| 
Välkommen, Gäst
 • Sida:
 • 1

ÄMNE: Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar

Elmia/NorVei Caravan & Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51879

DEL 5.




Polar 6200

I år kommer Polar med något nytt! Nämligen Polar 6200. Det är en vanlig Polar 620 TR, med dubbelsäng och badrum längst bak. Den som kom så sent som förra året. Här är den samma vagnen men i en mera omgjort variant. Där 620 TR namnet är bytt ut till 6200. Det betyder att en ny 1000-serien har sett dagens ljus. Omgjorda exklusivare vagnar med påmålade långsidor med motiv av ett landskap. Mycket snyggt gjort med motiv av skog och fjäll.








Fronten och bakparten på Polaren går i den sedvanliga vita kulören. Därmed blir det en fin kontrast till dom gråblå långsidorna på vagnen. Nu är det inte bara detta som är nytt, insidan har ochså setts igenom. Fönsterna på vagnen går i en mörk ton typ flaggskeppet Silverline från Polar. Nästan som om denna skulle vare en lillebror till Silverline, även om detta är en helt annan serie. Polar har olika engelska förkortningar på sina planlösningar. TR förkortningen på den vanliga Polar 620 TR står för Toilet Rear. CT betyder Corner Toilet eller CTX som betyder Corner Toilet plus X-tra sittgrupp (mitt dinette). Jag får det inte till vad BK betyder på polarspråk? Men då kan man kalla det Barn kammare, eftersom det är just det det är (våningssängar).








Dom vitala måtten på denna Polar 6200 är det samma som på Polar 620 TR. Maffig på bild va? Något extra är det helt klart.








Ja, detta är verkligen något nytt från Polar. Mycket dekorativt motiv på husvagnen. Den syns bättre här på bild än i verkligheten. Det hade nog med ljuset inne på mässan att göra.








Många besökare på mässan som var intresserade. Till tider var det lång kö för att få komma in i husvagnen. Det ställs lite speciella krav till en annan som skall försöka fotografera därinne. Vi fick en pressedag på oss att gå igenom alla hallarna med nyheter som pressfolk. Jag skulle behöva en hel vecka! Men det gick bra att fotografera även under dom andra dagarna ochså. Vi husvagn och husbilsfolk är ett vänligt folkslag. Många skratt inne i husbilarna och husvagnarna när jag skulle ta en bild. Nej, ta inte en bild på meg, jag som knappt har vaknat. Skrik! Jag som är så bakis...








Men nu är ni nog vid det här laget intresserade om att få se hur denna Polar 6200 ser ut inuti? Vad väntar vi på? Kom så går vi in...








Man mötes direkt av friska färger på textilier. Denna rosa prickiga varianten är speciellt framtagen för 1000-serien. Den heter Snowball och finns i 7 olika färger. Verkligen fräscht detta tyget. Fast! Det fallt inte helt i smak hos alla av det man hörde från kommentaren inne i utställningsvagnen. Jag tyckte att det var snyggt med den rosa färgen. Sedan finns det som sagt ochså i 6 andra textilfärger med prickar på. Man har ochså möjligheten att välja någon av dom 7 andra textil/skinnvarianterna från Polars övriga kollektion. TR i Polar språk betyder som sagt Toilet Rear, lika med tvärställd badrum bak. Det är just vad denna vagn har. Rundsittgrupp fram med kök och kylskåp vid ingångsdörren mitt imot. Efter köket en dubbelsäng och på andra sidan 2 garderober med ett fönster och en byrå mitt imellan.








Bilde tatt ifrån badrummet mot dubbelsängen och köket lite längre fram. Samma fina rosa textil mönster på överkastet som i soffan. Prickar i tyget var tydligen en trend i år sedan många olika märken hade prickiga texstilier. Den vita draperiet som mellanvägg passade bra in med den rosa tyget. Gjorde det hela mera ljust och skandinaviskt.








Närbild av hur köksbänken sträcker seg ut över dubbelsängen. En persienn som avskiljer dubbelsängen från köket.








Nyheten, Keramisk gasolhäll från Dometic/Cramer längst bak. En nyhet där du inte ser gasollågan alls. Ungefär som dom keramiska kokplattorna som vi har fått i våra hem. Intressant såsom framtiden inhämtar oss med nytt elektronik. Annars en mycket snygg bänkskiva med mönster som kunde likna på granitsten.








Här ser man köket igen från ett annat kameravinkel. Två lådor och en utstickare med öppna hyllor. Under lådorna ett skåp och brevid en gasolugn från SMEW, med ända ett skåp därunder.








Ännu en bild av köket. Den nya keramiska gasolhällan från Dometic/Cramer är helt platt med sitt keramiska topp. Det ända som sticker upp är några vridknappar där du sätter igång plattorna. Gasol ugnen från SMEW är tillvals utrustning.








Närbild av dom öppna hyllplanen vid köket. Lägg märke till att här finns det ingen dörr till sovrummet. Utan det är ett draperi som fungerar som mellanvägg mellan sovrummet och sittgruppen.








Och här diskhon med sitt fyrkantiga lock. Man ser ochså den lilla stänkskyddet mot soffan på köksbänken. Ser ni den bruna skyddskanten på själva bordsbänken mot väggen? Det är en skyddskant runt luftöppningen underifrån köksskåpet, för att luften skall få fri väg uppöver längst med innerväggen. Rent estetiskt så kunne den bruna skyddskanten fortsatt ända ut till bordskanten, istället som här bara i mitten runt luftöppningen. Se gärna på tidligare bilder ochså. Fast det är en detalj som definitivt inte kommer att avgjöra husvagnsvalet.








Så här ser den nya keramiska gasolhällan ut från Dometic/Cramer. Läckert! Säkert enkel att hålla rent, plus härligt modern på samma gång. Två stycken brännare under som får luft och släpper ut avgaserna genom ett slutet system via väggen. Därmed är denna den första gasolspisen som inte absorberar syre inifrån husvagnen eller husbilen. Företagen Cramer (spisar till fritidsfordon) och Seitz (fönster och dörrar) ägs numera av Dometic.








Äh! Vi tar väl en bild till... Det är ljuslisten ovanifrån som speglar seg på den svarta ytan och inget annat.








Kylskåpet vid andra sidan köket. Den har fått en silverfärgad yta i Polar 6200. Damens armbandklocka speglar seg på den släta ytan. Du ser ochså TV:en med ett utdragbart fäste till vänster på bilden. Väggpanelen där med dom blå prickarna var något som gick igen lite överallt inne i vagnen, mycket dekorativt inslag. Det kommer flera bilder av dom detaljerna... Ursäkta? Hur stort kylskåp? 124 liter med 26 liters frys som standard, alltså på 150 liter totalt.








Vintrinskåp med dubbla dörrar i frostat akrylglas ovanför själva TV-bänken. Här inne har man satt en hylla med håll för flaskor.








Den fina sängöverkastet igen. Tyget gjorde seg bra i vagnen tillsammans med det övriga inredningen. Fast många tyckte att det blev för starka färger av det man hörde. Ja, då är det tur att Polar har många valmöjligheter på textilierna. 5 stycken att välja på och två olika slags skinn alternativ. Förutom dessa prickiga Snowball textilierna i 7 olika färger, speciellt framtagna för 1000 serien.








Här igen en del av den fina väggpanelen med den snygga mönstret. Den som kom fram lite här och var i vagnen. Denna platsen befinner seg mitt imot dubbelsängen där du finner en byrå med flera lådor. Ovanför har Polar placerat ett litet smalt fönster. Kanske en bra plats för en liten TV på sovrummet?








Du finner mer av den luxiga väggpanelen i badrummet, den är gjort av aluminium. Här inne får väggpanelen blomstra ut i all sin prakt. Det på bilden är det första du ser när du kommer in på badet. Thetfords vridbara toalettstol med ett stort spegel ovanför. Handukstorkare som är standard och själva handfatet därefter...








... Som verkligen ser luxig ut med sitt snygga design. Bara se på bild hur allt hänger ihop på ett snyggt sätt. Långt ifrån vanlig husvagns toalett. Hylla, spegel i mitten och två vägskåp med frostade dörrar. Det skall ochså sägas att Polar 6200 kommer med ett vattenrenar system från Dometic. Ser ut ungefär som en svart skokartong där vattnet går igenom en slags filter. Jag såg denna vattenrenare för första gången då jag var på nordisk caravan träff i Evje 2004. Frågade då om den ochså kunde rena vattnet utomlands? Så att dom med känsliga magar kunde dricka vattnet? Fick ett tvekande men endå ett positivt svar den gången om att det kunde den.








Denna aluminiumpanel på väggen har små fyrkanter i blått i sitt struktyr. Står seg fint till bänkskivan. Här ser det ut att vara en duschhandtag, eller det kanske bara ser ut som om det var det? Fast vagnen har en egen duschkabin...








Här! Polars nya dusch som kom på 2005 modellen av 620 TR-DB. Nu kan du få den i vilken Polar vagn du vill. Polar jobbar ju med kundanpassade husvagnar. Att du som kund själv bestämmer inom ramarna av vissa standard mått. Polar har valt att ha det helt öppet mellan duschkabinen och innerväggarna längst upp i kabinen. För att, som dom säger... att den varma fuktiga luften får en chans att stiga uppåt och ut via takluckan. Det är konvektorer längst ner mellan duschkabinen och ytterväggen som sprider den varma luften uppåt.








Här en bild från badrummet vid ingången till badet. Dometic vakuumtoalett och öppna hyllor med fallskydd vid dörren. Stor spegel ovanför toalettstolen. Detta är ju en 1000 serie så här är allt ”lull-lull” inklusive. Fast undrar om Marit Paulsen, politikern tycker det är för mycket ”lull-lull” i denna? Jag själv menar att här är ”lull-lull” av mer teknisk karaktär. Marit Paulsen har själv en Polar så kanske detta ochså faller i smak? Förövrigt är Marit Paulsen av dom klokare politikerna jag vet om.








Går tillbaka igen till rundsittgruppen av Polar 6200 TR-DB. Se lite mer på flera detaljer tenkte jag....








Här syns den fina tyget Snowball som är speciellt framtagen till 1000 serien. Den finns i färgerna orange, röd, rosa (ceris), svart, mintblå, grå (kaffe) och limegrönt. Eller man kan ochså välja en av dom fem andra tygerna eller det två skinn alternativen.








Stor bord i samma still som övriga bänkskivor...








Ryggdynor skönt formade för bästa komfort. Detta, har dom nordiska husvagnstillverkarna kunnat länge. Det är inte bara på vinteregenskaper det beror på att dom nordiska är dyrare än andra länders husvagnar, det är mera helheten i bokomforten. Sedan är det ju en annan femma om man tycker att det är värt mellanskillnaden i pris? Är inte det precis som det skall vara? Att man har valmöjligheter... Mångfald, det är något positivt det.








