinkel. Två lådor och en utstickare med öppna hyllor. Under lådorna ett skåp och brevid en gasolugn från SMEW, med ända ett skåp därunder.
Ännu en bild av köket. Den nya keramiska gasolhällan från Dometic/Cramer är helt platt med sitt keramiska topp. Det ända som sticker upp är några vridknappar där du sätter igång plattorna. Gasol ugnen från SMEW är tillvals utrustning.
Närbild av dom öppna hyllplanen vid köket. Lägg märke till att här finns det ingen dörr till sovrummet. Utan det är ett draperi som fungerar som mellanvägg mellan sovrummet och sittgruppen.
Och här diskhon med sitt fyrkantiga lock. Man ser ochså den lilla stänkskyddet mot soffan på köksbänken. Ser ni den bruna skyddskanten på själva bordsbänken mot väggen? Det är en skyddskant runt luftöppningen underifrån köksskåpet, för att luften skall få fri väg uppöver längst med innerväggen. Rent estetiskt så kunne den bruna skyddskanten fortsatt ända ut till bordskanten, istället som här bara i mitten runt luftöppningen. Se gärna på tidligare bilder ochså. Fast det är en detalj som definitivt inte kommer att avgjöra husvagnsvalet.
Så här ser den nya keramiska gasolhällan ut från Dometic/Cramer. Läckert! Säkert enkel att hålla rent, plus härligt modern på samma gång. Två stycken brännare under som får luft och släpper ut avgaserna genom ett slutet system via väggen. Därmed är denna den första gasolspisen som inte absorberar syre inifrån husvagnen eller husbilen. Företagen Cramer (spisar till fritidsfordon) och Seitz (fönster och dörrar) ägs numera av Dometic.
Äh! Vi tar väl en bild till... Det är ljuslisten ovanifrån som speglar seg på den svarta ytan och inget annat.
Kylskåpet vid andra sidan köket. Den har fått en silverfärgad yta i Polar 6200. Damens armbandklocka speglar seg på den släta ytan. Du ser ochså TV:en med ett utdragbart fäste till vänster på bilden. Väggpanelen där med dom blå prickarna var något som gick igen lite överallt inne i vagnen, mycket dekorativt inslag. Det kommer flera bilder av dom detaljerna... Ursäkta? Hur stort kylskåp? 124 liter med 26 liters frys som standard, alltså på 150 liter totalt.
Vintrinskåp med dubbla dörrar i frostat akrylglas ovanför själva TV-bänken. Här inne har man satt en hylla med håll för flaskor.
Den fina sängöverkastet igen. Tyget gjorde seg bra i vagnen tillsammans med det övriga inredningen. Fast många tyckte att det blev för starka färger av det man hörde. Ja, då är det tur att Polar har många valmöjligheter på textilierna. 5 stycken att välja på och två olika slags skinn alternativ. Förutom dessa prickiga Snowball textilierna i 7 olika färger, speciellt framtagna för 1000 serien.
Här igen en del av den fina väggpanelen med den snygga mönstret. Den som kom fram lite här och var i vagnen. Denna platsen befinner seg mitt imot dubbelsängen där du finner en byrå med flera lådor. Ovanför har Polar placerat ett litet smalt fönster. Kanske en bra plats för en liten TV på sovrummet?
Du finner mer av den luxiga väggpanelen i badrummet, den är gjort av aluminium. Här inne får väggpanelen blomstra ut i all sin prakt. Det på bilden är det första du ser när du kommer in på badet. Thetfords vridbara toalettstol med ett stort spegel ovanför. Handukstorkare som är standard och själva handfatet därefter...
... Som verkligen ser luxig ut med sitt snygga design. Bara se på bild hur allt hänger ihop på ett snyggt sätt. Långt ifrån vanlig husvagns toalett. Hylla, spegel i mitten och två vägskåp med frostade dörrar. Det skall ochså sägas att Polar 6200 kommer med ett vattenrenar system från Dometic. Ser ut ungefär som en svart skokartong där vattnet går igenom en slags filter. Jag såg denna vattenrenare för första gången då jag var på nordisk caravan träff i Evje 2004. Frågade då om den ochså kunde rena vattnet utomlands? Så att dom med känsliga magar kunde dricka vattnet? Fick ett tvekande men endå ett positivt svar den gången om att det kunde den.
Denna aluminiumpanel på väggen har små fyrkanter i blått i sitt struktyr. Står seg fint till bänkskivan. Här ser det ut att vara en duschhandtag, eller det kanske bara ser ut som om det var det? Fast vagnen har en egen duschkabin...
Här! Polars nya dusch som kom på 2005 modellen av 620 TR-DB. Nu kan du få den i vilken Polar vagn du vill. Polar jobbar ju med kundanpassade husvagnar. Att du som kund själv bestämmer inom ramarna av vissa standard mått. Polar har valt att ha det helt öppet mellan duschkabinen och innerväggarna längst upp i kabinen. För att, som dom säger... att den varma fuktiga luften får en chans att stiga uppåt och ut via takluckan. Det är konvektorer längst ner mellan duschkabinen och ytterväggen som sprider den varma luften uppåt.
Här en bild från badrummet vid ingången till badet. Dometic vakuumtoalett och öppna hyllor med fallskydd vid dörren. Stor spegel ovanför toalettstolen. Detta är ju en 1000 serie så här är allt ”lull-lull” inklusive. Fast undrar om Marit Paulsen, politikern tycker det är för mycket ”lull-lull” i denna? Jag själv menar att här är ”lull-lull” av mer teknisk karaktär. Marit Paulsen har själv en Polar så kanske detta ochså faller i smak? Förövrigt är Marit Paulsen av dom klokare politikerna jag vet om.
Går tillbaka igen till rundsittgruppen av Polar 6200 TR-DB. Se lite mer på flera detaljer tenkte jag....
Här syns den fina tyget Snowball som är speciellt framtagen till 1000 serien. Den finns i färgerna orange, röd, rosa (ceris), svart, mintblå, grå (kaffe) och limegrönt. Eller man kan ochså välja en av dom fem andra tygerna eller det två skinn alternativen.
Stor bord i samma still som övriga bänkskivor...
Ryggdynor skönt formade för bästa komfort. Detta, har dom nordiska husvagnstillverkarna kunnat länge. Det är inte bara på vinteregenskaper det beror på att dom nordiska är dyrare än andra länders husvagnar, det är mera helheten i bokomforten. Sedan är det ju en annan femma om man tycker att det är värt mellanskillnaden i pris? Är inte det precis som det skall vara? Att man har valmöjligheter... Mångfald, det är något positivt det.
Fönstren var mörkt tonade i vagnen. Luxig känsla och standard. Men samtidigt väldigt mörka så här inne i en mässohall, säkert något helt annat ute i det fria. Kommer som sagt som standard i 1000 serien. Läslampor i hörnen och dekorativa gardiner i vit med bladmönster.
Se så snyggt Polar har fått det till i hörnan vid rundsittgruppen. Det är den fina väggpanelen tycker jag i aluminium som gör skillnaden. Friskt och smakfullt!
Man har ochså såsom här på bild byggd in ljus i hörnorna på ovanskåpen.
Var bara tvungen att gå närmare och studera denna väggpanel igen. Sonys högtalare sprider skön ljud från musikanläggnigen. Det är installerat högtalare fram och bak som standard i 1000 serien.
Ja, detta var en luxkryssare från Polar. Här får du allt det som den ordinarie serien från Polar erbjuder, plus lite till. Allt från keramisk gasolhäll till Vakuumtoalett Dometic VT 2500 och tonade husvagnsfönster över det hela. Den kommer ochså med klimatanläggning som standard...
För att inte tala om den snygga motivlakeringen på utsidan som pricken över i:et. Det är nog den största enkelnyheten av dom alla på vagnen.
LED-ljus eller heter det lysdiod teknik på den bakre övre bromsljuset. Stor Polar-björn visar stolt fram sin identitet på bakre väggen.
Efter folkehavet att dömma så var många intresserade av Polar nya husvagn. Visst är det roligt att dom inhemska märkerna har något nytt att visa fram. Alltid lika spännande!
Motivlackeringen får en att drömma seg bort till någon insjö. Långt borta från allt stress och tjat. Bara vara ett med naturen och njuta av allemansrätten. Ser ut som en skarv mitt på väggen även om långsidan ser ut som ett helt ett i första ögonkastet.
Som du önskar... står det på informationen. Det betyder att man som kund kan välja hur sin Polar skall se ut, eftersom Polar kör med kundanpassad tillverkning. Det finns olika standardlösningar i broschyrerna i första hand, men kunden kan alltså ochså önska seg egna ideer och lösningar inuti Polar vagnarna.

Tjänstevikt: ? ungefär 1600 kilo (andre vekter i Norge)
Totalvikt: 1800/ 1900 kilo (andre vekter i Norge)

Pris i Sverige från: 499 000.-
Pris i Norge fra: ?

