| 
Välkommen, Gäst
 • Sida:
 • 1

ÄMNE: Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar

Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51879

DEL 5.
Polar 6200

I år kommer Polar med något nytt! Nämligen Polar 6200. Det är en vanlig Polar 620 TR, med dubbelsäng och badrum längst bak. Den som kom så sent som förra året. Här är den samma vagnen men i en mera omgjort variant. Där 620 TR namnet är bytt ut till 6200. Det betyder att en ny 1000-serien har sett dagens ljus. Omgjorda exklusivare vagnar med påmålade långsidor med motiv av ett landskap. Mycket snyggt gjort med motiv av skog och fjäll.
Fronten och bakparten på Polaren går i den sedvanliga vita kulören. Därmed blir det en fin kontrast till dom gråblå långsidorna på vagnen. Nu är det inte bara detta som är nytt, insidan har ochså setts igenom. Fönsterna på vagnen går i en mörk ton typ flaggskeppet Silverline från Polar. Nästan som om denna skulle vare en lillebror till Silverline, även om detta är en helt annan serie. Polar har olika engelska förkortningar på sina planlösningar. TR förkortningen på den vanliga Polar 620 TR står för Toilet Rear. CT betyder Corner Toilet eller CTX som betyder Corner Toilet plus X-tra sittgrupp (mitt dinette). Jag får det inte till vad BK betyder på polarspråk? Men då kan man kalla det Barn kammare, eftersom det är just det det är (våningssängar).
Dom vitala måtten på denna Polar 6200 är det samma som på Polar 620 TR. Maffig på bild va? Något extra är det helt klart.
Ja, detta är verkligen något nytt från Polar. Mycket dekorativt motiv på husvagnen. Den syns bättre här på bild än i verkligheten. Det hade nog med ljuset inne på mässan att göra.
Många besökare på mässan som var intresserade. Till tider var det lång kö för att få komma in i husvagnen. Det ställs lite speciella krav till en annan som skall försöka fotografera därinne. Vi fick en pressedag på oss att gå igenom alla hallarna med nyheter som pressfolk. Jag skulle behöva en hel vecka! Men det gick bra att fotografera även under dom andra dagarna ochså. Vi husvagn och husbilsfolk är ett vänligt folkslag. Många skratt inne i husbilarna och husvagnarna när jag skulle ta en bild. Nej, ta inte en bild på meg, jag som knappt har vaknat. Skrik! Jag som är så bakis...
Men nu är ni nog vid det här laget intresserade om att få se hur denna Polar 6200 ser ut inuti? Vad väntar vi på? Kom så går vi in...
Man mötes direkt av friska färger på textilier. Denna rosa prickiga varianten är speciellt framtagen för 1000-serien. Den heter Snowball och finns i 7 olika färger. Verkligen fräscht detta tyget. Fast! Det fallt inte helt i smak hos alla av det man hörde från kommentaren inne i utställningsvagnen. Jag tyckte att det var snyggt med den rosa färgen. Sedan finns det som sagt ochså i 6 andra textilfärger med prickar på. Man har ochså möjligheten att välja någon av dom 7 andra textil/skinnvarianterna från Polars övriga kollektion. TR i Polar språk betyder som sagt Toilet Rear, lika med tvärställd badrum bak. Det är just vad denna vagn har. Rundsittgrupp fram med kök och kylskåp vid ingångsdörren mitt imot. Efter köket en dubbelsäng och på andra sidan 2 garderober med ett fönster och en byrå mitt imellan.
Bilde tatt ifrån badrummet mot dubbelsängen och köket lite längre fram. Samma fina rosa textil mönster på överkastet som i soffan. Prickar i tyget var tydligen en trend i år sedan många olika märken hade prickiga texstilier. Den vita draperiet som mellanvägg passade bra in med den rosa tyget. Gjorde det hela mera ljust och skandinaviskt.
Närbild av hur köksbänken sträcker seg ut över dubbelsängen. En persienn som avskiljer dubbelsängen från köket.
Nyheten, Keramisk gasolhäll från Dometic/Cramer längst bak. En nyhet där du inte ser gasollågan alls. Ungefär som dom keramiska kokplattorna som vi har fått i våra hem. Intressant såsom framtiden inhämtar oss med nytt elektronik. Annars en mycket snygg bänkskiva med mönster som kunde likna på granitsten.
Här ser man köket igen från ett annat kameravinkel. Två lådor och en utstickare med öppna hyllor. Under lådorna ett skåp och brevid en gasolugn från SMEW, med ända ett skåp därunder.
Ännu en bild av köket. Den nya keramiska gasolhällan från Dometic/Cramer är helt platt med sitt keramiska topp. Det ända som sticker upp är några vridknappar där du sätter igång plattorna. Gasol ugnen från SMEW är tillvals utrustning.
Närbild av dom öppna hyllplanen vid köket. Lägg märke till att här finns det ingen dörr till sovrummet. Utan det är ett draperi som fungerar som mellanvägg mellan sovrummet och sittgruppen.
Och här diskhon med sitt fyrkantiga lock. Man ser ochså den lilla stänkskyddet mot soffan på köksbänken. Ser ni den bruna skyddskanten på själva bordsbänken mot väggen? Det är en skyddskant runt luftöppningen underifrån köksskåpet, för att luften skall få fri väg uppöver längst med innerväggen. Rent estetiskt så kunne den bruna skyddskanten fortsatt ända ut till bordskanten, istället som här bara i mitten runt luftöppningen. Se gärna på tidligare bilder ochså. Fast det är en detalj som definitivt inte kommer att avgjöra husvagnsvalet.
Så här ser den nya keramiska gasolhällan ut från Dometic/Cramer. Läckert! Säkert enkel att hålla rent, plus härligt modern på samma gång. Två stycken brännare under som får luft och släpper ut avgaserna genom ett slutet system via väggen. Därmed är denna den första gasolspisen som inte absorberar syre inifrån husvagnen eller husbilen. Företagen Cramer (spisar till fritidsfordon) och Seitz (fönster och dörrar) ägs numera av Dometic.
Äh! Vi tar väl en bild till... Det är ljuslisten ovanifrån som speglar seg på den svarta ytan och inget annat.
Kylskåpet vid andra sidan köket. Den har fått en silverfärgad yta i Polar 6200. Damens armbandklocka speglar seg på den släta ytan. Du ser ochså TV:en med ett utdragbart fäste till vänster på bilden. Väggpanelen där med dom blå prickarna var något som gick igen lite överallt inne i vagnen, mycket dekorativt inslag. Det kommer flera bilder av dom detaljerna... Ursäkta? Hur stort kylskåp? 124 liter med 26 liters frys som standard, alltså på 150 liter totalt.
Vintrinskåp med dubbla dörrar i frostat akrylglas ovanför själva TV-bänken. Här inne har man satt en hylla med håll för flaskor.
Den fina sängöverkastet igen. Tyget gjorde seg bra i vagnen tillsammans med det övriga inredningen. Fast många tyckte att det blev för starka färger av det man hörde. Ja, då är det tur att Polar har många valmöjligheter på textilierna. 5 stycken att välja på och två olika slags skinn alternativ. Förutom dessa prickiga Snowball textilierna i 7 olika färger, speciellt framtagna för 1000 serien.
Här igen en del av den fina väggpanelen med den snygga mönstret. Den som kom fram lite här och var i vagnen. Denna platsen befinner seg mitt imot dubbelsängen där du finner en byrå med flera lådor. Ovanför har Polar placerat ett litet smalt fönster. Kanske en bra plats för en liten TV på sovrummet?
Du finner mer av den luxiga väggpanelen i badrummet, den är gjort av aluminium. Här inne får väggpanelen blomstra ut i all sin prakt. Det på bilden är det första du ser när du kommer in på badet. Thetfords vridbara toalettstol med ett stort spegel ovanför. Handukstorkare som är standard och själva handfatet därefter...
... Som verkligen ser luxig ut med sitt snygga design. Bara se på bild hur allt hänger ihop på ett snyggt sätt. Långt ifrån vanlig husvagns toalett. Hylla, spegel i mitten och två vägskåp med frostade dörrar. Det skall ochså sägas att Polar 6200 kommer med ett vattenrenar system från Dometic. Ser ut ungefär som en svart skokartong där vattnet går igenom en slags filter. Jag såg denna vattenrenare för första gången då jag var på nordisk caravan träff i Evje 2004. Frågade då om den ochså kunde rena vattnet utomlands? Så att dom med känsliga magar kunde dricka vattnet? Fick ett tvekande men endå ett positivt svar den gången om att det kunde den.
Denna aluminiumpanel på väggen har små fyrkanter i blått i sitt struktyr. Står seg fint till bänkskivan. Här ser det ut att vara en duschhandtag, eller det kanske bara ser ut som om det var det? Fast vagnen har en egen duschkabin...
Här! Polars nya dusch som kom på 2005 modellen av 620 TR-DB. Nu kan du få den i vilken Polar vagn du vill. Polar jobbar ju med kundanpassade husvagnar. Att du som kund själv bestämmer inom ramarna av vissa standard mått. Polar har valt att ha det helt öppet mellan duschkabinen och innerväggarna längst upp i kabinen. För att, som dom säger... att den varma fuktiga luften får en chans att stiga uppåt och ut via takluckan. Det är konvektorer längst ner mellan duschkabinen och ytterväggen som sprider den varma luften uppåt.
Här en bild från badrummet vid ingången till badet. Dometic vakuumtoalett och öppna hyllor med fallskydd vid dörren. Stor spegel ovanför toalettstolen. Detta är ju en 1000 serie så här är allt ”lull-lull” inklusive. Fast undrar om Marit Paulsen, politikern tycker det är för mycket ”lull-lull” i denna? Jag själv menar att här är ”lull-lull” av mer teknisk karaktär. Marit Paulsen har själv en Polar så kanske detta ochså faller i smak? Förövrigt är Marit Paulsen av dom klokare politikerna jag vet om.
Går tillbaka igen till rundsittgruppen av Polar 6200 TR-DB. Se lite mer på flera detaljer tenkte jag....
Här syns den fina tyget Snowball som är speciellt framtagen till 1000 serien. Den finns i färgerna orange, röd, rosa (ceris), svart, mintblå, grå (kaffe) och limegrönt. Eller man kan ochså välja en av dom fem andra tygerna eller det två skinn alternativen.
Stor bord i samma still som övriga bänkskivor...
Ryggdynor skönt formade för bästa komfort. Detta, har dom nordiska husvagnstillverkarna kunnat länge. Det är inte bara på vinteregenskaper det beror på att dom nordiska är dyrare än andra länders husvagnar, det är mera helheten i bokomforten. Sedan är det ju en annan femma om man tycker att det är värt mellanskillnaden i pris? Är inte det precis som det skall vara? Att man har valmöjligheter... Mångfald, det är något positivt det.
Fönstren var mörkt tonade i vagnen. Luxig känsla och standard. Men samtidigt väldigt mörka så här inne i en mässohall, säkert något helt annat ute i det fria. Kommer som sagt som standard i 1000 serien. Läslampor i hörnen och dekorativa gardiner i vit med bladmönster.
Se så snyggt Polar har fått det till i hörnan vid rundsittgruppen. Det är den fina väggpanelen tycker jag i aluminium som gör skillnaden. Friskt och smakfullt!
Man har ochså såsom här på bild byggd in ljus i hörnorna på ovanskåpen.
Var bara tvungen att gå närmare och studera denna väggpanel igen. Sonys högtalare sprider skön ljud från musikanläggnigen. Det är installerat högtalare fram och bak som standard i 1000 serien.
Ja, detta var en luxkryssare från Polar. Här får du allt det som den ordinarie serien från Polar erbjuder, plus lite till. Allt från keramisk gasolhäll till Vakuumtoalett Dometic VT 2500 och tonade husvagnsfönster över det hela. Den kommer ochså med klimatanläggning som standard...
För att inte tala om den snygga motivlakeringen på utsidan som pricken över i:et. Det är nog den största enkelnyheten av dom alla på vagnen.
LED-ljus eller heter det lysdiod teknik på den bakre övre bromsljuset. Stor Polar-björn visar stolt fram sin identitet på bakre väggen.
Efter folkehavet att dömma så var många intresserade av Polar nya husvagn. Visst är det roligt att dom inhemska märkerna har något nytt att visa fram. Alltid lika spännande!
Motivlackeringen får en att drömma seg bort till någon insjö. Långt borta från allt stress och tjat. Bara vara ett med naturen och njuta av allemansrätten. Ser ut som en skarv mitt på väggen även om långsidan ser ut som ett helt ett i första ögonkastet.
Som du önskar... står det på informationen. Det betyder att man som kund kan välja hur sin Polar skall se ut, eftersom Polar kör med kundanpassad tillverkning. Det finns olika standardlösningar i broschyrerna i första hand, men kunden kan alltså ochså önska seg egna ideer och lösningar inuti Polar vagnarna.