Fönstren var mörkt tonade i vagnen. Luxig känsla och standard. Men samtidigt väldigt mörka så här inne i en mässohall, säkert något helt annat ute i det fria. Kommer som sagt som standard i 1000 serien. Läslampor i hörnen och dekorativa gardiner i vit med bladmönster.








Se så snyggt Polar har fått det till i hörnan vid rundsittgruppen. Det är den fina väggpanelen tycker jag i aluminium som gör skillnaden. Friskt och smakfullt!








Man har ochså såsom här på bild byggd in ljus i hörnorna på ovanskåpen.








Var bara tvungen att gå närmare och studera denna väggpanel igen. Sonys högtalare sprider skön ljud från musikanläggnigen. Det är installerat högtalare fram och bak som standard i 1000 serien.








Ja, detta var en luxkryssare från Polar. Här får du allt det som den ordinarie serien från Polar erbjuder, plus lite till. Allt från keramisk gasolhäll till Vakuumtoalett Dometic VT 2500 och tonade husvagnsfönster över det hela. Den kommer ochså med klimatanläggning som standard...








För att inte tala om den snygga motivlakeringen på utsidan som pricken över i:et. Det är nog den största enkelnyheten av dom alla på vagnen.








LED-ljus eller heter det lysdiod teknik på den bakre övre bromsljuset. Stor Polar-björn visar stolt fram sin identitet på bakre väggen.








Efter folkehavet att dömma så var många intresserade av Polar nya husvagn. Visst är det roligt att dom inhemska märkerna har något nytt att visa fram. Alltid lika spännande!








Motivlackeringen får en att drömma seg bort till någon insjö. Långt borta från allt stress och tjat. Bara vara ett med naturen och njuta av allemansrätten. Ser ut som en skarv mitt på väggen även om långsidan ser ut som ett helt ett i första ögonkastet.








Som du önskar... står det på informationen. Det betyder att man som kund kan välja hur sin Polar skall se ut, eftersom Polar kör med kundanpassad tillverkning. Det finns olika standardlösningar i broschyrerna i första hand, men kunden kan alltså ochså önska seg egna ideer och lösningar inuti Polar vagnarna.

Tjänstevikt: ? ungefär 1600 kilo (andre vekter i Norge)
Totalvikt: 1800/ 1900 kilo (andre vekter i Norge)

Pris i Sverige från: 499 000.-
Pris i Norge fra: ?









SMV Hjul-Bastu




Åh! Vilken stress det är på dessa utställningar. Nej! Nu går vi och tar bastu... Inga problem då vi har den högt aktade husvagntillverkaren SMV. Som vågar att gå andra vägar än dom flesta andra. Här har man visat sitt kunnande genom att visa hur en Mobilt bastu kan se ut. Det är en finne som har hjälpt till att bygga denna husvagnen. Så detta har dom haft experthjälp till att få fram. Han som har varit kunnig i bastudelen har visst en egen firma som lagar just bastun. Nej, nu går vi in och tar oss en ”Sauna” (finsk=bastu)...







Retro-look så det slår på utsidan. Härlig blandning av en träkoja och en rullande husvagn.








Det är aluminiumpanel som är formade lite som om det var gjort av trä. Hela ekipaget går ochså i ljustbrunt, krämig färg. Dörren där framme är rund i överkant som passar bra till formen förövrigt på Hjul-bastun.








Det första som möter en är klädstativ på väggen för ytterkläderna. Allt där inne går i träpannel som i vilken traditionell bastu som helst...








Hjul-bastun är delat in i två delar. Den främsta är själva bo och omklädningsdelen. Den bakre delen av Hjul-bastun är själva bastudelen. Här på bilden ser ni pentryn till höger om ingångsdörren och ett bord längst fram med en lång sittbänk mitt imot...








Kolla in dom härliga träpannelerna i tak och väggar. Detta är verkligen en bastu på hjul. Krokar för badhanddukar hör liksom till. Här är det originalitet så det slår. Härligt!








Andra ändan av samma sittbänk som går ända fram mot dörren till bastudelen. En fönster ger ordentligt med ljus när man behöver det bakom sittbänken. Naturligtvis med kassettgardin med myggnät, mörkläggningsgardin. Det finner du ochså på toaletten och i bastudelen.








Lite detalj bilder innan jag visar er själva bastudelen. Här har jag lyft upp den enda långbänken som finns mitt imot pentryn. Vad är det som döljer seg därinne? Jaha, ja! Hjul-Bastuns tekniska utrustning som batteri och laddare, säkringar mm.








Ovanför långbänken är det öppna hyllor där man bäst förvarar handukar och kläder. Inget direkt som kan vara tung vid färd då det saknas dörrar. Men långbänken rymmer massor, likaså pentryn.








Närbild av träpanelen på frontväggen. Här framme går taket inåt i en böjd form. Skymtar lite av taklampan ovanför bordet.








Och här själva frontfönstret med rullgardin nere. Alla andra fönster med kassettgardin system. Det är ju nästan ett måste om denna delen av Hjul-Bastun skall vara ett omklädningsrum för dom som vill basta här inne.








Så här ser Pentryn ut. Det är inte installerat någon gasol i denna vagn. Det är ju tänkt att först och främst hyras ut till olika föreningar och firmafester, där man eventuellt har tillgång till el. Eller att man kör ut med den till en insjö och tar fram grillen istället. Den saknar därför gasolspis, men inte vatten och diskmöjligheter. Det finns ochså en 60 liters kylskåp som går på 220V till kallvarorna.








Här är diskhon i köket. Varmt och kallt vatten finns att tillgå. Hur du får till varmvatten är lite speciellt i denna Hjul-Bastu från SMV... Kommer tillbaka till det!








En bastu skall ju självklart ha en ordentlig dusch. Vad sa jag? Här är det lagat enligt alla konstens regler från grunden av. Rejäla mått på utrymmen inne i husvagnen. Som här i badrummet med en Thetford vridbara toalettstol och en handfat med duschslang.








En äkta duschkabin dörr som stänger till det hela. Ser ni hur stort plats det är egentligen att duscha där inne. Bra! I och med att Bastun är gjort för flera så kommer färskvattentankarna att vara dubbla, 2x42 liter som standard.








Så här ser det ut från utsidan när dörren är stängd till badet. Till höger skymtar dörren till själva bastun.








Bild av spegeln, fönstret och lampan inne på badet...








Och ännu en bild från takhörnan inne i samma badrum. Här inne kan du skvätta vatten av hjärtats lust.








Här står jag inne i badet och har stängt badrumsdörren. Ni får förlåta!... Men som född finne så är detta stort för meg, och därför kommer det många bilder av denna skapelse.








Själva duschhandtaget som man alltså drar ut från handfatet när man skall duscha. Inga problem då slangen var tillräkligt lång.








Nu äntligen! Bilder från själva bastudelen, själva kärnan i denna vackra retro-husvagn. Vet inte helt om tanken var att få den så retro från SMV sida, eller bara praktisk? Men jag tycker att den är starkt retro i stilen sin i positiv mening. På bilden en serveringslucka som är lagad till med tanke på att slippa öppna den stora mörka glasdörren mer än nödvändigt mellan omklädningsdelen och själva bastudelen.








Här ser ni ingången till härligheten. Snyggt gjort att laga dörren genomskinlig istället för att använda seg av en isolerat trädörr. Nu får man mera ljus in i hela Hjul-Bastun.








Hi... hi... Detta är annorlunda. Detta är inte något man ser inne i en husvagn till daglig. Vilken upplevelse att få komma in här! Bastuaggregat till vänster när du kommer in. Därefter en sittplats i två höjder med pall och andra nödvändigheter. Bakerst i vagnen är det ett stort fönster.








Man har inte glömt mysljusen i hörnen heller. Hela golvet är byggt upp längs väggarna en hel del ochså. Här det med andra ord bara att svätta på med vatten på själva stenarna till bastuaggregat.








En bild mot samvarodelen från bastusidan. Hör ni! Har inte ens kommit till hälften av bilderna på denna skapelse. Men ni hänger väl med vidare? ...








Här återigen bastuaggregatet och bastubaljan i trä, med skopan att hälla vatten över stenarna. Syns ochså lite av vedkorgen på golvet. Den är inte bara till pynt!








För hör och häpna! Här är det inte någon el-bastuaggregat utan ordentliga saker med veduppvärmning. Ni som har badat bastu vet skillnaden.








Här finns till och med nackstöd för den som vill vila ut seg på bastubänken. Vilken känsla att ha denna på kroken bakom bilen. Bara stoppa där du vill och sätta igång bastun vid någon insjö. Tala om frihetskänsla! Det är inget som säger att man inte kan sova i omklädningsrummet ifall man inte är ute efter det luxuriösa med sitt boende. Man kan till och med sova i bastudelen när den inte används som bastu. Plats finns det gott om i denna rullande bastu.








Här är serveringsluckan stängd mot samvarodelen.








En annan bild som visar den tredje bänken, mitt imot dom andra två sittbänkarna i bastun. Hur många tror ni får plats här inne samtidigt? Räknar snabbt till minst 9 bastubadande. Då tänker jag meg tre vuxna på var bänkrad. Tala om att bli populär bland vänkretsen på campingen.








Luckan öppen. Ja tack! Tar två kalla...








Nä, Markus! Lite för närgående bild...








Det som intresserade meg mest var hur denna bastuaggregat fungerar? Fick till svar att detta är precis den samma aggregaten som man sätter in i bastun hemma. En vedeldat sak med egen skorsten och rostfri varmvattenbehållare på 20 liter. Du kokar alltså varmvatten samtidigt med denna.








SMV menar allvar med denna konstruktion. Det är ingen fuskbygge av något slag. Här har man som sagt tatt till experthjälp av en känd bastutillverkare. Som i sin tur har stått för själva bastudelens uppbyggnad. Här saknas inte varken värmeplåtar/väggar mot resten av husvagnen eller nödvändiga säkerhetstilltak förövrigt.








Denna bastuaggregat brukar alltså vedfyring. Det betyder att bastudelen inte blir så torr vid uppvärmning. Du får en skönare innerklima i en vedeldad bastu än en med el-bastuaggregat. Helt otroligt tanke att börja värma upp med ved... Ja, inne i en husvagn. Finns bara två ord för det... Härligt annorlunda!








Namnet på bastuaggregatet är Harvia, mycket känd bland bastufolk. Längst ner lägger man in veden. Ovanför, överst framme är själva varmvattenbehållaren. Bakom där igen själva bastu stenarna. Dom blir uppvärmda av elden från veden som brinner inne i ugnen.








Vi kastar in några vedpinnar till.... Här blir det ”löylyä” (finska=värma upp bastun).








Varmvattenbehållaren... Här kokar du varmvattnet till kaffen medan du bastar. Varmvattnet är ochså till duschen och till köket. Behållaren rymmer alltså 20 liter. Själva Bastuaggregat från Harvia är en modell som heter Harvia 16 ES.