SMV Hjul-Bastu
Åh! Vilken stress det är på dessa utställningar. Nej! Nu går vi och tar bastu... Inga problem då vi har den högt aktade husvagntillverkaren SMV. Som vågar att gå andra vägar än dom flesta andra. Här har man visat sitt kunnande genom att visa hur en Mobilt bastu kan se ut. Det är en finne som har hjälpt till att bygga denna husvagnen. Så detta har dom haft experthjälp till att få fram. Han som har varit kunnig i bastudelen har visst en egen firma som lagar just bastun. Nej, nu går vi in och tar oss en ”Sauna” (finsk=bastu)...Retro-look så det slår på utsidan. Härlig blandning av en träkoja och en rullande husvagn.
Det är aluminiumpanel som är formade lite som om det var gjort av trä. Hela ekipaget går ochså i ljustbrunt, krämig färg. Dörren där framme är rund i överkant som passar bra till formen förövrigt på Hjul-bastun.
Det första som möter en är klädstativ på väggen för ytterkläderna. Allt där inne går i träpannel som i vilken traditionell bastu som helst...
Hjul-bastun är delat in i två delar. Den främsta är själva bo och omklädningsdelen. Den bakre delen av Hjul-bastun är själva bastudelen. Här på bilden ser ni pentryn till höger om ingångsdörren och ett bord längst fram med en lång sittbänk mitt imot...
Kolla in dom härliga träpannelerna i tak och väggar. Detta är verkligen en bastu på hjul. Krokar för badhanddukar hör liksom till. Här är det originalitet så det slår. Härligt!
Andra ändan av samma sittbänk som går ända fram mot dörren till bastudelen. En fönster ger ordentligt med ljus när man behöver det bakom sittbänken. Naturligtvis med kassettgardin med myggnät, mörkläggningsgardin. Det finner du ochså på toaletten och i bastudelen.
Lite detalj bilder innan jag visar er själva bastudelen. Här har jag lyft upp den enda långbänken som finns mitt imot pentryn. Vad är det som döljer seg därinne? Jaha, ja! Hjul-Bastuns tekniska utrustning som batteri och laddare, säkringar mm.
Ovanför långbänken är det öppna hyllor där man bäst förvarar handukar och kläder. Inget direkt som kan vara tung vid färd då det saknas dörrar. Men långbänken rymmer massor, likaså pentryn.
Närbild av träpanelen på frontväggen. Här framme går taket inåt i en böjd form. Skymtar lite av taklampan ovanför bordet.
Och här själva frontfönstret med rullgardin nere. Alla andra fönster med kassettgardin system. Det är ju nästan ett måste om denna delen av Hjul-Bastun skall vara ett omklädningsrum för dom som vill basta här inne.
Så här ser Pentryn ut. Det är inte installerat någon gasol i denna vagn. Det är ju tänkt att först och främst hyras ut till olika föreningar och firmafester, där man eventuellt har tillgång till el. Eller att man kör ut med den till en insjö och tar fram grillen istället. Den saknar därför gasolspis, men inte vatten och diskmöjligheter. Det finns ochså en 60 liters kylskåp som går på 220V till kallvarorna.
Här är diskhon i köket. Varmt och kallt vatten finns att tillgå. Hur du får till varmvatten är lite speciellt i denna Hjul-Bastu från SMV... Kommer tillbaka till det!
En bastu skall ju självklart ha en ordentlig dusch. Vad sa jag? Här är det lagat enligt alla konstens regler från grunden av. Rejäla mått på utrymmen inne i husvagnen. Som här i badrummet med en Thetford vridbara toalettstol och en handfat med duschslang.
En äkta duschkabin dörr som stänger till det hela. Ser ni hur stort plats det är egentligen att duscha där inne. Bra! I och med att Bastun är gjort för flera så kommer färskvattentankarna att vara dubbla, 2x42 liter som standard.
Så här ser det ut från utsidan när dörren är stängd till badet. Till höger skymtar dörren till själva bastun.
Bild av spegeln, fönstret och lampan inne på badet...
Och ännu en bild från takhörnan inne i samma badrum. Här inne kan du skvätta vatten av hjärtats lust.
Här står jag inne i badet och har stängt badrumsdörren. Ni får förlåta!... Men som född finne så är detta stort för meg, och därför kommer det många bilder av denna skapelse.
Själva duschhandtaget som man alltså drar ut från handfatet när man skall duscha. Inga problem då slangen var tillräkligt lång.
Nu äntligen! Bilder från själva bastudelen, själva kärnan i denna vackra retro-husvagn. Vet inte helt om tanken var att få den så retro från SMV sida, eller bara praktisk? Men jag tycker att den är starkt retro i stilen sin i positiv mening. På bilden en serveringslucka som är lagad till med tanke på att slippa öppna den stora mörka glasdörren mer än nödvändigt mellan omklädningsdelen och själva bastudelen.
Här ser ni ingången till härligheten. Snyggt gjort att laga dörren genomskinlig istället för att använda seg av en isolerat trädörr. Nu får man mera ljus in i hela Hjul-Bastun.
Hi... hi... Detta är annorlunda. Detta är inte något man ser inne i en husvagn till daglig. Vilken upplevelse att få komma in här! Bastuaggregat till vänster när du kommer in. Därefter en sittplats i två höjder med pall och andra nödvändigheter. Bakerst i vagnen är det ett stort fönster.
Man har inte glömt mysljusen i hörnen heller. Hela golvet är byggt upp längs väggarna en hel del ochså. Här det med andra ord bara att svätta på med vatten på själva stenarna till bastuaggregat.
En bild mot samvarodelen från bastusidan. Hör ni! Har inte ens kommit till hälften av bilderna på denna skapelse. Men ni hänger väl med vidare? ...
Här återigen bastuaggregatet och bastubaljan i trä, med skopan att hälla vatten över stenarna. Syns ochså lite av vedkorgen på golvet. Den är inte bara till pynt!
För hör och häpna! Här är det inte någon el-bastuaggregat utan ordentliga saker med veduppvärmning. Ni som har badat bastu vet skillnaden.
Här finns till och med nackstöd för den som vill vila ut seg på bastubänken. Vilken känsla att ha denna på kroken bakom bilen. Bara stoppa där du vill och sätta igång bastun vid någon insjö. Tala om frihetskänsla! Det är inget som säger att man inte kan sova i omklädningsrummet ifall man inte är ute efter det luxuriösa med sitt boende. Man kan till och med sova i bastudelen när den inte används som bastu. Plats finns det gott om i denna rullande bastu.
Här är serveringsluckan stängd mot samvarodelen.
En annan bild som visar den tredje bänken, mitt imot dom andra två sittbänkarna i bastun. Hur många tror ni får plats här inne samtidigt? Räknar snabbt till minst 9 bastubadande. Då tänker jag meg tre vuxna på var bänkrad. Tala om att bli populär bland vänkretsen på campingen.
Luckan öppen. Ja tack! Tar två kalla...
Nä, Markus! Lite för närgående bild...
Det som intresserade meg mest var hur denna bastuaggregat fungerar? Fick till svar att detta är precis den samma aggregaten som man sätter in i bastun hemma. En vedeldat sak med egen skorsten och rostfri varmvattenbehållare på 20 liter. Du kokar alltså varmvatten samtidigt med denna.
SMV menar allvar med denna konstruktion. Det är ingen fuskbygge av något slag. Här har man som sagt tatt till experthjälp av en känd bastutillverkare. Som i sin tur har stått för själva bastudelens uppbyggnad. Här saknas inte varken värmeplåtar/väggar mot resten av husvagnen eller nödvändiga säkerhetstilltak förövrigt.
Denna bastuaggregat brukar alltså vedfyring. Det betyder att bastudelen inte blir så torr vid uppvärmning. Du får en skönare innerklima i en vedeldad bastu än en med el-bastuaggregat. Helt otroligt tanke att börja värma upp med ved... Ja, inne i en husvagn. Finns bara två ord för det... Härligt annorlunda!
Namnet på bastuaggregatet är Harvia, mycket känd bland bastufolk. Längst ner lägger man in veden. Ovanför, överst framme är själva varmvattenbehållaren. Bakom där igen själva bastu stenarna. Dom blir uppvärmda av elden från veden som brinner inne i ugnen.
Vi kastar in några vedpinnar till.... Här blir det ”löylyä” (finska=värma upp bastun).
Varmvattenbehållaren... Här kokar du varmvattnet till kaffen medan du bastar. Varmvattnet är ochså till duschen och till köket. Behållaren rymmer alltså 20 liter. Själva Bastuaggregat från Harvia är en modell som heter Harvia 16 ES.
Här har man inte lagt in så många stenar som egentligen platsen rymmer. Stenarna håller värmen bra när dom väl har blivit uppvärmda. Kasta då lite vatten på dom och du är i himmelriket.
Här vill jag visa er hur ordentligt allt är gjort. Isoleringsväggen mellan Hjul-Bastuns träväggar och bastuaggregatet. Det är en konstrution med väggar i två lag och luftspalt imellan. Därmed blir inte yttersidan så varm på isoleringsväggen. Vattenrör som springer ut och in till varmvattenbehållaren närmast på bild.
Här stoppar vi upp lite! Så här ser rören ut när dom går in i varmvattenbehållaren. Den närmast är vattenröret till behållaren. Alltså där vattnet kommer till behållaren genom att vrida på avtappningskranen på bild. Den andra vattenröret är den som går till varmvattenkranen i badrummet och köket. Här får du alltså varmvattnet ifrån när du duschar eller diskar. Du har inte någon annan varmvattenbehållare i denna vagn. Men 20 liter är långt mer än det flesta andra husvagnar har. Normalt brukar det vara hälften, 10 liter. Man blandar alltså varm och kallt vatten vid duschning så då håller det länge.
Man kan ochså tappa ut varmvatten genom denna röda kran, vid sidan av dom vänstra höga bänkarna inne i bastun.
Friskluftintag bakom bastubänken. Ja, det kan nog behövas med den värmen som blir här inne.
Isoleringsväggen på baksidan av aggregatet, allt gjort på fagmässiga sätt. Imponerande arbete!
Den andra sidan till höger inne i bastudelen ser ut så här från en annan kameravinkel. Ser ut som en bord i hörnet och en myslampa även här. Luftventilationslucka uppe vid taket och den stora fönstret på bakväggen.
Visst! Ser ut som ett bord ja. Blir allt för litet att sitta på.
Ventilationsluckan i närbild. Det är väl här varmluften går ut och samarbetar med övriga ventilationer i vagnen. Detta är nog först och främst tänkt som extra vädringshjälp när det blir för varmt där inne.
En likadan vädringsventil fanns på andra sidan ovanför myslampan.
Ingen sauna är komplett utan termostat och luftfuktighetsmålare.
Dessutom ett timglas där du kan kontrollera tiden...
... På hur länge du sitter därinne i värmen. Praktiska saker att ha i varje Bastu, även i en rullande sådan.
Detaljer från utsidan ochså. Här har jag krupit under vagnen för att se hur SMV har löst Chassi frågan mm. Här ser man att det går många tvärstag mellan bärbalkarna som går från fronten och ända bak.
En lite närmare bild av underdelen sett från fronten. Ifall det var någon som undrade på mässan vad det var för en slags filur som kröp runt på golvet? Det var bara jag...
Egentligen svårt för meg att utala om detta ser bra ut? Låter bilderna tala för seg själv istället. SMV var dom första som lagade husvagnar i Sverige redan på slutet av 1940-talet. Så nog har SMV fått meg seg både det ena och det andra när det gäller att tillverka husvagnar. Tvivlar inte det minsta att dom kan det.
El intaget på utsidan av Hjul-Bastu väggen.
Den vackra logon på långväggen. Här ser man ochså lite hur väggen ser ut med sina profiler.
Den slutande fronten på Hjul-Bastun, som alltså saknar gasolsystem. Du finner ingen inbyggd gasolkoffert på denna vagn. Håll nästan på att säga att här har man vedvärme istället, men inte i den betydelsen att man värmer upp vagnen direkt med vedvärmen. Utan detta är ju en unik produkt som har sin speciella sjanger. Så den värmen som man värmer upp bastudelen med får ochså resten av vagnen nytta av. Sen går det ju ochså fint att värma upp med tillsatsvärme i form av el ifall man är ansluten till det.
Bastudelen längst bak har ett eget fönster i bakväggen. Omkläddningsdelen har två fönster, den ena på bilden och en vid frontväggen.
Ventilationsluckorna inne i bastudelen sett utifrån. Dom är alltså placerade högst upp på bakväggen till vagnen.
En bättre bild av bakväggen med sitt stora fönster i bastudelen. Att Hjul-Bastun är till för att flyttas på, avslöjas inte minst av att SMV har satt en extra hög bromsljus där bak.
Men även om man inte vill köra med Hjul-Bastun så kan man ha den på gården. Den kräver ingen byggnadstillstånd såsom andra bastubyggen. Kanske en ide att tänka på då priset kommer på 198 000.- + moms i Sverige. Att ta den in till Norge är heller inga problem då den inte har någon gasinstallation som sätter käppar i vägen. Priset i Norge blir väl ungefär detsamma vid privat import. Totalvikten kommer på 1480 kilo. Invändig längd på 535 centimeter och 250 centimeter bred utanpå med invändig bredd på 235 centimeter. En annan rolig mått är invändig höjd i bastudelen på hela 228 centimeter. Totalhöjd på det högsta punkten (bak) är på 331 centimeter. En annorlunda och definitivt originell produkt från SMV. Som erbjuder företag och föreningar att ta del av en ytterst annorlunda ide. Hjul-Bastun går att hyra eller köpa, ta kontakt med SMV i Örebro för info. Nu har många nappat på iden sedan förut med en rullande Bastu. Men ingen har väl gjort det på en sådan här fagmässig sätt med garantier och det hela. En produkt som garanterat kommer att sätta märken efter seg. När får vi se den första på vägen tro? Och du! Den går självklart att beställas privat ochså.Så har det återigen blivit kväll. Ännu en dag på mässan är slut. Den bärbara datorn fullt med nya bilder och en trött men förnöjd Markus. Vi är fortfarande på Elmia och ser ut över sjön Vättern som ligger precis vid mässområdet.
Men inte tröttare än att vi mötes en glad gäng från internettsidan husvagnsforum.com. Den träffen ville vi inte missa för allt i världen. Det enklaste var att vi träffades vid våran husvagn då dom flesta fick veta var vi hållt till. Tack alla som kom och det blir kul att träffas snart igen. Vi var folk från Kirkenes i norra Norge till Skåne i Sverige och folk från Finland och Danmark. Så tala om en trevlig gäng från alla hörn av norden. Nästa gång ställer väl du ochså upp? Vi brukar mötas sån helt på sparken utan några större formella måsten. Enkelt och stämningen är topp.