Tjänstevikt: ? ungefär 1600 kilo (andre vekter i Norge)
Totalvikt: 1800/ 1900 kilo (andre vekter i Norge)

Pris i Sverige från: 499 000.-
Pris i Norge fra: ?

SMV Hjul-Bastu
Åh! Vilken stress det är på dessa utställningar. Nej! Nu går vi och tar bastu... Inga problem då vi har den högt aktade husvagntillverkaren SMV. Som vågar att gå andra vägar än dom flesta andra. Här har man visat sitt kunnande genom att visa hur en Mobilt bastu kan se ut. Det är en finne som har hjälpt till att bygga denna husvagnen. Så detta har dom haft experthjälp till att få fram. Han som har varit kunnig i bastudelen har visst en egen firma som lagar just bastun. Nej, nu går vi in och tar oss en ”Sauna” (finsk=bastu)...Retro-look så det slår på utsidan. Härlig blandning av en träkoja och en rullande husvagn.
Det är aluminiumpanel som är formade lite som om det var gjort av trä. Hela ekipaget går ochså i ljustbrunt, krämig färg. Dörren där framme är rund i överkant som passar bra till formen förövrigt på Hjul-bastun.
Det första som möter en är klädstativ på väggen för ytterkläderna. Allt där inne går i träpannel som i vilken traditionell bastu som helst...
Hjul-bastun är delat in i två delar. Den främsta är själva bo och omklädningsdelen. Den bakre delen av Hjul-bastun är själva bastudelen. Här på bilden ser ni pentryn till höger om ingångsdörren och ett bord längst fram med en lång sittbänk mitt imot...
Kolla in dom härliga träpannelerna i tak och väggar. Detta är verkligen en bastu på hjul. Krokar för badhanddukar hör liksom till. Här är det originalitet så det slår. Härligt!
Andra ändan av samma sittbänk som går ända fram mot dörren till bastudelen. En fönster ger ordentligt med ljus när man behöver det bakom sittbänken. Naturligtvis med kassettgardin med myggnät, mörkläggningsgardin. Det finner du ochså på toaletten och i bastudelen.
Lite detalj bilder innan jag visar er själva bastudelen. Här har jag lyft upp den enda långbänken som finns mitt imot pentryn. Vad är det som döljer seg därinne? Jaha, ja! Hjul-Bastuns tekniska utrustning som batteri och laddare, säkringar mm.
Ovanför långbänken är det öppna hyllor där man bäst förvarar handukar och kläder. Inget direkt som kan vara tung vid färd då det saknas dörrar. Men långbänken rymmer massor, likaså pentryn.
Närbild av träpanelen på frontväggen. Här framme går taket inåt i en böjd form. Skymtar lite av taklampan ovanför bordet.
Och här själva frontfönstret med rullgardin nere. Alla andra fönster med kassettgardin system. Det är ju nästan ett måste om denna delen av Hjul-Bastun skall vara ett omklädningsrum för dom som vill basta här inne.
Så här ser Pentryn ut. Det är inte installerat någon gasol i denna vagn. Det är ju tänkt att först och främst hyras ut till olika föreningar och firmafester, där man eventuellt har tillgång till el. Eller att man kör ut med den till en insjö och tar fram grillen istället. Den saknar därför gasolspis, men inte vatten och diskmöjligheter. Det finns ochså en 60 liters kylskåp som går på 220V till kallvarorna.
Här är diskhon i köket. Varmt och kallt vatten finns att tillgå. Hur du får till varmvatten är lite speciellt i denna Hjul-Bastu från SMV... Kommer tillbaka till det!
En bastu skall ju självklart ha en ordentlig dusch. Vad sa jag? Här är det lagat enligt alla konstens regler från grunden av. Rejäla mått på utrymmen inne i husvagnen. Som här i badrummet med en Thetford vridbara toalettstol och en handfat med duschslang.
En äkta duschkabin dörr som stänger till det hela. Ser ni hur stort plats det är egentligen att duscha där inne. Bra! I och med att Bastun är gjort för flera så kommer färskvattentankarna att vara dubbla, 2x42 liter som standard.
Så här ser det ut från utsidan när dörren är stängd till badet. Till höger skymtar dörren till själva bastun.
Bild av spegeln, fönstret och lampan inne på badet...
Och ännu en bild från takhörnan inne i samma badrum. Här inne kan du skvätta vatten av hjärtats lust.
Här står jag inne i badet och har stängt badrumsdörren. Ni får förlåta!... Men som född finne så är detta stort för meg, och därför kommer det många bilder av denna skapelse.
Själva duschhandtaget som man alltså drar ut från handfatet när man skall duscha. Inga problem då slangen var tillräkligt lång.
Nu äntligen! Bilder från själva bastudelen, själva kärnan i denna vackra retro-husvagn. Vet inte helt om tanken var att få den så retro från SMV sida, eller bara praktisk? Men jag tycker att den är starkt retro i stilen sin i positiv mening. På bilden en serveringslucka som är lagad till med tanke på att slippa öppna den stora mörka glasdörren mer än nödvändigt mellan omklädningsdelen och själva bastudelen.
Här ser ni ingången till härligheten. Snyggt gjort att laga dörren genomskinlig istället för att använda seg av en isolerat trädörr. Nu får man mera ljus in i hela Hjul-Bastun.
Hi... hi... Detta är annorlunda. Detta är inte något man ser inne i en husvagn till daglig. Vilken upplevelse att få komma in här! Bastuaggregat till vänster när du kommer in. Därefter en sittplats i två höjder med pall och andra nödvändigheter. Bakerst i vagnen är det ett stort fönster.
Man har inte glömt mysljusen i hörnen heller. Hela golvet är byggt upp längs väggarna en hel del ochså. Här det med andra ord bara att svätta på med vatten på själva stenarna till bastuaggregat.
En bild mot samvarodelen från bastusidan. Hör ni! Har inte ens kommit till hälften av bilderna på denna skapelse. Men ni hänger väl med vidare? ...
Här återigen bastuaggregatet och bastubaljan i trä, med skopan att hälla vatten över stenarna. Syns ochså lite av vedkorgen på golvet. Den är inte bara till pynt!
För hör och häpna! Här är det inte någon el-bastuaggregat utan ordentliga saker med veduppvärmning. Ni som har badat bastu vet skillnaden.
Här finns till och med nackstöd för den som vill vila ut seg på bastubänken. Vilken känsla att ha denna på kroken bakom bilen. Bara stoppa där du vill och sätta igång bastun vid någon insjö. Tala om frihetskänsla! Det är inget som säger att man inte kan sova i omklädningsrummet ifall man inte är ute efter det luxuriösa med sitt boende. Man kan till och med sova i bastudelen när den inte används som bastu. Plats finns det gott om i denna rullande bastu.
Här är serveringsluckan stängd mot samvarodelen.
En annan bild som visar den tredje bänken, mitt imot dom andra två sittbänkarna i bastun. Hur många tror ni får plats här inne samtidigt? Räknar snabbt till minst 9 bastubadande. Då tänker jag meg tre vuxna på var bänkrad. Tala om att bli populär bland vänkretsen på campingen.
Luckan öppen. Ja tack! Tar två kalla...
Nä, Markus! Lite för närgående bild...
Det som intresserade meg mest var hur denna bastuaggregat fungerar? Fick till svar att detta är precis den samma aggregaten som man sätter in i bastun hemma. En vedeldat sak med egen skorsten och rostfri varmvattenbehållare på 20 liter. Du kokar alltså varmvatten samtidigt med denna.
SMV menar allvar med denna konstruktion. Det är ingen fuskbygge av något slag. Här har man som sagt tatt till experthjälp av en känd bastutillverkare. Som i sin tur har stått för själva bastudelens uppbyggnad. Här saknas inte varken värmeplåtar/väggar mot resten av husvagnen eller nödvändiga säkerhetstilltak förövrigt.
Denna bastuaggregat brukar alltså vedfyring. Det betyder att bastudelen inte blir så torr vid uppvärmning. Du får en skönare innerklima i en vedeldad bastu än en med el-bastuaggregat. Helt otroligt tanke att börja värma upp med ved... Ja, inne i en husvagn. Finns bara två ord för det... Härligt annorlunda!
Namnet på bastuaggregatet är Harvia, mycket känd bland bastufolk. Längst ner lägger man in veden. Ovanför, överst framme är själva varmvattenbehållaren. Bakom där igen själva bastu stenarna. Dom blir uppvärmda av elden från veden som brinner inne i ugnen.
Vi kastar in några vedpinnar till.... Här blir det ”löylyä” (finska=värma upp bastun).
Varmvattenbehållaren... Här kokar du varmvattnet till kaffen medan du bastar. Varmvattnet är ochså till duschen och till köket. Behållaren rymmer alltså 20 liter. Själva Bastuaggregat från Harvia är en modell som heter Harvia 16 ES.
Här har man inte lagt in så många stenar som egentligen platsen rymmer. Stenarna håller värmen bra när dom väl har blivit uppvärmda. Kasta då lite vatten på dom och du är i himmelriket.
Här vill jag visa er hur ordentligt allt är gjort. Isoleringsväggen mellan Hjul-Bastuns träväggar och bastuaggregatet. Det är en konstrution med väggar i två lag och luftspalt imellan. Därmed blir inte yttersidan så varm på isoleringsväggen. Vattenrör som springer ut och in till varmvattenbehållaren närmast på bild.
Här stoppar vi upp lite! Så här ser rören ut när dom går in i varmvattenbehållaren. Den närmast är vattenröret till behållaren. Alltså där vattnet kommer till behållaren genom att vrida på avtappningskranen på bild. Den andra vattenröret är den som går till varmvattenkranen i badrummet och köket. Här får du alltså varmvattnet ifrån när du duschar eller diskar. Du har inte någon annan varmvattenbehållare i denna vagn. Men 20 liter är långt mer än det flesta andra husvagnar har. Normalt brukar det vara hälften, 10 liter. Man blandar alltså varm och kallt vatten vid duschning så då håller det länge.
Man kan ochså tappa ut varmvatten genom denna röda kran, vid sidan av dom vänstra höga bänkarna inne i bastun.
Friskluftintag bakom bastubänken. Ja, det kan nog behövas med den värmen som blir här inne.
Isoleringsväggen på baksidan av aggregatet, allt gjort på fagmässiga sätt. Imponerande arbete!
Den andra sidan till höger inne i bastudelen ser ut så här från en annan kameravinkel. Ser ut som en bord i hörnet och en myslampa även här. Luftventilationslucka uppe vid taket och den stora fönstret på bakväggen.
Visst! Ser ut som ett bord ja. Blir allt för litet att sitta på.
Ventilationsluckan i närbild. Det är väl här varmluften går ut och samarbetar med övriga ventilationer i vagnen. Detta är nog först och främst tänkt som extra vädringshjälp när det blir för varmt där inne.
En likadan vädringsventil fanns på andra sidan ovanför myslampan.
Ingen sauna är komplett utan termostat och luftfuktighetsmålare.
Dessutom ett timglas där du kan kontrollera tiden...
... På hur länge du sitter därinne i värmen. Praktiska saker att ha i varje Bastu, även i en rullande sådan.
Detaljer från utsidan ochså. Här har jag krupit under vagnen för att se hur SMV har löst Chassi frågan mm. Här ser man att det går många tvärstag mellan bärbalkarna som går från fronten och ända bak.
En lite närmare bild av underdelen sett från fronten. Ifall det var någon som undrade på mässan vad det var för en slags filur som kröp runt på golvet? Det var bara jag...
Egentligen svårt för meg att utala om detta ser bra ut? Låter bilderna tala för seg själv istället. SMV var dom första som lagade husvagnar i Sverige redan på slutet av 1940-talet. Så nog har SMV fått meg seg både det ena och det andra när det gäller att tillverka husvagnar. Tvivlar inte det minsta att dom kan det.
El intaget på utsidan av Hjul-Bastu väggen.
Den vackra logon på långväggen. Här ser man ochså lite hur väggen ser ut med sina profiler.
Den slutande fronten på Hjul-Bastun, som alltså saknar gasolsystem. Du finner ingen inbyggd gasolkoffert på denna vagn. Håll nästan på att säga att här har man vedvärme istället, men inte i den betydelsen att man värmer upp vagnen direkt med vedvärmen. Utan detta är ju en unik produkt som har sin speciella sjanger. Så den värmen som man värmer upp bastudelen med får ochså resten av vagnen nytta av. Sen går det ju ochså fint att värma upp med tillsatsvärme i form av el ifall man är ansluten till det.
Bastudelen längst bak har ett eget fönster i bakväggen. Omkläddningsdelen har två fönster, den ena på bilden och en vid frontväggen.
Ventilationsluckorna inne i bastudelen sett utifrån. Dom är alltså placerade högst upp på bakväggen till vagnen.
En bättre bild av bakväggen med sitt stora fönster i bastudelen. Att Hjul-Bastun är till för att flyttas på, avslöjas inte minst av att SMV har satt en extra hög bromsljus där bak.
Men även om man inte vill köra med Hjul-Bastun så kan man ha den på gården. Den kräver ingen byggnadstillstånd såsom andra bastubyggen. Kanske en ide att tänka på då priset kommer på 198 000.- + moms i Sverige. Att ta den in till Norge är heller inga problem då den inte har någon gasinstallation som sätter käppar i vägen. Priset i Norge blir väl ungefär detsamma vid privat import. Totalvikten kommer på 1480 kilo. Invändig längd på 535 centimeter och 250 centimeter bred utanpå med invändig bredd på 235 centimeter. En annan rolig mått är invändig höjd i bastudelen på hela 228 centimeter. Totalhöjd på det högsta punkten (bak) är på 331 centimeter. En annorlunda och definitivt originell produkt från SMV. Som erbjuder företag och föreningar att ta del av en ytterst annorlunda ide. Hjul-Bastun går att hyra eller köpa, ta kontakt med SMV i Örebro för info. Nu har många nappat på iden sedan förut med en rullande Bastu. Men ingen har väl gjort det på en sådan här fagmässig sätt med garantier och det hela. En produkt som garanterat kommer att sätta märken efter seg. När får vi se den första på vägen tro? Och du! Den går självklart att beställas privat ochså.Så har det återigen blivit kväll. Ännu en dag på mässan är slut. Den bärbara datorn fullt med nya bilder och en trött men förnöjd Markus. Vi är fortfarande på Elmia och ser ut över sjön Vättern som ligger precis vid mässområdet.
Men inte tröttare än att vi mötes en glad gäng från internettsidan husvagnsforum.com. Den träffen ville vi inte missa för allt i världen. Det enklaste var att vi träffades vid våran husvagn då dom flesta fick veta var vi hållt till. Tack alla som kom och det blir kul att träffas snart igen. Vi var folk från Kirkenes i norra Norge till Skåne i Sverige och folk från Finland och Danmark. Så tala om en trevlig gäng från alla hörn av norden. Nästa gång ställer väl du ochså upp? Vi brukar mötas sån helt på sparken utan några större formella måsten. Enkelt och stämningen är topp.