Här har man inte lagt in så många stenar som egentligen platsen rymmer. Stenarna håller värmen bra när dom väl har blivit uppvärmda. Kasta då lite vatten på dom och du är i himmelriket.








Här vill jag visa er hur ordentligt allt är gjort. Isoleringsväggen mellan Hjul-Bastuns träväggar och bastuaggregatet. Det är en konstrution med väggar i två lag och luftspalt imellan. Därmed blir inte yttersidan så varm på isoleringsväggen. Vattenrör som springer ut och in till varmvattenbehållaren närmast på bild.








Här stoppar vi upp lite! Så här ser rören ut när dom går in i varmvattenbehållaren. Den närmast är vattenröret till behållaren. Alltså där vattnet kommer till behållaren genom att vrida på avtappningskranen på bild. Den andra vattenröret är den som går till varmvattenkranen i badrummet och köket. Här får du alltså varmvattnet ifrån när du duschar eller diskar. Du har inte någon annan varmvattenbehållare i denna vagn. Men 20 liter är långt mer än det flesta andra husvagnar har. Normalt brukar det vara hälften, 10 liter. Man blandar alltså varm och kallt vatten vid duschning så då håller det länge.








Man kan ochså tappa ut varmvatten genom denna röda kran, vid sidan av dom vänstra höga bänkarna inne i bastun.








Friskluftintag bakom bastubänken. Ja, det kan nog behövas med den värmen som blir här inne.








Isoleringsväggen på baksidan av aggregatet, allt gjort på fagmässiga sätt. Imponerande arbete!








Den andra sidan till höger inne i bastudelen ser ut så här från en annan kameravinkel. Ser ut som en bord i hörnet och en myslampa även här. Luftventilationslucka uppe vid taket och den stora fönstret på bakväggen.








Visst! Ser ut som ett bord ja. Blir allt för litet att sitta på.








Ventilationsluckan i närbild. Det är väl här varmluften går ut och samarbetar med övriga ventilationer i vagnen. Detta är nog först och främst tänkt som extra vädringshjälp när det blir för varmt där inne.








En likadan vädringsventil fanns på andra sidan ovanför myslampan.








Ingen sauna är komplett utan termostat och luftfuktighetsmålare.








Dessutom ett timglas där du kan kontrollera tiden...








... På hur länge du sitter därinne i värmen. Praktiska saker att ha i varje Bastu, även i en rullande sådan.








Detaljer från utsidan ochså. Här har jag krupit under vagnen för att se hur SMV har löst Chassi frågan mm. Här ser man att det går många tvärstag mellan bärbalkarna som går från fronten och ända bak.








En lite närmare bild av underdelen sett från fronten. Ifall det var någon som undrade på mässan vad det var för en slags filur som kröp runt på golvet? Det var bara jag...








Egentligen svårt för meg att utala om detta ser bra ut? Låter bilderna tala för seg själv istället. SMV var dom första som lagade husvagnar i Sverige redan på slutet av 1940-talet. Så nog har SMV fått meg seg både det ena och det andra när det gäller att tillverka husvagnar. Tvivlar inte det minsta att dom kan det.








El intaget på utsidan av Hjul-Bastu väggen.








Den vackra logon på långväggen. Här ser man ochså lite hur väggen ser ut med sina profiler.








Den slutande fronten på Hjul-Bastun, som alltså saknar gasolsystem. Du finner ingen inbyggd gasolkoffert på denna vagn. Håll nästan på att säga att här har man vedvärme istället, men inte i den betydelsen att man värmer upp vagnen direkt med vedvärmen. Utan detta är ju en unik produkt som har sin speciella sjanger. Så den värmen som man värmer upp bastudelen med får ochså resten av vagnen nytta av. Sen går det ju ochså fint att värma upp med tillsatsvärme i form av el ifall man är ansluten till det.








Bastudelen längst bak har ett eget fönster i bakväggen. Omkläddningsdelen har två fönster, den ena på bilden och en vid frontväggen.








Ventilationsluckorna inne i bastudelen sett utifrån. Dom är alltså placerade högst upp på bakväggen till vagnen.








En bättre bild av bakväggen med sitt stora fönster i bastudelen. Att Hjul-Bastun är till för att flyttas på, avslöjas inte minst av att SMV har satt en extra hög bromsljus där bak.








Men även om man inte vill köra med Hjul-Bastun så kan man ha den på gården. Den kräver ingen byggnadstillstånd såsom andra bastubyggen. Kanske en ide att tänka på då priset kommer på 198 000.- + moms i Sverige. Att ta den in till Norge är heller inga problem då den inte har någon gasinstallation som sätter käppar i vägen. Priset i Norge blir väl ungefär detsamma vid privat import. Totalvikten kommer på 1480 kilo. Invändig längd på 535 centimeter och 250 centimeter bred utanpå med invändig bredd på 235 centimeter. En annan rolig mått är invändig höjd i bastudelen på hela 228 centimeter. Totalhöjd på det högsta punkten (bak) är på 331 centimeter. En annorlunda och definitivt originell produkt från SMV. Som erbjuder företag och föreningar att ta del av en ytterst annorlunda ide. Hjul-Bastun går att hyra eller köpa, ta kontakt med SMV i Örebro för info. Nu har många nappat på iden sedan förut med en rullande Bastu. Men ingen har väl gjort det på en sådan här fagmässig sätt med garantier och det hela. En produkt som garanterat kommer att sätta märken efter seg. När får vi se den första på vägen tro? Och du! Den går självklart att beställas privat ochså.











Så har det återigen blivit kväll. Ännu en dag på mässan är slut. Den bärbara datorn fullt med nya bilder och en trött men förnöjd Markus. Vi är fortfarande på Elmia och ser ut över sjön Vättern som ligger precis vid mässområdet.








Men inte tröttare än att vi mötes en glad gäng från internettsidan husvagnsforum.com. Den träffen ville vi inte missa för allt i världen. Det enklaste var att vi träffades vid våran husvagn då dom flesta fick veta var vi hållt till. Tack alla som kom och det blir kul att träffas snart igen. Vi var folk från Kirkenes i norra Norge till Skåne i Sverige och folk från Finland och Danmark. Så tala om en trevlig gäng från alla hörn av norden. Nästa gång ställer väl du ochså upp? Vi brukar mötas sån helt på sparken utan några större formella måsten. Enkelt och stämningen är topp.









Solifer Artic 480










Solifers för närvarande minsta modell, Solifer Artic 480 MHP. En husvagn som överraskar inuti tack vare sin stora förvaringsutrymme under sängen bak i vagnen. Denna hade lösningar som övertygade meg så mycket att vi var nära på att köpa en själva. Här hittar man många pluspoäng på en liten yta. Låt oss gå in och se...








Längst framme i vagnen finns det en ombonad sittgrupp. Ser mysigt ut med sina ryggdynor runt hörnen. Textilien er absolut i min smak. Att det sedan är dekorerat så smakfullt på bordet gör att man lätt blir förblindat. Sådana små triks kan göra att husvagnsköpet blir avgjort där och då. Så pass på och försök att föreställa er vagnarna på mässan utan allt lull-lull som lockar. Fast i den här Solifern så tycker jag att det ser mysigt ut även om jag i fantasin tänker bort den fina bordsdekorationen. Helt klart mysigt även utan! Frontväggen lutar dock en del för att man skall kunna sitta skönt i hörnen utan att få gardinerna i huvudet. Men hade jag suttit där och sett t.ex på TV? Så hade jag nog skynkit ner lite i myshörnan likaväl och inte fått gardinerna ivägen.








Visst ser det härligt ut? Riktigt så att det vattnas i munnen. Inspirerat en hel del av Marimekko design, ifall det inte är just Marimekko som står bakom? Tänker på mönstret i dynorna och dessa bordstabletter. Nåja! Snyggt är det iallafall.








Vid ingångsdörren en lucka in under soffgruppen, där du kan lägga in skor och diverse saker. Den utrymmet var helt fritt för annat i ena halvan av sittbrunnen.








Men det är inte allt av förvaringsutrymme vid ingångsdörren. Här har Solifer ochså installerat en öppen instegsgarderob. Perfekt för denna lilla vagn som säkert kommer att resas mycket med på vägarna. Här ser man även små hyllor ovanför den lilla TV bänken. Dörren till höger går in till själva toaletten i vagnen.








Detaljerna i vagnen är smakfulla. Allt går i lite rundade former. En praktisk hatthylla med plats för småsaker som vantar, halsdukar mm. I denna vagn ser det ut till att det kommer krokar att hänga kläder på, istället för en stång i instegsgarderoben. Varför kan inte alla husvagnar komma med en sådan här garderob vid ingången? Kan ju inte bli smartare än så här!








Det kommer upp varmluft från konvektorer som torkar upp kläderna och skorna, genom dom små hållen i golvet längst ner i garderoben. Till höger den lilla skåpet som man kan ha som TV bänk. Bakom vasen på bilden ser man uttag för antennen och 220V/12V. Antenningång och uttag finner man ochså på utsidan för att kunna bruka TV i en förtält.








Så här ser det ut inuti den lilla skåpet. Inte stort men praktiskt. Vi går vidare in i Solifer Artic 480 och ser på toaletten.








Tyvär, en suddig bild av handfatet inne i toaletten. Artikelns sämsta? Vill ta med bilden iallafall då den visar väsentliga delar av toalettrummet. Här ser man vilken möda Solifer lägger på detaljer i sina vagnar. Allt i varmt trä istället för plast. Saker och ting verkar vara genuint och fagmässigt gjorda. Handfatet har en dusch handtag till kran och visar härmed att det går att duscha här inne. Ja, det var synd att bilden blev så oskarp.








Men jag har ju andra bilder av toalettrummet. Här visas det igen vilka fina snikerier Solifer kan få fram. Öppna hyllor på bilden innan ett skåp med en dörr. Kanske en aning för inramade dörrar för den helt moderna smaken?








Handfatet går med denna smala bänkskiva längs med hela toalettrummet. Under där igen ännu en öppen hylla med fallskydd av metall. Thetfords vridbara toalettstol avslutar det hela längst ner.








Vi går vidare.... Bakerst i Solifer Artic 480 finner man en stor dubbelsäng på tvärs. Vid huvudgaveln en stor oval spegel och läslampor. Inga överskåp vid gavlarna utan öppna hyllor.








Vid fotändan ett fönster och den kända Solifernismen av en vädringslucka brevid fönstret. Smart! Här ser man ochså att dubbelsängen är extra hög genom att den nästan går upp till fönsterkarmen.








Här är orsaken till att man har valt öppna hyllor vid galvarna. På denna utställningsvagn har man satt in en överskåpsbädd som inte är standard. Den kostar då heller inte mycket att beställa. 1640.- fabriksmonterad i Sverige med stege och madrass. Förövrigt samma pris till alla Solifer modeller. I Norge därimot verkar det som det är standard på alla Solifer vagnarna.