Solifer Artic 480


Solifers för närvarande minsta modell, Solifer Artic 480 MHP. En husvagn som överraskar inuti tack vare sin stora förvaringsutrymme under sängen bak i vagnen. Denna hade lösningar som övertygade meg så mycket att vi var nära på att köpa en själva. Här hittar man många pluspoäng på en liten yta. Låt oss gå in och se...
Längst framme i vagnen finns det en ombonad sittgrupp. Ser mysigt ut med sina ryggdynor runt hörnen. Textilien er absolut i min smak. Att det sedan är dekorerat så smakfullt på bordet gör att man lätt blir förblindat. Sådana små triks kan göra att husvagnsköpet blir avgjort där och då. Så pass på och försök att föreställa er vagnarna på mässan utan allt lull-lull som lockar. Fast i den här Solifern så tycker jag att det ser mysigt ut även om jag i fantasin tänker bort den fina bordsdekorationen. Helt klart mysigt även utan! Frontväggen lutar dock en del för att man skall kunna sitta skönt i hörnen utan att få gardinerna i huvudet. Men hade jag suttit där och sett t.ex på TV? Så hade jag nog skynkit ner lite i myshörnan likaväl och inte fått gardinerna ivägen.
Visst ser det härligt ut? Riktigt så att det vattnas i munnen. Inspirerat en hel del av Marimekko design, ifall det inte är just Marimekko som står bakom? Tänker på mönstret i dynorna och dessa bordstabletter. Nåja! Snyggt är det iallafall.
Vid ingångsdörren en lucka in under soffgruppen, där du kan lägga in skor och diverse saker. Den utrymmet var helt fritt för annat i ena halvan av sittbrunnen.
Men det är inte allt av förvaringsutrymme vid ingångsdörren. Här har Solifer ochså installerat en öppen instegsgarderob. Perfekt för denna lilla vagn som säkert kommer att resas mycket med på vägarna. Här ser man även små hyllor ovanför den lilla TV bänken. Dörren till höger går in till själva toaletten i vagnen.
Detaljerna i vagnen är smakfulla. Allt går i lite rundade former. En praktisk hatthylla med plats för småsaker som vantar, halsdukar mm. I denna vagn ser det ut till att det kommer krokar att hänga kläder på, istället för en stång i instegsgarderoben. Varför kan inte alla husvagnar komma med en sådan här garderob vid ingången? Kan ju inte bli smartare än så här!
Det kommer upp varmluft från konvektorer som torkar upp kläderna och skorna, genom dom små hållen i golvet längst ner i garderoben. Till höger den lilla skåpet som man kan ha som TV bänk. Bakom vasen på bilden ser man uttag för antennen och 220V/12V. Antenningång och uttag finner man ochså på utsidan för att kunna bruka TV i en förtält.
Så här ser det ut inuti den lilla skåpet. Inte stort men praktiskt. Vi går vidare in i Solifer Artic 480 och ser på toaletten.
Tyvär, en suddig bild av handfatet inne i toaletten. Artikelns sämsta? Vill ta med bilden iallafall då den visar väsentliga delar av toalettrummet. Här ser man vilken möda Solifer lägger på detaljer i sina vagnar. Allt i varmt trä istället för plast. Saker och ting verkar vara genuint och fagmässigt gjorda. Handfatet har en dusch handtag till kran och visar härmed att det går att duscha här inne. Ja, det var synd att bilden blev så oskarp.
Men jag har ju andra bilder av toalettrummet. Här visas det igen vilka fina snikerier Solifer kan få fram. Öppna hyllor på bilden innan ett skåp med en dörr. Kanske en aning för inramade dörrar för den helt moderna smaken?
Handfatet går med denna smala bänkskiva längs med hela toalettrummet. Under där igen ännu en öppen hylla med fallskydd av metall. Thetfords vridbara toalettstol avslutar det hela längst ner.
Vi går vidare.... Bakerst i Solifer Artic 480 finner man en stor dubbelsäng på tvärs. Vid huvudgaveln en stor oval spegel och läslampor. Inga överskåp vid gavlarna utan öppna hyllor.
Vid fotändan ett fönster och den kända Solifernismen av en vädringslucka brevid fönstret. Smart! Här ser man ochså att dubbelsängen är extra hög genom att den nästan går upp till fönsterkarmen.
Här är orsaken till att man har valt öppna hyllor vid galvarna. På denna utställningsvagn har man satt in en överskåpsbädd som inte är standard. Den kostar då heller inte mycket att beställa. 1640.- fabriksmonterad i Sverige med stege och madrass. Förövrigt samma pris till alla Solifer modeller. I Norge därimot verkar det som det är standard på alla Solifer vagnarna.
När man lyfter upp sängmadrassen så finner man ett stort förvaringsplats. Du ser ochså gråvattentanken längst bak till höger. Detta är just denna vagnens stora fördel. Ett ovanligt stort förvaringsplats, sedan sängen är byggt högre upp än normalt.
Om man ser under konvektoren så får man lite hum om hur hög denna förvaringsplatsen egentligen är. Du har dessutom tillgång in här genom en lucka på förtältsidan. Men man får nog passa seg så att inte allt av tunga saker blir placerat här inne när man lastar husvagnen, med tanke på köregenskaperna.
Här ser ni dom rejäla gångjärnen under madrassen. Dom har en spiral som gör att madrassen är lätt att få upp. Dessutom så stannar den i uppfällt läge. Bra, när man behöver bägge händerna till att lasta in saker. Luckan utifrån skymtas såvitt till vänster i bild. Här ser man ochså hur varmt och kallt vattenledningarna är placerade på ett föredömligt sätt ovanför konvektorerna. Den ljusgröna slangen under konvektorerna är gråvatten/avloppsvattenröret från handfatet i toaletten. Den går trappvis ner till gråvattentanken på nästa bild.
Den 40 liter stora avloppstanken till gråvatten. Husvagnen kommer ochså med spillvattenlunga. Lite osäker på vad den blå elkontakten brevid är för något?
Efter sängen så kommer det två garderober innan köket. Den första från sängen sett har en klädstång och små trådhyllor. Här finns ochså vagnens TV-antenn.
Den andra och mindre garderoben innehåller trådbackar, många trådbackar. I det stora hela är det egentligen otroligt hur mycket förvaringsplats denna lilla husvagnen har. Här finner du tre garderober med instegsgarderoben. En hel del överskåp och den stora förvaringsplatsen under sängen. Inte illa av en såpass liten husvagn som Solifer Artic 480. Verkligen mycket på en liten yta.
Vi fortsätter... Sedvanliga ovanskåp i köket med köksfläkt som standard. Ochså något alldeles eget av dessa små finurligheter, som kallas för Solifernisme. I den ena av ovanskåpen kan du placera talrikar och annat direkt upp på en diskställning för att dropptorka. Du ser diskstället till vänster på bild.
Nu är det inte meningen att det skall dropptorka rätt ner på kökenbänken, utan det finns en plastbricka under som tar imot dropparna från disken. Den är naturligtvis avtagbar så att du kan hälla bort vattnet efteråt i diskhon.
Sådana här diskställ i köksskåp är väldigt vanliga i finska hem. Så detta är på ett sätt ett arv varifrån Solifer kommer ifrån. Små detaljer, som är extra bra att ha i en husvagn där ytorna sedan tidigare är små. Här får du lagt undan talrikar och koppar med en gång istället för att ta värdefull bänkplats på köket när dom skall dropptorka. Kommer ni ihåg den stora Knausen tidigare i artikeln? Dom har ju tatt efter av denna ide till sina underskåp. Fast tror inte att Knaus hade någon bricka under som tog imot eventuella droppar från disken. Då gäller det att diska först och lägga ner talrikar till sist efteråt.
Sådan ser platsbrickan ut när man har tatt den ut från sin vanliga plats. Till höger på bilden är det bara min bärbara dator och inget annat.
Under diskhon är det två lådor, ett med plats för bestik. Därefter ett skåp med två sophinkar.
Då är vi tillbaka där vi startade, vid sittgruppen. Det är inte några flera skåp i kökenbänken då den 86 liters stora kylskåpet tar resten av platsen.
Ovanför sittgruppen hittar man fyra ovanskåp och dessa fina tak spotlight... La ni förresten märke till att ovanskåpsdörrarna även i Solifers kök öppnas åt sidan.
Närbild av takarmaturen med tre riktbara spotlight.
På den sista delen närmast ingångsdörren hittar man detta. En öppen fack och panelen för vagnens funktioner plus den nya digitala kontrollpanelen för Alde rätt under. Med den nya manöverpanelen har det ochså kommit nya funktioner i vagnarna. Inte bara i Solifer utan hos alla. Du kan för exempel se datum och tid på panelen och läsa av temperaturen ute. På dom större vagnarna finns ny möjligheten att få olika varmt bak och fram i vagnen. Varmvattenberedaren lite över åtta liter i och med att hela pannan har blitt lite mindre. Förut var jo varmvattenberedaren runt 10 liter. Nu kan man ochså placera Aldepannan mera var man vill, då samtliga anslutningar av vätska och el är samlade på Aldepannans ena långsida.
Visst var det en fin husvagn som Solifer har tagit fram? Tänk att få in så mycket på en såpass liten yta. Vet om många större husvagnar som inte alls har så många garderober eller så mycket förvaringsplats. Det är ochså ett extra plus att utrymmet under sängen ochså går att nås utifrån. Tycker ochså att Solifers design gör seg extra bra på denna Solifer Artic 480. Eller hur?
Bäst i test står det på plakatet utanför husvagnen. Det var den populära husvagnstidningen Husvagn&Camping som testade denna mot en Kabe Briljant XL och en SMV 500. Solifer gick då av med segern totalt sett enligt tidningen Husvagn&Camping. På plakatet står det i nr.7, vilket jag sätter frågetecken till? Får det till att det var i utgåvan nr.6 av Husvagn&Camping istället?
Tack, du lilla jätten från Solifer. Tack för att vi fick komma inom och bekanta oss med deg. Här har verkligen Solifer hittat en passade lösning på en liten, men ändå stor husvagn. Totalvikten i Sverige hamnar på antingen 1150/1250/1300/1350 kilo, beroende på vad man vill välja. I Norge kommer vagnen med en totalvikt på 1200 kg. Som sagt... det var nästan så den blev min nästa husvagn. Så mycket tyckte jag personligen om det jag såg.