Solifer Artic 480


Solifers för närvarande minsta modell, Solifer Artic 480 MHP. En husvagn som överraskar inuti tack vare sin stora förvaringsutrymme under sängen bak i vagnen. Denna hade lösningar som övertygade meg så mycket att vi var nära på att köpa en själva. Här hittar man många pluspoäng på en liten yta. Låt oss gå in och se...
Längst framme i vagnen finns det en ombonad sittgrupp. Ser mysigt ut med sina ryggdynor runt hörnen. Textilien er absolut i min smak. Att det sedan är dekorerat så smakfullt på bordet gör att man lätt blir förblindat. Sådana små triks kan göra att husvagnsköpet blir avgjort där och då. Så pass på och försök att föreställa er vagnarna på mässan utan allt lull-lull som lockar. Fast i den här Solifern så tycker jag att det ser mysigt ut även om jag i fantasin tänker bort den fina bordsdekorationen. Helt klart mysigt även utan! Frontväggen lutar dock en del för att man skall kunna sitta skönt i hörnen utan att få gardinerna i huvudet. Men hade jag suttit där och sett t.ex på TV? Så hade jag nog skynkit ner lite i myshörnan likaväl och inte fått gardinerna ivägen.
Visst ser det härligt ut? Riktigt så att det vattnas i munnen. Inspirerat en hel del av Marimekko design, ifall det inte är just Marimekko som står bakom? Tänker på mönstret i dynorna och dessa bordstabletter. Nåja! Snyggt är det iallafall.
Vid ingångsdörren en lucka in under soffgruppen, där du kan lägga in skor och diverse saker. Den utrymmet var helt fritt för annat i ena halvan av sittbrunnen.
Men det är inte allt av förvaringsutrymme vid ingångsdörren. Här har Solifer ochså installerat en öppen instegsgarderob. Perfekt för denna lilla vagn som säkert kommer att resas mycket med på vägarna. Här ser man även små hyllor ovanför den lilla TV bänken. Dörren till höger går in till själva toaletten i vagnen.
Detaljerna i vagnen är smakfulla. Allt går i lite rundade former. En praktisk hatthylla med plats för småsaker som vantar, halsdukar mm. I denna vagn ser det ut till att det kommer krokar att hänga kläder på, istället för en stång i instegsgarderoben. Varför kan inte alla husvagnar komma med en sådan här garderob vid ingången? Kan ju inte bli smartare än så här!
Det kommer upp varmluft från konvektorer som torkar upp kläderna och skorna, genom dom små hållen i golvet längst ner i garderoben. Till höger den lilla skåpet som man kan ha som TV bänk. Bakom vasen på bilden ser man uttag för antennen och 220V/12V. Antenningång och uttag finner man ochså på utsidan för att kunna bruka TV i en förtält.
Så här ser det ut inuti den lilla skåpet. Inte stort men praktiskt. Vi går vidare in i Solifer Artic 480 och ser på toaletten.
Tyvär, en suddig bild av handfatet inne i toaletten. Artikelns sämsta? Vill ta med bilden iallafall då den visar väsentliga delar av toalettrummet. Här ser man vilken möda Solifer lägger på detaljer i sina vagnar. Allt i varmt trä istället för plast. Saker och ting verkar vara genuint och fagmässigt gjorda. Handfatet har en dusch handtag till kran och visar härmed att det går att duscha här inne. Ja, det var synd att bilden blev så oskarp.
Men jag har ju andra bilder av toalettrummet. Här visas det igen vilka fina snikerier Solifer kan få fram. Öppna hyllor på bilden innan ett skåp med en dörr. Kanske en aning för inramade dörrar för den helt moderna smaken?
Handfatet går med denna smala bänkskiva längs med hela toalettrummet. Under där igen ännu en öppen hylla med fallskydd av metall. Thetfords vridbara toalettstol avslutar det hela längst ner.
Vi går vidare.... Bakerst i Solifer Artic 480 finner man en stor dubbelsäng på tvärs. Vid huvudgaveln en stor oval spegel och läslampor. Inga överskåp vid gavlarna utan öppna hyllor.
Vid fotändan ett fönster och den kända Solifernismen av en vädringslucka brevid fönstret. Smart! Här ser man ochså att dubbelsängen är extra hög genom att den nästan går upp till fönsterkarmen.
Här är orsaken till att man har valt öppna hyllor vid galvarna. På denna utställningsvagn har man satt in en överskåpsbädd som inte är standard. Den kostar då heller inte mycket att beställa. 1640.- fabriksmonterad i Sverige med stege och madrass. Förövrigt samma pris till alla Solifer modeller. I Norge därimot verkar det som det är standard på alla Solifer vagnarna.
När man lyfter upp sängmadrassen så finner man ett stort förvaringsplats. Du ser ochså gråvattentanken längst bak till höger. Detta är just denna vagnens stora fördel. Ett ovanligt stort förvaringsplats, sedan sängen är byggt högre upp än normalt.
Om man ser under konvektoren så får man lite hum om hur hög denna förvaringsplatsen egentligen är. Du har dessutom tillgång in här genom en lucka på förtältsidan. Men man får nog passa seg så att inte allt av tunga saker blir placerat här inne när man lastar husvagnen, med tanke på köregenskaperna.
Här ser ni dom rejäla gångjärnen under madrassen. Dom har en spiral som gör att madrassen är lätt att få upp. Dessutom så stannar den i uppfällt läge. Bra, när man behöver bägge händerna till att lasta in saker. Luckan utifrån skymtas såvitt till vänster i bild. Här ser man ochså hur varmt och kallt vattenledningarna är placerade på ett föredömligt sätt ovanför konvektorerna. Den ljusgröna slangen under konvektorerna är gråvatten/avloppsvattenröret från handfatet i toaletten. Den går trappvis ner till gråvattentanken på nästa bild.
Den 40 liter stora avloppstanken till gråvatten. Husvagnen kommer ochså med spillvattenlunga. Lite osäker på vad den blå elkontakten brevid är för något?
Efter sängen så kommer det två garderober innan köket. Den första från sängen sett har en klädstång och små trådhyllor. Här finns ochså vagnens TV-antenn.
Den andra och mindre garderoben innehåller trådbackar, många trådbackar. I det stora hela är det egentligen otroligt hur mycket förvaringsplats denna lilla husvagnen har. Här finner du tre garderober med instegsgarderoben. En hel del överskåp och den stora förvaringsplatsen under sängen. Inte illa av en såpass liten husvagn som Solifer Artic 480. Verkligen mycket på en liten yta.
Vi fortsätter... Sedvanliga ovanskåp i köket med köksfläkt som standard. Ochså något alldeles eget av dessa små finurligheter, som kallas för Solifernisme. I den ena av ovanskåpen kan du placera talrikar och annat direkt upp på en diskställning för att dropptorka. Du ser diskstället till vänster på bild.
Nu är det inte meningen att det skall dropptorka rätt ner på kökenbänken, utan det finns en plastbricka under som tar imot dropparna från disken. Den är naturligtvis avtagbar så att du kan hälla bort vattnet efteråt i diskhon.
Sådana här diskställ i köksskåp är väldigt vanliga i finska hem. Så detta är på ett sätt ett arv varifrån Solifer kommer ifrån. Små detaljer, som är extra bra att ha i en husvagn där ytorna sedan tidigare är små. Här får du lagt undan talrikar och koppar med en gång istället för att ta värdefull bänkplats på köket när dom skall dropptorka. Kommer ni ihåg den stora Knausen tidigare i artikeln? Dom har ju tatt efter av denna ide till sina underskåp. Fast tror inte att Knaus hade någon bricka under som tog imot eventuella droppar från disken. Då gäller det att diska först och lägga ner talrikar till sist efteråt.
Sådan ser platsbrickan ut när man har tatt den ut från sin vanliga plats. Till höger på bilden är det bara min bärbara dator och inget annat.
Under diskhon är det två lådor, ett med plats för bestik. Därefter ett skåp med två sophinkar.
Då är vi tillbaka där vi startade, vid sittgruppen. Det är inte några flera skåp i kökenbänken då den 86 liters stora kylskåpet tar resten av platsen.
Ovanför sittgruppen hittar man fyra ovanskåp och dessa fina tak spotlight... La ni förresten märke till att ovanskåpsdörrarna även i Solifers kök öppnas åt sidan.
Närbild av takarmaturen med tre riktbara spotlight.
På den sista delen närmast ingångsdörren hittar man detta. En öppen fack och panelen för vagnens funktioner plus den nya digitala kontrollpanelen för Alde rätt under. Med den nya manöverpanelen har det ochså kommit nya funktioner i vagnarna. Inte bara i Solifer utan hos alla. Du kan för exempel se datum och tid på panelen och läsa av temperaturen ute. På dom större vagnarna finns ny möjligheten att få olika varmt bak och fram i vagnen. Varmvattenberedaren lite över åtta liter i och med att hela pannan har blitt lite mindre. Förut var jo varmvattenberedaren runt 10 liter. Nu kan man ochså placera Aldepannan mera var man vill, då samtliga anslutningar av vätska och el är samlade på Aldepannans ena långsida.
Visst var det en fin husvagn som Solifer har tagit fram? Tänk att få in så mycket på en såpass liten yta. Vet om många större husvagnar som inte alls har så många garderober eller så mycket förvaringsplats. Det är ochså ett extra plus att utrymmet under sängen ochså går att nås utifrån. Tycker ochså att Solifers design gör seg extra bra på denna Solifer Artic 480. Eller hur?
Bäst i test står det på plakatet utanför husvagnen. Det var den populära husvagnstidningen Husvagn&Camping som testade denna mot en Kabe Briljant XL och en SMV 500. Solifer gick då av med segern totalt sett enligt tidningen Husvagn&Camping. På plakatet står det i nr.7, vilket jag sätter frågetecken till? Får det till att det var i utgåvan nr.6 av Husvagn&Camping istället?
Tack, du lilla jätten från Solifer. Tack för att vi fick komma inom och bekanta oss med deg. Här har verkligen Solifer hittat en passade lösning på en liten, men ändå stor husvagn. Totalvikten i Sverige hamnar på antingen 1150/1250/1300/1350 kilo, beroende på vad man vill välja. I Norge kommer vagnen med en totalvikt på 1200 kg. Som sagt... det var nästan så den blev min nästa husvagn. Så mycket tyckte jag personligen om det jag såg.

Tjänstevikt: 1060 kilo
Totalvikt: 1150/1250/1300/1350 kilo

Pris i Sverige från: 179 900.-
Pris i Norge fra: 183 000.-
Tar ochså med denna bild från Solifer stallet. Här ser man den Solifer T1 som satte världsrekord på Mantorp Park. Det var alltså inte en hastighetsrekord utan en Drag Racing rekord på en ”quarter mile” eller snarare 402 meter som Drag Racing bilarna kör. Sträckan gick undan med husvagnen bak på 16,29 sekunder. Tror inte det är så många husvagnar som har gjort detta? Så svårt att slå någon egentlig rekord när det inte finns konkurenter. Men en gimmick som heter duga är det ju.
Har du sett! Även här smög det visst in en liten isbjörn. Faktum är att företaget numera heter Solifer/Polar och i den ordningen. Lohja Grupp har alltså flyttat över Solifer tillverkningen till Dorotea. Och inte blitt uppköpta av Polar. Men här på bild en isbjörn som markerar gränsen till Polarbyn på Elmia. Så att dom som skall stå där hittar fram till sina platser på gräsmattan.

TEC Weltbummler 565 TESist vagnen i kavalkaden av husvagnar för denna gången... Tittade på en husvagn från TEC. Har själv haft en TEC 470 en gång från 1979. Märket är Tyskt och dessa nya modeller är ju förstås något helt annat än min vagn var från den tiden. Låt oss se närmare på en TEC Weltbummler 565 TE med långbäddar...
Se här hur fint TEC har fått det till med en rundsittgrupp längst bak i vagnen. Stora kuddar istället för vanliga ryggdynor. Snyggt! Ryggstödet böjer seg inåt en extra gång innan köket. Riktbara läslampor ovanför dom fina hyllor i hörnen. Det finns ochså öppna hyllplan under ovanskåpen.
Det var bakerst i vagnen... Här framme hittar man två långbäddar med ett nattduksbord imellan. Men!.. Inte bara det utan ochså en utdragbart ribbotten som gör att enkelsängarna kan göras om till dubbelsäng. Då kan man haka bort nattduksbordet som går att ta loss på ett enkelt sätt.
Förlåt, förlåt. Lite suddig bild igen av köket i TEC Weltbummler 565 TE. Köket är inte stort, men djupt. Det finns trots allt en del avlastningsplats även här. Både diskhon och gasolspisen har mörka glaslock. Kylskåpet på arbetsvänlig höjd mitt i vagnen, mellan köket och sängarna.
Här finns ochså två små sophinkar för källsortering av sopor. Problemet i mina ögon är att dom just är små, mycket små i dom nya husvagnarna. Men dom är ju egentligen inte i vägen på något sätt så... Ja tack!
Överhuvudtaget hittar man här en välutrustad kök även om ytorna är små. Som här med trådbackar i underskåp av metall. Sedan är det ochså ett skåp med dubbla dörrar under kylskåpet vid köket.
Delen som skjuter ut i köket har en silverfärgad jalusi dörr som jag håller på att stänga. Den gör en fin figur tillsammans med dom öppna hyllorna mot sittgruppen.
Det finns det flera fiffiga detaljer i denna sektion. Ser man efter så verkar det vara en lucka av någon slag bakom ryggstödet...
Lyfter man upp luckan så kommer det fram en stativ för vinflaskor. Man kunde ju ochså tänka seg en plats för flatskärms TV:en istället för vinflaskor. Smart detalj! Nästa år kommer den väl med fjärrkontroll? Hi... Hi... Bara skoja!
Det finns flera smarta detaljer i husvagnen. Bara se på bordet vid sittgruppen som går på skenor i golvet och kan förflyttas fram och tillbaka. Bordsbenet går att fälla ner och rundsittgruppen göras då om till dubbelsäng. Då skall bordsbenet flyttas hit bak som på bild och böjas framåt mot mitten av vagnen. Samtidigt som man lossnar på bordskivan i ena kanten, viker den upp och drar den ovanpå den ena långsidan av bordsbenet. Hängde ni med?
Visst ser det mysigt ut i denna sittgruppen? Tycker att färgvalet är friskt och snyggt samtidigt.
Toaletten i mitten av vagnen mitt imot kylskåpet i grått och vit. En fast Thetford toalettstol och annars en rätt så standard utseende.
Det som inte är så standard är denna ljusrampen ovanför ingångsdörren. Den har tre spotlight som man kan tända med en fjärrkontroll. Du kan tända en eller flera allt efter hur mycket ljus du vill använda. Den ljusrampen börjar att komma på allt fler husvagnar.
Till sist infolappen utanför TEC Weltbummler 565 TE. Denna vagnen tog jag bilder av i Norge så det är norska priser. En ytterst bekväm husvagn för två. Med övernattningsmöjligheter för flera genom nerbäddning av rundsittgruppen. Priset är med Truma värme som alltså är luftvärme. Vagnen tas inte in till Sverige i normala fall, men det går ju att fråga.

Tjänstevikt: 1340 kilo
Totalvikt: 1500/1600 kilo

Pris i Sverige från: Ta kontakt med www.husvagn-svensson.se
Pris i Norge fra: 180 500.-Då har vi alltså gått igenom över 330 A4-sidor med husvagns nyheter från Elmia mässan och från NorVei Caravan & Fritid messe i Norge. Inte undra på om ni börjar att känna er mätta på husvagnsnyheter... Det skulle vara si så där 662 bilder totalt om ni har följt med i artikeln från början till slut...