När man lyfter upp sängmadrassen så finner man ett stort förvaringsplats. Du ser ochså gråvattentanken längst bak till höger. Detta är just denna vagnens stora fördel. Ett ovanligt stort förvaringsplats, sedan sängen är byggt högre upp än normalt.








Om man ser under konvektoren så får man lite hum om hur hög denna förvaringsplatsen egentligen är. Du har dessutom tillgång in här genom en lucka på förtältsidan. Men man får nog passa seg så att inte allt av tunga saker blir placerat här inne när man lastar husvagnen, med tanke på köregenskaperna.








Här ser ni dom rejäla gångjärnen under madrassen. Dom har en spiral som gör att madrassen är lätt att få upp. Dessutom så stannar den i uppfällt läge. Bra, när man behöver bägge händerna till att lasta in saker. Luckan utifrån skymtas såvitt till vänster i bild. Här ser man ochså hur varmt och kallt vattenledningarna är placerade på ett föredömligt sätt ovanför konvektorerna. Den ljusgröna slangen under konvektorerna är gråvatten/avloppsvattenröret från handfatet i toaletten. Den går trappvis ner till gråvattentanken på nästa bild.








Den 40 liter stora avloppstanken till gråvatten. Husvagnen kommer ochså med spillvattenlunga. Lite osäker på vad den blå elkontakten brevid är för något?








Efter sängen så kommer det två garderober innan köket. Den första från sängen sett har en klädstång och små trådhyllor. Här finns ochså vagnens TV-antenn.








Den andra och mindre garderoben innehåller trådbackar, många trådbackar. I det stora hela är det egentligen otroligt hur mycket förvaringsplats denna lilla husvagnen har. Här finner du tre garderober med instegsgarderoben. En hel del överskåp och den stora förvaringsplatsen under sängen. Inte illa av en såpass liten husvagn som Solifer Artic 480. Verkligen mycket på en liten yta.








Vi fortsätter... Sedvanliga ovanskåp i köket med köksfläkt som standard. Ochså något alldeles eget av dessa små finurligheter, som kallas för Solifernisme. I den ena av ovanskåpen kan du placera talrikar och annat direkt upp på en diskställning för att dropptorka. Du ser diskstället till vänster på bild.








Nu är det inte meningen att det skall dropptorka rätt ner på kökenbänken, utan det finns en plastbricka under som tar imot dropparna från disken. Den är naturligtvis avtagbar så att du kan hälla bort vattnet efteråt i diskhon.








Sådana här diskställ i köksskåp är väldigt vanliga i finska hem. Så detta är på ett sätt ett arv varifrån Solifer kommer ifrån. Små detaljer, som är extra bra att ha i en husvagn där ytorna sedan tidigare är små. Här får du lagt undan talrikar och koppar med en gång istället för att ta värdefull bänkplats på köket när dom skall dropptorka. Kommer ni ihåg den stora Knausen tidigare i artikeln? Dom har ju tatt efter av denna ide till sina underskåp. Fast tror inte att Knaus hade någon bricka under som tog imot eventuella droppar från disken. Då gäller det att diska först och lägga ner talrikar till sist efteråt.








Sådan ser platsbrickan ut när man har tatt den ut från sin vanliga plats. Till höger på bilden är det bara min bärbara dator och inget annat.








Under diskhon är det två lådor, ett med plats för bestik. Därefter ett skåp med två sophinkar.








Då är vi tillbaka där vi startade, vid sittgruppen. Det är inte några flera skåp i kökenbänken då den 86 liters stora kylskåpet tar resten av platsen.








Ovanför sittgruppen hittar man fyra ovanskåp och dessa fina tak spotlight... La ni förresten märke till att ovanskåpsdörrarna även i Solifers kök öppnas åt sidan.








Närbild av takarmaturen med tre riktbara spotlight.








På den sista delen närmast ingångsdörren hittar man detta. En öppen fack och panelen för vagnens funktioner plus den nya digitala kontrollpanelen för Alde rätt under. Med den nya manöverpanelen har det ochså kommit nya funktioner i vagnarna. Inte bara i Solifer utan hos alla. Du kan för exempel se datum och tid på panelen och läsa av temperaturen ute. På dom större vagnarna finns ny möjligheten att få olika varmt bak och fram i vagnen. Varmvattenberedaren lite över åtta liter i och med att hela pannan har blitt lite mindre. Förut var jo varmvattenberedaren runt 10 liter. Nu kan man ochså placera Aldepannan mera var man vill, då samtliga anslutningar av vätska och el är samlade på Aldepannans ena långsida.








Visst var det en fin husvagn som Solifer har tagit fram? Tänk att få in så mycket på en såpass liten yta. Vet om många större husvagnar som inte alls har så många garderober eller så mycket förvaringsplats. Det är ochså ett extra plus att utrymmet under sängen ochså går att nås utifrån. Tycker ochså att Solifers design gör seg extra bra på denna Solifer Artic 480. Eller hur?








Bäst i test står det på plakatet utanför husvagnen. Det var den populära husvagnstidningen Husvagn&Camping som testade denna mot en Kabe Briljant XL och en SMV 500. Solifer gick då av med segern totalt sett enligt tidningen Husvagn&Camping. På plakatet står det i nr.7, vilket jag sätter frågetecken till? Får det till att det var i utgåvan nr.6 av Husvagn&Camping istället?








Tack, du lilla jätten från Solifer. Tack för att vi fick komma inom och bekanta oss med deg. Här har verkligen Solifer hittat en passade lösning på en liten, men ändå stor husvagn. Totalvikten i Sverige hamnar på antingen 1150/1250/1300/1350 kilo, beroende på vad man vill välja. I Norge kommer vagnen med en totalvikt på 1200 kg. Som sagt... det var nästan så den blev min nästa husvagn. Så mycket tyckte jag personligen om det jag såg.

Tjänstevikt: 1060 kilo
Totalvikt: 1150/1250/1300/1350 kilo

Pris i Sverige från: 179 900.-
Pris i Norge fra: 183 000.-












Tar ochså med denna bild från Solifer stallet. Här ser man den Solifer T1 som satte världsrekord på Mantorp Park. Det var alltså inte en hastighetsrekord utan en Drag Racing rekord på en ”quarter mile” eller snarare 402 meter som Drag Racing bilarna kör. Sträckan gick undan med husvagnen bak på 16,29 sekunder. Tror inte det är så många husvagnar som har gjort detta? Så svårt att slå någon egentlig rekord när det inte finns konkurenter. Men en gimmick som heter duga är det ju.








Har du sett! Även här smög det visst in en liten isbjörn. Faktum är att företaget numera heter Solifer/Polar och i den ordningen. Lohja Grupp har alltså flyttat över Solifer tillverkningen till Dorotea. Och inte blitt uppköpta av Polar. Men här på bild en isbjörn som markerar gränsen till Polarbyn på Elmia. Så att dom som skall stå där hittar fram till sina platser på gräsmattan.









TEC Weltbummler 565 TE







Sist vagnen i kavalkaden av husvagnar för denna gången... Tittade på en husvagn från TEC. Har själv haft en TEC 470 en gång från 1979. Märket är Tyskt och dessa nya modeller är ju förstås något helt annat än min vagn var från den tiden. Låt oss se närmare på en TEC Weltbummler 565 TE med långbäddar...








Se här hur fint TEC har fått det till med en rundsittgrupp längst bak i vagnen. Stora kuddar istället för vanliga ryggdynor. Snyggt! Ryggstödet böjer seg inåt en extra gång innan köket. Riktbara läslampor ovanför dom fina hyllor i hörnen. Det finns ochså öppna hyllplan under ovanskåpen.








Det var bakerst i vagnen... Här framme hittar man två långbäddar med ett nattduksbord imellan. Men!.. Inte bara det utan ochså en utdragbart ribbotten som gör att enkelsängarna kan göras om till dubbelsäng. Då kan man haka bort nattduksbordet som går att ta loss på ett enkelt sätt.








Förlåt, förlåt. Lite suddig bild igen av köket i TEC Weltbummler 565 TE. Köket är inte stort, men djupt. Det finns trots allt en del avlastningsplats även här. Både diskhon och gasolspisen har mörka glaslock. Kylskåpet på arbetsvänlig höjd mitt i vagnen, mellan köket och sängarna.








Här finns ochså två små sophinkar för källsortering av sopor. Problemet i mina ögon är att dom just är små, mycket små i dom nya husvagnarna. Men dom är ju egentligen inte i vägen på något sätt så... Ja tack!








Överhuvudtaget hittar man här en välutrustad kök även om ytorna är små. Som här med trådbackar i underskåp av metall. Sedan är det ochså ett skåp med dubbla dörrar under kylskåpet vid köket.








Delen som skjuter ut i köket har en silverfärgad jalusi dörr som jag håller på att stänga. Den gör en fin figur tillsammans med dom öppna hyllorna mot sittgruppen.








Det finns det flera fiffiga detaljer i denna sektion. Ser man efter så verkar det vara en lucka av någon slag bakom ryggstödet...








Lyfter man upp luckan så kommer det fram en stativ för vinflaskor. Man kunde ju ochså tänka seg en plats för flatskärms TV:en istället för vinflaskor. Smart detalj! Nästa år kommer den väl med fjärrkontroll? Hi... Hi... Bara skoja!








Det finns flera smarta detaljer i husvagnen. Bara se på bordet vid sittgruppen som går på skenor i golvet och kan förflyttas fram och tillbaka. Bordsbenet går att fälla ner och rundsittgruppen göras då om till dubbelsäng. Då skall bordsbenet flyttas hit bak som på bild och böjas framåt mot mitten av vagnen. Samtidigt som man lossnar på bordskivan i ena kanten, viker den upp och drar den ovanpå den ena långsidan av bordsbenet. Hängde ni med?








Visst ser det mysigt ut i denna sittgruppen? Tycker att färgvalet är friskt och snyggt samtidigt.








Toaletten i mitten av vagnen mitt imot kylskåpet i grått och vit. En fast Thetford toalettstol och annars en rätt så standard utseende.








Det som inte är så standard är denna ljusrampen ovanför ingångsdörren. Den har tre spotlight som man kan tända med en fjärrkontroll. Du kan tända en eller flera allt efter hur mycket ljus du vill använda. Den ljusrampen börjar att komma på allt fler husvagnar.








Till sist infolappen utanför TEC Weltbummler 565 TE. Denna vagnen tog jag bilder av i Norge så det är norska priser. En ytterst bekväm husvagn för två. Med övernattningsmöjligheter för flera genom nerbäddning av rundsittgruppen. Priset är med Truma värme som alltså är luftvärme. Vagnen tas inte in till Sverige i normala fall, men det går ju att fråga.