Tjänstevikt: 1060 kilo
Totalvikt: 1150/1250/1300/1350 kilo

Pris i Sverige från: 179 900.-
Pris i Norge fra: 183 000.-
Tar ochså med denna bild från Solifer stallet. Här ser man den Solifer T1 som satte världsrekord på Mantorp Park. Det var alltså inte en hastighetsrekord utan en Drag Racing rekord på en ”quarter mile” eller snarare 402 meter som Drag Racing bilarna kör. Sträckan gick undan med husvagnen bak på 16,29 sekunder. Tror inte det är så många husvagnar som har gjort detta? Så svårt att slå någon egentlig rekord när det inte finns konkurenter. Men en gimmick som heter duga är det ju.
Har du sett! Även här smög det visst in en liten isbjörn. Faktum är att företaget numera heter Solifer/Polar och i den ordningen. Lohja Grupp har alltså flyttat över Solifer tillverkningen till Dorotea. Och inte blitt uppköpta av Polar. Men här på bild en isbjörn som markerar gränsen till Polarbyn på Elmia. Så att dom som skall stå där hittar fram till sina platser på gräsmattan.

TEC Weltbummler 565 TESist vagnen i kavalkaden av husvagnar för denna gången... Tittade på en husvagn från TEC. Har själv haft en TEC 470 en gång från 1979. Märket är Tyskt och dessa nya modeller är ju förstås något helt annat än min vagn var från den tiden. Låt oss se närmare på en TEC Weltbummler 565 TE med långbäddar...
Se här hur fint TEC har fått det till med en rundsittgrupp längst bak i vagnen. Stora kuddar istället för vanliga ryggdynor. Snyggt! Ryggstödet böjer seg inåt en extra gång innan köket. Riktbara läslampor ovanför dom fina hyllor i hörnen. Det finns ochså öppna hyllplan under ovanskåpen.
Det var bakerst i vagnen... Här framme hittar man två långbäddar med ett nattduksbord imellan. Men!.. Inte bara det utan ochså en utdragbart ribbotten som gör att enkelsängarna kan göras om till dubbelsäng. Då kan man haka bort nattduksbordet som går att ta loss på ett enkelt sätt.
Förlåt, förlåt. Lite suddig bild igen av köket i TEC Weltbummler 565 TE. Köket är inte stort, men djupt. Det finns trots allt en del avlastningsplats även här. Både diskhon och gasolspisen har mörka glaslock. Kylskåpet på arbetsvänlig höjd mitt i vagnen, mellan köket och sängarna.
Här finns ochså två små sophinkar för källsortering av sopor. Problemet i mina ögon är att dom just är små, mycket små i dom nya husvagnarna. Men dom är ju egentligen inte i vägen på något sätt så... Ja tack!
Överhuvudtaget hittar man här en välutrustad kök även om ytorna är små. Som här med trådbackar i underskåp av metall. Sedan är det ochså ett skåp med dubbla dörrar under kylskåpet vid köket.
Delen som skjuter ut i köket har en silverfärgad jalusi dörr som jag håller på att stänga. Den gör en fin figur tillsammans med dom öppna hyllorna mot sittgruppen.
Det finns det flera fiffiga detaljer i denna sektion. Ser man efter så verkar det vara en lucka av någon slag bakom ryggstödet...
Lyfter man upp luckan så kommer det fram en stativ för vinflaskor. Man kunde ju ochså tänka seg en plats för flatskärms TV:en istället för vinflaskor. Smart detalj! Nästa år kommer den väl med fjärrkontroll? Hi... Hi... Bara skoja!
Det finns flera smarta detaljer i husvagnen. Bara se på bordet vid sittgruppen som går på skenor i golvet och kan förflyttas fram och tillbaka. Bordsbenet går att fälla ner och rundsittgruppen göras då om till dubbelsäng. Då skall bordsbenet flyttas hit bak som på bild och böjas framåt mot mitten av vagnen. Samtidigt som man lossnar på bordskivan i ena kanten, viker den upp och drar den ovanpå den ena långsidan av bordsbenet. Hängde ni med?
Visst ser det mysigt ut i denna sittgruppen? Tycker att färgvalet är friskt och snyggt samtidigt.
Toaletten i mitten av vagnen mitt imot kylskåpet i grått och vit. En fast Thetford toalettstol och annars en rätt så standard utseende.
Det som inte är så standard är denna ljusrampen ovanför ingångsdörren. Den har tre spotlight som man kan tända med en fjärrkontroll. Du kan tända en eller flera allt efter hur mycket ljus du vill använda. Den ljusrampen börjar att komma på allt fler husvagnar.
Till sist infolappen utanför TEC Weltbummler 565 TE. Denna vagnen tog jag bilder av i Norge så det är norska priser. En ytterst bekväm husvagn för två. Med övernattningsmöjligheter för flera genom nerbäddning av rundsittgruppen. Priset är med Truma värme som alltså är luftvärme. Vagnen tas inte in till Sverige i normala fall, men det går ju att fråga.

Tjänstevikt: 1340 kilo
Totalvikt: 1500/1600 kilo

Pris i Sverige från: Ta kontakt med www.husvagn-svensson.se
Pris i Norge fra: 180 500.-Då har vi alltså gått igenom över 330 A4-sidor med husvagns nyheter från Elmia mässan och från NorVei Caravan & Fritid messe i Norge. Inte undra på om ni börjar att känna er mätta på husvagnsnyheter... Det skulle vara si så där 662 bilder totalt om ni har följt med i artikeln från början till slut...

Här har ni alltså fått ta del av ett par av nyheterna som kommer som 2006 modeller. Det finns många, många flera som jag inte har skrivit om här i artikeln. Tänkte avsluta med att visa till några länkar där ni kan hitta mer information, om dom olika vagnarna som det stod om i artikeln. Hoppas ochså att ni har haft lika trevligt att läsa artikeln som jag har haft med att göra den.

www.adria-mobil.si/en/
www.bjolseth-caravan.no/
www.buerstner.com/
www.cabby.se/
www.dethleffs.de/
www.skarosser.se/
www.eifelland.de/php/site.php?id=1
www.hobby-caravan.de/
www.kabe.se/
www.knaus.de/
www.lmc-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=2&shopid=1
www2.polarvagnen.se/
www.smvhusvagnar.se/
www.solifer.com/index.asp?sida=startsida&setLangOrg=true
www.tec-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=7&shopid=2


Alla dessa länkar har jag funnit enkelt via världens bästa Portal sida som äges av Magne Storlien från Norge. www.home.no/camping/

Han har precis köpt seg en husbil som han får i mars -06. Det påminner meg om att nästa artikel kommer att handla om just husbilar som jag såg på Elmia och NorVei Caravan & Fritid messe.

Ifall ni vill läsa andra artiklar av meg så hittar ni dom här: home.online.no/~anttjoha/index.cfm


Klart slut för denna gången.

Tack & Hej
Markus Vesala
Då springer jag vidare för att börja skriva nästa artikel... Om husbilar... Hej<br><br>Inlägg ändrat av Markus Vesala, den 2006-04-21 18:55
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9548
 • Thank you received: 152


-En Tidresande I Nuet
Hemsida:HÄR
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51903


Mycket bra Marcus :!: Ett mycket bra material och inte minst ett imponerande arbete :!: :!:

Men kommer inte u, v, Wilk, x, y... efter T :? :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jonas
 • jernweg
 • jernweg's Avatar
 • OFFLINE
 • Gasol i blodet
 • Inlägg: 653
2010 V70 2,4D
2009 Polar 620CTX
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51904

Jodå flera.... :lol: :lol: :lol:

Men det fick räcka för denna gången. :oops: hi... hi...Wilk skall läggas på minnet till nästa år. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9548
 • Thank you received: 152


-En Tidresande I Nuet
Hemsida:HÄR
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51923

MYCKET SNYGGY JOBBAT!!!!!

Jag var ändå på Elmia i flera dagar men detta är jue perfekt när man vill kika på detaljer....

Tackar!
 • Uffe
 • Uffe's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 2473
 • Thank you received: 113
Kör: VW Touareg V6 TDI -12
Drar: Polar 730 GSX-BK -11

Utgår från Falkenberg

HF 234 -- CC 79911
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51998

Eller hur! Det går så fort och är så mycket på en gång, när man besöker mässan. Skönt att få tänka igenom allt så här i efterhand i lugn och ro. Ja, allt är ju att ta i... men i allafall. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9548
 • Thank you received: 152


-En Tidresande I Nuet
Hemsida:HÄR
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #52011

Härligt Markus!!! Tack för att man fick följa med och se dessa nya vagnar så i detalj! Nu har jag jättelust att läsa de andra delarna i din artikelserie!!!
 • Ulli
 • Ulli's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1437
Semester!!! HURRA!
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #52021

Ett stort tack för det arbete du lagt ned på detta! :lol: :lol:

Jag var helt slut efter två dagar på Elmia men med en sådan dokumentation kanske man klarar sig med en dag. :wink:

Nej, det är klart att man skall utnyttja möjligheten att vara på mässan så mycket som möjligt. Hinner knappast se allt i alla fall.