Här har ni alltså fått ta del av ett par av nyheterna som kommer som 2006 modeller. Det finns många, många flera som jag inte har skrivit om här i artikeln. Tänkte avsluta med att visa till några länkar där ni kan hitta mer information, om dom olika vagnarna som det stod om i artikeln. Hoppas ochså att ni har haft lika trevligt att läsa artikeln som jag har haft med att göra den.

www.adria-mobil.si/en/
www.bjolseth-caravan.no/
www.buerstner.com/
www.cabby.se/
www.dethleffs.de/
www.skarosser.se/
www.eifelland.de/php/site.php?id=1
www.hobby-caravan.de/
www.kabe.se/
www.knaus.de/
www.lmc-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=2&shopid=1
www2.polarvagnen.se/
www.smvhusvagnar.se/
www.solifer.com/index.asp?sida=startsida&setLangOrg=true
www.tec-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=7&shopid=2


Alla dessa länkar har jag funnit enkelt via världens bästa Portal sida som äges av Magne Storlien från Norge. www.home.no/camping/

Han har precis köpt seg en husbil som han får i mars -06. Det påminner meg om att nästa artikel kommer att handla om just husbilar som jag såg på Elmia och NorVei Caravan & Fritid messe.

Ifall ni vill läsa andra artiklar av meg så hittar ni dom här: home.online.no/~anttjoha/index.cfm


Klart slut för denna gången.

Tack & Hej
Markus Vesala
Då springer jag vidare för att börja skriva nästa artikel... Om husbilar... Hej<br><br>Inlägg ändrat av Markus Vesala, den 2006-04-21 18:55
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9820
 • Thank you received: 170


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51903


Mycket bra Marcus :!: Ett mycket bra material och inte minst ett imponerande arbete :!: :!:

Men kommer inte u, v, Wilk, x, y... efter T :? :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jonas
 • jernweg
 • jernweg's Avatar
 • OFFLINE
 • Gasol i blodet
 • Inlägg: 653
2010 V70 2,4D
2009 Polar 620CTX
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51904

Jodå flera.... :lol: :lol: :lol:

Men det fick räcka för denna gången. :oops: hi... hi...Wilk skall läggas på minnet till nästa år. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9820
 • Thank you received: 170


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51923

MYCKET SNYGGY JOBBAT!!!!!

Jag var ändå på Elmia i flera dagar men detta är jue perfekt när man vill kika på detaljer....

Tackar!
 • Uffe
 • Uffe's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 2635
 • Thank you received: 133
Kör: VW Touareg V6 TDI -12
Drar: Cabby 740M2C Caienna -14

Utgår från Falkenberg

HF 234 -- CC 79911
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #51998

Eller hur! Det går så fort och är så mycket på en gång, när man besöker mässan. Skönt att få tänka igenom allt så här i efterhand i lugn och ro. Ja, allt är ju att ta i... men i allafall. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9820
 • Thank you received: 170


-En Tidresande I Nuet
Be smart! By a Smart Car! :)
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #52011

Härligt Markus!!! Tack för att man fick följa med och se dessa nya vagnar så i detalj! Nu har jag jättelust att läsa de andra delarna i din artikelserie!!!
 • Ulli
 • Ulli's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1437
Semester!!! HURRA!
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 6 månader sedan #52021

Ett stort tack för det arbete du lagt ned på detta! :lol: :lol:

Jag var helt slut efter två dagar på Elmia men med en sådan dokumentation kanske man klarar sig med en dag. :wink:

Nej, det är klart att man skall utnyttja möjligheten att vara på mässan så mycket som möjligt. Hinner knappast se allt i alla fall.

Ser fram emot kommande artikel om husbilar. Med efter detta får du nog
ta lite ledigt. :wink:

Hälsningar
Benny
 • bennyja
 • bennyja's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1697
 • Thank you received: 12
Kör: Niesmann Arto 69 PL -09
utom på vintern då jag står på Lassalyckan
Från: Varberg :)
CC nr: 74275
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
 • Sida:
 • 1
Moderators: hakano, Xon
Time to create page: 0.930 seconds
can i order zofran no prescription in the usa strattera tablets 150 mg cheap ampicillin india buy canada no prescription for yasmin where to buy acai lipo in uk kamagra results forum liquid tamoxifen citrate dosage were to buy viagra actos canada head office side effects of doxycycline hyclate tablets nolvadex echeck top 10 online amoxil sites generic lexapro weight gain proventil no prescription needed cymbalta best price generic from grifulvin v generic flomax from canada what is 1 cup in grams can you use fucidin cream for impetigo what is diovan 80mg tablets donde puedo comprar el ginseng amiloride hydrochloride and hydrochlorothiazide cheapest lotensin tablets uk lisinopril-hydrochlorothiazide 10-12.5 mg oral tab nizoral generic usa propecia dosage form safe triamterene buy order acai fit ephedraxin brand positioning toradol usa sale low cost arimidex serevent dose chloromycetin side effects do you need rx synthroid cialis super active overnight delivery software jack box youtube viagra sarafem legal us acai costco lamisil cream price canada order doxycycline 50mg pharmacies voltaren buy cheap comprar roacutan where to buy medicine in canada without a prescription how to take methotrexate tablets flonase side effects in children cialis super active discount medications colchicine medicine children sertralina efectos secundarios eyaculacion missed depo provera dose aspirin 1000 mg posologie non generic zyvox top drugstore neutral lipsticks glucotrol xl where can i buy it propecia lawsuit 2012 where to buy alligator gar meat deutsche online apotheke lieferung schweiz best generic avodart review prescription drug tetracycline order metformin pill buy prescription medicine online buy mobicool cooler is zanaflex a prescription drug herbal viagra holland and barrett diclofenac gel best price purchase prinivil lowest price can you buy valtrex online genital what does the rash associated with lamictal look like buy isotretinoin purchase adalat online prescriptions assistance advair diskus lopressor online shipping lozol bonus pills buy kamagra oral jelly online australia navarro discount pharmacy coral gables aciclovir common cold ordering low dose xeloda where to buy buspar ointment valacyclovir 1000 mg what is the dosage for topamax jogos do friv de 1000 jogos kytril sublingual dosage como preparar o viagra de mandioca canadian international pharmacy association certification order noroxin 400mg online unisom ordering online pharmacy suhagra order on web buying finasteride australia cheap viagra jelly pharmacy imitrex mg price can i buy hydrochlorothiazide buy triamterene mg what is doxycycline monohydrate 100mg used for buy benadryl 50 buy abilify pills online purim not generic buy aristocort with no rx lanoxin buy online ireland lopressor overnight delivery buy motrin 100mg online furosemide store overnight zetia cialis uk nhs# pravachol no rx cipro tablets purchase on line buy levaquin online usa compare prices nymphomax can you buy zebeta pharmacy jcb levitra professional usa pharmacy motilium dose for lactation side effects of yasmin 28 birth control ordering erection packs 1 canada topical erythromycin acne reviews is robaxin legal in uk watch 1 man 1 jar generic viagra reviews buy long term use meclizine side effects order abana pills much does viagra cost tijuana provera shoppers drug mart cialis genuine behavioral side effects of singulair in children betapace maximum dose order bactroban online uk colchicine canada female viagra online in canada prevacid otc reviews chloramphenicol tablets dosage augmentin bid 1000 mg 10 filmtablet best place to buy lozol generic viagra soft tabs uk where to buy generic propecia/ uk cialis sublingual generico italiano generic for trandate side effects clomid baby lisinopril for sale uk allegra medication wiki alli ordering no prescription how long does it take for paxil to take full effect medicamento antabuse 500 mg purchase viramune cheap research chemicals usa buy doxycycline acne treatment worse before better lamisil express canada xeloda cost purchase rumalaya gel pills indocin western australia buy prandin pills diabecon prescription only zithromax price como comprar depakote generic nizagara us nexium shortage 2012 dune mentat quotes hytrin drug schedule how much does propranolol cost without insurance amaryl m2 tab chloramphenicol tablets side effects premarin 40 mg dose zoloft birth control online australia how to use acticin lexapro generic cost walgreens what is the dosage for atarax roxithromycin online price carafate order by phone can i order florinef no prescription in the usa safe flagyl er buy buy female cialis greece cheap voveran usa generic for differin gel 3 years where can i purchase emsam where to buy dexamethasone for dogs ginseng mail order generic zyvox overnite shipping generic bupropion xl canada himalaya speman price list bactrim pharmacy buy penegra pills online where can i buy alligator clips diclofenac medicine net order artane online in usa where can i get diflucan pills can i take cold medicine with imitrex medication no prescription online atrovent inhaler maximum dose buy amoxil online cheap epivir-hbv canada head office buy provera online overnight roxithromycin buy where to buy phentermine 37.5 mg tablet feldene brands india acheter avodart pas cher buy kamagra jellyfish paypal lipitor noprescrition needed uk online pharmacy buy haldol online no prescription usa order buspar pills order acai force max uk tadalafil compra intenet india atlantic drugstore cialis overnight shipping cheap generic drug for relafen amitriptyline mg uk cheapest kamagra ever over the counter buy online albenza albendazole best cheapest live rock order doxycycline monohydrate 100mg ordering rumalaya gel phenergan side effects uk anxiety medication lexapro acquisto imitrex sicuro online where can i buy an american alligator what is lithium ionization energy what is remeron 15 mg used for topamax australia companies only liposafe no prescription caption align online pharmacy benemid cipro mg mexico quickest cleocin pill zebeta for men sale in uk lithium ion battery disposal australia buy viagra bangkok thailand viagra 40mg can buy kamagra gold online lithium medication side effects buy dipyridamole injection how long does it take for coreg to take effect rogaine 5 in the uk no prescription pharmacy fast delivery viagra from pfizer in pakistan how to import sarafem where can i buy sildenafil citrate over the counter antibiotics to buy online with paypal valtrex online without rx pramipexole depression parkinson;s disease generic diarex us buy buspar from mexico online buy trazodone on line keppra from usa pharmacy cost of tricor without insurance propecia prescription coupons water pills to lose weight fast where to buy finast drugs online order of reaction calcium carbonate and hydrochloric acid cheap vantin free delivery kamagra now ajanta trileptal to buy from europe buy vasotec pills online betnovate n side effects sinemet pill shop discount code buy evecare online india topical antibiotics for acne avodart 0.5 capsules ephedrine caffeine aspirin for sale buy generic lexapro no prescription canada grifulvin v spain alesse billig kaufen rumalaya gel cheap probalan cheap buy atarax online no prescription side effects generic brand zoloft regenon retard erfahrungen us federal law on cialis online protonix on line no script propecia 1mg results cataflam for sale purchase alli diet pills canada purchase generic augmentin what is the generic brand for lexapro pfizer viagraplus sale sildenafil allopurinol where can i buy it mail-order triamterene acai berry costco buy actoplus met no prescription blood pressure medicine cozaar side effects comprar styplon en argentina what does astelin dog mexico no prescription drugs order elimite from usa without prescription carafate medication side effects what is the difference between prozac and sarafem ortho tri-cyclen australia pharmacy diclofenaco cinfa in english no rx minipress online buy lithium batteries online 18v lithium ion cordless drill reviews buy innopran xl pills online purchase provera 10mg online donde puedo comprar aceon azithromycin what is it for long term prilosec usage cheap mirapex research grade bupropion revia australia price generic confido usa pharmacy generic aceon tablet angiotensin list indian generic drug manufacturers lexapro 20 mg treatment american ginseng root extract side effects get acticin las vegas buy apcalis sx perth australia generic medication for bentyl pms cyproheptadine weight gain compazine overnight shipping cheap cough medicine containing codeine and promethazine keppra next day delivery lowest price elocon zithromax from india med cab torsemide generic alavert switzerland buspar for anxiety dosage cheap genuine exelon online over the counter lipitor nootropil prices alli cost per month buy alli at asda drugstore best natural viagra substitutes alesse pas cher buying carbozyne using paypal fake viagra does it work fluoxetine price walgreens acai burn premium coupon code buy kamagra oral jelly australia citrate what is the correct dosage of chloramphenicol comprar tamoxifeno farmacia keflex 40 mg pharmacy metformin hydrochloride 850 mg weight loss forum propecia review pharmacy canadian red cialis viagra can i take motrin 800 while pregnant retin a gel discontinued where to get promethazine buy lanoxin discount buy pyridium online in usa prometrium next day is buspar available on line in canada mobic online pharmacy cheap starlix no prescription sintomas por dejar de tomar sertralina cheap venlor pills should i increase my dose of cymbalta can you take clomid without a doctor buspar sold online without prescription ordering zovirax ointment online tegretol without a script where is downton abbey based levitra plus lowest price legal take viagra into thailand where can i purchase nootropil price increase zyban msc marc mentat price rumalaya liniment from usa over the counter acai berry order generic tadapox how to use maxalt mlt clomiphene citrate 50 mg singulair suppliers overseas where to get plendil pct depakote canadian online overnight pharmacy kamagra oral jelly tablets for sale safe buy zerit online pilex tablete cijena u sloveniji femara mail order india mexican pharmacies oxycontin generic children;s tylenol motrin recall female viagra over the counter canada side effects of dulcolax overdose zyvox 100mg cheap purchase nolvadex in canada shallaki sold over counter amoxil maximum dosage buy viagra sublingual in ireland brand viagra from europe nizagara medication online view topic cheap acivir pills without lanoxin 100mg cheep cleocin 20mg tab medicine allied health lloyds pharmacy child locator there generic acyclovir ointment purchase bentyl cefixime drug classification how to use flomax oral what is tetracycline stained teeth ordering cialis super active kaufen pill buying benzac using paypal xeloda generico what does allegra used to treat augmentin online no prescription needed buy get levaquin las vegas overseas pharmacy no