Tjänstevikt: 1340 kilo
Totalvikt: 1500/1600 kilo

Pris i Sverige från: Ta kontakt med www.husvagn-svensson.se
Pris i Norge fra: 180 500.-











Då har vi alltså gått igenom över 330 A4-sidor med husvagns nyheter från Elmia mässan och från NorVei Caravan & Fritid messe i Norge. Inte undra på om ni börjar att känna er mätta på husvagnsnyheter... Det skulle vara si så där 662 bilder totalt om ni har följt med i artikeln från början till slut...

Här har ni alltså fått ta del av ett par av nyheterna som kommer som 2006 modeller. Det finns många, många flera som jag inte har skrivit om här i artikeln. Tänkte avsluta med att visa till några länkar där ni kan hitta mer information, om dom olika vagnarna som det stod om i artikeln. Hoppas ochså att ni har haft lika trevligt att läsa artikeln som jag har haft med att göra den.

www.adria-mobil.si/en/
www.bjolseth-caravan.no/
www.buerstner.com/
www.cabby.se/
www.dethleffs.de/
www.skarosser.se/
www.eifelland.de/php/site.php?id=1
www.hobby-caravan.de/
www.kabe.se/
www.knaus.de/
www.lmc-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=2&shopid=1
www2.polarvagnen.se/
www.smvhusvagnar.se/
www.solifer.com/index.asp?sida=startsida&setLangOrg=true
www.tec-caravan.de/webcontent.omeco?FOLDERID=7&shopid=2


Alla dessa länkar har jag funnit enkelt via världens bästa Portal sida som äges av Magne Storlien från Norge. www.home.no/camping/

Han har precis köpt seg en husbil som han får i mars -06. Det påminner meg om att nästa artikel kommer att handla om just husbilar som jag såg på Elmia och NorVei Caravan & Fritid messe.

Ifall ni vill läsa andra artiklar av meg så hittar ni dom här: home.online.no/~anttjoha/index.cfm


Klart slut för denna gången.

Tack & Hej
Markus Vesala












Då springer jag vidare för att börja skriva nästa artikel... Om husbilar... Hej<br><br>Inlägg ändrat av Markus Vesala, den 2006-04-21 18:55
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9488
 • Thank you received: 147


-En Tidresande I Nuet
Hemsida:HÄR
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51903


Mycket bra Marcus :!: Ett mycket bra material och inte minst ett imponerande arbete :!: :!:

Men kommer inte u, v, Wilk, x, y... efter T :? :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jonas
 • jernweg
 • jernweg's Avatar
 • OFFLINE
 • Gasol i blodet
 • Inlägg: 653
2010 V70 2,4D
2009 Polar 620CTX
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51904

Jodå flera.... :lol: :lol: :lol:

Men det fick räcka för denna gången. :oops: hi... hi...



Wilk skall läggas på minnet till nästa år. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9488
 • Thank you received: 147


-En Tidresande I Nuet
Hemsida:HÄR
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51923

MYCKET SNYGGY JOBBAT!!!!!

Jag var ändå på Elmia i flera dagar men detta är jue perfekt när man vill kika på detaljer....

Tackar!
 • Uffe
 • Uffe's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 2468
 • Thank you received: 112
Kör: VW Touareg V6 TDI -12
Drar: Polar 730 GSX-BK -11

Utgår från Falkenberg

HF 234 -- CC 79911
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #51998

Eller hur! Det går så fort och är så mycket på en gång, när man besöker mässan. Skönt att få tänka igenom allt så här i efterhand i lugn och ro. Ja, allt är ju att ta i... men i allafall. :)
 • Markus Vesala
 • Markus Vesala's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Inlägg: 9488
 • Thank you received: 147


-En Tidresande I Nuet
Hemsida:HÄR
Flera smileys: http://www.augk18.dsl.pipex.com/
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #52011

Härligt Markus!!! Tack för att man fick följa med och se dessa nya vagnar så i detalj! Nu har jag jättelust att läsa de andra delarna i din artikelserie!!!
 • Ulli
 • Ulli's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1437
Semester!!! HURRA!
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Elmia/NorVei Caravan &amp; Fritid 2005 Del 5/Husvagnar 8 år 2 månader sedan #52021

Ett stort tack för det arbete du lagt ned på detta! :lol: :lol:

Jag var helt slut efter två dagar på Elmia men med en sådan dokumentation kanske man klarar sig med en dag. :wink:

Nej, det är klart att man skall utnyttja möjligheten att vara på mässan så mycket som möjligt. Hinner knappast se allt i alla fall.

Ser fram emot kommande artikel om husbilar. Med efter detta får du nog
ta lite ledigt. :wink:

Hälsningar
Benny
 • bennyja
 • bennyja's Avatar
 • OFFLINE
 • Långliggare
 • Inlägg: 1694
 • Thank you received: 12
Kör: Niesmann Arto 69 PL -09
utom på vintern då jag står på Lassalyckan
Från: Varberg :)
CC nr: 74275
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
 • Sida:
 • 1
Moderators: hakano
Time to create page: 0.932 seconds
buy vagifem tablets australia western drug pulmicort uk buy imitrex without prescription buy plavix online from mexico top 10 online micardis sites albuterol generico italiano list of tesco stores selling viagra jelly order acai online no presctiption where to buy synthroid online canada flovent birth control online india c ratioph phone orders what does antivert buy salbutamol new zealand online can i order almetec online buy omnicef without rx where to buy hyzaar online india ginette 35 on line in the usa aprovel pills sweat albenda buy online us buy claravis mg retin a gel 0,1 next day estrace italiano buy levothroid online without prescription purchasing clozaril online uk can we trust levoxyl online sepibest uk next day delivery metformin canadian online mexican pharmacy no prescription flovent order zentel online no prescription with a echeck coumadin canada prescription desyrel online uk buy doxycycline online from australia buy key pred in singapore generic salbutamol switzerland buy antivert low cheap price best site for dilantin buy estro online safely buy v gel cheap do you need rx triamterenum purchase moduretic in canada order hoodia from canada without prescription order imitrex from mexico without prescription healthy net viagra sales cialis priligy mg order buy trandate online amazon canada buy confido without prescription janumet without prescription pills is glucofage available over the counter acticin from canada with no prescription what does toprol xl research grade arimidex american baridium avapro buy india discount mobic otc celadrin cheap uk thyroxin online in us calan shopping thyrox weight gain zocor generico italiano online no prescription uk for estradiol valerate order allopurinol without prescription best place to buy anafranil in australia order cipro without prescription fluticanose lowest price where to buy zestoretic with amex buy maxaman no prescription nexium delivery uk buying exelon using paypal order vistaril overnight grifulvin v without a prescription from mexico generic retino a cream switzerland no prescription minomycin sale ampicillin from usa aviane 28 trusted online drug stores in canada generic erection packs 3 safe shallaki price india terramycin canada head office retin a 0,05 generic india comprar otomax original en madrid yaz online from india low price trial erection packs 1 uk nizagara from china canada and imitrex what is artane for pharmacy has best price cipralex celexa limited india canadian eurax buy altace online from mexico ordering olistat mexico leukeran prices cvs allopurinol online in us where can i buy metformin tablets buy zithromax online uk no prescription best site get zithromax cost of simvastatina order lansoprazol online keftab dose order minocycline on line uk best price for real arava where can i get almetec pills speman delivery london salbutamol fast usa where could i buy exelon without prescription how to buy duprost glucovance drug in usa pharmacy female viagra no prescription needed trial erection packs 1 without a prescription from india lotensin reviews for men estrofem supplier in uk generic cialis 200mg order imitrex on line usa what is levoxyl drugs buying disulfiramo using paypal viagra jelly trusted online drug stores in canada leukeran online uk over the counter medicine thyroxin buy amaryl have no prescription asacol cheap mexico pharmacy brand colchicine buy levitra at walmart long term side effects of paroxetine buy synthroid online from usa order tizanidinum no rx canadian pharmacy amoxycillin to buy in the canada without a prescription allopurinol prix en pharmacie en france buy zoloft pills in the us buy propranolol new zealand online where to purchase ortho tri cyclen pharmacy has best price cilest seasonique without prescrip fasigyne buy online us cafergot from uk mentax fast usa where can i get some medazole sinequan brands india buy danazol tablets uk grifulvin v uk sale where do i ventolin in canada movalis india companies only tricor drugstore com pricing buying valaciclovir using paypal buy grifulvin v online canada best site for seroflo neurontin lawsuit altace over the counter australia buy tizanidinum bulk canadian crestor microzide from usa flucazole over counter uk what does salbumol buy acivir pills online no prescription us discount aloprim of canada zertalin drugstore.com comprar lotensin portugal order abilify online no prescription with a amex is generic retin a gel 0,1 available in usa can i order brand viagra online billig beta val online kaufen cialis daily reviews online brand cialis purchase what is prozac tablets clomifene on line in the uk purchase rogaine 5 in uk nizagara sold over counter pravachol limited india top 10 online seroquel sites where to buy stediril without a prescription amoxil coupons discount cymbalta otc western drug clozaril carvedilolo without prescription medication doxycycline women buy buy brand amitriptyline bystolic delivery low price eltroxin uk flagyl reviews buy levaquin online india cialis professional birth control online us prinivil buy online australia priligy over the counter canada cost of mail duetact can you get doxazosin buy cialis professional pills in the canada cheap betnovate pills bentyl canada prescription albuterol over counter i want to pay some kamagra buy brand cialis online mexico no prescription canadian pharmacy no prescription differin over counter uk where to get mevacor pct plavix trusted online drug stores in canada is it safe to order arzomicin bisoprololi fumaras birth control online mexico buy promethazine online cheap zoloft online india delta cortef from australia order erexin v online without rx naprosyn to buy in the uk without a prescription health canada permethrinum order bupropionum overnight safe buy vytorin online brand amoxil max dose alli tablets purchase maxalt on line in india over the counter drugs similar to misoprost buy premarin inhaler canada order serpina online without rx fast obelit deleviery is predalone a prescription drug inderal fast usa glucotrol over the counter usa buy riperdal boots pharmacy buy online seroquel generic zyrtec mg india sominex uses medication pharmacy has best price retino a cream purchase zyloprim in mexico lipothin pct buy where to buy decadron with echeck canada and florinef buy microzide in india online fluoxetina with no subscription low price actoplus met uk pill rx health amaryl products provera discount voucher purchase zydis in mexico cheap predalone mg buy clonidine online no prescription us is generic dutasterid effective where do i warafin in canada do you need rx nexium is there a generic viagra yet levitra canada no prescription buy snovitra super power new zealand online predalone non perscription countries cialis canada companies only best price for real lamisil mentax generic india what is apo clopidogrel drugs norvasc uk companies only speman italiano isoniazid pharmacy prices list buy brand amoxil online from india viagra soft on line in the mexico generic trental usa pharmacy comprar coreg original aloprim no prescription needed canadian online pharmacy ordering probalan florida motilium nexium for men sale in uk order ranitidine from australia without prescription order diprolene overnight discount hydrodiuril mg tofranil online motrin birth control online australia glucofage from india amoxycillin uk online gabapentine delivered to your home buy ditropan online overnight delivery erection packs 2 canada overnight delivery buying zofran in manchester mail order generic naprosyn viagra sublingual mg tablet safe leukeran no precription buy retin a gel 0,1 online canada no prescription generic norvasc switzerland buy metocarbamol with paypal purchase emsam on line in india sertralina pills online in the uk lanoxin without prescrip protonix fast canada himcocid from uk zydis perth australia long term side effects of minomycin to buy duetact disulphiram without subscription best place to buy feldene online no prescription uk for wellbutrin sr florida etodolac genuine beconase aq best price actoplus australia pharmacy is mail order trandate safe how to order proscar online buyers of minocin canada cefixime buy australia research grade tretinoin zantac pills online in the mexico erexin v best online non prescription pharmacy costco pharmacy novo digoxin price moduretic generic wikipedia drugs buy aciclovir in india online acheter du viagra sur internet purchase simvastatina online cheap estrace mg kelnor uk sale i want to pay some serevent zestril brand positioning neurontin without prescription pills cefadroxil generico italiano buying ciplox from canada no prescription no prescription simvastatina bentyl order online lady era canada prescription where can i get lasilix sale tetracycline diclofenac gel for sale australia best generic viagra in uk where to buy detrol online mexico flagyl canada online no prescription kelnor drug in canada pharmacy western drug levitra buying metrogel using paypal is omnicef available on line in canada no script anastrozolo mg betnovate online bestellen lamictal pills online in the india salbumol cheap canada pharmacy estradiol valerate maximum dosage lamictal online ordering how to get midamor in australia disulphiram online from uk order metoclopramide from mexico without prescription aloprim for purchase without a prescription order luvox tablets best price proscar hoodia tablets online coreg without rx buy generic retin a online zyvox cheap uk nitroglycerin medication side effects reviews on beconase aq metronidazol for purchase without a prescription western drug pravachol priligy next day delivery avalide online ordering can we trust olistat online buy lamictal online canada allopurinol tablets online omnicef pills online in the usa viagra moncton digoxin pills online in the australia glucovance buy australia lotrel fast india over the counter estrace celestoderm-v buy online zoloft sublingual dosage meclizine prices flagyl er daily use reviews buy aloprim tablets mexico tetracycline online in us zydis roche precio argentina indocin medicine children order zetia tablets diamox mg no prescription aprovel tablets side effects where to buy accuran drugs online albenza cheap uk pharmacy amaryl fast usa generic robaxin usa pharmacy is there a shortage of emoquette thyroxine for sale philippines promethazine to buy in the canada without a prescription viagra plus delivery fasigyne online canadian tamsulozin pills online in the canada norvasc mg order caprysin uk pharmacy safe glucotrol no precription generic thyroxine usa pharmacy cefixime uk sale ordering relafen reviews on capoten buy salvent online no prescription us kelnor generic india buy permethrinum no prescription sertralina to buy in england lasilix medication side effects where do i detrol in usa atacand from india carbozyne brand positioning can i make vasotec triamterene usa cvs prices aripiprazola buy without how to buy suhagra buy levitra plus online no prescription purchase coreg online thyroxine buy no prescription safe buy cleocin gel online plendil without a perscription mobic overnight pharmacy glucovance on line in the usa tadacip shortage what is prednisone for proventil without a prescription cefadroxil australia pharmacy what is salbutamol made of where to buy brafix online uk where purchase depakine chrono buy generic hoodia online no prescription cheapest place to buy etabus medrol online pharmacy uk riperdal daily use reviews where can i get ortho cyclen pills my caprysin coupons benadryl pills online in the uk can order maxalt online how to purchase oestrogel vardenafilum online india coumadin medication on line buy seroflo hong kong order misoprost from mexico without prescription buy hydrochlorothiazide perth australia dutasterid perth australia arjuna where can i buy suppliers of diamox in us buy calan tablets australia cialis order online canada retino a cream 0,05 fast uk online propecia bestellen 5mg no prescription torsemide sale where to buy zedd with visa tadapox trusted online drug stores in canada lamisil for dogs buy best pyridium prices cost of maxalt buy zyrtec online with out prescription buy beta val pills in the canada lasilix canada drug store compazine weight gain liquid duetact review duetact with prescription cost of doxazosin order kelnor on line canada buy micronase online usa what does probalan where to buy propecia online without rx online pharmacy uk requip order generic aygestin drugs similar to cialis soft buy lopid online canada is it safe to order artane toradol shelf life order robaxin uk pharmacy tetracycline medicine children prednisolona without a prescription from india methotrexate buy online australia online pharmacy dubai how to get obelit in australia buy klipal codeine tablets mexico viagra plus without a prescription baridium medication overnight delivery buy diprosone online thru paypals canadian pharmacy online aleve indian pharmacy revatio trileptal drug class cost of bupropionum without insurance long time side effects ivenox suhagra express canada zovirax online with out prescription elocon generic usa buy ortho tri cyclen online without a prescription buy paroxetine pills in the canada ampicillin online in canada can order tizanidina canada low price indocin uk where to buy remeron with mastercard buy ortho cyclen without prescription ortho cyclen online forum get fluoxetine toronto buy oestrogel mg online for viagra professional medicine online keftab canada drug store predalone uses medication diclofenac pills online in the australia minomycin online order how to purchase altace ordering alti doxycycline noroxin pas cher skelaxin prix en pharmacie en france brafix online ordering bupron buy canada simvastatina purchase ordering metronidazol mexico paroxetine online ordering where purchase terramycin wellbutrin sr drug in usa pharmacy how to purchase zyprexa strattera uk is misoprost a prescription drug isotretin generic canada clomid from canada without rx bupropion buy usa where to buy ginseng ointment order avalide online without rx ovral l from canada with no prescription best site to buy ortho tri cyclen online ginette 35 india use proventil coupon online betnovate tablets price best price antivert zedd weight gain safe to buy generic prometrium from usa where can i get aldactone pills ephedraxin online in usa sinequan online from uk rythmol sr without a prescription from india med cab olanzapine worldwide pharmacy kamagra actos generic mexico hoodia from usa pharmacy danazol without subscription lozol cheap uk tadalis sx over the counter drugs raciper generic mexico order dutas without rx remeron australia price cymbalta without rx overnight best site to buy oratane where to buy amaryl online usa celebrex cheap mexico pharmacy vermox mg usa american lipitor research grade dostinex how to order aciclovir canada buy female viagra without prescription buy cialis jelly pills in the australia generic cephalexin us buy cytotec imitrex cheap canada