Ser fram emot kommande artikel om husbilar. Med efter detta får du nog
ta lite ledigt. :wink:

Hälsningar
Benny
 • bennyja
 • bennyja's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1695
 • Thank you received: 12
Kör: Niesmann Arto 69 PL -09
utom på vintern då jag står på Lassalyckan
Från: Varberg :)
CC nr: 74275
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
 • Sida:
 • 1
Moderators: hakano
Time to create page: 0.935 seconds
strattera tablets 150 mg diclofenac sodium maximum dosage kamagra results forum xanax effects on the brain map of where alligators are found were to buy viagra buy celadrin online amazon actos canada head office can buy bactroban over counter top 10 online amoxil sites side effects of keppra xr in adults cheap viagra suppliers pharmacy support services cerritos ca cymbalta best price top 10 online tadacip sites non narcotic anxiety medications canada pharmacies online that sell fluoxetine levitra super active uk next day delivery what is ceftin antibiotic used for efectos de las pastillas cialis low cost elimite generic flomax from canada low dose accutane for rosacea allie beckstrom series order book low cost take alli diet pill side effects of etodolac 200 mg stanley hunt dupree rhine inc amiloride hydrochloride and hydrochlorothiazide extendaquin from canada dapoxetine tablets price in india cheapest lotensin tablets uk lisinopril-hydrochlorothiazide 10-12.5 mg oral tab arimidex complications clonidine without script med cab cholestoplex can i order tamoxifen no prescription in the usa what is flagyl 250 mg for dogs what does yasmin pill do oder mg tablets of cephalexin chloromycetin side effects celexa online sales buy duetact bulk celexa order online cialis super active overnight delivery software how tall is alli simpson discount elavil of canada tulasi delivery uk sarafem legal us Purchase cephalexin 250 mg 500 capsules order doxycycline 50mg watch one man one jar actual video what schedule drug is requip pharmacies voltaren buy cheap very cheap midamor tadacip generico italiano purchase abilify 40 mg buy lincocin mg online how to take methotrexate tablets buy hong kong kamagra oral jelly buy amantadine astrailia tamoxifen reviews patients antibiotics without prescriptions us alesse reviews 2010 flonase uk brand name american olanzapine aspirin 1000 mg posologie non generic zyvox glucotrol xl where can i buy it liv 52 sold over counter propecia lawsuit 2012 amantadine on the internet levothroid mist canada prescription drug tetracycline what is bentyl used for order metformin pill buy prescription medicine online fungsi furosemide 40 mg buy lithium cheap cozaar side effects long term use how many amitriptyline does it take to overdose buy isotretinoin buy isoptin overseas luvox pharmacy order best drugstore foundation for acne prone skin naproxen 250mg tablet remeron coupons hydrea spain betoptic cost in canada how long does it take for oral lamisil to work canadian international pharmacy association certification order noroxin 400mg online zestoretic bonus pills ventolin inhaler dosage uk pharmacy feldene discount viagra sublingual mist canada cheap cialis jelly no prescription viagra purchase in canada maxaman rx cheap viagra jelly pharmacy safe erexin no prescription canine meloxicam dosage how long does it take to get off seroquel lisinopril generic for zestril buy abilify pills online purim not generic cheap levitra professional free delivery lanoxin buy online ireland isoniazid in the uk now to buy rhinocort adalat canadian buy without countries where you can buy viagra over the counter cheapest suprax in the uk buy proventil online from usa can i get zovirax iui success without clomid compare prices nymphomax leukeran for dogs uk levitra professional usa pharmacy motilium dose for lactation tretinoin cream 0.025 uk methotrexate on back order atrovent shoppers drug mart side effects of yasmin 28 birth control best price for tadapox diovan without a prescription from canada where to get imuran pct mail-order viagra soft how long to take clomid for pct generic viagra reviews buy long term use meclizine side effects order abana pills much does viagra cost tijuana buspar shortage 2012 pharmacy has best price retin-a 0,025 behavioral side effects of singulair in children aristocort price inderal drug classification tinidazole no prescription fedex ups best place to buy lozol kamagra super p force uk vente viagra en ligne tamoxifen tablets side effects list of tesco stores selling effexor xr brand minomycin buy buy brand fosamax lisinopril for sale uk zanaflex street prices alli ordering no prescription medicamento antabuse 500 mg buy vasodilan boots pharmacy dilantin prices usa research chemicals usa buy mail order kamagra gold what is bupropion hcl buy prednisone without prescription purchase rumalaya gel pills diabecon prescription only eulexin pill canadian my canadian pharmacy corporation generic nizagara us co-azithromycin 250mg and alcohol nootropil in italia medrol dose pack over counter strattera discount online 10mg is nizoral better than t/gel purchase requip finast for sale online what is hydrochlorothiazide tablets for carafate order by phone safe flagyl er buy study of tamoxifen and raloxifene prescription medication online australia ventolin inhaler side effects baby where to buy dexamethasone for dogs yasmin boland new zealand aricept prices usa no prescription cialis 5mg buy viagra soft uk how to bay save viagra pastillas omifin para hombres current price cytoxan cefixime drug oversea buy alesse online no prescription free shipping order artane online in usa how to take serophene mg exelon buying constellation generic zestril uk paypal toprol xl costco skelaxin discount card inhouse pharmacy dutasteride retin order florinef medication by mail i pill zestoretic website thiazide diuretic how much to buy an alligator buy amoxil online cheap buy provera online overnight albendazole roche precio argentina exelon for sale usa what is baclofen tablets effexor xr 75 mg withdrawal azathioprine eczema dose periactin online in usa minocycline alcohol consumption feldene brands india pure hoodia in the uk omifin 50 mg for men boots pharmacy doxycycline buy haldol online no prescription usa order buspar pills eczema treatment betnovate generic drug for relafen best place buy ventolin order doxycycline monohydrate 100mg periactin dosage too high cheap ophthacare sale uk phenergan side effects uk how much is baclofen without insurance buy depo provera online nootropil drug store online bactrim compuesto dosis how long does it take for ciprofloxacin 500mg to work celebrex women buy can 500mg of azithromycin cure chlamydia buy trimox 10 lithium ion battery disposal australia lamictal side effects mayo clinic parlodel 2.5 mg tablet can you get high off citalopram hbr 20 mg buy dipyridamole injection celadrin paypal online rocaltrol purchase how to import sarafem non prescription abana prescription lamisil nail fungus fluconazole dosage for ringworm can you take femara daily buy zyprexa without rx erection pills online pramipexole depression parkinson;s disease zithromax 100mg tablet where can i buy doxycycline online ashwagandha tea sale where to buy tamoxifen citrate nolvadex olanzapine 100 mg over counter valtrex zocor prices glimepiride side effects in women cheap hydrochlorothiazide online order cialis sublingual online canada do you need rx finpecia zestoretic rx trileptal to buy from europe can you still buy xanax online can order clonidine canada drug market order keppra emsam patch coupons buy cytotec in new zealand buy vasotec pills online over the counter medicine omnicef levitra super active sale generic discount can you cut topamax pills betoptic next day cheap zyban buy online avodart 0.5 capsules grifulvin v spain paxil online legally buy tulasi online reviews is it illegal to order generic biaxin rumalaya gel cheap what doses does plavix come in probalan cheap kroger pharmacy jobs georgia generic atacand no prescription cooper pharma viagra how to obtain free samples of viagra seroflo online forum 25mcg 500mcg what is the recommended dose for cymbalta lasuna online uk what class of drugs is lanoxin what is the generic brand for lexapro can you snort dilaudid hydromorphone doxycycline hyclate 50 mg price allopurinol where can i buy it mail-order triamterene where can i get zerit alli where to purchase blood pressure medicine cozaar side effects comprar styplon en argentina levlen birth control pill side effects what does astelin dog order elimite from usa without prescription free viagra sample by mail alavert weight gain femara dosage for infertility dosage order malegra fxt 120 mg awc canadian pharmacy diltiazem sublingual dosage buy lithium batteries online us online pharmacy no prescription zanaflex all types viagra super active pills donde puedo comprar aceon order cefadroxil tablets generic prometrium paypal orlistat india pharmacy best site get aristocort american ginseng root extract side effects order neurontin 120 mg non prescription elavil buyers of metoclopramide canada amoxil precio mexico compazine overnight shipping cheap keppra next day delivery claritin d ingredients kytril next day costo viagra originale generic lioresal overnite shipping lamisil tablets and alcohol side effects of taking pain pills while pregnant cheap genuine exelon online over the counter lipitor can you buy aciclovir in ireland capoten without prescription miami alli cost per month ou acheter propecia en ligne can zantac make you gain weight how much does amitriptyline cost without insurance canadian pharmacy online citalopram buying carbozyne using paypal how much does provera cost with insurance fake viagra does it work fluoxetine price walgreens where to buy tadalafil 5mg biaxin reviews sinusitis what is menosan can you buy hyzaar online comprar tamoxifeno farmacia purchasing moduretic online uk keflex 40 mg pharmacy metformin hydrochloride 850 mg weight loss forum propecia review pharmacy canadian get lariam toronto how to use meclizine buy dostinex mg buy cialis professional 20 mg free alli weight loss coupons fertomid 100g chloramphenicol generico italiano where do i hydrochlorothiazide in canada olanzapine western australia should i increase my dose of cymbalta buy reglan pills cheap meclizine sale uk take red pill blue pill quote where is downton abbey based how to discontinue use of cymbalta levitra plus lowest price generic diclofenac usa pharmacy msc marc mentat price over the counter acai berry california discount card prescriptions losec mups tablets international legal rx medications phone number super active no prescription buy cheap levitra online drug buy tetracycline eye ointment clomiphene citrate 50 mg lexapro bystolic drug interactions discount canadian pharmacy accutane singulair suppliers overseas minoxidil direct reviews clozaril mist canada voltaren online shipping pilex tablete cijena u sloveniji normal dosage of prednisone for dogs pyridium from usa cozaar discounted lynoral online legally what does viagra contain cheap plavix75mg. levitra professional no prescription reviews generic children;s tylenol motrin recall motrin 800 rx walmart levitra cost buy compazine online at canada pharmacy cialis super active order on web side effects of dulcolax overdose zyvox 100mg cheap fertomid generic wikipedia drugs buy viagra sublingual in ireland lipitor prescription prices fucidin cream price in india remeron uses medication lloyds pharmacy child locator buy abilify online usa pharmacy get pamelor las vegas purchase bentyl do i need a prescription for luvox 100ah lithium ion battery premarin from europe where can i buy flagyl 500mg sexual side effects of celexa in men wellbutrin xl online buy albendazole 200 zithromax 500mg to treat chlamydia buy prednisone for dogs how much is mobic tablets brand bystolic for sale where can i buy diazepam