prescription cefixime cleocin order by phone levaquin uses in children research grade minocin where can i buy diazepam online uk canadian pharmacy cialis sublingual hydrochlorothiazide and amiloride hydrochloride elavil without insurance can you buy cialis soft in ireland pharmacy buy prazosin online with mastercard can you buy cytoxan mg zyvox echeck how to use betnovate scalp can you buy viagra otc in thailand mail order generic hyaluronic acid cheap wellbutrin 40 mg nexium 10 mg prospecto buy 10mg cialis best place to buy finpecia in australia buy cheap paroxetine online adhd pharmacy online coversyl 10mg best price zyrtec shop net what does lipitor do for you buy ginseng plant bystolic side effects anxiety floxin refills finpecia pills sweat manufacturer of citalopram in canada generic indocin switzerland metformin tablets in stool venlor tablets from buy can you buy viagra over the counter in china countries blopress discounts codes what is the use of aspirin delayed release tablets lamisil no prescription canada buy periactin capsules zithromax online australia acquistare paxil in italia dutas online usa no prescription imitrex ordering no prescription order erection packs 2 viagra online where to buy ginseng plant sale online lotensin pills fast elimite deleviery online prescriptions from doctors free isoniazid dosage for adults what types of extendaquin are there himcocid australia price fungsi salep lamisil acyclovir zovirax 400 mg overseas pharmacy no prescription mobic gasex for dogs buy redustat orlistat 120 lisinopril hctz 10 mg side effects what type of medication is buspar fucidin max dose ezetimibe tablets 10mg buy beconase aq next day cheap abilify 4 pharmacy side effects of warfarin in the elderly nizoral ad shampoo price in india propecia uk brand name sinequan italiano valtrex over the counter canada brand cialis no prescription needed canadian online pharmacy reviews on lariam decadron next day delivery singulair 10 mg picture buy trazodone no prescription buy norvasc astrailia how long does it take zyrtec to start working prescription drug benefits & orders how to buy zyrtec in london buy mexico pills puerto rico board of pharmacy license verification discount doxycycline mg how much does finasteride cost accutane medication where to buy what is the new code for depo provera levlen discount medications mirapex uses medication mentat ds syrup coupon code kamagra gold pills sweat lexapro for men in usa half price aldactone why has antabuse been discontinued naprosyn generico online inderal medicine online zyvox now nizoral shampoo online australia generic citalopram in usa where can i get tinidazole is calcium lactate better than calcium carbonate reglan non perscription countries glaxosmithkline alli shortage alesse birth control pill acne anti-nausea medication kytril prescription prednisolone buy naprosyn online no prescription us how to buy zanaflex himalaya products lasuna forzest online kaufen how to take clomiphene citrate for men ventolin medication side effects order trental buy kamagra uk online ajanta over the counter prescription advair diskus online sinemet 10 mg cost lipitor no prescription safe protonix buy cipla generic viagra in india non prescription drugs for the breastfeeding mother buy women viagra india how to order indocin online fluoxetine 10 mg get you high can you buy ampicillin over the counter in germany pharmacy store online dutas in the uk taking clomid just to have twins buy elavil india where do i buy nymphomax skelaxin user reviews where can you buy nizoral online doxycycline side effects pregnancy can you buy aciclovir tablets over the counter uk zovirax where purchase tinidazole doryx side effects alcohol wellbutrin dosage for quitting smoking where to buy diflucan in uk prescription advair diskus sale canadian pharmacy buy arimidex online canada mentat ds syrup canadian pharmacy cephalexin capsules ip 250 mg order celebrex medication by mail doxycycline tablets price tadalafil 10mg keflex generic reviews is there a generic propecia order generic glyset janssen cilag uk generic uk paypal diovan prescription drug requip se necesita receta para comprar viagra en panama top 10 online rogaine 5 sites pletal ships from india are alli pills off the market how to order ranitidine order kamagra tablets indian generics online hytrin comprar wellbutrin online top 1000 games what is cephalexin capsules used for pfizer indian generics how much does levothroid cost without insurance ultra low dose tetracycline best place buy purim pct order ceftin online in usa buy levothyroxine sodium lasix pills for cats best generic atrovent review ethionamide tablets price increasing function low price imuran uk what percent of people gain weight on seroquel chloroquine on line purchase himcocid for sale prograf shelf life vardenafil side effects grapefruit brand lady era for sale order revatio pill fosamax prescription only what is the difference between cialis and tadalafil order levitra tablets digoxin safe dose range vantin brand positioning what is zenegra pills used for indian zofran quiero comprar aleve cipla pharma company in pune what types of voltaren are there much does plan b generic cost walgreens no prescription proventil sale how to get pariet drug medrol dose pack prescription buy calandiva methotrexate generic release date fucidin drug canadian pharmacy intravitreal triamcinolone injection dose calan drug class long term side effects of artane where can i purchase danazol fexofenadine hydrochloride alcohol side effects buy medication online canada buy viagra in australia online what is roxithromycin 150 mg used for cialis comprar internet what is apo rosuvastatin how to use lithium polymer battery cheap generic cialis free shipping buy levitra professional 100mg online aspirin usage worldwide what is the difference between betapace and betapace af omifin dosis recomendadas generic uk paypal lioresal buspar to buy from europe can you buy generic plavix comprar rumalaya liniment portugal cipro refill pack acyclovir vs valacyclovir price lexapro coming off symptoms albuterol cycle results keflex alcohol use side effects of mobic zestoretic shelf life buy lasix patch pfizer vgr 100 cost best generic citalopram sites class action lawsuit against cialis what generic lipitor is recalled apo citalopram 40 mg side effects buy aquarium fish online australia viagra com cerveja xalatan pfizer inc best pharmacy to order depakote serophene online ordering pantoprazole domperidone pregnancy xenical drug in mexico pharmacy cheap buspar no prescription prescription drug decadron proventil shortage 2012 can order abana canada where can i get aceon from avalide generic form probalan lawsuit canada accutane pills acne buy lasix for dogs can you take nexium 40 mg twice a day zithromax side effects in women meloxicam tablets side effects diflucan tablets used houses sale artane dublin 5 my cleocin coupons imiquimod reviews warts allopurinol side effects liver atorlip medication generic canadian adderall uk law valtrex dosage initial outbreak vendita viagra in contrassegno online pharmacy lipitor real cialis costco viagra cost sertraline withdrawal symptoms how long lowest price speman order nolvadex order inderal online where can i buy lamisil online pharmacy ipharmacy pro viagra professional on line in the usa cozaar on line for sale no script trial pack cialis antibiotics in pregnancy for sinusitis when to start depo provera after delivery buy artane in ireland goodyear allegra canadian tire can you buy furosemide pharmacy order lasix buying betoptic from canada no prescription can i get pregnant on lithium arimidex brand positioning cheap genuine bactrim online zoloft generic vs brand can i order citalopram no prescription in the usa buy 100mg clomid online phenergan overnight pharmacy hoodia online ordering diclofenac gel cost in canada duetact limited india over the counter estrace azithromycin 250 mg (one course of treatment us online pharmacy no prescription diabecon is anacin available over the counter is it illegal to order generic rocaltrol order purim tablets buy isoniazid new zealand online best place buy emsam where to buy cialis in toronto canada elocon by mail best place buy accutane 1drugstore-online.com coversyl arginine spc amoxil 250 mg 5 ml suspension generic cialis 10 mg rx pharmacy online buy diltiazem 5 generic order erythromycin online lisinopril online in canada aciclovir for dogs buy reglan precio mexico zyloprim by mail buy levitra generic dapoxetine for sale philippines cleocin 300 mg prices micardis shelf life can youtube buy levitra professional in ireland cheapest clonidine free shipping ramicomp 5/25 phenergan for motion sickness reviews pyridium tablets for sale how much does the pill yasmin cost brand name uroxatral online where to buy bactrim online without rx online prescriptions from doctors us buy tetracycline without precription betnovate drugstore.com lozol now buy coumadin mg online where to buy pills for yeast infection does clearblue fertility monitor work clomid quanto costa il dostinex allegra over the couter nizoral over the counter australia legit non prescription pharmacies buy capoten lowest price food drug interactions lasix can you buy dipyridamole online what is ic metronidazole how to get aldactone drug canada cholestoplex when will generic mirapex be available in the us tri-cyclen birth control generic keppra overnite shipping cheapest drug cialis soft kamagra gold from canada purchase generic prednisone allopurinol prescription medication uric acid what does levlen search recruitment aberdeen where to buy seroquel with echeck buy cytotec in india online buy quibron-t visa cefadroxil weight gain motilium for daily use canada cheap liv 40 mg pyridium cost comparison mg pharmacy www.ameriamedx keftab reviews over the counter drugs similar to viagra professional antabuse dosage information antivert where can i buy it lasuna not generic xanax cost in mexico clomid reviews for men side effects of zoloft and alcohol metronidazole tab 500mg and alcohol differin comprar elimite prices usa buy coreg with visa online pharmacy uk allopurinol zoloft class c drug what is lariam carafate mail order india naprosyn pills buy medicine abilify contain donde comprar cytotec cheap lopressor buy levothyroxine tablets buy uk can you get claritin over the counter singulair 10mg generic lowest price estrace where purchase eldepryl rumalaya forte overnight cost of requip without insurance naprosyn precio mexico voltaren drug in usa pharmacy buy betnovate lowest price what does ranitidine do for infants prometrium lawsuit what is metoclopramide tablets cheap pariet mg what is glycomet buy mentat ds syrup boots pharmacy rosuvastatin generic 10mg purchase soft cheap kamagra 100mg jelly how to order innopran xl retino-a cream 0,025 canada overnight delivery is ginseng tea better than green tea mestinon tablets side effects can i make colospa vytorin sublingual dosage pamelor dose cheapest voltaren cream how to buy cystone allopurinol prescription uric acid buy cytotec in singapore alphagan direct pharmacy what is a good coumadin level what types of lasuna are there best sarafem prices buy lynoral no prescription does promethazine make you gain weight buy brand lotensin xeloda without insurance revatio generic cost toprol xl tablets 150 mg cialis professional from uk viagra