pharmacy cheap shallaki no prescription billig trazodone online kaufen buy dyazide canada pravachol usa sale side effects of acivir pills canadian pharmacy online ponstel vasotec pharmacy mail order is elocom available over the counter order fasigyn on line usa no prescription lantus zestril online order western drug sumycin safe buy unisom online parlodel australia companies only buy metformin usa viagra for men under 30 prednisona fda approved to buy without prescription buy clavamox with paypal med cab flucazole buy zofran online india phenergan legal us where to buy amoxicilina with amex order clonidine on line mexico cardizem to buy in the uk without a prescription flagyl er online australia zoloft medicine online orlistato drug in germany pharmacy buy kamagra online no prescription naturemeds generic beconase aq pills buy viagra professional canada online no prescription endep uk brand name order cleocin gel online no prescription with a visa order retino a cream 0,05 on line usa lady era generic usa what types of dapoxetine are there viagra soft tablets online indian generics online cialis sublingual order celebrex rx cost of mail arzomicin is it safe to order revia what is ranitidine drugs fluss 40 without script ortho cyclen pct buy generic meclizine safe pharmacy has best price keflex order doxi 1 uk pharmacy nizagara non perscription countries otomax no prescription needed canadian online pharmacy order amoxil from canada without prescription us pharmacies online that sell ciprofloksacin buy zydis bulk sildenafil citrate with prescription cozaar with no perscription emsam online pharmacy uk best price for real serevent avodart side effects uk canada buy pyridium without prescription buy zetia uk ordering tenormin canada prozac cheap uk pharmacy to buy aygestin genuine vasotec best price colchicine mg canadian rx carafate over the counter uk cialis professional usa no prescription evista delivery london levothyroid cheap mexico pharmacy order avapro online uk cozaar mexico no prescription order generic lithium prandin medication no prescription glucophage evista from india ampicilina over the counter canada lansoprazol no prescription needed where to buy vytorin online india benadryl overnight pharmacy is mail order baridium safe alavert tablets buy buy online lisinopril generic sale artane cost of mail claravis dilantin mg tablet carvedilolo uk no prescription best place to buy actos in india comprar amoxil en argentina purchase trental on line in india safe stieva a no prescription cialis delivered switzerland celexa to buy in the uk without a prescription best place to buy viagra super active online nitrofurantoin usa pharmacy buy meloxicam enolat online from india predalone cost in canada coreg online forum canadian tadapox cialis soft discount no prescription where can i buy differin tablets cost of zentel buy brand cialis online thru paypals tizanidinum with no perscription what is mevacor for ciprofloksacin best online non prescription pharmacy cheap prednisone free delivery buy thyroxine without rx what drug category is ortho tri cyclen disulfiramum without insurance disulfiramo online ordering buy esperal tablets uk american thyroxine generic chloromycetin for sale on line etodolac express canada homemade viagra recipe buy isoniazid online with no prescription sinequan online from india exelon without a prescription from uk actonel from china prednisolone online legally toprol xl no prescription needed canadian online pharmacy haldol uk buy baclofen usa order sildenafil citrate online buy predalone online reviews levothyroid roche precio argentina nootropil spain where to buy zyban with amex yagara online in uk pharmacy buy drugs coversyl best price for real altace accutane with no rx compare prices pariet what is allopurinol tablets best place to buy duprost in canada how to order acnetane safe to buy generic disulfiramo from uk tretinoin 0,05 online ordering voveran sr pill shortage elocom non perscription countries comprar propecia original en madrid acai buy online canada buy keppra pills in the us tizanidinum drug schedule gabapentine over the counter canada rythmol sr shortage buy fasigyn usa purchase ceftin on line in usa ordering ortho cyclen canada diamox to buy from europe generic acticin usa where to buy lamisilate with mastercard over the counter medicine that acts as atorlip 10 best place to buy colchicine in usa ginseng on line in the india where can i get salbumol from retin a uses medication western drug stieva a buy generic raciper online no prescription levothyroxin pills buy online buy generic salbutamol online no prescription where can i buy lamictal tablets purchase ayurslim on line in canada buy brand aristocort what is amoxiline made of riperdal buy mexico buy topamax tablets canada no prescription stieva a sale is mail order amantadine safe toradol buy online ireland buy salbutamol canada serophene over the counter india order speman pills pilex from uk best place to buy alti doxycycline in india ordering fluoxetine metrogel canada drug store mail order luvox online buying orlistat using paypal buy zentel online in the united states without a prescription suhagra cheapest rate generic stromectol cost bactrim lawsuit antivert shortage ortho tri cyclen noprescrition needed usa online pharmacy torsemide canada companies only purchase mirapex on line in the uk what is leukeran for exelon with no rx is it illegal to order generic micardis generic female viagra cost can you buy meclizine over the counter in germany avodart drug in usa pharmacy cefixime 400 mg doxycycline online australia order dostinex online canada felodipine without prescription antivert cost of mail cefadroxil buy aciclovir in ireland how to get wellbutrin in australia where do i tamsulozin in mexico buy kelnor australia buy femara online from usa salbutamol online pharmacy uk coversyl buy without tinidazole on line in the usa can buy medazole online where to buy effexor xr online without rx cheapest ayurslim paypal to buy yasmin in uk fastest atomoxetin uk delivery antabuse delivered to your home buy flovent perth australia buy generic lasix online no prescription bactroban prices where can i purchase glucophage vagifem online with out prescription levothyroxin usa paxil over the counter canada hong kong online pharmacy maxaman canada no prescription exelon no prescription compare prices buy capoten online india no prescription where can i buy omnicef mg zydis over the counter drugs brand viagra phone orders research grade kelnor cymbalta buy india where can i buy retin a 0,025 online without a prescription ordering tegretol order retino a cream 0,025 pills beta val online purchase glucovance doctors online antabuse mg india generic raciper in usa us online pharmacy no prescription vistaril medazole noprescrition needed usa online pharmacy thyrox online usa no prescription atorlip 10 side effects long term use amlodipinbesilat on line in the india lasix online australia is there a shortage of cialis jelly buy omnicef tablets torsemide tablets price thyroxin generic mexico amantadine online ordering cost of nordette without insurance is minocin available over the counter what is omnicef for cheapest elavil tablets uk accutane pills online in the mexico cardura to buy in the usa without a prescription levitra super active prescription only lisinopril pill shortage list of tesco stores selling snovitra super power depakote online order can you only get roxithromycin on prescription what is meclizine used for reviews on raciper best site to buy lotensin where to buy ayurslim without a prescription anteovin suppositories buy safe cleocin no prescription vermox generic wikipedia drugs where to buy cheap generic priligy buy betnovate mg buy emoquette mg online what is cialis super active tablets frumil canada prescription raloxifeno on line in the canada caprysin no prescription fluoxetine online with out prescription sominex max dose eurax with prescription do you need rx elavil cheap feldene best site to buy olistat purchase cymbalta on line in canada biaxin limited india buy female viagra without rx purchase tadapox online buy atorlip 10 tablets us lamisil over the counter canada aciphex prices at costco order azitromicina without rx carafate to buy in england meloxicam enolat purchase buy online medazole generic where to purchase micronase duphalac delivery london cost of synthroid terramycin online uk buyers of wigraine canada where do i grifulvin v in australia novo digoxin to buy from europe zebeta on line in the canada where to buy cheap generic ampicillin no script levitra professional mg purchasing digoxin online is levaquin a prescription drug cheap percocet uk isoniazid pct buy why has sildenafil citrate been discontinued online disulphiram purchase buy avalide online uk no prescription flucazole order by phone where can i get permethrinum tegretol india florida viagra professional avalide for dogs buy genuine endep best price purchase artane on line in uk buy cipralex online reviews promethazine tablets price purchase robaxin on line in india purchase generic celebrex compare prices dapoxetine how to order cleocin wellbutrin buy no prescription buy elocom online overnight delivery retin a 0,025 pills online in the usa pfizer viagra coupon what drug category is kamagra buy ciplox online amazon oder mg tablets of pilex albuterol canada overnight delivery brand caprysin buy serpina buy online india buyers of dramamine canada buy accutane tablets usa buy levaquin online no prescription uk cialis professional fast uk billig celebrex online kaufen blood in sperm retino a cream 0,025 online from canada can u buy viagra online prednisona buy usa i need a prescription for effexor tenormin uk pharmacy order prilosec online levoxyl prix en pharmacie en france buy relafen boots what is singulair pills used for coversyl on line in the uk thyrohormone without a prescription from canada buy naprosyn tablets australia detrol no rx micardis mexico companies only buy erythromycin have no prescription nizagara where can i buy it best place to buy ondansetrona without a prescription avodart medicine children buy pilex with paypal buy unisom online no prescription canada atarax canada sale canadian pharmacy brand levitra buy celebrex online pharmacy elocom pills online in the mexico order dapoxetine online where to buy diovan with visa relafen pharmacy mail order can you order vasotec canada tenormin tablets online sale coversyl bupropion pills online in the canada grifulvin v fast canada generic skelaxin for sale on line canada and cabaser best site for zestril original ciprofloksacin online glucotrol xl online in canada cheapest place to buy atarax purchasing estrofem online uk how to buy doxazosin online how to get retino a cream 0,05 in australia mail order generic ephedraxin canadian pharmacy online viagra sublingual how to order zetia buy tizanidina online from australia trazodone from canada without rx flonase no prescription retin a 0,05 delivery uk buy mircette without a subscription solaraze produktbeschreibung buy voveran sr without prescription brand name zertalin online where to buy cheap generic mobic research grade ortho cyclen i pill aricept website cialis e20 brand cialis buy online us side effects of tegretol online no prescription uk for parlodel purchase raciper on line in uk lexapro mg usa buy doxi 1 online from uk buy colchicina online usa mail order generic celadrin buy caffeine ergotamine mexican pharmacies feldene online in us astelin uk no prescription buy brand disulphiram order clozaril online no prescription with a mastercard meclizine discount no prescription canada pharmacy hydrochlorothiazide to buy olistat in uk albendazole to purchase without a prescription order ephedraxin from india without prescription best online pharmacy generic valaciclovir hyzaar buy no prescription side effects of ampicilina flucazole cheap canada pharmacy motrin mg india ciplox over the counter india how to buy vermox online acnetane sold over counter innopran xl weight gain best place buy evista pct mobic mexico no prescription lotrel pills buy online ranitidine online australia snovitra super power india sale safe to buy generic sarafem from usa cialis online 2 day shipping ordering arzomicin usa best oracea prices i want to pay some sominex orlistatum shop net buy azurette online no prescription uk discount chloromycetin from canada where purchase shuddha guggulu us pharmacies online that sell azurette how to order delta cortef valtrex generic wikipedia drugs cheapest retin a 0,05 tablets uk pravachol online in us arava canadian online ceftin uses medication amoxycillin buy india ordering prometrium on line better than bupropion buy flagyl er tablets usa caprysin no rx safe buy nizoral online diclofenac without a prescription from us doxazosin in usa over the counter seroflo where to buy clopidogrelum online canada generic trazodone canada actoplus medicine online brand seasonique buy purchase arzomicin on line in uk olistat dosage instructions list of tesco stores selling erection packs 1 fast prometrium deleviery buy ranitidine online no prescription canada a good web page to buy clomid with no script buy vagifem no prescription medazole lowest price online buy otomax tablets us comprar thyroxin original flagyl er in croatia where to buy venlafaxina online without rx endep generic usa l thyroxine online bestellen buy diclofenac pills in the australia pharmacy buy drugs renova buy arimidex online from australia tindamax mg no prescription buy accutane online no prescription us cipralex cheap mexico pharmacy orlistatum cost in canada buy diprosone mg online for extendaquin buy uk order elocon on line usa viagra super active online purchase lisinopril on line in australia zentel italiano keppra online usa yaz tablets online can order strattera canada serophene doctors online dipyridamole spain generic levaquin uk paypal safe propecia no precription buy astelin singapore motilium delivery uk best place to buy decadron in usa protonix to purchase without a prescription best place buy ampicillin pct where to purchase stediril albenda for sale uk canada buy naprosyn without prescription buy trial erection packs 1 mg online for order biaxin from canada without prescription mometasona for purchase without a prescription depakine chrono drugstore com pricing aceon for sale australia cost of eltroxin without insurance mail order hyzaar online where purchase levitra plus imitrex india sale ventolin usa pharmacy trental online ordering what is ovral l used for cardura prices buy doxycycline with a mastercard viagra soft online ordering order salbumol on line india where to buy snovitra super power in canada safely buy tretinoin 0,025 online acai fast uk azitromicina without a prescription from mexico side effects of isoptin sale zestril where to buy xenical online india erythromycin pharmacy prices list buy vistaril without prescription thyrohormone india no prescription suhagra buy online uk doxazosin online pay paypal amlodipinbesilat over the counter india fast valaciclovir deleviery yagara buy online australia overseas pharmacy no prescription trial erection packs 3 where to buy eurax mg nizoral drug in fr pharmacy azitromicina without a prescription from uk exelon order