online uk orlistat uk next day delivery elavil without insurance buy prazosin online with mastercard how to use betnovate scalp suppliers of atorlip-20 in us reputable pharmacy online mail order generic hyaluronic acid cheap wellbutrin 40 mg nexium 10 mg prospecto side effects of thalidomide drug buy flonase hong kong nasal 10ml how to use baclofen for alcoholism mestinon usa what does lipitor do for you donde comprar trazodone how to order viagra professional online bystolic side effects anxiety cheap zebeta 40 mg brand name viagra prices finpecia pills sweat gabapentin weight gain a comprehensive view triamcinolone acetonide dental paste uk metformin tablets in stool to buy clonidine venlor tablets from buy can you buy viagra over the counter in china countries buy generic erexor online can you buy benicar drug what is the use of aspirin delayed release tablets what does sustiva free sample of viagra uk zithromax online australia buying decadron from canada no prescription mail order generic cozaar best pharmacy to order tofranil pms valacyclovir 1000 mg side effects antabuse billig kaufen buy cialis sublingual without a script where to get nizagara pct how to buy hydrea in london uroxatral 10 mg picture order erection packs 2 viagra online legal order viagra canada best depression medication for menopause cymbalta medication for depression cystone for dogs buy cheapest zanaflex in the uk goes you buy viagra sublingual in ireland canadian buy generic cialis professional online with prescription olanzapine side effects uk depakote dr coupons what does allegra drug histamine flonase no prescription needed ceftin alcohol consumption acyclovir zovirax 400 mg pills buy cheap carafate prescription order allie cheap abilify 4 pharmacy buy paroxetine 12.5 mg nizoral ad shampoo price in india sinequan italiano valtrex over the counter canada vente de omnicef au quebec consecuencias de usar cytotec para abortar ordering buy actos pioglitazone brand name orlistat india cheap valtrex decadron next day delivery buy lipothin without a prescription from canadian pharmacy acheter pas cher female viagra buy norvasc astrailia colospa 100mg tablet purchase voltaren online no prescription generic crestor uk paypal dianabol nolvadex clomid cycle meds india ltd how to buy zyrtec in london prescription uk buy accutane online puerto rico board of pharmacy license verification cyklokapron pharmacy order buy nizoral perth australia chicken antibiotics for sale uk levitra professional dose we transfer reviews buy tamoxifen uk prescription generic lithium cost accutane medication where to buy levlen discount medications mirapex uses medication mentat ds syrup coupon code weight gain after taking topamax cheapest pyridium tablets uk where to purchase alligator meat donde comprar tricor quando usare voltaren emulgel naprosyn generico online what kind of drug is tofranil best price betoptic generic singulair available us where can i get tinidazole altace no prrescription aciphex overseas what is amoxil 875 mg used for accutane lawsuit latest news united pharmacy support group avapro free shipping glycomet drug oversea buy generic forzest with bonus order trental crema elocom precio do you need prescription for viagra canada ciplox no prescription canada roaccuntane buy cheap cabana adrenergic over the counter prescription advair diskus online buy lexapro low cheap price most reliable place to buy flagyl er online glycomet 250 tablets used propranolol india no prescription what is diflucan mg used to treat cipla generic viagra in india order diflucan proscar cost comparison generic propecia side effects of cytotec z pack dosage for children buy women viagra india where to get propecia in singapore renova toilet paper case buy elavil india levitra generico acquisto online 20mg name brand cialis sominex reviews ginseng pills gnc nexium interactions with other medications trental cost without insurance define female viagra duetact coupons what does mentation betapace brand order uk version of florinef nolvadex tamoxifen sell sale offer can you buy aciclovir tablets over the counter uk zovirax doryx side effects alcohol advair diskus sale canadian pharmacy where to buy korea ginseng in seoul motrin online store can i get off lexapro diabetic medicine actos bladder clozaril generic for order generic cozaar cheap cabana us sale diflucan tablet ingredients redustat orlistat side effects do you need prescription water pills janssen cilag uk retino without prescription pills pharmacy mexico biaxin esomeprazole omeprazole equivalent doses buy procardia 100 normal dose of tenormin canadianprimepharmacy Purchase amaryl 2mg lamictal generic lamotrigine where to purchase voveran xenical canada sale order acticin lowest price how to get off lexapro safely amazon online colchicine 0.6 mg united kingdom pharamcies zenegra delivery london swallowed pulmicort side effects health canada eulexin what does lopressor 50 mg look like what is inderal tablets evista mg mexico fda compounding pharmacy regulations genuine tadalis sx 100mg prednisone dose for dogs zithromax z pack alcohol what is cephalexin capsules used for how much does methotrexate cost in australia order purim online can u buy promethazine online how much does levothroid cost without insurance alesse vs generic brand to buy procardia in uk how to buy abana in canada what types of lincocin are there valtrex without a rx ultra low dose tetracycline minocycline medicine acne what is the abbreviation for isoniazid femara pas cher italie side effects drug periactin generic cialis soft tabs 20mg where can i buy flagyl for fish is there a drug comparative to brand cialis india mircette price ginseng indiana laws buy levothyroxine sodium lasix pills for cats how to get off lexapro safely there is hope. there is a solution best generic atrovent review cialis reviews photos buy bystolic 200 vardenafil side effects grapefruit which uk site to buy fincar is cephalexin generic for keflex generic viagra buy canada brand lady era for sale lasix common side effects ceftin prices cvs non prescription rogaine 5 rumalaya 100mg cheap buy triamterene no prescriptionreceive free cyalis buy tinidazole online thru paypals stopping depo provera after first shot order non generic cephalexin order levitra tablets overnight xl generics cheap accutane 400 mg online strattera online from india rhinocort aqua over counter what types of voltaren are there sumycin india lasix visa no prescription proventil sale buy cialis professional with no rx medrol dose pack prescription purchase acai max does doxycycline 100mg treat how to take prednisolone where to buy cheap generic amantadine buy doxycycline no prescription online viagra 50mg online comprar allegra online adalat 10 mg side effects cialis comprar internet topamax roche precio argentina lamisil for daily use canada buspar prescription canada generic uk paypal lioresal lasix dosage for congestive heart failure better than rogaine 2 buspar to buy from europe protonix prescription assistance claritin sales side effects of mobic zestoretic shelf life buy ditropan with visa where to buy decadron online canadians buying prescription drugs in mexico lipothin dosage recommended puedo comprar orlistat sin receta non generic buy atorlip canadian worldmed direct reviews prescription xenical diet pills list drugs manufactured cipla glucophage without food buy lasix patch lutera generic for alesse birth control class action lawsuit against cialis buy aquarium fish online australia where to get tretinoin 0,05 pct buy blopress next day cheap trazodone 50mg western drug kamagra oral jelly xalatan pfizer inc genuine cephalexin best price pantoprazole domperidone pregnancy cost canada buy effexor xr metformin pills identification xenical drug in mexico pharmacy half price viagra super active beat way to order levlen prescription drug decadron rx desyrel tadalafil citrate liquid online pharmacy degree university florida crestor birth control online australia buy medrol pack micronase overnight pharmacy roche canada accutane triamcinolone acetonide cream uk comprar prometrium online posso beber e usar viagra atorlip medication generic canadian lisinopril from mylan benemid reviews buy elimite otc vendita viagra in contrassegno price increase doxycycline lowest price speman buy mobicam low cost cymbalta buy bactroban uk accutane vs birth control pill for acne blood pressure medication toprol xl doxycycline hyclate side effects ventolin sale drugs lamictal tabletas 100 mg will generic diovan available como comprar propecia no brasil kamagra where can i buy it when to start depo provera after delivery eli lilly cialis online buy cytotec in ireland order online propranolol 40mg insurance jobs board can i get pregnant on lithium houses buy artane existe micardis generico asthma inhalers without prescription diclofenac gel buy canada lamisil india pharmacy purchase rocaltrol pills hoodia online ordering generic blopress no prescription generic reglan us us online pharmacy no prescription diabecon premarin ships from india albuterol mdi inhaler instructions elavil withdrawal symptoms itching can you buy maxaman over the counter comprar viagra generica online best place buy accutane rx pharmacy online lisinopril online in canada aciclovir for dogs buy best online pharmacy generic stromectol micardis shelf life price of generic accutane viagra price list in indian rupees mexican pharmacy no prescription norvasc where to buy bactrim online without rx side effects of naltrexone implant online prescriptions from doctors us is there a generic claritin depakote drug store online can you order phenergan hayfever buy furosemide online canada no prescription acheter viagra en ligne en france online pharmacy accutane starting disgrasil orlistat precio low coreg high blood pressure learn where purchase seroquel can you generic buy tenormin online levitra professional order online citalopram 40 mg tiredness legit non prescription pharmacies buy capoten lowest price buy legal viagra in uk alli tablets usa when is the earliest i can take a pregnancy test calculator food drug interactions lasix buy effexor xr online india canada cholestoplex tri-cyclen birth control sale discount buy advair diskus online how to buy alli in london search recruitment aberdeen lasix pill shortage diovan 160 mg tablet buy adalat 30 mg angina low price viagra jelly uk vrbo puerto rico rincon coumadin prescription warning oregon state fair entertainment alesse delivery london micronase canada overnight delivery fucidin cream no prescription buy himplasia visa antivert where can i buy it metronidazole tab 500mg and alcohol buyers of cardura canada compare prices grifulvin v buy coreg with visa revatio to buy in england avalide discount medications cialis professional birth control online uk naprosyn pills buy cheap lopressor buy brand viagra in croatia where to purchase valtrex online drugs like paxil viagra online kaufen paypal lowest price estrace alli australia price rumalaya forte overnight viagra sublingual 10 mg tramadol withdrawal effects rogaine 5 online pay paypal buy betnovate lowest price what is metoclopramide tablets kamagra oral jelly online store online pharmacy procardia bystolic com hypertension buying viagra over the counter in germany pills what is the cost of generic femara premarin cost best male erection pills vytorin sublingual dosage buy periactin online with mastercard pamelor dose aleve 100mg cheep exelon where to get cheapest voltaren cream what are hydrochlorothiazide pills used for reviews on differin cream allopurinol prescription uric acid what is a good coumadin level original lexapro online order kamagra oral jelly online in usa viagra uk next day delivery does promethazine make you gain weight xeloda without insurance can i make dilantin how to take famvir mg generic levaquin online cialis professional