wiki pt typical prednisolone dose for asthma indian pharmacy cialis diflucan over the counter boots where to buy levitra plus ointment ventolin tablets side effects order avodart tablets what types of aceon are there forum cialis generico online premarin delivery cod fedex cost lisinopril 20 mg triamterene side effects men lariam without script generic eldepryl usa pharmacy post cycle therapy periactin where to get septilin pct order eurax cream discount exelon refill pack where to buy lipitor online canada order cozaar canada propranolol online canada online forum order zyrtec cod carafate drug cost generic silagra paypal pharmacies generic amitriptyline online canadian cialis pills price comprar viagra farmacia over the counter water pills to lose weight topamax pharmacy xeloda generic drug what is a typical dose of synthroid for hypothyroidism current price aricept is generic glucophage available in usa liquid cialis san francisco cymbalta 60 mg side effects buy diovan from mexico online get paxil toronto purchase allegra cheap prescription overnight panax ginseng extract dose erythromycin side effects sore throat buy genuine avalide uk full list accutane side effects yagara express canada pfizer eshop no prescription needed aldactone overnight cephalexin to buy in england post cycle therapy tadapox us canada border prescription drugs cialis professional usa pharmacy propecia helps prostate alesse generic for alli over the counter diet pill lasix iv onset of action escrow refills invitation safe cialis online mail order generic rumalaya generic meclizine buy canada legal to buy pariet pilex tablete secure tabs online canadian zofran voltaren over the counter gel buy triamterene 20 what battery is better nicad or lithium abilify buy canada switching from synthroid to armour forum mexican pharmacy online steroids nizoral antifungal pills can you buy viagra over the counter approved customer satisfaction tegretol carbamazepine amitriptyline limited india online roxithromycin india motilium 10mg 100 tablets online viagra soft tabs buy nitrofurantoin bulk buspar anti anxiety medicine tetracycline drugs list reglan pas cher italie aspirin side effects zoot z-pack training bag 2009 ultra low dose lexapro cheap toradol kamagra suppliers reviews tamoxifen uk next day delivery serophene 50 mg efectos secundarios buy kamagra jelly cheap approved prometrium medicine reviews on ophthacare can you buy antibiotics for chlamydia online is ranitidine a generic or brand name propranolol 20 mg uses generic lexapro walmart how to take lasix bodybuilding forzest ships from india babies asthma nhs keflex 500mg antibiotics medrol looking for topamax refills buy pariet 20 mg mobic on line in the usa comprar liv online dilantin dosage maximum buy accutane online overnight delivery types of psoriatic arthritis side effects of hoodia and green tea malaseb active ingredients can you buy levothroid online silagra overnight pharmacy betapace 100mg cheap allegra versace 2009 to buy discount periactin online what does adios slimming tablets do i pill website cheap zetia vasodilan order canada what is yasmin pill used for diclofenac sodium 75 mg oral enteric coated tablet dosage for cialis daily buy zyloprim without a script best online pharmacy generic confido cheap skelaxin india safe place order brand viagra prescription drugs stores treatment cost of generic lipitor best viagra professional prices drug best drugstore mascara for dramatic lashes 2012 how to use alligator clips in hair buy triamterene patch paxil pharmacy where to buy colchicine prescription hyzaar mexico coupon walgreens cialis soft tabs 20mg erfahrungen cheapest digital camera with lithium ion battery what is xalatan drugs buy cefadroxil singapore best place buy diflucan cleocin t gel buy tofranil 15mg online combivent usa sex stimulant pills serophene como usar synthroid abbott india sale antabuse no prescription cheap aciphex rabeprazole buy cleocin gel without a prescription from canadian pharmacy doxycycline hyclate 20 mg acne cephalexin tablets ip order accutane online yahoo vente de nizoral au quebec clomid clomiphene citrate 50mg what is florinef pyridium over the counter in canada kamagra delivery uk xalatan drug class buy moduretic capsules lopressor 100 mg pictures lariam come si usa get minocin las vegas actoplus met suppositories buy buy aleve 80 mg online doxine pharmacy buy alli in uk brand advair diskus order by phone fastest robaxin uk delivery prescription drug zovirax benemid suppositories buy i pill amitriptyline website side effects cheap amaryllis bulbs get can you buy motilium over the counter arjuna yoga aspen reviews effexor online order cozaar generic equivalent can i make azulfidine prednisone no prescription buy vente de maxalt au quebec online sale of cardizem lasix echeck zovirax tablets uk lioresal 40 mg where can i buy acai berry juice in malaysia aristocort sold over counter aciclovir for sale side effects of warfarin blood thinner is ordering viagra safe online drugstore etodolac no prescription compare prices how to get xeloda in australia buy cialis super active 15mg online revatio from china what is ramipril used for augmentin 875 mg 125 mg tabletki powlekane emsam cheap uk how to get accutane how to get vermox anticoncepcional yasmin precisa de receita para comprar buy clomid 10 comprare xenical svizzera what is in valtrex medication hyzaar ds side effects lisinopril hydrochlorothiazide generic name billig luvox online kaufen order caverta online with visa cheap actonel india minocycline side effects nhs olanzapine coupons atacand 40 mg dose cialis soft 100mg cheap how does viagra work acheter priligy dapoxetine buy roche accutane online disfuncion erectil causas psicologicas tratamiento what is elavil for zantac order by phone viagra pas cher livraison rapide compare prices wellbutrin free coupon for mircette maxalt coupon code buy kytril in australia how long to take coumadin after blood clot over the counter medicine like imitrex aspirin without a prescription floxin italiano luvox delivery uk buy elavil 75 mg zoloft online canadian can order lamisil canada can i make female cialis discount erythromycin mg erexin-v online in usa buy generic prevacid with bonus purchase clozaril on line in uk cheap cialis 20mg generic chloramphenicol medication online luvox for dogs buy side effects of effexor xr and alcohol where to farm silk cloth alliance indian trandate online prescription lasix drug generic name canada pharmacy online cipa compare prices on generic levitra promethazine dosage by weight buy carduran where can you purchase viagra generic asacol 400 mg aciclovir 400 mg precio en mexico saroten 50 mg dosierung achat levitra en ligne birth control pills lexapro aspirin face mask dangers is viagra available over the counter in france difference between generic and brand name lamictal nizoral tabletas 200 mg silagra to buy in the canada without a prescription pharmacy mexico zebeta artane without rx generic uk paypal robaxin roxithromycin now buy viagra soft online from canada how to by triamterene online where to buy aygestin synthroid medication uses can you buy cheap adalat online without pfizer coupons for viagra current price tegretol buy phenamax new zealand online walmart alliance tx buy clomid online at canada pharmacy eli lilly cialis wiki secure tabs visa why is there a shortage of zestril buying kamagra in ireland how to get doxazosin in australia buy without lotrisone online rumalaya liniment over counter can you take glycomet daily compazine dosage too high aricept shopping is fucidin ointment good for burns where forzest buy flonase online cheap nexium 20mg capsules buy diltiazem australia cialis sublingual medication is levlen a low dose pill best place to buy diltiazem glyset billig kaufen lantus solostar precio en mexico billig paroxetine online kaufen Purchase mobic 15mg buying liv 52 using paypal forzest tablets on line to buy zofran melt aways what is the difference between flagyl and metronidazole buy lopressor from india buy norvasc with a mastercard buy cytotec online now viagra super active dosage instructions rhinocort medicine online allegra maximum daily dosage buy purinethol mg online quickest digoxin discount hoodia cilas particle size us buy luvox tablets online aleve dosage in canada gaddafi orders viagra become a pharmacy technician online betapace in italia where to get viagra jelly pct can i buy antibiotics online for my cat overnight cialis delivery where to buy acai berry in the uk buy amaryl bulk order ashwagandha overnight what is medrol used for in dogs bringing prescription medication to mexico xeloda overnight pharmacy what is erythromycin stearate resources for estrace canada and januvia order cialis sublingual overnight 100 mg levothroid where to find cytotec in dubai micardis without insurance amoxicillin 500mg dosage instructions clomid private purdchase american mentat ds syrup what does nitrofurantoin cure canadian price cialis 20mg orlistat 120 generico diclofenac gel reviews for men cheap pills gasex usa echeck delivery combivent respimat reviews buy tablets zyvox online discount prometrium nitrofurantoin 100 mg and monohydrate macrocrystals tinidazole giardia children what are the side effects of taking nexium long term vermox pharmacy colospan hovid overnight delivery aldactone without nimotop shelf life where can i get advair diskus from what is the average cost of celebrex lasix cheapest rate cefixime medication side effects can you buy roxithromycin online avalide recall 2011 lawsuit organic pharmacy rose balm tynidazole without prescription norvasc mg order prescription drug renagel motrin without prescription retino-a cream 0,025 online bestellen effects of accutane on the brain ordering strattera on line can i make kytril zofran morning sickness reviews buy drugstore makeup online canada terramycin ointment free shipping florida minipress yasmin medication wiki generic tretinoin 0,05 switzerland clomid dosage for men fertility brand viagra online without prescription where to buy minomycin depakote medication classification side effects viagra men can order plavix canada recommended dose of azithromycin for chlamydia maxalt and other medications when does lipitor go generic in usa what happens if a healthy male takes viagra augmentin shelf life what is alliance management cost of keppra 500 mg canadian pharmacy albendazole buy where to buy remeron drugs online trazodone with no rx buy hydrochlorothiazide with no rx metformin generic manufacturers kamagra 100 mg oral jelly side effects 25 mg atenolol anxiety Purchase norvasc 5mg generic for famvir prescription for accutane online benefits of taking ginseng tablets buy rocaltrol mg online buy clomid generic online overseas pharmacy no prescription kytril diabecon no prescription compare prices vytorin on line purchase calan birth control online canada liquid pharmacy in los algodones colchicine tablet availability floxin no prescription comprar kamagra en argentina ordering amoxil metformin clomid pregnancy success does serevent cause weight gain protonix iv pediatric dosing differin usa cheap dapoxetine pills priligy mexico pharmacies online that sell metformin better than rumalaya forte order xenical online canada alphagan 20mg tab best place to buy kamagra in uk astelin 20mg tab can order risperdal online where to buy cialis ointment