online mexico pharmacies online that sell carvedilolo order cefixime on line mexico is lotrel a prescription drug cafergot canadian online best price for real prednisolone best place to buy renagel without a prescription ditropan fda approved to buy without prescription tizanidina sublingual dosage antara from mexico generic danazol canada comprar colchicine en argentina lamictal buy online ireland buy generic decadron online no prescription best place to buy claravis in uk levitra 40 super active wigraine buy without advair online australia best place to buy phenergan naprosyn buy online us order amlodipin overnight viagra hong kong order glucovance from mexico without prescription kamagra oral jelly buy online uk mevacor online no prescription lozol with no subscription where to purchase carvedilolo list of tesco stores selling buspar tadalis over the counter india buy oracea singapore buy sildenafil citrate perth australia where to buy klipal codeine in canada safely how to buy delta cortef online cheapest hytrin paypal what is zertalin tablets canadian pharmacy etabus hydrochlorothiazide dose best online pharmacy generic caprysin order nexium on line india buy metronidazole online from usa suprax with paypal payment arava max dose where to get raciper pct to buy rogaine 2 in uk lansoprazol for purchase without a prescription canadian relafen order revia online canada fasigyne generico italiano lasix no prescription order sumycin online no presctiption maxaman coupon code glucotrol xl billig kaufen purchase parlodel in australia compazine drug in fr pharmacy brand liposafe buy salvent from usa pharmacy tretinoin 0,025 generic australia cheap ciplox pills buy tofranil pills in the india toradol delivered to your home prednisolona drug in mexico pharmacy ordering levothyroid uk midamor shelf life glucovance without script keflex cheap india pharmacy cheap yagara uk trimox mexico companies only ginette 35 without prescription medication buy retin a 0,05 tablets india ordering keflex uk order metocarbamol on line usa purchase generic flomax alti doxycycline generic name purchase azurette pills order alli online nizagara roche precio argentina parlodel discount voucher neurontin for sale rythmol sr mail order uk pharmacies online that sell aleve erexin v prescription coupon use acnetane coupon online florinef buy without cheap orlistato free delivery mentat over the counter uk buy colospa boots where purchase fluoxetina buying eurax using paypal beta val drug in mexico pharmacy where can i buy proventil where do i lotrel in canada celebrex purchase no prescription zetia fast combivent deleviery topamax without prescription medication dutas from canada dutas mg buy better than extendaquin celadrin online from india order tadapox tablets mentax brands india phone in order for antabuse buy tadalis sx tablets canada buy trazodone online from usa c ratioph online india wellbutrin sr tablets uses bupropion fast india provera online from canada can you take buspar daily buy online cleocin gel generic mometasona coupons safe to buy generic zyloprim from canada acticin generic reviews vasotec cheap india pharmacy uk pharmacies online that sell alavert dutas weight gain med cab acnetane can you buy periactin online buy atomoxetin pills in the australia ordering aciclovir on line flovent for dogs buy diclofenac mg tablet cheap bisoprololi fumaras no prescription discount anafranil of canada albendazole tablets online best place to buy erythromycin in uk buy avodart hong kong canadian drug company oristal how much will moduretic cost flucazole to buy from europe zyrtec pills online in the india buy generic januvia online where can i get levoxyl pills purchase viagra jelly on line in the uk order tadalis from india without prescription online pharmacy azitromicina metocarbamol shoppers drug mart levitra reviews vs viagra where purchase lithium legal buy apo furosemida online canada best site for bactrim pulmicort on line no script order raciper from australia without prescription stromectol no prescription fedex ups generic cialis professional canada potenzmittel metocarbamol for sale australia cleocin canada sale generic amoxycillin india avodart india sale purchase antabuse on line in mexico canadian pharmacy online rogaine 5 prednisone sale online over the counter medicine that acts as estradiol valerate celexa online pharmacy uk where to get endep pct order ondansetrona without rx nitroglycerin online forum erection packs 3 buy australia cheap genuine medazole online trandate suppositories buy buy minipress capsules what does tegretol buy frumil hong kong levothroid buy australia orlistar mg canadian rx pharmacy buy drugs moduretic renagel over counter buy amitriptyline compare prices disulphiram best place to buy dutas in australia emoquette from usa aristocort from china colchicine results forum keflex australia price buy cialis jelly online pharmacy singulair no script minomycin medication decadron usa pharmacy erexin v sold over counter western drug roaccutane lady era generic mexico buy clincin perth australia misoprost purchase genuine levlen best price buy tadacip online from uk ordering vardenafilum usa revia no prescription needed cheap thyrohormone pills vente viagra en ligne dapoxetine doctors online tretinoin results forum india pharmacies online that sell stromectol bupropion best online non prescription pharmacy canada and fasigyn generic uk paypal propecia get bactroban las vegas anteovin medicine children cheap valaciclovir no prescription best place to buy retino a cream 0,025 in uk plendil mg canada buy glucotrol online without prescription hoodia shoppers drug mart order nitrofurantoin pills nizoral online india is generic decadron available in usa altace refills fastest levothroid uk delivery how much will antabuse cost mircette pills online in the canada buy zenegra online without prescription buy c ratioph pills in the mexico cheapest l thyroxine tablets uk levoxyl no prescription needed canadian online pharmacy buy olanzapine in singapore omnicef to buy mentat usa accuran generic canada fucidin pills online in the uk over the counter strattera actos pricing clomid buy australia plendil tablets price where to buy methotrexate mg meclizine online canada safe to buy generic zantac from usa nordette online without prescription purchase geriforte mg depakine chrono usa no prescription buy lotrisone tablets india buy zentel with paypal allegra mexico no prescription buy duetact capsules where do i emsam in australia dostinex fast mexico viagra pills to buy purchase nitrofurantoin lowest price list of tesco stores selling toprol canada retin a 0,025 tablets online best price for real remeron better than actoplus met where to buy curacne online uk buy carafate online pharmacy purchase procardia mg half price prednisolone pharmacy online without prescription buy brand viagra soft buy diovan in singapore order valaciclovir online diflucan canada companies only where to buy femara online canada flomax tablets side effects generic prednisona no prescription more effective viagra levitra danazol from canada with no prescription get ephedraxin toronto to buy haldol in uk over the counter drugs similar to glucotrol xl vytorin prices buy rosuvastatin online from mexico phenergan usa pharmacy haldol online pay paypal brand name benadryl online diclofenac india sale caffeine ergotamine for men sale in uk buy cleocin gel inhaler canada bactroban buy usa pharmacy buy drugs olanzapine cialis jelly to buy in the canada without a prescription purchase cipralex on line in uk buy zantac tablets uk requip best online non prescription pharmacy depakine chrono from india buy duprost pills in the canada buy lipothin cheap renagel no prescription needed cost of mail lamictal buy extendaquin online cheap anastrozolo with paypal payment can i make levothyroxin safe to buy generic zitromax from usa hytrin on line no script mail order generic amitriptyline med cab glucofage caprysin online purchase safe to buy generic grifulvin v from uk order prilosec online no presctiption order revatio no rx canadian pharmacy risperdal where do i levitra plus in mexico nizoral from canada without rx can i order levitra online esperal dosage instructions brand cialis order in the us danazol order in the us pharmacy has best price zestril geriforte drug in usa pharmacy order accuran from canada without prescription buy accuran in singapore phone in order for revatio terramycin for sale valaciclovir online coupon code ciprofloxacina 500 mg can you get viagra sublingual liquid ponstel review femara generic mexico colchicina australia companies only raciper uk sale where can i get augmentin pills apo clopidogrel delivery london azitromicina canada drug store reglan lawsuit best place to buy hyzaar without a prescription us online pharmacy no prescription tindamax buy prozac have no prescription generic uk paypal stieva a over the counter drugs similar to viagra professional luvox buy without elocon online without prescription cefadroxil dosage instructions aloprim online uk health canada retin a buy oratane online with out prescription cost of voveran sr best place to buy silagra in india tadacip canada overnight delivery over the counter thyrox use cardura coupon online fluticanose online purchase buy singulair boots detrol drug class mexico pharmacies online that sell liposafe buy sertralina in india online drugs similar to metformin retino a cream uk no prescription health canada glucotrol diclofenac gel mexico no prescription generic flovent for sale on line pharmacy has best price combivent olanzapine uk next day delivery lanoxin prix en pharmacie en france minocin prices actoplus fast uk brand cialis where can i buy zenegra to buy can order allegra online where do i motilium in canada prometrium order by phone silagra birth control online australia cialis super active order online no prescription cialis 10mg or 20 mg oxybutyninum online pharmacy uk buying stromectol in manchester buy albuterol low cheap price pharmacy has best price albendazole can you take cialis sublingual daily diclofenac gel legal in england zyban prices cvs order cytotec from india without prescription buy diarex tablets us ordering almetec canada mail order cabgolin online canada pharmacies online that sell differin order diprolene online no prescription with a amex buy generic depakine chrono online naprosyn online from canada apo furosemida usa sale online diarex with no prescription buy rogaine 5 no prescription suhagra over the counter usa cefadroxil no prescription compare prices safe to buy generic zoloft from canada zovirax mexico no prescription viagra generico in italia buy glucofage with paypal revia cheap australia pharmacy over the counter medicine that acts as prinivil flovent from canada without rx salbumol on line no script order bupron from mexico without prescription purchase neurontin on line in mexico hytrin next day delivery med cab thyroxine purchase grifulvin v lowest price buy cialis professional online without a prescription sildenafil citrate without rx vistaril pills sweat micardis online mexico buy bactrim capsules is generic cardizem available in usa clopidogrelum drug class zenegra pharmacy mail order buy zoloft hong kong lozol india pharmacy singulair brands india cilest roche precio argentina pharmacy buy drugs ciplox buy fasigyne online cheap buy mirapex online no prescription uk no prescription metrogel amoxycillin online australia benadryl mg usa discount decadron otc mexico pharmacies online that sell ephedraxin buy almetec uk best price for real aviane 28 buy levothroid online from india brand levitra online india cheap synthroid pills mail order generic paxil female cialis uk brand name order viagra plus online no prescription with a amex purchase maxalt in canada toprol pill shortage long time side effects omnicef pharmacy buy drugs ephedraxin is mail order prevacid safe order novo digoxin uk pharmacy avodart mg canadian rx citalopram without a prescription from us can we trust cytotec online vermox over the counter india orlistar buy usa no presciption canadian viagra original cialis jelly online order inderal from uk without prescription buy wigraine with no script celexa from australia stromectol refills arzomicin buy mexico where to buy vasotec online without rx zithromax buy uk order generic doxazosin can i buy keppra in canada purchase nordette mg propranolol roche precio argentina prilosec online australia dostinex canada drug store levoxyl billig kaufen elocom online pharmacies with out prescription cialis super active maximum dosage over the counter drugs similar to flomax half price keflex cheap genuine vermox online doxi 1 buy online us sepibest with prescription cleocin no prescription overnight delivery atarax pills legal buy emoquette online canada western drug propecia trial erection packs 2 prescription only best place to buy serpina in australia how to use amlodipin generic etodolac switzerland kelnor delivery brand name tinidazole online buy rythmol sr online from australia atacand canada pharmacy mentat women buy colchicina online malegra dxt discount no prescription buy dyazide online pharmacy cialis canada pharmacy where to buy acai in canada safely best place to buy glucovance without a prescription provera buy online mexico long term side effects of erection packs 3 reglan no script can i buy aciphex in canada best place to buy viagra soft in mexico buy thyroxin with paypal viagra sublingual to buy in england over counter clopidogrelum is generic dramamine effective serpina no script ordering atomoxetin fastest naprosyn uk delivery discount tinidazole from canada how to purchase proscar order obelit online no prescription with a mastercard revatio order online no prescription anafranil mg order no prescription effexor xr sale viagra mg canadian rx renagel online with out prescription buy mentat online from mexico order retin a gel 0,1 online no prescription with a amex antivert canada companies only antabuse buy online india best place to buy actonel in uk can you order plavix can i buy lisinopril in canada dipyridamole cost in canada buy generic disulphiram online with prescription do you need rx levitra plus canadian drug company vistaril buy renagel online from canada best actos prices buy pilex online amazon do i need a prescription for luvox buy tindamax online overnight delivery where to buy celapram drugs online safe buy relafen online buy frusemide online from australia over the counter drugs similar to oratane legal buy erythromycin online canada i want to pay some antabuse provera from australia flovent from australia cipralex billig kaufen isotretin online bestellen terramycin online from india comprar metoclopramide en argentina feldene over the counter usa buy online clincin generic buy danazol online no prescription canada over the counter medicine that acts as sildenafil citrate purchase lansoprazol in india where to buy hyzaar without a prescription research grade accutane salvent online discount hyzaar from usa provera drug in mexico pharmacy purchase aviane 28 on line in usa buy caprysin mexican pharmacies buy medrol without a subscription why has lamisil been discontinued meclizine drug in mexico pharmacy suppliers of levitra in us is maxaman legal in uk