from uk citalopram prices at costco buy doxycycline in uk typical prednisolone dose for asthma diltiazem next day shipping lortab 10 yellow buy rosuvastatin online no prescription us fucidin where to purchase generic uk paypal inderal cheap levitra super active generic pills for himcolin kamagra no prescription needed canadian online pharmacy vpxl pills sweat forum cialis generico online keflex capsules 500mg what is it used for premarin delivery cod fedex cost lisinopril 20 mg clomid price india doxazosin prices at costco mexican pharmacy no prescription keftab generic eldepryl usa pharmacy buy neurontin tablets paroxetine over counter isotretinoin sell online pharmacy uk lincocin fluoxetine buy uk fastest gasex uk delivery compazine online meds bentyl ships from india online forum order zyrtec cod reliable mexican online pharmacies danazol canada overnight delivery generic silagra paypal noroxin buy canada buy pilex in usa order online cheap cipro without how long does diflucan affect birth control pills what is penegra pills used for amoxil without script can we trust styplon online how to get hydrea in australia acai berries where they grow xeloda generic drug how long does it take phenergan suppositories to dissolve para que se usa mobicox is generic glucophage available in usa antivert from canadian pharmacy nizoral 2 cheap discount tenormin mg can youtube buy cialis professional in ireland canadian pharmacy can i get pregnant while on prednisone what is estrace made from kamagra soft online forum pilex echeck where to buy erectile dysfunction pills best place to buy retin-a 0,05 allegra noprescrition needed usa online pharmacy where can i get some effexor aciphex without rx online cialis generic for sale ventolin for sale buy amaryl lowest price what is the balanced symbol equation for the reaction of calcium carbonate with nitric acid buy lasix online usa lasix iv onset of action indian pharmacy bupron sr safe cialis online zyrtec medicine while pregnant mircette order online florida ralista pharmacy has best price medrol voltaren over the counter gel buy triamterene 20 diflucan 150 mg yeast infection clomid challenge test ccct abilify buy canada venta de pastillas para abortar chile switching from synthroid to armour forum do you need rx singulair xm radio viagra ad elimite reviews for men buy trandate 15mg online atorvastatin at walmart doxycycline lawsuit settlements buy canada no prescription for ephedraxin prometrium lowest price buspar anti anxiety medicine toprol xl over the counter fluoxetine online from uk doxycycline 100mg capsules and alcohol costco pharmacy benadryl price reglan pas cher italie buy femara quick omifin 50 mg para que sirve en hombres kamagra 100mg oral jelly australia acheter cardizem buy kamagra jelly cheap approved prometrium medicine buy diltiazem in uk zofran 8 mg 6 tablet real cialis sale 20mg nootropil dosage instructions tricor mg buy how to take lasix bodybuilding insurance groups forzest ships from india babies asthma nhs buy flovent in india online floxin bonus pills finasteride generic vs propecia voltaren with prescription purchase reglan no prescription top 10 pharmaceutical companies india topamax refills buy evista tablets uk where can i buy aspirin gum comprar liv online dilantin dosage maximum is generic diflucan effective alli orlistat boots malaseb active ingredients prometrium uses medication to buy discount periactin online artane over counter uk vasodilan order canada adalat online pay paypal dosage for cialis daily is zovirax available in canada maxalt supplier in uk hydrochlorothiazide and triamterene weight gain post cycle therapy lioresal is it illegal to order generic kytril cost of generic lipitor paxil pharmacy buy actos online prescription switching from lexapro to paxil buy alli online ireland delivery best place buy diflucan buy tofranil 15mg online aldactone prescription drug combivent usa what is detrol tablets parlodel drug interactions how much suprax to take protonix reviews reflux lowest cost canadian online pharmacy best price kamagra zoloft 100mg and alcohol serophene como usar evista prices canada lowest price grifulvin v zyloprim canada head office penegra pill shortage avalide over counter uk kgr 100 tablets suppliers of mentat in us cephalexin tablets ip brahmi powder for hair reviews can you buy over the counter inhalers buy moduretic capsules lopressor 100 mg pictures lariam come si usa what is zoloft used for and side effects actoplus met suppositories buy what is cefadroxil for pfizer pharma serophene 50mg side effects where to buy orlistat tablets buy diamox us acetazolamide benemid suppositories buy buy female cialis in usa buy genuine cialis super active uk generic ophthacare usa pharmacy arjuna yoga aspen reviews genesis today acai vitamin super chews reviews generic pills for prevacid is there a lexapro generic available methotrexate refill pack benadryl medicine praziquantel side effects children benicar 100mg buy lioresal 40 mg where should you buy viagra over the counter in canada buy vantin lowest price cefadroxil during pregnancy free world pharmacy prednisolone dose for children where to buy decadron online without rx benadryl capsules side effects of warfarin blood thinner buy cialis super active 15mg online buy cheap dutasteride buy generic accutane acne medication albendazole dose what is ramipril used for how to get accutane can you buy online order adalat can motilium cause weight gain long after taking zithromax can you drink alcohol silagra uk purchase cytotec 200mg online verizon exelon discount toprol for sale in canada how to make sims 3 custom content half life of nolvadex pct order caverta online with visa india drugs online review minocycline side effects nhs cialis soft 100mg cheap how does viagra work reviews on celexa side effects is there a generic for actonel comprar viagra original en argentina luvox delivery uk como conseguir viagra sin receta madrid toprol xl and cold medicine doxycycline hyclate lyme disease dogs purchase clozaril on line in uk panik vor isotretinoin forum where to farm silk cloth alliance cheap generic parlodel where to buy alligator jerky free cheap isoniazid free delivery is it illegal to order nolvadex online use amantadine ms flagyl prescription uk trazodone cost comparison otc medication scalp ringworm what types of reminyl are there aygestin missed dose aciclovir 400 mg precio en mexico canadian primatene 100 mg clonidine medicine cefadroxil used revia for sale australia buy biaxin singapore lanoxin dosage too high compazine tablets online flonase cause nose bleeds order celebrex lowest price entocort brands india difference between generic and brand name lamictal seroquel prescription information prednisone 40 mg dosage roxithromycin now glucotrol dosage administration how long does it take for cymbalta to work for neuropathy prandin without script hytrin generic cheap costs how to by triamterene online actoplus met 15 1000 buy benfotiamine bulk asacol overnight pharmacy cialis viagra compare canadian walmart alliance tx depakote er reviews for bipolar buy advair diskus 250mcg 50mcg discount coversyl side effects a comprehensive view bystolic medication coupons buy prozac online no prescription uk orlistat tablets from buy pharmacy buy alesse buy cheapest cialis online canadian pharmacy universal drugstore buy levlen ed online generic avodart online compazine dosage too high is fucidin ointment good for burns alesse pharmacy price canadian can i buy seroquel in canada price of penegra in india levaquin rxlist is levlen a low dose pill zyprexa total sales mebendazole while breastfeeding what is the dosage for bystolic buying liv 52 using paypal ciproxin 500 mg quante compresse al giorno what is the difference between flagyl and metronidazole ordering confido clomid 100 mg 5-9 ponstel order by phone buy norvasc with a mastercard purchasing prescription drugs india revatio by mail order viagra super active dosage instructions methotrexate psoriasis arthritis rhinocort medicine online safe to buy generic metformin from uk efectos del omifin en hombres is it illegal to order generic pariet buy purinethol mg online quickest digoxin diovan cost costco medrol dose pack cause weight gain purchase robaxin in canada avandamet canada prescription zestoretic western australia list of prescription medicines cilas particle size us become a pharmacy technician online anafranil costco overnight cialis delivery kamagra australia pharmacy buy amaryl bulk code red 7 review what is medrol used for in dogs bringing prescription medication to mexico zovirax pas cher italie cheaper cialis viagra canada drugs flomax with prescription online sale of voltaren where to buy trileptal drugs online zofran pills fastest abana uk delivery gasex online without prescription para que sirve la aspirina bayer de 100 mg what is bactroban mupirocin ointment 2 used for canadian price cialis 20mg two zyrtec pills generic avodart medication glipizide glucotrol side effects pharmacy online no prescription india buy synthroid overseas amoxil canada what are the side effects of taking nexium long term what is the cost of abilify medication abilify 100 review generic prilosec paypal colospan hovid what does paroxetine look like buy genuine elavil uk nimotop shelf life aldactone delivery cod fedex zoloft pills look like nexium 40mg prescription drugs side effects of indocin suppositories lopressor side effects palpitations what is the average cost of celebrex citalopram on line in the mexico purchase generic cleocin gel chlamydia symptoms men nhs norvasc mg order motrin without prescription celadrin delivery london abilify over the counter blog antipsychotic propranolol online in us cabgolin .25 mg side effects best speman prices splitting imitrex tablets best site to buy mobic cefixime capsules 400 brand name glycomet online comprar cialis 5mg brasil cheap stromectol usa buy drugstore makeup online canada dosage of flagyl for bv terramycin ointment free shipping dostinex drug schedule yasmin medication wiki generic tretinoin 0,05 switzerland where to get haldol prednisone dosage for ulcerative colitis buy cardizem online amazon can buy viagra hong kong where to buy minomycin depakote medication classification what is allicin 6000 garlic too much thyroxine in pregnancy gabapentin codeine interaction what is alliance management when did generic protonix become available how to get actoplus met drug vente de carafate au quebec xenical 120mg prednisolone birth control online india terbutaline vs salbutamol hcg clomid post cycle therapy is mail order sustiva safe order diclofenac 100mg alesse 21 birth control reviews lotrisone order on web buy levitra professional paypal cystone uk buy information on celebrex medication buy stromectol 6mg herbal viagra online uk us online pharmacy no prescription digoxin arava reviews for men prometrium 200 mg orally side effects of bactroban ointment buy lanoxin pg calan birth control online canada is it safe to order strattera purchase suhagra on line in australia bupropion no prescription reviews premarin to buy from europe prednisone online no pariet italiano buy erectile dysfunction drugs what is ashwagandha erythromycin sale online cialis super active medication side effects mexico pharmacies online that sell metformin elavil without a script phentermine diet pills for sale lov cost ortho tri-cyclen imitrex price compare can order risperdal online purim generic reviews generic plendil medication what does voveran sr aygestin uk can you buy aleve in the uk prilosec prescription assistance where to purchase cleocin premarin tablets for purchase florinef canada overnight delivery generic cholestoplex no prescription can you get yagara over the counter como usar differin gel propranolol shop net where to give imitrex shot can i get kytril discover dogs breeds best price xalatan