clopivas generic plavix prilosec prescription assistance buy bactroban from india prednisolone over the counter india generic cabgolin usa pharmacy order maxalt mlt tremor essencial propranolol dose anafranil 5mg tablets acyclovir 200 mg 5 times day como usar differin gel do i need a prescription for minomycin propranolol shop net manufacturer accordo rx canada does meloxicam 7.5mg get you high rhinathiol cold ├бr adalat through compromise settlement claritin generic reviews prometrium tablet sale liv refill pack indocin tablets uses acheter livebox ou louer cialis soft mg tablet comprar diclofenac gel online terramycin from usa levitra delivery uk prometrium 200 mg 10 days medco mail order pharmacy formulary aspirin in pregnancy guidelines store prescription buy periactin online discount alli orlistat albenza tablets side effects is it safe to order malegra fxt generic pills for zerit diclofenac italiano generic form vasotec р╕вр╕▓ tinidazole 500 mg where do i buy lithium order mirapex tablets advair diskus dosage administration testosterone replacement therapy clinics uk minocycline online coupon code pletal tablets 40mg how much does wellbutrin brand name cost differin generic local viagra india order generic viagra from canada med cab antabuse where to buy citalopram online celexa without genuine elocon 100mg recommended benadryl dosage for sleep tadalis sx pharmacy prices list topamax and depakote lawsuit prednisone side effects weight gain +buy brand viagra in us buy cheap lantus purchase lamisil on line in the uk lithium pills wiki alli pharmacies actonel cost without insurance best place to order live lobster albuterol inhaler dosage for toddlers is brahmi available over the counter colospa wanted online review trusted pharmacy .cpm alesse over counter uk calan lawsuit canada how to take viagra recreationally safe to buy generic proventil from usa trental where can i buy it pharmacy that sells fluoxetine doxycycline 40 mg capsules orlistat pills weight loss does toradol make you gain weight buy viagra pharmacy uk minocycline rx 696 low cost abana cheap abilify canadian pharmacy vasodilan generic 2013 drugs imiquimod uk culturismo sin tonterias pdf completo what is dutasteride avodart liquid altace review carafate suspension prices buy altace online reviews what is the half life of zantac 150 best site for real viagra buy zofran 40 combivent western australia generic from aldactone can you buy acivir pills prescription canada dramamine shortage 2012 buy tamoxifen 100 methylprednisolone aceponate uses what is chloromycetin ointment how long to take benadryl for hives do i need a prescription for lexapro cheap amitriptyline usa snovitra super power canada prescription how much is synthroid tablets fastest tinidazole uk delivery janssen cilag uk address altace discounts codes liposafe tablets side effects buy colospa without a prescription from canadian pharmacy buy levitra super active for daily use cheap kamagra sales uk buy viagra nizoral tablets treatment tinea versicolor cheap aceon uk furosemide 100mg buy suppliers of ortho tri-cyclen in us azithromycin sandoz 250 beat way to order sarafem plendil suppositories buy buy afl live 2011 in uk walgreens canada river tucson what are the side effects of benadryl on cats best drugstore mineral powder foundation 2011 rx care canada inc accutane drugs like it there generic drug toprol xl contato de pessoas que vendem o cialis generico no brasil buy astelin bulk what is the generic name for doxycycline is there a generic for zovirax ointment ultra low dose aricept kamagra oral jelly uk sales discount get carbozyne toronto aciclovir tablets over the counter drugs buy silagra from mexico online health canada moduretic how much is methotrexate without insurance can you get high from maxalt health care how to take care of kalanchoe calandiva citalopram dosage uk synthroid medication in canada bactrim tablets used f... evista mexico pharmacy alesse overnight delivery acheter maxalt pas cher prescription allegra d buy zyloprim tablets online what is the difference between cozaar and losartan potassium roaccutane buy australia what is thyroxine binding globulin where can i get terramycin pills renagel sales 2011 anticoncepcional yasmin comprar cost of zoloft at walmart where to buy viagra in northern ireland differin rx are alli diet pills good aciclovir generic australia famvir generic price hyzaar cheap uk sale ephedraxin top 10 online female viagra sites can order ceftin online sinemet with paypal payment buy carbozyne next day order zyvox online uk coumadin from europe can i buy viagra online pharmacy will medrol cause weight gain order viagra no prescription 100mg buy zithromax 1000 mg online buy amitriptyline uk generic citalopram hydrobromide identification where to get live scan in sacramento tadalafil canada no perscription vytorin 100mg tablet micardis plus 80/12.5 cheap zocor sale uk how long to use minocycline to buy depakote tetracycline 500mg acne viagra discount prices online buy cefixime with no rx can you buy finax allopurinol prescription gout uric acid compazine suppository for nausea can you buy prescription drugs online canada pharmacies combivent is generic hydrea available in usa quiero comprar female cialis what does tricorder do american ginseng prices 2012 acai berry tablets dosage elimite drugs com generic rosuvastatin paypal order cheap buy bystolic alli vs prescription prednisone for dogs with cancer side effects clomid success rate over 40 generic name for advair diskus 250 50 canadian online pharmacy no prescription adderall buy brand dulcolax acheter suprax alli 84 pack where to buy clomid online diclofenac overnight delivery prescription buying diclofenac ordering silagra india vantin antibiotic cost avalide medication information uses what drug works better than viagra canadian alliance church albert where to buy acai berry in south australia stats canada census colospa perth australia cheap femcare no prescription buying zyvox for dogs costa allegra reviews 2010 no prescription floxin nitroglycerin where can i buy it celexa drugstore com forzest buy canada research grade calan a good web page to buy amoxil with no script buy renagel online in usa buy viagra cheap usa feldene 100 Purchase metformin 500mg venlor where to purchase buy norvasc pills online where to purchase viagra plus is it illegal to order generic terramycin skelaxin side effects rash pastillas omifin 50 mg can you buy shatavari topamax australia cheap brahmi uk buy kytril 20 prescription solutions pa fax form what does aygestin how to by floxin online kamagra oral jelly roche precio argentina cymbalta indications in canada ranitidine dosage for babies buy tamoxifen citrate online nolvadex cheap nexium prescriptions female viagra tablets india metoclopramide bnf cialis jelly without prescription canada buy diclofenac sodium 50mg uk propecia dose study omeprazole otc uk boots best over the counter weight loss pills for men genarice viagra master card duphalac australia price what does flonase spray do fluticasone acheter trimox cheap actos 1 diabetes pharmacy buy allopurinol fast shipping serpina uses medication can you take cytotec daily side effects of apo-furosemide 40 mg actos without prednisolone tablets india where to allopurinol low dose mexico diclofenac new at your publix pharmacy free lisinopril prednisolone steroids online drugs prescription buy trial erection packs 2 pills online piracetam bulk powder uk bystolic and anxiety canada drugs minocycline with prescription omnicef paypal how to by carafate online benicar hct discount coupon ethionamide delivery uk generic premarin cost comparison pharmacy propecia online buy arjuna generic dulcolax pills sweat buy canada no prescription for cytotec is generic parlodel available in usa tricor canada sale cheap pravachol buy classical cds online australia buy viagra no prescription fast delivery prednisolone price us low coreg beta drug what are the side effects of generic valtrex viagra jelly sale cheap acne medication better than accutane are asthma inhalers free in the uk minocycline side effects itching can you buy hyzaar online mg voltaren cream active ingredients how much is flovent tablets pariet ec tablets 20 mg side effects comprar cialis 5mg no brasil mexican pharmacies online drugstore cymbalta 30 mg weight gain cialis refill nizagara uk next day delivery order viagra 100 mg 20 tablets allopurinol tablets usp monograph cheap minocycline para que se usa el nimotop pariet side effects insomnia what is adalat xl 30 adalat drug classification precio de las capsulas alli elimite fda approved to buy without prescription can you buy flovent hong kong buy aristocort online viagra 500mg price flagyl metronidazole wiki lexapro side effects when discontinued generic ophthacare us buspar mg tablet uk version of artane where purchase carbozyne getting lanoxin in australia purchase hoodia seeds suppliers of danazol in us levitra professional no prescription canadian cialis soft birth control online mexico generic viramune buy canada orlistat brands available in india best erection pills in india success of clomid in women over 40 cheapest requip zithromax dose for strep hindi name of saw palmetto in india doxazosin mg price purchase differin in usa buy glucotrol xl usa advair diskus 40 mg dose better than cordarone calan.com citalopram coming off effects where to buy propecia in us alavert mg buy acai online coupon code can i order zyloprim no prescription in the usa hyzaar drugstore losartan generic minocycline hydrochloride 100 mg side effects allegra prescription medication how to get mevacor in australia ciproxin tabletter mexican pharmacy no prescription bactrim buy online mentat generic lamisil online legally can i order avapro no prescription in the usa pharmacy has best price vytorin cost of lithium carbonate voltaren reviews for migraine buying viagra online reviews zoloft 40 mg pharmacy tadacip 20 mg diamox tablets for purchase is plavix better than aspirin how to use calcium carbonate powder buy generic xeloda with bonus buy nizoral shampoo india can i send medicine by mail to uk what does a reglan pill look like nexium online bestellen order leukeran overnight buying fertility drugs uk to buy actoplus met in uk cholestoplex maximum dosage losartan potassium hydrochlorothiazide 100-25 optimmune for dogs generic side effects of taking lipitor tablets evista weight gain news order acticin 4 pharmacy licensed pharmacy robaxin are asthma inhalers free nhs low cost ethionamide maxaman side effects buy ameradex mexico ovulation after clomid calendar buy viagra super active 5 Purchase propecia 1mg lanoxin 20 mg buy cialis super active in ireland what is the correct dosage of vpxl buy vasotec in ireland buying vantin in manchester buy brand cabgolin finax tablets non prescription yagara missed lisinopril dose western drug leukeran online avalide for sale malegra 50 side effects buy cialis sublingual in india online urispas for sale buy hydrea what does abilify make you feel like online drugs without prescriptions cost of ventolin hfa 90 mcg inhaler clomiphene citrate pct procardia barato buy cytotec online no prescription uk is it safe to order sarafem pastillas cytotec precio lima menosan prices cvs cheapest place to buy isoptin hyaluronic acid buy online clinical potential minocycline schizophrenia buy flovent mg online