eye drops what is mevacor drugs adalat through compromise settlement buy finpecia astrailia liv refill pack online pharmacy viagra sublingual acheter livebox ou louer viagra mexico com lowest priced torsemide where can you buy nizoral cream list of tesco stores selling cafergot over the counter medicine that acts as protonix what will be the price of generic lipitor the national drug strategy for the correctional service of canada store prescription buy periactin online discount alli orlistat amantadine no prescription compare prices inderal order on web albenza tablets side effects medroxyprogesterone generic for provera pletal medication is effexor better than citalopram no rx wellbutrin online buy allium globemaster bulbs how many pliva 433 to get high diclofenac italiano buy mircette overseas original wellbutrin online order crestor 20 mg where do i buy lithium cheap levothroid motilium 10 mg tab buy viagra without prescription elavil how to buy claritin coupons online pletal tablets 40mg pariet generic aciphex how much does wellbutrin brand name cost buy decadron from mexico online what is kamagra oral jelly pills used for dostinex side effects in men compazine tablets from buy is there a generic for orlistat indian generics online tegretol recommended benadryl dosage for sleep what are the side effects of prednisone in children anacin on the internet prednisone side effects weight gain flomax brand vs. generic enalapril no prescription zestril uk online pill rx health flagyl products lithium pills wiki allopurinol pharmacy japan duetact brand positioning purchase allopurinol online no prescription tadapox capsules actonel cost without insurance orlistat mexico companies only can you buy trimox in ireland dapoxetine usage levaquin online order can you buy aldactone pharmacy canadian where purchase prevacid zentel sirop copii prospect alesse over counter uk indian generics online actoplus met deltasone pharmacy order septic arthritis can we trust zyvox online orlistat pills weight loss cheap diovan usa buy trazodone how to buy aciphex low cost abana isoptin side effects insomnia nitroglycerin generic canada asacol for sale usa dostinex 0.5mg tablet colospa for sale philippines what is the half life of zantac 150 donepezil nice guidance aristocort 5mg tablets where to buy without prescription cheap? prozac nation film trailer epivir-hbv order by phone green arava israel preciso de receita medica para comprar viagra long term side effects of zoloft in children what is the generic name for omnicef diflucan online sales xenical tablets price mircette ships from india methylprednisolone aceponate uses alli price what is chloromycetin ointment prednisone mexico buy keppra cheap sheep accutane order overnight viagra delivery suhagra no prescription reviews buying probalan from canada no prescription google shopping finasteride buy pain pills legally online retin-a 0,05 tablets side effects vermox drug in canada pharmacy side effects of diflucan in dogs moduretic discounted synthroid without water non persciption etodolac prinivil dosage instructions suppliers of ortho tri-cyclen in us azithromycin sandoz 250 pharmacy has best price amantadine is it illegal to order generic pravachol vienue testocell max testosterone cream for men reviews buy afl live 2011 in uk imitrex online cheap buy generic procardia online cheap geriforte syrup levitra plus paypal testo in italiano lithium alternative medication for aciphex how to get aleve in australia vytorin drugs kamagra oral jelly uk sales discount ventolin tablets for purchase maxaman on line no script buy femara no prescription online augmentin 625mg tablets medicine aciclovir tablets over the counter drugs what is tadalafil cheap cleocin gel usa hyzaar shop costo viagra en mexico what are the side effects of the drug topamax 100 25 for sale hyzaar 100mg discount ventolin atorlip-5 pharmacy mail order mircette from canada citalopram dosage uk proventil pill shop discount code long term side effects of maxalt glucophage over counter uk cialis without prescriptions usa evista mexico pharmacy buy sinemet new zealand online prescription allegra d buy zyloprim tablets online erection packs 2 discount canadian pharmacy where can i get terramycin pills order pain pills from india generic drug for calan wellbutrin xl price costco olanzapine depression reviews aleve capsules where to buy mevacor drugs online walmart walk in clinic alliston ont altace over counter casodex 50 mg costo buy augmentin with no prescription para que se usa ketoconazole zyvox uses medication can order ceftin online what is pletal used for tadalafil generico comprar espaa erection packs 2 discount cialis buy methotrexate pills online zanaflex buy uk buy over the counter geriforte online ortho tri cyclen lo generic can order risperdal canada where could i buy viagra professional without prescription herbal products suppliers south africa can we trust zerit online ginseng online uk tetracycline 500mg acne mobic online ordering can you buy viagra legally in the uk is there a drug comparative to eulexin buy cefixime with no rx buy allopurinol online canada no prescription order motrin 800 mg to buy l-tryptophan imitrex cost per pill american ginseng prices 2012 buy alligators uk pharmacy buy penegra 50 mg elimite drugs com metformin tablets price india cheap pills chew ditropan online buy female cialis paypal accepted prednisone for dogs with cancer side effects cheapest avodart paypal motilium over the counter drugs buy lincocin visa piroxicam injection dosage epivir-hbv discount voucher lamisil ringworm cats nitroglycerin patch and mri where to buy clomid online diclofenac overnight delivery prescription better than ralista vantin antibiotic cost duphalac shoppers drug mart avalide medication information uses precose for dogs buy side effects of clonidine 0.1 mg bell;s palsy valtrex dose colospa perth australia imuran cheap uk what does the medication cipro do original cytotec online rumalaya liniment from usa pharmacy genuine sinequan 100mg ranitidine online overnight shipping best place buy singulair pct femara online no prescription prazosin maximum dose for nightmares forzest buy canada aciclovir tabletas 400 mg non prescription zyvox 600 mg which uk site to buy ditropan terramycin pills sweat actoplus met for sale online pharmacy inhalers crestor dose in renal failure compare prices cymbalta pharmacies buy abana canadian buy norvasc pills online buy prazosin tablets online where to purchase viagra plus can you order promethazine with codeine online brand advair diskus reviews and dosage pastillas omifin 50 mg can you buy shatavari can you buy advair diskus online any questions ranitidine dosage for babies lipothin tablets side effects cheap nexium prescriptions overnight pharmacy levitra plus buying metoclopramide in manchester neurontin for men sale in uk zofran odt 8 mg price do i need a prescription for tadapox pharmacy that sells periactin safe aspirin dose for dogs where to buy tetracycline online mexico terramycin tablets 40mg diclofenac sodium 50mg paracetamol 500mg tretinoin cream 0.025 benefits tamoxifen pct cycle xenical no prescription needed how to by beconase aq online duphalac australia price mail order chloroquine proscar cost comparison propecia side effects can i buy remeron in canada advair 50 coupon printable natural supplement tamoxifen cheap actos 1 diabetes pharmacy buy allopurinol fast shipping tadalafila interaӯes medicamentosas is generic shatavari available in usa where to buy acai hair products best foundation for dry acne prone skin 2012 serpina uses medication anafranil prix en pharmacie en france brand name purim online atarax tablets buy comprar etodolac en argentina types of bonds from weakest to strongest purchase erection packs 1 hyzaar generic coupons prednisolone tablets india buy amoxil 50 what is the best sex drug for women tenormin for purchase order alli internet where to zantac prednisolone steroids online drugs prescription cvs generic benadryl non persciption zovirax acticin cream 5 can you buy generic viagra in the usa bystolic and anxiety is cimetidine better than ranitidine buy cheap accutane online no prescription xenical roche colombia benicar hct discount coupon ethionamide delivery uk buyers of abana canada pfizer viagra logo order prazosin online uk diakof prix en pharmacie en france medicine augmentin used pain pills online forum how much does propecia cost in new zealand viagra nachnahme kaufen voveran sr coupons cozaar online cheap diclofenac sodium topical solution cost midamor buy canada voltaren for daily use canada best site get inderal meclizine recommended dosage overnight delivery viagra lunesta myonlinemedsbiz propecia endep shopping are asthma inhalers free in the uk cefixime 100mg buy how much is flovent tablets speman ordering no prescription yasminelle online bestellen generic sildenafil citrate usa side effects of ampicillin in pregnant women order female viagra lowest price cymbalta 30 mg weight gain which uk site to buy zyrtec cialis refill pyridium side effects reviews my canadian writing lab answers para que se usa el nimotop cafergot canada prescription colchicine medication for dogs cvs minoxidil reviews purchase topamax on line in canada adalat next day alcohol consumption while on accutane generic ophthacare us abilify international pharmacies aripoprazole side effects of bactrim for acne uk version of artane accutane delivery london buy ophthacare usa alesse rx list tadapox without script best erection pills in india zithromax dose for strep order eurax blog overnight brahmi order in the us advair diskus 40 mg dose terramycin pharmacies venda alli internet fast delivery pharmacy how long does it take for children;s motrin to kick in calan.com alavert mg buy yagara no prrescription acai online coupon code cheap amaryllis bulbs meds what does allegra d 12 hour look like fexofenadine avapro sales buy renova paper buy calcium carbonate dogs ciproxin tabletter order allium flowers best place to buy fluoxetine without a prescription mexican pharmacy no prescription bactrim keppra medicine for epilepsy singulair spc pharmacy has best price vytorin buy etodolac online without prescription nootropil next day delivery tadacip 20 mg zenegra cost canadian unisom with paypal payment buy levlen 32 clomid online from india switching from lexapro to zoloft buy cheap zebeta pills what is the formula mass of calcium carbonate purchase depo medrol online side effects of lopressor drug homemade remedy viagra diarex drug class buying fertility drugs uk to buy actoplus met in uk worldwide pharmacy revatio order carafate online uk bayer brand levitra starlix discount card cheap levothroid no prescription safe buy olanzapine online ranitidine for horses ulcers how to get prescripson with out a prescription viagra 100 mg 10 florida dramamine isoptin side effects where to order cialis online buy alligator meat california buy cialis super active in ireland buy ponstel online usa can i get zoloft buying cafergot online cytotec express canada rogaine 2 for sale how long does it take for cialis 20mg to work finax tablets generic minocycline purchase lipitor on line in canada side effects of trazodone 150 mg lexapro no prescription needed generic orlistat usa how to use vermox suspension ordering trazodone online moduretic shipping overseas atacand pharmacy cheap canadian pilex no prescription buy kamagra chewable perth australia how to use panax ginseng extract buy aspirin 81 mg online drugs without prescriptions buy cardura tablets online clomiphene citrate pct best online pharmacy for accutane benicar online legally brand name synthroid vs generic tricor plc website buying viagra super active for dogs amoxil drugs com cheapest place to buy isoptin clinical potential minocycline schizophrenia prometrium 200 mg missed dose buy prazosin boots pharmacy